Siniaková druhou výhru v neoblíbeném Linci nepřidala, do čtvrtfinále ji nepustila Burelová

1. 2., 16:37
Aktuality 10
WTA LINEC - Kateřina Siniaková (27) na své neoblíbené akci v rakouském Linci díru do světa neudělá. Česká tenistka sice letos poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži, den poté ale další třísetový duel nezvládla. Ve druhém kole podlehla i vinou deseti ztracených servisů 3:6, 7:5, 4:6 Francouzce Claře Burelové (22) a s podnikem kategorie WTA 500 se rozloučila před branami prvního čtvrtfinále v sezoně. Po odvrácení mečbolů pokračují obhájkyně titulu Anastasia Potapovová (22) i nasazená jednička Jelena Ostapenková (26).
Kateřina Siniaková v Linci první letošní čtvrtfinále nevybojovala (© Profimedia)

Siniaková – Burelová 3:6, 7:5, 4:6

Kateřina Siniaková si od své premiéry v Linci na podzim roku 2014 připsala šest startů a pokaždé vypadla v prvním kole. Letos se do Horních Rakousů vrátila po čtyřech letech a na halové akci, která se druhým rokem koná v novém zimním termínu a letos poprvé povýšila na kategorii WTA 500, si na sedmý pokus připsala premiérové vítězství v hlavní soutěži.

Ve středu večer ho sedmadvacetiletá Češka vybojovala proti loňské finalistce Petře Martičové, navázat na něj ale nedokázala. O necelých 22 hodin později se se soutěží loučí po porážce s 52. hráčkou světa Clarou Burelovou. O dva roky mladší Francouzce podlehla v prvním vzájemném duelu 3:6, 7:5, 4:6.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Clara BurelováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Clara Burelová (@ Livesport)

49. žena světového žebříčku Siniaková se po celý zápas, do kterého nastoupila se zabandážovaným levým stehnem, trápila na servisu. Netrefila jediné eso, spáchala šest dvojchyb a desetkrát prohrála game při svém podání. Zmar podtrhla ve třetím setu, v němž sice smazala manko dvou brejků a snížila z 1:5 na 4:5, následně ale při vlastním servisu už podesáté selhala.

Siniaková hrála druhé kolo stejně jako na předchozích akcích v Adelaide a v Melbourne, ovšem první letošní čtvrtfinále vybojovat nedokázala.

Mertensová – Bronzettiová 6:1, 6:3

Elise Mertensová v Linci úspěšně odstartovala pouhé čtyři dny po triumfu na Australian Open ve čtyřhře žen. Čtvrtá nasazená Belgičanka smetla 6:1, 6:3 Luciu Bronzettiovou, jež nenavázala na předchozí skalp bývalé světové jedničky a grandslamové šampionky Angelique Kerberové.

Ve čtvrtfinále se finalistka z roku 2020 Mertensová utká s šampionkou ze sezony 2015 Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 1:2).

Potapovová – Cocciarettová 2:6, 7:6, 7:5

Anastasia Potapovová v Linci vyhrála i svůj celkově sedmý zápas a dál míří za premiérovým obhájením triumfu na okruhu WTA. Ve druhém kole ale měla namále, Italku Elisabettu Cocciarettovou zdolala až po odvrácení dvou mečbolů a tříhodinovém boji 2:6, 7:6, 7:5.

V pátečním čtvrtfinále se dvaadvacetiletá Ruska střetne s druhou nasazenou krajankou a finalistkou z roku 2018 Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 1:0).

Ostapenková – Tausonová 3:6, 6:4, 7:6

Světová dvanáctka Jelena Ostapenková měla s o pět let mladší Clarou Tausonovou namále i ve druhém vzájemném střetnutí. V nočním zápase finalistka z roku 2019 a letos nasazená jednička zvítězila až po boji 3:6, 6:4, 7:6, když ve třetím setu za stavu 3:5 přežila mečbol při podání soupeřky, a Dánce oplatila porážku z finále v Lucemuburku 2021.

Šestadvacetiletá Lotyška, jež na začátku sezony triumfovala v Adelaide, vylepšila letošní bilanci na 8:1 a postoupila do čtvrtfinále. V něm na ni čeká Britka Jodie Burrageová (h2h 0:0).

 

 

 

Výsledky turnaje WTA 500 v Linci


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
lvicek
Katko, tak zas nic no... Clovek se vzdycky nazhavi jeden den a druhej prijde vystrizliveni ;).
Reagovat
Kandinsky1
OT: Bych jí ani nepoznal.
https://ipravda.sk/res/2023/12/22/thumbs/769717552-galeria.jpg
Reagovat
Pizza1.3
Ty jo, ja vůbec ????
Reagovat
zfloyd
Potapová x Cocciaretto , 2. set tajbrejk 11:9 , je to docela masakr , emoce stříkají
Reagovat
Kandinsky1
Tak proč jezdí na neoblíbený podnik ?
Reagovat
Dobry-den
'V dalších týdnech na žádný turnaj přihlášena není, představit by se měla až v březnu v Indian Wells a Miami.'

Pochybuju, že by bezdůvodně vynechala tisícovky v Doha a Dubaji. Akorát se nevešla do hlavní soutěže, což ale neznamená, že tam není přihlášena.
Reagovat
Fandina
CANAL+ SPORT2 vysílá z haly v Linci přímo, jsou tam dvě komentátorky a zvou si do studia hráčky, je tam Klárka Koukalová a vysílají rozhovory přímo tam. To je proti O2 Tenis novinka, ti do Lince nejezdili.
Reagovat
Ronnyx
Jj to je super právě si tam pozvaly k rozhovoru Donu a následně naší Katku.
Zajímavosti z rozhovoru:
Dona chtěla hrát s naší Kájou P. turnaj AO, jenže kvůli zdravotním problému Káji to nakonec odřekly.
Katka se k zranění stehna vyjádřila v tom směru, že problémy nastaly při konci včerejšího zápasu, dnes stehno cítila v posledních třech gemech, ale nemělo by to být nic vážného.
Reagovat
zfloyd
Vekič tu Ukrajinku pěkně spláchla
Reagovat
tommr
aneb bublina jménem Yastremska splaskla ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist