Shuai Peng a Su-Wei Hsieh jsou prvními asijskými vítězkami Turnaje mistryň

27. 10. 2013, 16:17
Aktuality 9
Čtyřhru na tenisovém Turnaji mistryň vyhrál čínsko-tchajwanský pár Shuai Peng a Su-Wei Hsieh. V dnešním finále v Istanbulu si poradily s ruskou dvojicí Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová a po Wimbledonu získaly druhý velký titul.
Shuai Peng a Su-Wei Hsieh

Ve včerejším semifinále dvojice Shuai Peng a Su-Wei Hsieh porazila Naďu Petrovovou s Katarinou Srebotnikou a ve dvou setech dnes vyhrála i nad Ruskami Jelenou Vesninovou a Jekatěrinou Makarovovou.

V dnešním finále činsko-tchajwanský pár sice v každé sadě ztratil dvakrát podání, vždy byl ale o jeden brejk lepší. V prvním setu přišel o náskok dvou brejků a po neproměnění dvou setbolů málem i o vedení 5-1, ve druhém pak otočil vývoj z 1-3 a dvakrát dohnal manko brejku. Nakonec po hodině a 46 minutách zvítězil 6-4 7-5.

Sedmadvacetileté Shuai Peng a Su-Wei Hsieh spolu získaly druhý velký titul, když navázaly na triumf z letošního Wimbledonu. Dnes navíc potvrdily parádní bilanci ve finálových zápasech. S pauzami mezi sezonami 2010 až 2012 spolu hrají od roku 2008 a vyhrát dokázaly všech devíti finálových duelech, do kterých nastoupily.

Rusky Vesninová s Makarovovou, které v sobotním semifinále vyřadily světové jedničky Erraniovou a Vinciovou, letos odehrály druhou společnou sezonu, ve které vyhrály Roland Garros a prestižní turnaj v Indian Wells. Pro sedmadvacetiletou Vesninovou tenisový rok ještě nekončí, příští týden se představí na Turnaji šampionek v Sofii.

Turnaj mistryň se po třech letech s Istanbulem rozloučil a na dalších pět se přesune do Singapuru. Za rok už na vrcholu sezony bude startovat osm párů a bude se hrát stejným systémem, jako ve dvouhře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
doufám, že si to vynahradí příští rok kdy už bude na TM deblistek hrát 8 párů stejně jako je to u chlapů a bude tudíž o něco snažší se tam dostat ... :)
Jinak Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká tento týden získaly další titul, i když každá hrála s jinou partnerkou. Hlaváčková s Polkou Domachowskou vyhrály v kanadském Saguenay, Hradecká s Nizozemkou Krajicekovou vyhrály ve francouzském Poitiers ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že letošní Turnaj mistryň můžou zcela ovládnout Číňanky :)))
Reagovat
smazaný uživatel
čínsko-tchajwanský pár
-_-
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě chápu :D S
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci ale dělat chytrého ;) Tchaj-wan není oficiálně samostatný stát (podobné jako třeba Palestina) a patří Číně, ale je to úplně jedno! Proto jsem napsal, že to ovládnou Číňanky :D
Reagovat
smazaný uživatel
hm :D
Reagovat
smazaný uživatel
Občas neškodí se podívat po netu nebo učiva šesté třídy, než se napíše polopravda. Tchaj-wan, odkud je Hsieh Su-Wei, je ve správném překladu Čínská republika, na rozdíl od Čínské lidové republiky, která ovšem, jako jedna z mála zemí, Tchaj-wan jako stát odmítá uznat. Tchaj-wan ČLR nepatřil, nepatří a tamější Číňané doufají, že patřit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že já zemák neumím jo? Každý si o tom myslí své, nezávislé státy, (omylem jsem napsal místo nezávislý, samostatný) jsou takové státy, které jsou členy OSN, kam Tchaj-wan rozhodně nepatří, sice ani Vatikán, ale to je jiná pohádka. Tchaj-wan (Čín. republika) se sám za nezávislý stát považuje, ale nejenom Čína má na to opačný názor. Čín. republika je něco jako Abcházská republika, která má status asi jako ta Čínská rep. Mimochodem Čína a celkově Asie se učí v sedmé třídě. :) Nejdřív pochop výrazy jako nezávislý a samostatný stát, a pak se se mnou hádej!
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně zbytečné komentáře, první text je správný. Diváci zeměpisných dokumentů si možná vzpomenou na to, že v Číně žije mnoho menšin, ne každý zdejší šikmooký je Číňan. Víme?
V tomhle případě asi obě jsou Číňanky, politiku jste měli vynechat. V dobách NDR a SRN v obou státech žili Němci. Národnostně žádní "východní" Němci neexistovali, vždy to byla jedna národnost!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist