Siniaková chytá v Bad Homburgu formu a po čtyřech měsících si zahraje čtvrtfinále

28. 6. 2023, 13:54
Aktuality 9
WTA BAD HOMBURG - Kateřina Siniaková (27) si v pondělí na trávě v Bad Homburgu připsala své první vítězství po třech a půl měsících a roli favoritky potvrdila i ve druhém zápase. Finalistka předloňského ročníku si poradila 6:2, 6:4 s bývalou 67. hráčkou světa a nyní tenistkou čtvrté stovky Jevgenijí Rodinovou (34). Ve svém prvním čtvrtfinále od únorového semifinále v Méridě vyzve další Rusku a nasazenou dvojku Ljudmilu Samsonovovou (24).
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Kateřina Siniaková je stále světovou jedničkou ve čtyřhře a před pár dny v Berlíně měla na dosah už 23. deblovou trofej. Ve dvouhře se ovšem většinou loučí v úvodních kolech, v letošním roce bylo ještě v úterý jedinou výjimkou čtvrtfinále a zároveň semifinále na konci února v Méridě.

Před měsícem na French Open se vrátila po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí a vypadla hned v prvním kole. Stejný osud ji potkal před týdnem v Berlíně, kde do prvního kola schytala zástupkyni TOP 10 Cori Gauffovou. Na vítěznou vlnu se vrátila až v Bad Homburgu, předloňská finalistka přehrála nasazenou sedmičku Elisabettu Cocciarettovou a set neztratila ani s Jevgenijí Rodinovou.

Statistiky zápasu Siniaková - Rodinová

Siniaková, která sbírá svá první vítězství od březnového vystoupení v Indian Wells, ani jednou neztratila servis. Na něm měla problémy vždy jen v závěrečném gamu obou setů, se všemi třemi hrozbami si však dokázala poradit. Sama se dostala k 11 šancím na brejk a tři využila.

Ve svém teprve druhém čtvrtfinále na nejvyšší tour od zářijového triumfu v Portoroži vyzve další Rusku a nasazenou dvojku Ljudmilu Samsonovovou. S přemožitelkou Lindy Noskové z předchozího kola se utká poprvé.

Šwiateková nezaváhala

Jediný přípravný turnaj před Wimbledonem v Bad Homburgu hraje světová jednička Iga Šwiateková a vyhrát v Německu dokázala i svůj druhý letošní zápas na trávě. Po obratu proti domácí Tatjaně Mariaové si bez problémů poradila se Švýcarkou Jil Teichmannovou, kterou v prvním vzájemném střetnutí porazila hladce 6:3, 6:1.

22letá Polka toho na trávě zatím moc neodehrála. Loni ve Wimbledonu prohrála překvapivě už ve třetím kole s Francouzkou Alizé Cornetovou, dnes svou bilancí v hlavní soutěži turnajů WTA na trávě vylepšila na 8:5.

Ve svém prvním čtvrtfinále na trávě se Šwiateková utká poprvé s o dva roky starší Annou Blinkovovou, jež v Německu vyřadila už druhou grandslamovou finalistku a a rovněž dosáhla na své travnaté maximum na okruhu WTA. Po domácí finalistce Wimbledonu 2013 Sabině Lisické si dnes poradila s finalistkou US Open 2021 Kanaďankou Leylah Fernandezovou, kterou přehrála 7:5, 6:2.
• WTA 250 BAD HOMBURG •
Německo, tráva, 259.303 dolarů
středeční výsledky (28. 6. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Rodinová (-) 6:2, 6:4
Šwiateková (1-Pol.) - Teichmannová (Švýc.) 6:3, 6:1
Bronzettiová (It.) - Šarífová (4-Eg.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:3
Blinkovová (9-Rus.) - Fernandezová (Kan.) 7:5, 6:2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kolodziejová/Nosková (ČR) - Erraniová/Podoroská (It./Arg.) 6:4, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
lenka258
Ta Miriam Kolodziejová vypadá jako fakt sympatická holka :). Asi se poslední dobu "přeorientovala" na čtyřhru, singla vůbec už nehraje, ale v té čtyřhře nemá vůbec špatný výsledky :).
Reagovat
tenisfan178
Taky si myslím. Doufám že to dotáhne v deblu ještě o něco dál.
Reagovat
tommr
Linda pokračuje aspoň v deblu spolu s Miriam Kolodziejovou. Dneska porazily pár Errani/Podoroska což je solidní úspěch i když Errani už je jen stínem bývalé světové deblové jedničky ... smile
Reagovat
lenka258
I v singlu si pamatuji, tak umela být Mega nepříjemná Kvítí, strycove, Šafi...
Reagovat
IngStavinoha
i s tím jejím servisním lomeňákem vzad ;-)
Reagovat
zfloyd
se učí znovu vyhrávat , to je dobře smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Katka dneska odehrála dobrej zápas. Soupeřka nebyla tak marná jak jsem čekal a hlavně v prvním setu Katce docela zatápěla ... smile
Ve čtvrtfinále ale Katka asi narazí. Samsonová je na trávě opravdu silná a nejspíš Katku rozstřílí ...
Reagovat
historik
no mě včera proti Lindě tak úplně nepřišlo. Navíc Katka pravděpodobně zařadí více pokusů o zkrácení hry, což by mohlo slavit úspěch.
Reagovat
tommr
pokud by se Katce podařilo soupeřku nějak rozběhat tak by uspět mohla. Samsonova se stejně jako všechny ranařky dokáže vyházet. Rozhodující bude jak půjde Samsonový servis ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist