Shuai Peng ve čtvrtfinále smetla Bencicovou a vylepšila své grandslamové maximum

2. 9. 2014, 19:51
Aktuality 72
US OPEN ŽENY - Duel dvou debutantek ve čtvrtfinále grandslamu rozhodly zkušenosti. Osmadvacetiletá Číňanka Shuai Peng, která po svém podání neprohrála už 37 gamů v řadě, dnes na US Open smetla sedmnáctiletou Švýcarku Bencicovou a v New Yorku už podruhé vylepšila své grandslamové maximum. O finále si zahraje s Dánkou Wozniackou, jež deklasovala Italku Erraniovou.
Shuai Peng

Shuai Peng má na kontě dva grandslamové triumfy ve čtyřhře, ve které letos v únoru stanula jako první Číňanka v čele žebříčku WTA. Ve dvouhře ale ještě nezískala jediný titul, když prohrála všech šest finále, a na grandslamach došla vždy maximálně do 4. kola.

Životní turnaj prožívá až ve svých 28 letech na letošním US Open, na kterém prošla jako nenasazená bez ztráty setu již do semifinále. Shuai Peng na kurtech ve Flusing Meadows postupně vyřadila krajanku Jie Zheng, světovou pětku Agnieszku Radwaňskou, nasazené Italku Vinciovou i Češku Šafářovou a dnes nedala šanci sedmnáctileté Belindě Bencicové.

Švýcarku, jež na US Open debutovala a v grandslamovém čtvrtfinále hrála rovněž poprvé, smetla snadno 6-2 6-1. Číňanka nastřílela 24 winnerů, udělala jen sedm nevynucených chyb a prodloužila nedobytnost svého servisu. O ten nepřišla už v 37 gamech po sobě.

Belinda Bencicová a Shuai PengShuai Peng se tak stala třetí Číňankou, která si na některém z turnajů velké čtyřky zahraje semifinále. Dosud to dokázaly jen vítězka letošního Australian Open Na Li a Jie Zheng, která byla mezi čtyřmi nejlepšími v roce 2008 ve Wimbledonu a před čtyřmi lety v Austrálii.

"Tohle jsou pro mě úžasné chvíle. Tenis miluju, i když je to někdy těžké. Už jsem i přemýšlela, že skončím, ale trenér a rodiče mě ujistili, ať pokračuju a nepřestávám bojovat. A dnes vidím, že to jde," řekla Shuai Peng. Už nyní má jistotu, že se ve světovém žebříčku posune minimálně na 22. místo.

"Když jsem se stala profesionálkou, tak jsem si první dva roky opravdu užívala. Ale pak jsem prožívala těžké chvíle a málem jsem skončila. Okolí mě podrželo a po roce 2011 jsem vylepšila své nejlepší umístění. Ale pak přišlo několik zranění a situace se znovu zhoršila. Teď jsem šťastná, že jsem vydržela a můžu být tady," uvedla Shuai Peng.

Čínská tenistka svého nejlepšího výsledku dosáhla až při 37. grandslamovém startu. Déle na první semifinále čekalo v open éře už jen pět tenistek. Nejdéle Ruska Lichovcevové, která se semifinále dostala až na 46. pokus v roce 2005 na Roland Garros.

Caroline WozniackáO postup do finále se Shuai Peng utká s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska, jež ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále od Australian Open 2012 deklasovala 6-0 6-1 Italku Saru Erraniovou. Wozniacká si pomohla 26 vítěznými údery, udělala jen 10 nevynucených chyb a poprvé po třech letech a celkově popáté postoupila do semifinále.

"Tvrdá práce se bezpochyby vyplácí," řekla Wozniacká, která se mezi čtveřici nejlepších na oblíbeném US Open dostala počtvrté za posledních šest let a má šanci postoupit do finále US Open podruhé v kariéře, v roce 2009 v něm prohrála. Čtyřiadvacetileté Dánce se vyčítalo, že v době, kdy byla světovou jedničkou, nevyhrála ani jeden grandslam. Na první velký titul stále čeká.

"Jsem moc šťastná, že jsem zase v této fázi turnaje," dodala Wozniacká, jež se Shuai Peng prohrála pouze první vzájemný zápas v roce 2007, dalších pět duelů vyhrála. Loni v New Havenu však měla namále, za stavu 2-6 a 3-1 soupeřka vzdala.

"Hraje tady velmi dobře, je agresivní,  má silné obě strany. Bude to těžké utkání. Bude to určitě jiný zápas, než proti Saře. Ta nedělá příliš chyb, Shuai Peng se zase pohybuje blíže základní čáře a chodí více do úderů," řekla Wozniacká.

O zbylá dvě místa v semifinále se bude hrát až ve středu. Domácí dvojnásobná obhájkyně titulu a světová jednička Serena Williamsová se utká s Flavií Pennettaovou z Itálie, Ruska Jekaterina Makarovová vyzve finalistku posledních dvou ročníků Viktorii Azarenkovou.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
úterní výsledky žen (02. 09. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Shuai Peng (Čína) - Bencicová (Švýc.) 6-2 6-1
Wozniacká (10-Dán.) - Erraniová (13-It.) 6-0 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čo poviete na túto novinku: http://www.cas.sk/clanok/292350/sokujuca-sprava-zo-zenskeho-tenisu-toto-sa-od-cinanky-na-li-necakalo.html/?utm_source=cas.sk&utm_medium=zona-section&utm_content=box-%C4%8Das.sk-section&utm_campaign=cross
Reagovat
smazaný uživatel
"oprávnenosť takejto správy už dementoval Max Eisenbud, viceprezident hráčkinej zastupiteľskej spoločnosti IMG."
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že pro IMG by její konec znamenal obrovskou ztrátu, moc takhle cenných "produktů" nemají.
Reagovat
VlS
Moc bych se tomu nedivil, někdy je potřeba skončit.
Reagovat
smazaný uživatel
Prehra síce vo finále so Seeree ale aj tak ju to dosť naštartuje do Ázie na Wuhan a Peking a aj koncoročný šampionát kde by sa mohla kvalifikovať :)

Hračky na TM:
Seeree
Maria
Simona
Petra
Genie
Aga
Caro
Ana

nahradníčky (niektore z týchto hráčok):
Na Li (alebo tam nebude vobec hrať kvoli zraneniu)
Domina (ked sa preberie a začne hrať, bodov na nahradničku ma dosť)
Ekaterina
Flavia

hráčky ktoré tam ani nechcem vidieť:
Jankovic
Errani
Kerber
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni tj. po odehraní prvních dvou čtvrtfinálových zápasů na USO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila na USO do čtvrtfinále; dvě hvězdičky znamenají, že hráčka postoupila na USO do semifinále.

1. Williams, S. 7860 (+1934) *
2. Halep 6160 (+234)
-------------------------
3. Kvitová 5926
-------------------------
4. Sharapova 5575 (-351)
5. Radwanska, A. 5380 (-546)
6. Li 5270 (-656)
7. Bouchard 4545 (-1381)
8. Kerber 4400 (-1526)
9. Ivanovic 3855 (-2071)
10. Wozniacki 3785 (-2141) **
11. Jankovic 3655 (-2271)
12. Errani 3215 (-2711)
13. Cibulkova 3007 (-2919)
14. Šafářová 2965 (-2961)
15. Pennetta 2651 (-3275) *
16. Petkovic 2525 (-3401)
17. Makarova 2495 (-3431) *
18. Suarez Navarro 2420 (-3506)
19. Williams, V. 2370 (-3556)
20. Stosur 2110 (-3816)
21. Peng 1905 (-4021) **
...
23. Azarenka 1813 (-4113) *
...

Petra Kvitová na USO opět selhala a propásla tak velkou šanci na zajištění účasti na letošním TM.
Petra se přesto posunula v žebříčku na třetí místo (díky neúčasti Li Na) a žádná ze zbylých hráček na USO už jí nemůže předstihnout ...

Lucka Šafářová i přes příznivej los došla na turnaji jen o kolo dál než Petra a propásla tak jedinečnou šanci na průnik do první desítky.
Lucka zatím zůstává na 14.místě, ale předstihnout jí ještě můžou Pennetta (ta by k tomu potřebovala dojít aspon do semifinále), Makarova (ta by k tomu potřebovala dojít aspon do finále) a Azarenka a Peng (ty by k tomu potřebovaly získat titul). Pravděpodobnost, že si Lucka 14.místo udrží je ovšem dost vysoká, protože jí k tomu úplně postačí když Serena získá titul ...
Reagovat
George_Renel
No, Petra má zjevně na TM momentálně blíže. Pokud uhraje jen průměrné výsledky, nebude chybět. Tomášova konkurence je daleko širší a boj bude tužší.
Reagovat
Frick
Lucka neměla lehkej los v reálu. Kdyby ano, tak tu Číňanku porazí...
Reagovat
tommr
pod tím příznivým losem myslím hlavně to, že Lucce postupně odpadly všechny nejtěží soupeřky: Halep, Sharapova, Kerber a Jankovic a měla tak cestu do finále dokořán otevřenou. To, že Pengová hraje na USO v životní formě je zase jiná věc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, že mezi juniorkami vypadla už ve 2. kole? :(
http://www.usopen.org/en_US/scores/stats/day15/22201ms.html

No, byl to prostě jiný turnaj než mezi ženami a taky se od ní víc očekávalo... Talent ovšem určitě má! :)
Reagovat
slacker
Je labilni :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Řeknu to mnohem lépe: Je to ještě mládě. :)
Reagovat
Cico93
no veď to sa vzájomne nevylučuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale já jsem chtěl být milejší než slacker... :D
Reagovat
Cico93
noo tak o to strah nemaj.
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt nemám. :D
Reagovat
slacker
Ale milejsi nez Broz to se ti nepodari
Reagovat
smazaný uživatel
Nekecej, to se podaří i tobě! :D
Reagovat
PetaM
Tak ono porazil Dominiku není v poslední době tak těžké, že ...
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, ale Zarině dala kanára, i když ten zápas nakonec nevyhrála...
Reagovat
PetaM
Já nic neříkám hele :D :D Já jsem smutný, že vypadla v juniorech tak brzo, potenciál určitě má :)

Možná to ale pro ni nebyla motivace, ví, že dokáže prorazit i u žen a nějaké juniorky jí už nemusí zajímat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. Takových hráček už bylo víc a některé to v juniorkách zabalily docela brzy (např. Donna Vekic)... :)
Reagovat
PetaM
Některým to v juniorkách nevyhovuje a jiné na juniorky nedají dopustit :D Ale uvidíme, třeba o ni ještě někdy uslyšíme :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom jsem přesvědčený! :)
Reagovat
slacker
V juniorech se hraje s lehcima raketami a vetsima mickama. Ten prechod od zen k juiorkam ji dal zabrat a nestacila se adaptovat
Reagovat
smazaný uživatel
Včera i CiCi byla k vidění.. :-)) Utekl jí začátek 3. setu a pak už to nedokázala otočit.. :-(

Koukat ale na juniorský tenis je odvaha.. Milion UE, málo winners..
Reagovat
Cico93
teraz treba vyradiť toho čínského Isnera:)
Reagovat
lars
Ale to by mohla preskocit tvoji Masenu ve WTA :))
Reagovat
Cico93
to prežijem:) ale Peng vo finále GS to neprežijem:(
Reagovat
blixa
Proč ne ? Dyť hraje docela pohledný tenis ?! Ale Caro bych to přál víc.
Reagovat
smazaný uživatel
JE TO TAM! :) Caro sice na začátku 2. setu ztratila servis, ale hned si ho vzala zpátky a pak už to šlo hladce jako v první sadě. Caro dneska byla stoprocentní na returnu! :) Musím říct, že až takhle jednoznačné jsem to nečekal... Sary je mi maličko líto, ale hlavně mám velkou radost z vítězství Caro, která se přesně po třech letech (naposledy na USO 2011) dostala do semifinále GS! Není sporu o tom, že tohle je její nejoblíbenější grandslam. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Komentar psanej v 5 rano... Ty ses silenec :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za necelou půlhodinu má Caro první set! :) Caro přesně ví, co má na Saru hrát. Musí tlačit hlavně z bekhendu, ale taky z forehandu tam byly winnery. Původně jsem chtěl napsat, že jsem čekal více vítězných returnů, ale v posledním gemu tam taky jeden byl, takže zatím naprostá spokojenost. Jen tak dál! :)
Reagovat
dadaft
15 winnerů v šestigemovém setu je slušná porce. ))
Reagovat
VlS
Caro hraje moc dobře a konečně přestala pinkat a začala hrát tenis. Je docela radost se na ní dívat. Obrana je sice o něco slabší, než bývala, i UE je o trochu víc, ale to je mnohokrát převáženo agresivitou, hraním koncových uderů, dojitím si na síť atd. Tu holku někde "VYMĚNILI".
Moc se mi její hra líbí a myslím, že si zahraje se Serenou o titul a pro Serenu to nebude sranda a kdo ví, jestli nezažijeme překvápko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli do finále dojdou Serena a Caroline, tak by to mohl být pěkný, třísetový zápas, ale nemyslím si, že to Serena pustí.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Caro hraje neuvěřitelně dobře, je v tom agresivita i soustavnost.
Reagovat
smazaný uživatel
prdlajz vymenili;)
Treba na FH pracuje mnohem lepe zapestim, celkove to potom dela opravdu hodne. Jde ji to fakt hezky.
Piotr to udelal "fikane"...prisla krize (nemel ji uz kde posunout), vzal trenera, ten ji neco naucil, posunul o krok dal, a kdyz videl, zeby prisla vetsi zavislot na trenerovi a ne na nem, tak sup s nim ven...atd.
no proste takovy polsky pristup...koupit tak, abych musel co nejmene zaplatit, a co nejvice vyuzit...
Takze zadny zazrak, ani vymena, ale "slusna" strategie s hrackou. Tak on je v tom opravdu dobry..., ikdyz mne se tenhle zpusob tolik nezamlouva...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si myslíš, že na současné hře Caroline má nějaký podíl Hogstedt? To bych neřekl. Caro to s ním vůbec neklapalo a nakonec byla ráda, že tu spolupráci ukončila...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Piotr je byvaly profesionalni fotbalista, ktery zakoncil svoji karieru v nejakem danskem klubu...proto take ziji v Dansku. Rozhodne se trenerstvim tenisu nezabyval nikdy profesionalne. Nejake dalsi zkusenosti musel nabrat, takze otazkou je... na kolik ti treneri byli nabirani pro Karolinu a na kolik tzv. pro neho samotneho, aby se sam necemu priucil...a aby ji tak dokazal dostat dal...
Myslim, ze kazdy, ktery se kolem ni tocil necim rozhodne prispel.
A nemyslim si, zeby ji chtel jen tak pustit uplne...vi, co ma doma.
Zajimavy clanek na toto tema jsem cetl nekdy 2 roky zpatky > tzv. vztah > trener - otec - hracka...
Na nejake zazraky Piotra z niceho moc neverim...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já vím, že Piotr byl profesionální fotbalista. To ale neznamená, že by nemohl rozumět tenisu. :) Nepopírám, že někteří trenéři v minulosti Caro něco přiučili (Groeneveld, Johansson), ale Hogstedt? Vždyť si s Caro vůbec nerozuměli a co vím, tak ke konci svého krátkého angažmá už to měl Hogstedt dost "na salámu" (vzal si dovolenou, když o tom Caro vůbec nevěděla). A pokud ji něco naučil, tak proč to nebylo vidět už pod jeho vedením? To třeba změna techniky servisu byla pod Johanssonem vidět hned... Jenom jestli tvůj názor není daný tím, že si prostě nechceš přiznat, že Piotr má Caro pořád co dát. :D

BTW: Nepodceňoval bych vliv Marty Domachowske! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim proc ses uprel jen na toho Hogstedt, mozna ji dal nejmin...ale to jeste neznamena, zeby ji dalsi dali to co on...;/
Reagovat
smazaný uživatel
No protože Hogstedt byl tím posledním trenérem a měl jsem za to, že v tom příspěvku v 10:50 jsi psal právě o něm... Jak jsem napsal: Nepopírám, že někteří trenéři v minulosti Caro něco přiučili (Groeneveld, Johansson). Ale to už je minulost dva roky a více...
Reagovat
dadaft
nevím, jestli je obrana slabší - třeba proti Sarapovové bránila neskutečně.

ženský tenis je teď velice útočný --- každá hráčka se snaží dostat do tlaku co nejdříve, při první příležitosti - ne při druhé nebo třetí - přebírá iniciativu (pokud ji nemá od začátku).
ztáta iniciativy většinou znamená i ztrátu výměny.
i Caro se nakonec musela přizpůsobit - a je velmi fajn vidět, že i ona za to umí "vzít". ))
čisté obranářky vyhynuly.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chce tenistka patřit mezi nejlepší, tak musí umět oboje - obranu i útok. Nemyslím si jako VIS, že Caro někde "vyměnili". Akorát zapracovala na určitých věcech a taky zesílila.
Reagovat
VlS
Tak já vím, že ji nevyměnili, ale hodně změnila herní styl.
Dadaft - možná jsem to s tou obranou nenapsal přesně - změna přístupu k podstatně utočnější hře už neumožňuje hrát tu její bývalou defenzivu (běháš za Montrealem) a proto toho ubrání o trochu míň, ale utokem získá víc - globálně velké plus. Stejně u hraní agresivnějších a rizikovějších uderů - daň ve vyšší množství UE je OK
Reagovat
dadaft
tak. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No, zrovna v tomto zápase těch UE moc neměla... :)

Caro - 26 W, 10 UE
Sara - 12 W, 13 UE
http://www.usopen.org/en_US/scores/stats/day15/2504ms.html
Reagovat
dadaft
víš, že nepřeju nikomu nic špatného a nejsem ani proti překvapivým výsledkům,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale semifinále US Open Peng - Errani bych asi opravdu nezvládl. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to vypadá dobře. Caro vede 4:0. :)
Reagovat
dadaft
jj, vypadá to, že se Caro mentálně dobře připravila na to, co ji čeká a zatím to zvládá. ))
Reagovat
EllNino
Tyjo ta Flávie má taky ocelový zápěstí :) teď zpod tý sítě to nebyl vubec jednoduchej uder :)
Reagovat
PetaM
Koukáš jo? Celkem atraktivní zápas :)
Reagovat
EllNino
už mi 2x vypnul kompjutr, štve mě to :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
prosim ťa hodiš sem link na Pennetu s Martinou? :)
Reagovat
EllNino
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2368771489371770.html :D jojo tady to je
Reagovat
smazaný uživatel
Vďaka za ochotu :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si , že Caroline s nou bude mať dosť práce ale nakoniec to Caroline vyhra lebo predsa to len bude Pengovej prva skusenosť v SF a Caroline na takuto priležitosť čaka od AO 2012 :)
Reagovat
makro99
ty jo, teď jsem viděl rozhovor s Matsem, teda spíš s Barbarou, a nezbývat než uznat, že Peng je docela sympatická - úsměvy, spontánní reakce, i nějaký vtip...
Reagovat
smazaný uživatel
To jistě! Je to hnus, kam ten svět spěje, Milošek, Simona, Bušárka i Benčička venku a místo nich postupuje šikmooký, Makarovna a nechutně řvoucí Sára. Jedna máchačka lopatou skončila a hned se dere nahoru jiná. Navíc tahle čínská můra je proti Marion extra nesympatická. Lukašenkova jekna mě tím vydřeným postupem taky nepotěšila, co chybělo :-(
Reagovat
VlS
Broži, se.e tě svět? Kup si medvídka mývala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Vlsi, mám vcelku dobrou náladu a tak ti dám gratis jednu radu, než stejnou chybu při psaní závorek po x-té zopakuješ! Překvapuje mě, že v tomhle někdo může dělat chyby.

Tahle závorka (nějaký text uvnitř) bez mezer z obou stran je správně.

Tahle závorka ( nějaký text uvnitř) s mezerou vlevo je špatně.
Tahle závorka (nějaký text uvnitř ) s mezerou vpravo je špatně.
Tahle závorka ( nějaký text uvnitř ) s mezerou vlevo i vpravo je špatně.
Reagovat
spaniel
Brozi, a co tahle zavorka?

( _i_ )
Reagovat
Fandina
nebylo to na mě, ale tahle (závorka) je správně ... úsměv
Reagovat
gigin
Já se poseru smíchy :))))))))) Brozi (myslím to vážně) jsi fakt borec!! :DDDDD
Reagovat
Fandina
máchačka lopatou, tak to jsem ještě neslyšela, ale pobavilo mě to v dobrém ... úsměv
Reagovat
spaniel
Skoda, Bencic vubec nehrála to co v předchozích zapasech. Mozna by prohrála i tak, ale byl by to mnohem hezci a vyrovnanější zapas.
Reagovat
VlS
Asi na ní dolehla důležitost chvíle. I to je asi potřeba prožít a vstřebat. Jinak souhlasím, ten FH obouruč je strašnej
Reagovat
spaniel
Taky si myslim. Vypadala, ze je tim uplne svazana. Sotva dostala mic pres sit.
Reagovat
smazaný uživatel
hraje v životní formě skvělý tenis. Fakt nechápu, jak někdo může pak napsat, že Lucka prohrála s podřadnou soupeřkou. A že jsem to párkrát četla. To jsou zase ti chytrolíni, co kouknou na žebříček a začnou nadávat.
Reagovat
Frick
Že si Lucka nemusí vyčítat, že prohrála s někým, komu to zrovna ten den sedlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Když ne Lucka, tak aspoň Peng Shuai. Moc jí to přeju i když vyřadila Lucku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist