Siniaková je v Melbourne v dívčím finále! Krejčíková titul ze čtyřhry nezískala

25. 1. 2013, 10:22
Aktuality 17
Kateřina Siniaková si na Australian Open zahraje o grandslamový titul z dívčí dvouhry. Šestnáctiletou českou juniorku, jež dnes smetla Estonku Kontaveitovou, však v sobotním finále čeká neoblíbená Chorvatka Ana Konjuhová.
Kateřina Siniaková

Tenistka z líhně TK Tenis-centrum Hradec Králové a od svých 13 let hráčka TK Sparta Praha Kateřina Siniaková patří mezi největší naděje současného českého tenisu. Ještě stále šestnáctiletá dívka svůj talent prodala už koncem loňského roku na prestižním juniorském turnaji Orange Bowl, kde prohrála až ve finále.

A tento týden zažívá také velmi vydařenou premiéru na Australian Open. Při první návštěvě Melbourne sice musela v prvním kole otáčet zápas proti Jihoafričance Hattinghové, v dalším průběhu už ale neztratila ani set. Dnes si zahrála poprvé v juniorském grandslamovém semifinále, ve kterém čelila své přemožitelce z loňského US Open Estonce Anett Kontaveitové.

Kateřina Siniaková"Na US Open jsem s ní prohrála ve třetím kole. A dalo se to vyhrát, byla moje chyba, že jsem ten zápas prohrála. Doufám, že tentokrát jí to vrátím a neudělám takové chyby, jaké jsem udělala v Americe,“ věřila si Siniaková před soubojem o finále.

Ten druhá nasazená Češka v Melbourne Parku svedla na kurtu číslo 3 a Kontaveitové na něm nedala šanci. Turnajovou desítku smetla hladce 6-2 6-3 a postoupila do finále.

"Samozřejmě, že jsme jí to chtěla oplatit. Věděla jsem, že v New Yorku jsem nepodala svůj nejlepší výkon, jsem ráda, že teď to vyšlo. Dala jsem do toho všechno, bojovala jsem o každý míč a donutila ji k chybám. Sice chvílemi byla aktivnější než já, ale dokázala jsem si to vybojovat. Jsem moc ráda,“ řekla Siniaková Českému rozhlasu.

"Celý zápas provázel nepříjemný vítr, s nímž se Katka velmi profesionálně vypořádala. Nedělala zbytečné chyby a naprosto zaslouženě vyhrála", dodal trenér Daniel Filjo, který Katku na turnajích doprovází.

"Asi je to tak, že čím víc toho hraju, tím větší mám sebevědomí," pochvaluje si Siniaková, dcera ruského kožešníka, který se do Česka přiženil.

Siniaková, jež chce letos mezi juniorkami hrát pouze grandslamy a ráda by se už začala prosazovat mezi ženami na turnajích ITF a pak postupně i WTA, může na Australian Open navázat na dva nedávné české triumfy - v roce 2010 v Melbourne zvítězila Karolína Plíšková, předloni mezi chlapci Jiří Veselý. Před nimi dvakrát zvítězila Barbora Záhlavová-Strýcová (2002 a 2003).

Ana KonjuhováO titul se rodačka z Hradce Králové utká s třetí nasazenou Chorvatkou Anou Konjuhovou, se kterou koncem loňské sezony prohrála v semifinále turnaje v Bradentonu i ve finále Orange Bowlu.

Boj o první grandlamový titul Siniakovou čeká v sobotu od 2:30 hodin SEČ v Rod Laver Areně.

O titul ze čtyřhry dnes neúspěšně bojoval Barbora Krejčíková. Sedmnáctiletá Češka, jež ve dvouhře vypadla stejně jako před rokem ve čtvrtfinále, měla v dnešním finálovém souboji po boku Ukrajinky Korašviliové blízko k triumfu, s nejvýše nasazeným chorvatsko-kanadským duem Ana Konjuhová a Carol Zhou prohrály 7-5 4-6 7-10.

O titul mezi chlapci se utkají domácí tenisté Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis, kteří už letos zkoušeli štěstí v kvalifikaci hlavního turnaje a společně i ve čtyřhře. Sedmnáctiletý Kyrgios dnes smetl 6-2 6-1 přemožitele největšího favorita Srba Nikoly Milojeviče Itala Baldiho. O rok mladší a nenasazený Kokkinakis, který se letos představil jako náhradník i na Hopman Cupu, porazil 6-3 6-2 turnajovou desítku Chorvata Coriče.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 junioři -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch)
páteční výsledky (25. 01. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Siniaková (2-ČR) - Kontaveitová (10-Est.) 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
Konjuhová/Zhaová (1-Chorv./Kan.) - Krejčíková/Korašviliová (6-ČR/Ukr.) 5-7 6-4 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
letityfanousek
Gratuluji, i když ve finále prohrála(y). Máme spoustu mladých nadějí :)
Reagovat
Frick
že by utekla do Ruska?
Reagovat
tommr
spíš se utíká z Ruska než do Ruska ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je podobná Arantxe Rus

http://cdn.lapatilla.com/imagenes.lapatilla/site/wp-content/uploads/2012/08/Arantxa-Rus-11.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce, nejen ve finále, ale v celé kariéře, ve které ji nyní čekají zlomové momenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka se tam docela slušně prsí, že?:-)) Snad to dotáhne...
Reagovat
Kurka
Měla by to být Ana Konjuh
Reagovat
tommr
doufám, že se Katce povede přechod mezi dospělý líp než sestrám Plíškovic ... :)

Jinak moh by mi někdo říct kdo je to ta dívka na třetím snímku v článku?
Reagovat
Kurka
Měla by to být Ana Konjuh - omylel jsem to poslal jako nový příspěvek.
Reagovat
tommr
to znamená, že je to finálová soupeřka Katky? Na tom snímku se trochu podobá Kerberový ... :)
Reagovat
Kurka
Jo, je to její finálová soupřka. Nevypadá nejhůř, mi taky někoho připomíná, ale nemohu si vzpomenout koho. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mi připadá jako mix Kerbrové a Hlaváčkové :)
Reagovat
smazaný uživatel
mě připomíná Christinu Mchale! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně taky! :D
Reagovat
dessperadoss
Nevíte, kdy by se měl Mardy Fish vrátit na kurty? A jaký používá přesně výplet?
Reagovat
historik
bylo by super, kdyby to vyšlo, budu držet pěsti
Reagovat
Elrondin
Přesně tak, minulé vzájemné zápasy hodit za hlavu a hrrr na ni ;o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist