Siniaková prohrála na Orange Bowlu až ve finále

10. 12. 2012, 10:51
Aktuality 4
Až ve finále našla šestnáctiletá Češka Kateřina Siniaková přemožitelku na prestižním juniorském turnaji Orange Bowl na Floridě. Nadějná tenistka prohrála v boji o titul s Chorvatkou Anou Konjuhovou 3-6 2-6 a sezonu ukončí jako světová dvojka juniorského žebříčku federace ITF.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Šestnáctiletá Siniaková se dostala do finále Orange Bowlu do 18 let jako první Češka po devíti letech. Naposledy to dokázala a získala i titul Nicole Vaidišová, pozdější světová sedmička a současná manželka Radka Štěpánka.

Hráčka pražské Sparty Siniaková prohrála s Konjuhovou v semifinále juniorského turnaje Eddie Herr a o týden později i na Orange Bowlu. "Chtěla jsem hrát jinak, ale to ona taky. Hrála hodně čopů a já s tím nedokázala nic dělat," řekla česká tenistka. "Známe se, takže to bylo trochu jiné než v posledním zápase," dodala.

V letošní sezoně Siniaková vyhrála juniorský turnaj v Miláně, na mistrovství Evropy jednotlivců do 16 let získala stříbro ve dvouhře a zlato ve čtyřhře, stala se halovou mistryní ČR v dorostu a byla členkou zlatého týmu dívek do 16 let ve Winter Cupu.

Juniorský Orange Bowl v minulosti vyhráli mimo jiné Hana Mandlíková v kategorii do 16 let, Ivan Lendl, John McEnroe, Roger Federer nebo Björn Borg.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, kdyby vyhrála, byla by 1. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíte místo na juniorském žebříčku, nemáte pravdu. První místo si zajistila levačka T. Townsendová již postupem do semifinále v singlu a v deblu; čtyřhru nakonec se svou partnerkou vyhrála, takže by měla na 1. místě i tak náskok vrchovatý.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak díky za opravu. :-) Tak jestli to chápu dobře, tak do singlové žebříčku se juniorkám započítavají i výsledky z debla? Hmm :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, i výsledky ze čtyřhry se započítávají do jedniného žebříčku. To je pro juniory, myslím, velice přínosný stav věcí. Alespoň trochu těm volejům musejí přijít na chuť, chtějí-li být v popředí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist