Siniaková s Townsendovou další grandslamový triumf nezískají, na US Open prohrály v semifinále

5. 9., 08:32
Aktuality 6
US OPEN - Kateřina Siniaková (28) do finále čtyřhry na US Open nepostoupila. S americkou spoluhráčkou Taylor Townsendovou (28) podlehly ve středu večer na betonových dvorcích v New Yorku francouzsko-čínské dvojici Kristina Mladenovicová (31), Shuai Zhang (35) 5:7, 6:4, 3:6. Utkání prohrály po více než dvou hodinách hry.
Siniaková s Townsendovou tentokrát další výhru nepřidaly. (@ Li Rui / Xinhua News / Profimedia)

Siniaková/Townsendová – Mladenovicová/Shuai Zhang 5:7, 6:4, 3:6

"I když to třeba ve třetím setu vypadalo hezky, tak tenhle zápas nám vůbec nesešel. Nešlo nám to podle představ. Bylo super, že jsme přesto bojovaly a nechaly tam všechno. Bohužel holky vyhrály tím, že jsme udělaly víc chyb," řekla novinářům Kateřina Siniaková.

Siniaková, která se po turnaji stane znovu deblovou světovou jedničkou, nevyužila šanci získat jubilejní desátý grandslamový titul a druhý na US Open. Ve Flushing Meadows triumfovala jen před dvěma lety s Barborou Krejčíkovou.

Komentář Kateřiny Siniakové po semifinále.Komentář Kateřiny Siniakové po semifinále. (@ Livesport / AFP)

Nasazené trojky Siniaková s Taylor Townsendovou nenavázaly na letošní společný triumf ve Wimbledonu. Česká tenistka předtím také zvítězila s další Američankou Coco Gauffovou na Roland Garros. Rodačka z Hradce Králové zakončí sezonu s grandslamovou bilancí 19 výher a dvou porážek.

"Dneska to velice mrzí a jsme zklamané, ale víme, že jsme tam nechaly vše. I když to nebyl náš den, musím v tom najít pozitiva. Budu dál trénovat a makat na sobě. To, že to dnes nevyšlo, mě mrzí, ale tak to je," doplnila Siniaková.

Siniaková s Townsendovou ztratily první sadu v koncovce. Ve 12. gamu za stavu 5:6 prolomily Kristina Mladenovicová s Shuai Zhang hru Siniakové na servisu a využily hned první setbol. Česko-americká dvojice ve druhé sadě reagovala. Díky dvěma brejkům utekly Siniaková s Townsendovou do vedení 4:0 a podařilo se jim poté vývoj duelu srovnat.

Také rozhodující třetí set měly Siniaková s Townsendovou dobře rozehraný, v páté hře získaly brejk na 3:2. Poté ale wimbledonské šampionky ztratily zbývající čtyři hry a Mladenovicová s Shuai Zhang proměnily první mečbol.

Výsledky US Open ve čtyřhře žen

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
GaelM
Nebyl to moc povedený zápas. Katka hrála svůj průměr, klasicky doplněný špatným podáním a dvojchybami, což je mj. stálo první set. Když to člověk vidí, tak se diví že to může stačit na světovou jedničku, ale buďme rádi Townsend byla většinu zápasu nejsilnější na kurtu, ale od poloviny třetího setu jí to taky přestalo vycházet a dělala hodně chyb, tam se to zlomilo směrem k porážce.

Mladenovic+Zhang jsou ale ve finále zaslouženě, porazily tady top týmy.
Reagovat
com


Jako svetova jednicka v deblu se necha prevalcovat labilkama Mladenovic a nasi rekordmankou Zhangovic Co to je
Reagovat
paddy
Ještě bych to upřesnil
Jak může světová jednička prohrát se skoro padesátiletou Zhang? smile

To hlava nebere smile
Reagovat
Mony
Takže do finále GS postoupily nemehla?
Reagovat
makro99
ostudný nemehla
Reagovat
tommr
je to obrovský zklamání. Takový soupeřky by SinTown měly porážet i když zrovna nemají svůj nejlepší den ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist