Siniaková si zahraje o 14. kariérní triumf, ve Španělsku našla recept i na Osoriovou

4. 5., 15:05
Aktuality 8
WTA 125k LLEIDA - Kateřina Siniaková (27) potvrdila roli nasazené dvojky a postoupila na antukovém podniku série 125k ve španělské Lleidě do finále. Bývalá deblová světová jednička ve svém prvním letošním semifinále přehrála 6:3, 6:4 Camilu Osoriovou (22) a na svůj celkově 14. triumf zaútočí proti Majar Šarífové (27).
Siniaková postoupila ve Španělsku do svého prvního letošního finále (© AFP)

Osoriová – Siniaková 3:6, 4:6

Kateřina Siniaková se ani na jednom z úvodních 10 turnajů v sezoně nedostala do čtvrtfinále, ovšem o úroveň níž ve španělské Lleidě uhrála své první letošní finále. Bývalá deblová světová jednička, která na probíhající tisícovce v Madridu ztroskotala hned v prvním kole a deblovou soutěž kvůli zranění parťačky neabsolvovala, tak parádně využívá delší pauzu před další tisícovkou v Římě.

Na antukovém turnaji série 125k až na jeden ztracený set dominuje. V semifinále si poradila relativně snadno s Camilou Osoriovou, která před měsícem ve finále dvěstěpadesátky v Bogotě porazila Marii Bouzkovou. Siniaková v úvodním dějství dvakrát prohrávala o brejk, nicméně od stavu 1:3 získala sedm her v řadě. Druhou sadu si navzdory vedení 5:1 pořádně zkomplikovala, když ji nedokázala dvakrát dopodávat, ačkoli v obou případech měla mečbol.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V neděli nastoupí ke svému jubilejnímu 20. finále napříč všemi okruhy. V soubojích o titul má bilanci 13:6, ten poslední na nižších úrovních odehrála předloni v létě v Polsku a poradila si v něm s Magdou Linetteovou.

V loňské sezoně se podívala třikrát do finále na nejvyšší tour. Na trávě v Bad Homburgu zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů, v Hongkongu podlehla Leylah Fernandezové a v Nanchangu udolala po odvrácených mečbolech krajanku Bouzkovou.

Její finálovou soupeřkou bude antuková specialistka Majar Šarífová. S Egypťankou, která figuruje na 72. místě v pořadí WTA a těžila z odstoupení nasazené jedničky Emmy Navarrové, se světová čtyřicítka utká poprvé.


Výsledky turnaje WTA 125k v Lleidě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Tenistasenior
Dívat se na Kateřinu, to člověk musí mít nervy ze železa. Na kurtu sice bojuje, ale se chová nemožně, jako rozmazlené děcko. Inu asi vyhovuje každému něco jiného.
Reagovat
Alien
Co to hraje za turnaj? Nikde nemohu dohledat!
Reagovat
lvicek
Pokud vyhraje a nezrani se na FO (tedy nastoupi do 1. kola), tak Musku preskoci o jeden bod.
Reagovat
lvicek
To se tykalo OH a chtela jsem to napsat pod tommra nize.
Reagovat
tommr
Jen bych upřesnil že z těch 13 titulů které Katka zatím získala je 5 z kategorie WTA a 8 z kategorie ITF. Případnej titul z Lleidy by patřil do kategorie ITF i když má matoucí označení WTA125 ...
Výhra ve finále by byla pro Katku velmi cenná i z toho důvodu že by jí opět o něco přiblížila k účasti na OH a k možnému nasazení na FO ...
Reagovat
turista
Siniakova snadno smázla hráčku s kterou si Marie Bouzková neporadila. Osorio je hratelná. Marie promarnila velkou příležitost.
Reagovat
tommr
Marie to měla s Osorio o něco těžší než Katka protože s ní hrála v Bogotě. A domácí prostředí někdy dělá hodně ...
Reagovat
Ronnyx
Je to fakt avšak na druhou stranu výkon Osorio doma byl na míle vzdálený tomu co předváděla v zápase s Katkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist