Simon má osmý titul, v Sydney neztratil ani set

15. 1. 2011, 17:11
Aktuality 3
ATP SYDNEY - Generálkou na Australian Open v Sydney prošel bez ztráty setu Gilles Simon. Francouzský tenista ve finále zdolal Srba Troického a připsal si osmý titul.
Profily hráčů
Gilles Simon

Nenasazený Gilles Simon z Francie ve finále porazil turnajovou čtyřku Srba Viktora Troického 7-5 7-6 a bez ztraceného setu si dokráčel po svůj osmý titul. 

"Vždy je příjemné vyhrát turnaj. Nikdy nevíte, zda se vám to ještě někdy podaří. Jsem tedy šťastný, že se to povedlo právě tady," radoval se Simon. "Teď už vím, že jsem zdravý a hraju dobře. Nejlépe za poslední dva roky," pochvaloval si pětadvacetiletý Francouz.

Srbský tenista potvrdil, že se mu proti Simonovi nedaří: ani v pátém vzájemném zápase s ním neuhrál jediný set. Dnes ve druhé sadě neudržel ani vedení 3-0 při vlastním podání.

"Pokaždé když prohrajete, jste zklamání. V některých momentech jsem by nervózní, sám jsem se položil," řekl Troicki, kterého v závěru utkání rozčílila zahlášená chyba nohou. "Ve finále, v tie-brejku druhého setu za stavu 4-2 zahlásí chybu nohou. To jsem v životě asi ještě neviděl," dodal. 

Simon bude chtít potvrdit formu na Australian Open, kde by už ve 2. kole mohl vyzvat obhájce titulu Rogera Federera. Švýcara v zatím pokaždé - dvakrát - porazil.

Sestřih zápasu Simon - Troicki:

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 01. 2011)
Dvouhra - finále:
Simon (Fr.) - Troicki (4-Srb.) 7-5 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
super výsledek! snad se opět dostane nahoru, kam patří...
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ked ho nemam rad musim uznat ze sa zlepsuje a hral dobre tento tyzden. Dnes s Troickim mal aj dost stastie ze Troicki nezvladal klucove okamihy ale aj tak hral dobre, tie jeho bomby na returne na 2. servis Troickeho som fakt necakal aj komentatori ze toto sa cakalo ze bude robit Troicki na Simonov 2. servis nie naopak:D Kazdopadne je dobre ze hra 2. kolo s Rogerom- aspon Roger hned od zaciatku bude mat previerku, aj Lacko v 1. kole by ho mohol potrapit oboch tipujem ze da 3:0 ale Rogeer aspon bude musiet slapat od zaciatku a verim ze je to lepsie ako keby mal slabych kvalifikantov a potom zrazu by ho dakto vo forme zaskocil.
Reagovat
smazaný uživatel
Take se tesim na utkani s Rogerem. Gil na neho umi ,kdyz ma formu a ta se jak je videt vraci. Gratulace k dalsimu titulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist