Simon odehrál poslední zápas kariéry. Loučil se před domácími fanoušky v Paříži

3. 11. 2022, 23:37
Aktuality 1
ATP PAŘÍŽ - Gilles Simon ukončil po dnešním vyřazení z domácího turnaje Masters v Paříži kariéru. Posledním soupeřem 37letého Francouze byl Kanaďan Félix Auger-Aliassime, bývalý šestý hráč světa podlehl v osmifinále aktuální osmičce pořadí ATP 1-6 3-6.
Gilles Simon (© AFP)

Gilles Simon si naplánoval odchod z tenisové scény na konec sezony a jako majitel divoké karty v Paříži dvakrát po třísetových bitvách definitivní rozlučku oddálil. V prvním kole totiž porazil bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho a ve druhém nynější světovou jedenáctku Taylora Fritze.

Na kurtu při tom bojoval dohromady bez čtyř minut šest hodin a dnes proti Félixi Augeru-Aliassimemu mu došly síly, takže rozlučkový ceremoniál zorganizovaný francouzskou federací už se tentokrát neodkládal.

Simon hrál na ATP Tour 21 let a vyhrál za tu dobu 14 turnajů, ten poslední před čtyřmi lety v Metách, kde se rodák z Nice radoval z triumfu celkem třikrát v kariéře. Při 61 startech na grandslamech bylo jeho maximem čtvrtfinále na Australian Open (2009) a ve Wimbledonu (2015).

V roce 2010 byl součástí francouzského týmu ve finále Davis Cupu, ale úspěšnější tehdy byli Srbové. Žebříčkového maxima Simon dosáhl v lednu 2009, aktuálně byl 188. tenistou pořadí ATP.

Světová jednička Carlos Alcaraz i šestinásobný šampion Novak Djokovič jsou po dvousetových výhrách ve čtvrtfinále. Devatenáctiletý španělský tenista Alcaraz vyhrál devět z prvních deseti gamů a nakonec zdolal jasně 6-1 6-3 Bulhara Grigora Dimitrova, srbský favorit Djokovič přehrál 6-4 6-1 Karena Chačanova.

Alcaraz proti Dimitrovovi od začátku proměňoval jeden brejk za druhým a bývalou světovou trojku vyřadil za 72 minut. "Začal jsem skvěle. Grigorovova úroveň určitě není taková, jakou dnes předvedl, ale já si hrál svoje a docela dobře," řekl španělský teenager a nejmladší světová jednička v historii.

Pětatřicetiletý Djokovič podobně jasně zdolal svého posledního pařížského přemožitele Chačanova. V repríze finále z roku 2018 měl tamní rekordman tentokrát navrch.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 6.008.725 eur
čtvrteční výsledky (03. 11. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 6-1 6-3
Musetti (It.) - Ruud (3-Nor.) 4-6 6-4 6-4
Tsitsipas (5-Řec.) - Moutet (Fr.) 6-3 7-6(3)
Djokovič (6-Srb.) - Chačanov (Rus.) 6-4 6-1
Rune (Dán.) - Rubljov (7-Rus.) 6-4 7-5
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Simon (Fr.) 6-1 6-3
Paul (USA) - Carreňo (14-Šp.) 6-4 6-4
Tiafoe (16-USA) - De Minaur (Austr.) 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Nola
ma krasne deti a manzelku a je to velmi inteligentny pan, hral vzdy tenis ako sachovu partiu, ak by mal lepsi servis, tak by dosiahol viac, ale na tom nezalezi, sledovanie tenisu je iba zabava, taka velmi dobre platena estrada, ale aspon zavisi od vykonu sportovca.... aj ked dnes uz ani to nemusi platit.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist