Siniaková porazila Gračovovou, bez boje pak postoupila do semifinále. V něm je i Bouzková

20. 10. 2023, 06:54
Aktuality 34
WTA NANCHANG - Kateřina Siniaková (27) na turnaji WTA 250 v Nanchangu porazila v deštěm odloženém utkání druhého kola 6:4, 6:3 naturalizovanou Francouzku Varvaru Gračovovou (23) a v Číně postoupila potřetí během čtyř týdnů do čtvrtfinále. K němu měla čerstvá finalistka z Hongkongu nastoupit ještě v pátek večer proti Lauře Siegemundové (35), Němka ale ze soutěže odstoupila a česká tenistka postoupila bez boje do semifinále. Do něj se dostala i Marie Bouzková (25), která nadělila Kolumbijce Camile Osoriové (21) kanára a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Gračovová – Siniaková 4:6, 3:6

Kateřina Siniaková na konci září dorazila do Číny se šňůrou sedmi porážek a v zádech měla sérii 11 turnajů, na nichž devětkrát vypadla hned v prvním kole.

V druhé nejlidnatější zemi světa se ale rozehrála do dobré formy a krátce před deblovým Turnajem mistryň si zvedá sebevědomí. Ze čtyř akcí nezvládla své úvodní vystoupení pouze jednou, naopak třikrát vyhrála minimálně dvě utkání.

V neděli v Hongkongu si dokonce podruhé v sezoně zahrála finále a přestože proti Leylah Fernandezové neudržela vedení a dohrávala se zdravotními problémy, rozhodla se startovat i tento týden v Nanchangu.

A znovu potvrzuje nárůst formy. Po domácí outsiderce Yuhan Wang si poradila i se sedmou nasazenou Varvarou Gračovovou. O čtyři roky mladší ruskou rodačku, jež od letoška reprezentuje Francii, porazila 6:4, 6:3 a vzájemnou bilanci upravila na 2:0.

Siniaková do zápasu vstoupila brejkem, ale za stavu 4:3 poprvé přišla o podání a vedení ztratila. Pak ale získala sedm z devíti gamů a vytvořila si rozhodující náskok. Gračovová jí k více než polovině fiftýnů pomohla nevynucenou chybou, kterých spáchala 40. Sedmadvacetiletá Češka zaznamenala 12 winnerů a 26 zbytečných chyb.

"Byl to rozhodně velmi těžký zápas, protože trochu foukalo a já si zvykala na tento kurt. Obě jsme bojovaly a já jsem moc šťastná, že jsem postoupila dál," radovala se Siniaková v krátkém rozhovoru na kurtu.

Siniaková – Siegemundová / postup bez boje

Do čtvrtfinále 60. hráčka světa Siniaková postoupila popáté v sezoně, z toho potřetí během posledních čtyř týdnů. Letos se přes něj už počtvrté přehoupla, v Nanchangu jí k tomu pomohlo odstoupení Laury Siegemundové. S Němkou se měla utkat ještě v pátek večer, ale soupeřka se rozhodla nenastoupit.

Nanchang je pro sedmadvacetiletou rodačku z Hradce Králové generálkou na Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu, kde bude na přelomu října a listopadu obhajovat deblové finále s krajankou Barborou Krejčíkovou.

V sobotním semifinále se Siniaková utká znovu po šesti dnech v odvetě za porážku z hongkongského finále s Leylah Fernandezovou. Kanaďanka během pátku smetla 6:4, 6:1 domácí hráčku ze třetí světové stovky Xiaodi You, ve večerním čtvrtfinále porazila 6:3, 6:4 Aliaksandru Sasnovičovou a svou neporazitelnost protáhla na osm utkání.

Bouzková – Osoriová 6:0, 6:4

Ač je Marie Bouzková 29. hráčkou světa, nezaznamenala v roce 2023 výraznější úspěch. Sezonu zachraňuje až v jejím závěru na turnajích v Asii: v předchozích dvou týdnech slavila deblové tituly v Pekingu (se Sarou Sorribesovou) a Soulu (s Bethanií Mattekovou-Sandsovou) a nyní v Nanchangu je letos poprvé v semifinále dvouhry.

Pětadvacetiletá Češka ve třech duelech potvrdila roli favoritky a neztratila v nich ani set. Ve čtvrtfinále přehrála bez ztráty podání 6:0, 6:4 Camilu Osoriovou z Kolumbie, když ve druhé sadě za stavu 3:4 odvrátila i třetí brejkbol a zažehnala náznak komplikací.

"Jsem moc šťastná, že jsem se dostala do svého prvního letošního semifinále. Je to vlastně můj poslední turnaj v tomto roce, takže jsem z toho nadšená. Dnes jsem odehrála solidní zápas, dobře jsem podávala. Teď si odpočinu a zítra se to pokusím zopakovat," pochvalovala si Bouzková.

Bouzková si poslední semifinále hrála téměř na den přesně před rokem v Guadalajaře, kde v 2. kole vyřadila právě Osoriovou.

O své 5. finále na okruhu WTA si majitelka jednoho titulu Bouzková zahraje v sobotu s další hráčkou z osmé desítky žebříčku Dianou Šnajderovou. S levou rukou hrající ruskou teenagerkou, jež před třemi týdny cestou do finále v Ningbu vyřadila Petru Kvitovou či Lindu Fruhvirtovou, se utká poprvé.

Bouzková v pondělí přijde o body za semifinále z loňské 'tisícovky' v Guadalajaře a pokud chce udržet pozici v TOP 30, musí svůj poslední letošní turnaj vyhrát.

Výsledky turnaje WTA 250 v Nanchangu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
dadaft
co se musí Rumunům přiznat, umí se poučit z chyb, obraz i zvuk dnes super ,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,, a Bogdan - Masarova vypadá na pořádnou bitvu v bouřlivé atmosféře ,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
místo zápasu čas na regeneraci -- to se hodí smile
Reagovat
Sinuhet1
Marie je proti Shnaider zitra jasna kurzova favoritka (1.4), ja bych ji tak neveril, videl jsem hrat Shnaider na minulem turnaji a hrala vyborne. Ale snad se pletu
Reagovat
dadaft
souhlas
Reagovat
Nenela
Shnaider je ranarka, Marie by ji mohla svym skvelym pohybem udolat
Reagovat
tommr
Katka si to v semifinále zase rozdá s Fernandez. Snad se jí povede odveta za nešťastně prohrané finále v Hongkongu ...
Reagovat
Otmar
Holky zahrály svůj standard a tentokrát to stačilo. Tak trochu pomýšlím na české finále a kdyby k němu došlo,strašně by mě to potěšilo. Tam by nešlo prohrát,a to je vzácný pocit. Tak budu věřit!
Reagovat
tommr
jsem rád že to Marie zvládla ve dvou setech. Ve druhým setu to s ní v jednu chvíli nevypadalo moc dobře ... smile
V dalším kole jí čeká nebezpečná soupeřka která nedávno na turnaji v Ningbo porazila Lindu Fruhvirtovou a Petru Kvitovou ...
Reagovat
lvicek
Gratulace Marusce :). Je prima, ze se ji zase dari lip. A to Katky druhe kolo zase nebylo na o2? Proc?
Reagovat
tommr
hrálo se od 5 a O2 vysílá až od 9 ...
Reagovat
lvicek
No, tak proc nevysilali od 5? ;) Copak napr. turnaje v Australii taky nebudou vysilat?
Reagovat
lvicek
Pro me za me, klidne bez komentare nebo s anglickym komentarem, jestli to nekde vysilali.
Reagovat
tommr
tak GS je něco jinýho než nějakej MM. Zřejmě mají spočítaný že se v takovou dobu na tenis dívá jen pár lidí a nevyplatí se to vysílat ...
Reagovat
PetaM
GS vysílá EuroSport :)
Reagovat
lvicek
Jj, ale v Australii se toho hraje vic, Sydney, Adelaide a tak :). Urcite taky budou zapasy v noci.
Reagovat
zfloyd
zkušeně ke konci zvýšila aktivitu a vyplatilo se smilesmile
Reagovat
Levinest
Obě holky v semifinále. Paráda. České finále Maruška vs. Katka by bylo super
Reagovat
tommr
Marie bude podávat na zápas ... smile
Reagovat
tommr
první set byl od Marie skutečně fantastickej ... smile
Ještě ale nemá zdaleka vyhráno. Houževnatá soupeřka se určitě jen tak nevzdá ...
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
zfloyd
Marušce se ty kanárci nějak zalíbily smile
Reagovat
zfloyd
většinu výměn , které jdou víc než 5x přes síť vyhrává , takže je to na dobré cestě smile
Reagovat
tommr
od Marie vynikající začátek a vedení o dva brejky ... smile
Bude to mít ale ještě hodně těžký ...
Reagovat
misa
Marie sice vede nad Osorio 2-0, ale dnes hraje opět pasivní tenis, kdy většinou jen čeká, co zahraje její o 18 cm menší soupeřka. Takhle těžko vyhraje :(
Reagovat
misa
Při brejkbolech klesá její aktivita ještě o stupeň níž, to je čistokrevné přehazování sítě a modlení se za chybu soupeřky
Reagovat
misa
No a při sedmi Mariiných brejkbolech se Osorio 2x povedlo vyhodit, takže 3-0 se dvěma brejky. Tenisově to ale hezké od Bouzkové vůbec není.
Reagovat
misa
4-0, teď dvě esa a jeden ostrý bekhend křížem a hned se na to dívá líp
Reagovat
misa
6-0 pro Marii. Ženský tenis je často zcela nevyzpytatelný :) Dál už nemám čas sledovat, doufám, že se Maruška nezalekne šance na první letošní semifinále a zápas dovede do vítězného konce.
Reagovat
zfloyd
neviděl jsem ale podívám se na čtvrtfinále smilesmile
Reagovat
tommr
to bohužel neuvidíme protože Siegemund z turnaje odstoupila ...
Reagovat
zfloyd
no vida tak semifinále smile
Reagovat
makro99
Supr - nepamatuju si, kdy by se speciálně na Katku takto jednou usmálo štěstí...
Reagovat
tommr
Siegemund se zřejmě rozhodla šetřit síly na debla ve kterým má spolu se Zvonarevovou ještě šanci vybojovat si postup na TM ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prostě Siemulant, no....smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist