Shuai Peng poprvé do finále turnaje Premier, o první titul proti Wozniacké

21. 5. 2011, 07:40
Aktuality 2
WTA BRUSEL - Pětadvacetiletá Číňanka Shuai Peng se v generálce na French Open dostala poprvé do finále antukového turnaje a zároveň kategorie Premier. Čtvrtý pokus získat svou první trofej bude mít proti světové jedničce Wozniacké.
Shuai Peng

Shuai Peng ze sedmi duelů s Verou Zvonarevovou ani jednou nevyhrála, ale všechno je jednou poprvé. V osmém setkání na antuce v Bruselu parádně podávala - po prvním servisu získala 30 ze 34 fiftýnů (88%) a účelně útočila po druhém podání soupeřky (82%) - a za hodinu a dvacet minut zvítězila dvakrát 6-3.

"Jsem opravdu šťastná, hrála jsem skvěle," pochvalovala si pětadvacetiletá Číňanka. "Už jsem s ní v minulosti několikrát hrála a prohrála těsně ve třetím setu, tak jsem byla trochu nervózní. Ale dnes jsem se snažila bojovat a nemyslela jsem na předchozí zápasy. Vera je skvělá hráčka," dodala Shuai Peng, jež si zahraje poprvé ve finále turnaje kategorie Premier.

V celkově čtvrtém finále bude 31. hráčka světa usilovat o svůj vůbec první titul na okruhu proti světové jedničce Caroline Wozniacké. Dánská tenistka si v semifinálovém souboji poradila ve třech setech s loňskou vítězkou French Open Francescou Schiavoneovou a zahraje si o čtvrtý letošní triumf.

"Myslím, že to dnes byl opravdu dobrý zápas - obě jsme hrály skvěle," hodnotila Wozniacká. "Jsem ráda, že jsem konečně našla rytmus své hry a na antuce získala sebevědomí 
před French Open. Se sebedůvěrou se dostaví i technická část hry, dnes mě potěšil především servis a return," dodala dvacetiletá Dánka.

S Číňankou se Wozniacká utká po dvou letech: poprvé jako sedmnáctiletá prohrála v Torontu, další dva souboje už ale vyhrála. Během následujících 14 dní bude v Paříži usilovat o premiérový grandslamový titul, své tažení odstartuje proti o 20 let starší Japonce Dateové.

- WTA PREMIER BRUSEL (Belgie, antuka, 618.000 dolarů) -
páteční výsledky (20. 05. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Schiavoneová (3-It.) 6-4 4-6 6-3
Shuai Peng (8-Čína) - Zvonarevová (2-Rus.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Myslím, že to dnes byl opravdu dobrý zápas - obě jsme hráli skvěle," hodnotila Wozniacká.

:// snad obě jsme hrálY ne?
Vím, každý se splete, ale chyba v i,y mě dokáže pořádně vytočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus ani jedna skvěle nehrála. Blíž ke skvělosti měla Francesca, ale co je to platný, když na skvělé míče vždy vyšly v průměru tři chyby. Viz třeba závěrečný game, kdy Fran měla breaknout podání Wozniacké, ale jednou dala při brekbolu lehký volej do volného kurtu do sítě, po druhé zazdila poměrně jednoznačnousmeč kousek do autu.

Wozniacká holt ale podala konstatnější výkon, a proto vyhrála.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist