Siniaková je opět nejlepší deblistkou světa. V čele žebříčku začíná už 116. týden

9. 9., 11:05
Aktuality 8
Kateřina Siniaková se po roce a celkově počtvrté v kariéře posunula na post světové jedničky ve čtyřhře. V čele žebříčku deblistek zahájila celkově 116. týden, déle vládlo jen pět deblistek v čele s Martinou Navrátilovou. Osmadvacetiletá Češka si letos na všech čtyřech grandslamech zahrála minimálně semifinále a na Roland Garros a ve Wimbledonu triumfovala. S Američankou Taylor Townsendovou drží postupovou pozici v boji o start na Turnaji mistryň.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková s trofejí pro deblovou šampionku Wimbledonu (© Profimedia)

Kateřina Siniaková, jež na US Open vypadla v deblu s taylor Townsendovou v semifinále, v dnešním vydání žebříčku vystřídala v čele pořadí deblistek Novozélanďanku Erin Routliffeovou. Poprvé byla světovou jedničkou v říjnu 2018 po triumfech na French Open a Wimbledonu, tehdy se o první příčku dělila se spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou.

"Alespoň něco pozitivního. Jsem moc ráda, že se tam vrátím. Je to něco, proč ten sport taky děláte. Je to pozitivum, které si mohu z tohoto turnaje odnést. Kouká se na to a poslouchá dobře," řekla Siniaková tehdy novinářům v New Yorku. Naposledy byla deblovou jedničkou před rokem.

V čele singlového žebříčku zůstala Polka Iga Šwiateková před šampionkou US Open Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Mužům nadále kraluje Ital Jannik Sinner, který pozici jedničky potvrdil triumfem ve Flushing Meadows.

Šwiateková na US Open prohrála ve čtvrtfinále s domácí Jessicou Pegulaovou, jež si po finále v pořadí WTA polepšila na třetí místo. Česká singlová jednička Krejčíková o příčku klesla a je devátá, semifinalistka posledního grandslamu sezony Karolína Muchová po zopakování loňského výsledku si v žebříčku o místo pohoršila a je třiapadesátá.

V mužském pořadí se za Sinnera posunul Němec Alexander Zverev. Novak Djokovič po neúspěšné obhajobě titulu na US Open a vyřazení již ve 3. kole je čtvrtý. Tomáši Macháčovi patří nově 35. pozice a Jiřímu Lehečkovi sedmatřicátá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
muster
Paráda, gratuluji
Reagovat
Otmar
Není pochyb, že jí titul světové jedničky patří, zvláště když Hsieh přece jen zmáhá věk a není to, co bývalo. Jedině mi vadí značné výkyvy v jednotlivých špílech. Toho se vyvarovat, má to předplacené, protože ona debly skutečně umí. Přeji všechno dobré a šťastnou ruku při volbě partnerů či partnerek....vlastně radši klidnou hlavu!
Reagovat
Mony
Já hlavně při při volbě těch partnerů
Reagovat
com
smile 116 tyden - dalsi v rade 124 by mela dat v pohode, pak 137, taky nerealny..
A nasleduje 163 - 199 - 237
Reagovat
tommr
chce to hlavně udržet si post jedničky do konce sezony. Pak jí budou automaticky nabíhat týdny za období na přelomu roku kdy se nehraje a tu metu 124 hravě zvládne ...
Zvládnout by měla i 137. Nevím proč si myslíš že je to nereálný?
Reagovat
com
mi tam vypadlo -neni- nerealny

Jo tech 116 a 137 podle me zvladne smile
Reagovat
com
124 a 137 No jo pondeli, uz aby byl zas patek smile
Reagovat
tommr
124 a 137 zvládne když půjde do AO 2025 jako jednička. Sesadit jí do té doby může jedině Routliffe která by ale k tomu potřebovala vyhrát nějakou tisícovku v Číně a TM ...
163 taky není nereálný ale k tomu by Katka musela zůstat jedničkou i celý příští rok a to se teď nedá odhadnout protože ani nevíme jestli a s kým bude Katka příští rok hrát ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist