Siniaková po skalpu Azarenkové: Doufám, že tímhle to nekončí

28. 5. 2018, 17:22
Aktuality 19
Podruhé v sezoně dokázala Kateřina Siniaková porazit bývalou světovou jedničku. Po skalpu Rusky Marie Šarapovové dnes česká tenistka přehrálana French Open v úvodním kole Bělorusku Viktorii Azarenkovou.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Šarapovovou Siniaková zdolala na prvním lednovém turnaji v čínském Shenzhenu a z výhry nad svým idolem měla radost. Podobné nadšení v ní vyvolal triumf nad Azarenkovou na pařížské antuce. "Myslím, že to je srovnatelné. Azarenková je taky skvělá hráčka a jsem moc ráda, že jsem vyhrála," řekla Siniaková.

Vítězství 7-5 7-5 bylo navíc pro 54. hráčku žebříčku prvním úspěchem v hlavní soutěži na Roland Garros. "Určitě to je o to sladší. Konečně jsem ráda, že jsem to prolomila, ale doufám, že to ještě není konec," uvedla.

Šanci podruhé v kariéře projít na grandslamu do 3. kola, což zatím dokázala jen v roce 2016 ve Wimbledonu, určitě má. Místo obhájkyně trofeje Lotyšky Jeleny Ostapenkové bude mít za soupeřku Ukrajinku Katerynu Kozlovovou (67. v pořadí WTA). "Šance tam je, ale Káťa určitě hrála dobře. Důležité bude soustředit se na svoji hru a nemyslet, že je šance udělat další kolo," řekla Siniaková.

Její osmina pavouka je vůbec nečekaně otevřená, neboť po včerejších zaváháních Ostapenkové, Venus Williamsové a Johanny Kontaové zůstala jedinou nasazenou hráčkou na cestě do případného čtvrtfinále Barbora Strýcová, s níž by se mohla utkat ve třetím kole.

Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)"Žebříček teď nehraje takovou roli, je to hrozně vyrovnané a zápasy dlouhé. Budu se snažit hrát svůj tenis zápas od zápasu, vyhrávat a uvidíme, kdo se postaví na druhé straně," uvedla Siniaková.

V utkání s Azarenkovou se Siniaková pokoušela nevnímat, že soupeřka dvakrát vyhrála Australian Open a vystoupala na vrchol žebříčku. "Snažila jsem se soustředit na svůj výkon, protože jsem věděla, že na to herně mám," řekla dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové a přitakala, že podobná výhru jí může u soupeřek získat respekt. "Je to možný, ale pro mě je důležité, jak se na kurtu cítím. Když věřím své hře, výhry pak přijdou," dodala.

K postupu pomohli Siniakové i fanoušci. V hledišti byla často slyšet čeština. "To mě překvapilo. Podpora byla slyšet i znát," pochvalovala si a nenechala se soupeřkou rozhodit. Když se dohadovala o dopadu míčku, Azarenková na ni zavolala. "Asi že zdržuju. Ona je trošku arogantní. Něco tam prohodila, asi chce hráčky rozhodit, ale to se jí nepovedlo. Spíš mě víc nabudila," řekla Siniaková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak monty bude mit urcite radost:)
Reagovat
tmora
Trenuje ji porad Cermak, nevite?
Reagovat
Nenela
Cermak je ted u Tyny ne?
Reagovat
tommr
jj Katku ted trénuje nějakej novej trenér jehož jméno jsem si bohužel nezapamatoval ...
Reagovat
Fandina
Jj, myslím tady v některém článku je napsáno, že se domluvili do FO. Takže asi je tam jen tak krátce.

Nicméně, vzhledem k tomu, že už trénoval Petru, Lucku, Katku, teď Tyndu, tak pak ještě připadá v úvahu Kája, Bára a další Bára a pak se uvidí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že Káťa není jako Petra. Pro Kvitovou by už bylo splněno a další výhry by byly jen bonusem :D
Reagovat
gigin
Ty si co za piču?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem J-Gat, i když to z mého nicku nejspíše není zřejmé. :)
Reagovat
blixa
A co zrovana sypeš, Justine ?
Reagovat
Blondie
velká :) a neschopná uvažovat v kontextu, řekla bych.
Reagovat
Frick
Jsem ti psal dopis, neodepsal jsi mi :-(
Reagovat
tommr
dneska se předvedla v nejlepším světle. Doufám, že si v zápase s Kozlovovou výbornej dojem, kterej udělala výhrou nad Azarenkovou nepokazí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
U Siniaků se zřejmě dějí věci. Zápas jsem neviděl, ale Kozlová je hratelná, hlavně její servis. Alona zahrála hodně tragicky. A ve 3,kole další český zápas :)
Reagovat
Mac
cesky zapas? je pravda, ze makarenko starne, ale pokazde kdyz jsem ji videl hrat s ceskou, vyhrala....
Reagovat
tommr
Bára s ní má ale aktivní bilanci a naposledy jí letos v Sydney docela slušně vypráskala z kurtu ... :)
Reagovat
Mac
jo, taky jsem se pak podival na h2h. ale na gs-ovych turnajich posledni 2 zapasy prohrala.
Reagovat
tommr
no myslím, že to tentokrát bude hodně vyrovnaný a rozhodnou maličkosti. Makarova už dávno není takovej postrach jako dřív a Bára je ted úplně z formy ...
Reagovat
smazaný uživatel
oprava - A ve 3.kole by byl další český zápas pěkný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Katko, děkujem, Katko děkujem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist