Shuai Peng ignorovala lékaře. Chtěla bojovat dál, ale zkolabovala

6. 9. 2014, 09:02
Aktuality 18
V slzách a na vozíčku ukončila Shuai Peng své první grandslamové semifinále. Tak moc osmadvacetiletá Číňanka na US Open toužila po finále, že ignorovala i rady lékařů a nakonec musela zápas s Dánkou Wozniackou kvůli křečím a vyčerpání z horka ve druhém setu vzdát.
Profily hráčů
Shuai Peng

Poprvé Shuai Peng potřebovala ošetření za stavu 6-7, 3-4 a 40-30 při podání Wozniacké. Kvůli křečím zůstala stát u zadní bariéry kurtu a s pomocí odešla do šatny. Po deseti minutách se vrátila, přestože od doktora slyšela, že nevypadá dobře a nebude schopna pokračovat.

Shuai Peng v péči lékařů, kurt opustila na vozíku"Řekla jsem, ne, ne a ne. Nechci vzdát. Chci to ještě jednou zkusit," odpověděla. Hrála při svém sedmatřicátém startu první grandslamové semifinále a cítila šanci dojít ještě dál. Proto se na kurt vrátila. "Věděla jsem, že nevydržím moc dlouho, ale musela jsem to zkusit a jít znovu bojovat," řekla osmadvacetiletá Číňanka.

Po návratu dokonce vyhrála dva míče, ale po šesti výměnách znovu zkolabovala. Klekla si, pak odpočívala na boku. Zmatená a vysílená si ani nepamatovala, zda rozhodčí řekla, že vzdává, nebo to jen odkývala. "Nepamatuji se na to, protože jsem měla křeče a ztěžka se mi dýchalo," popsala.

Po odpočinku přišla 39. hráčka světa na tiskovou konferenci čtyři hodiny po zápase. "Vím, že jsem chtěla dál hrát, ale tělo toho nebylo schopné," litovala.



Shuai Peng byla překvapením turnaje. Před US Open nepřešla ve dvouhře na grandslamu osmifinále, ale v New Yorku hrála výborně. "Odnesly" to mimo jiné světová čtyřka Agnieszka Radwaňská z Polska a patnáctka Lucie Šafářová.

"Mám za sebou skvělé dva týdny, hrála jsem opravdu moc dobře. Ještě si možná musím více věřit, což mi dodá energii. Získala jsem tady hodně zkušeností," uvedla Číňanka.

Tenis hraje od osmi let díky strýci, ale ve dvanácti málem skončila. Po operaci vrozené srdeční vady ji držely nad vodou nejbližší. "Chtěla jsem to to vzdát a přestat hrát, ale trenér a rodiče mi říkali, ať bojuju dál a nevzdávám se," řekla.

Vlastní cestou, mimo čínský systém, se dostala mezi elitu. Ve dvouhře byla už čtrnáctá na světě a ve čtyřhře jako první Číňanka světovou jedničkou. Ve dvouhře ale ještě žádný tutnaj WTA nevyhrála. Na otázku, za jde víc singlistkou, nebo deblistkou, jasně odvětila: "Jsem tenistka."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo mi jí hrozně líto, hrála dobře :(

www.nicole-vaidisova.com
Reagovat
smazaný uživatel
Respect!
Reagovat
tommr
škoda, že jí zradilo zdraví. Doufal jsem, že když už vyřadila Lucku tak že to dotáhne aspoň do finále ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
pral jsem ji vitezstvi...hrala opravdu dobre.
Reagovat
slacker
Ale ne v semifinale. Na ty kopecky a rebreajky se nedalo koukat
Reagovat
VlS
asi jako většina lidí, kteříse v životě potkali s opravdu velkým problémem a dokázali ho překonat. Ale určitě, klobouk dolů, statečná holka.
Reagovat
smazaný uživatel
boze muj jiste...
...ale pisi to k tomuhle konkretnimu pripadu...pochopitelne obecne to nemusi byt jen u tenistu, sportovcu atd. ale u vsech, kteri prekonali tvrde prekazky...to bych pod to musel vypisovat seznam tisice lidi...
...tak to snad pochopis, zeby to bylo dost neproduktivni a stravil bych nad tim tak tyden casu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem tady napsal včera: Osobně si myslím, že měla skrečovat hned, ale na druhé straně zase chápu, že to prostě nechtěla vzdát... Až do těch zdravotních problémů to byl skvělý zápas, nejvyšší level betonového tenisu od obou hráček. Peng sice přišla o "kouzlo" svého servisu, ale i tak hrála velmi dobře. Ty její údery vypadají trochu zvláštně (tím, že hraje forehand obouruč), ale padalo jí to tam neskutečně. Peng je taková snaživá, ostatně jako asi všechny asijské holky. :) Obě hráčky byly taky skvělé v obraně. Vzhledem k podmínkám to musel být fyzicky hodně náročný zápas a bohužel to takhle dopadlo...

Tak tady aspoň dávám fotku, jak už se Peng usmívala na tiskovce (cca 4 hodiny po zápase)... Přeju jí všechno dobré! :)
https://twitter.com/markhmasters/status/508034634668847106
Reagovat
VlS
Hezkej koment. Myslím, že by Caro vyhrála, i kdyby Peng neměla zdravotní problém, ale byl to velikej boj. V takovejch podmínkách by se mi nechtělo hrát ani kuličky, je to strašný nutit sportovce k extrémním výkonům při takový teplotě a vlhkosti, chudáci holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že by to Caro dotáhla. Škoda, že to takhle muselo skončit...
Reagovat
PH94
Odehraje své dnešní semifinále na kurtu číslo 17..nevíte jestli je to kurt se streamem či nikoliv? :)
Reagovat
EllNino
myslím, že to dávat nebudou, ze 17. sice streambyl,ale poslední dny dávali jsnom první 3 kurty ...
Reagovat
slacker
Ja to nechapu.
1) Kdyz uz mela kolabovat tak v zapase s Luckou.
2) Nechapu jak v takovych podminkach musela hrat i Petra. je videt ze zapasy okolo 18:00 CET jsou vrazedne. A prominentky kam bohuzel Petra nepatri si hrajou night session jednu za druhou
Reagovat
smazaný uživatel
prachy no...
Reagovat
freeteepek
Sharapovová s Wozniackou taky hrály v ukrutným vedru. Bylo dokonce přes 30 stupňů. A Caro na tom vydělala.
Reagovat
pockerface
jenže předtím všechny zápasy do čtvrtfinále hrála Šarapka v noci.Nasazená 2 Halep a 3 Petra hráli dopoledne nebo odpoledne.Halep 1 a osudné 2 kolo hrála vždy od 17 hod.našeho času.Tak to mi řekni jak to nasazujou.No Šarapka je pro sponzory a TV prostě lukrativnější než Halep a Petra.To jsou prostě introvertní,tichý holky.Tak jako Daviděnka když byl č.2,tak nějak nikdo nebral,prostě o něj sponzoři neměli zájem.
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouček teda :-)) Za výkony i za tohle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist