Siniaková prohrála s Podoroskou i potřetí, do čtvrtfinále v Hua Hinu nepostoupila

DNES, 10:28
Aktuality 22
WTA HUA HIN - Kateřina Siniaková (28) nepotvrdila na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hinu roli nasazené dvojky a skončila již ve druhém kole. Aktuální deblová světová jednička podlehla 3:6, 3:6 trápící se Nadie Podoroské (27), se kterou ani ve třetím vzájemném souboji neuhrála set. Argentinka ve svém prvním čtvrtfinále po roce vyzve Tamaru Zidanšekovou (26).
Kateřina Siniaková nezvládla ani třetí vzájemný duel s Nadiou Podoroskou (© Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia)

Podoroská – Siniaková 6:3, 6:3

Kateřina Siniaková odstartovala svůj debut v Hua Hinu relativně hladkou výhrou nad Arinou Rodionovovou, ovšem slabšího obsazení a vypadnutí nasazené jedničky Dajany Jastremské nijak nevyužila. Turnajová dvojka totiž skončila už ve druhém kole na raketě své neoblíbené soupeřky, když ani ve třetím vzájemném duelu nedokázala uhrát set s Nadiou Podoroskou. Kvůli dešti byl zápas přeložen ze středy na čtvrtek.

Tentokrát měla jedinečnou šanci zvítězit, protože bývalá semifinalistka French Open přijela do Thajska se sérií 11 porážek na nejvyšším okruhu. Přesto Argentince dovolila teprve druhý skalp TOP 50 za poslední tři roky, oba si Podoroská připsala právě proti Siniakové.

Aktuálně 37. hráčka světového pořadí Siniaková šla jako první do vedení brejku, ale pak prohrála tři těsné gamy v řadě a místo vedení 5:1 se dostala do manka 2:4. S náskokem soupeřky si poradit nedokázala a po 47 minutách hry věděla, že bude muset skóre utkání otáčet. Také ve druhé sadě dokázala vzdorovat jen v první polovině, od stavu 3:2 ze svého pohledu uhrála už jen dva fiftýny.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Siniaková útočila na své teprve čtvrté letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, první zaznamenala až těsně před Wimbledonem. Zatímco v deblových soutěžích i v tomto roce exceluje, a dokonce se vrátila na post světové jedničky, ve dvouhře příliš úspěšná není.

Navíc jí v singlovém žebříčku hrozí výraznější pád, jelikož v následujících týdnech bude obhajovat body za čtvrtfinále v Ningbu, finále v Hongkongu a triumf v Nanchangu.

Podoroská se probojovala do čtvrtfinále na hlavní tour poprvé po roce. V této fázi má bilanci 4:4 a v posledních třech případech uspěla. V Hua Hinu se o semifinálovou účast popere s Tamarou Zidanšekovou.

Nasazené hráčky na turnaji absolutně selhaly. Nejpozději ve druhém kole vypadly kromě jedničky Jastremské a dvojky Siniakové také trojka Xinyu Wang, čtyřka Magda Linetteová, pětka Xiyu Wang, šestka Katie Volynetsová, sedmička Mojuka Učidžimaová i osmička Varvara Gračovová.


Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hinu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Teo
Žádný překvapení.
Reagovat
tommr
Další nezvládnutej zápas/turnaj. Katka už je v singlu za zenitem a čeká jí pomalej ale jistej pokles žebříčkem. Pokus se nenaučí ovládat emoce může být ten propad dokonce hodně rychlej ...
Reagovat
misa
Podoroska za tři roky prorazila 2x hráčku z top 50, v obou případech se jednalo o Siniakovou
Reagovat
TSP
Alespoň si i sázkové kanceláře uvědomí, že historická statistika není náhoda. Podorská je oproti Siniakové klidnější a vyrovnanější hráčkou, hráčkou v pravém slova smyslu, tedy, bojuje, neblne, nehysterčí, nenadává na kdeco a ví, že si stačí počkat, až se Kačka z důvodu nervozity vyháže. Tenis je minimálně z půlky o hlavě, o zvládání emocí, soustředění, taktice atd. Kačka má proti takovým hráčkám (lhostejno jak vysoko postaveným) v singlu šanci pouze ve vrcholné formě v souběhu s hormonálním optimem. No a to bývá výjimečně a teď to zrovna nebylo. U čtyřhry je to ale jinak, tam se Kačka opře herně i psychicky o spoluhráčku, komunikací se více uvolní, tam jsou většinou tyto efekty potlačeny a naopak více vyniknou Kaččiny jinak velmi kvalitní a rychlé údery od zadu, výborný servis a volej, velmi slušný pohyb. Bohužel v singlu to asi výš nepůjde.
Reagovat
1semi1
Výborný servis?
Reagovat
TSP
No dobře, tak alespoň dostatečně dobrý servis na poměry mezi 20. - 100. místem žebříčku WTA.
Reagovat
1semi1
Nemyslím, že má servis na poměry 20-100... Ve 4-hře je to právě její obrovská slabina - ona sice většinu zápasů vyhraje, ale tím, že je na síti a celkem i cross-court od BL tak dobrá, že její soupeřka drží servis a získávají breaky soupeřů.

Díky tomu je její 4-hra vždycky spicy...
Reagovat
tommr
v deblu hlavně Katka podává jen každej druhej servis a pravděpodobnost že o něj přijde je tudíž oproti singlu poloviční ...
Reagovat
1semi1
Jj, 75% času ve 4-hře příspívá výrazně pozitivně. Pro spoluhráčku je obrovská pomoc na síti a při podání soupeřů vytváří tlak jak na síti, tak i ze zadu (při cross-courtu).

V singlu chybí stabilita i konzistence, a to hlavně na servisu, kde zápasí s tou špatnou technikou, kterou jí naučili v Hradci. Ona se jí sice občas povede hezká přimka, ale chybí kvůli tomu na servisu i technická variabilita... Je to škoda, protože v singlu zůstala za svým potenciálem...
Reagovat
1semi1
*její 'spoluhráčka' drží servis a získávají breaky soupeřů
Reagovat
muster
lepší bude pokud si to neuvědomí a budou dál vypisovat nesmyslné kurzy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je jako když na sport.cz napíšou "obrovské překvapení"
Reagovat
Otmar
Typická jedná tvář Kateřiny... nesoustředěná, roztěkaná, nesmyslně komentující své chyby...a že jich bylo! Podoroská rozhodně není lepší hráčkou, ale když nemusí nic hrát a Katka rozhodně vše sama, tak fakt není co řešit!
Reagovat
com
smile a taky by se mela domluvit s Townsendkou na ctyrhru v nasledujicich turnajich jestli chce pomyslet na TM, protoze jestli Kudermetka ziska v Soulu titul, tak je odstoupne az na 8 pricku a zas takovej bodovej naskok tam neni smile
Reagovat
Carter
Katka a Towsend majú TM istý, keďže Kichenok/Ostapenko a Hsieh/Mertens sú 1 a 2 v race a tým pádom ak by Katka nebola v top 7, tak tam postupuje ako GS víťazka
Reagovat
com
no jen aby, jeste tam nema fajfcicku jako Krejča smile
Reagovat
tommr
jj taky si nejsem jistej že to pravidlo o GS vítězce platí i pro debla ...
Katka by ale měla v každém případě ještě zabrat a postup na TM si vybojovat na kurtu a nespoléhat na nějakou výjimku v pravidlech ...
Reagovat
GaelM
To může být proto, že TM má jistý Katka, ale ne pár Siniaková+Townsend. Matematicky je ještě může vyšoupnout jiný vítězný pár z GS: Gauff+Siniaková My už asi víme že spolu dál hrát nebudou, ale dokud to připadá v úvahu, není možné S+T označit jako jisté postupující.
Reagovat
Random33
Ten vysokej kurz na Podoroskou jsem docela nechapal. Pritom bilance 2-0 pro ni. Po dnesku 3-0.
Reagovat
lvicek
Ovsem Podoroska ted taky okupuje nizsi pozice v zebricku. Urcite mela slusnou sanci ji konecne porazit.
Reagovat
com
Zadnou sanci mit nemela, vzdyt jeji bilance za poslednich par mesicu je hrozna - 9 proher za sebou, pak nejakym zpusobem uhaluzila turnaj v Kolumbii a opet 3x prohra v prvnim kole
Reagovat
tommr
lvicek asi myslela že Katka měla šanci Podorosku konečně porazit a ne že Podoroska měla šanci porazit Katku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist