Siniaková slaví v Dubaji už 24. deblový titul, s novou parťačkou Hunterovou triumfovala podruhé

24. 2., 15:34
Aktuality 3
Kateřina Siniaková (27) se Storm Hunterovou (29) ovládly beze ztráty jediného setu podnik WTA 1000 v Dubaji a získaly svůj nejcennější společný titul. Česko-australský tandem ve finále nedal šanci dvojici Nicole Melicharová-Martinezová (30), Ellen Perezová (28) a po vítězství 6:4, 6:2 slaví druhý společný triumf. Pro bývalou deblovou světovou jedničku Siniakovou se jedná o už 24. trofej v této disciplíně.
Siniaková s Hunterovou ovládly bez ztráty jediného setu podnik WTA 1000 v Dubaji (© Profimedia)

Melicharová-Martinezová/Perezová – Hunterová/Siniaková 4:6, 2:6

Siniaková s Hunterovou musely v jediném předchozím vzájemném souboji předloni ve čtvrtfinále v Berlíně likvidovat mečbol a na německém pažitu zvítězily až poměrem 12:10 v super tie-breaku. Ve finále dubajské tisícovky ovšem od začátku dominovaly. Soupeřky pustily jen ke dvěma brejkbolům, ani jednou neztratily servis a na výhru potřebovaly pouze hodinu a čtvrt.

Také na čtvrtém společném turnaji postoupily minimálně do semifinále. Předloni triumfovaly v Berlíně (WTA 500), loni prohrály finále v Adelaide a letos vypadly v semifinále Australian Open. V rámci letošního ročníku Dubai Tennis Championships zvládly všechny čtyři zápasy bez ztráty setu.

Bývalá deblová světová jednička Siniaková slaví první letošní a včetně zlata z olympiády v Tokiu 2021 už 24. titul ve čtyřhře žen, čtvrtý z podniků WTA 1000. Hunterová, která také kralovala deblovému žebříčku, se sice na tisícovkách rovněž raduje počtvrté, nicméně se jedná o její teprve osmý vavřín.

Jedna z nejúspěšnějších deblistek historie Siniaková se vrátí do nejlepší dvacítky pořadí čtyřhry, Hunterová na třetím místě výrazně sníží náskok Elise Mertensové a Su-Wei Hsieh.

Melicharová-Martinezová i Perezová čekají na prvenství od léta 2022, kdy společně triumfovaly v Clevelandu. Američanka i Australanka mohly poprvé v kariéře ovládnout některý z turnajů WTA 1000.


Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 1000 v Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Na WTA stránkách Katce nezapočítávají olympijský titul a uvádí že má jen 23 titulů:
https://www.wtatennis.com/news/3909128/hunter-and-siniakova-win-dubai-to-capture-first-doubles-title-of-the-year
Reagovat
Fandina
Gratulka Katce. Občas jsem se na ně dneska koukla a obě hrály s přehledem a v pohodě. Takže gratulka Katce!
Reagovat
tommr
Dneska to měly holky poměrně jednoduchý. V předchozích zápasech se nadřely mnohem víc ...
S Hunterovou si Katka dobře rozumí a mohly by společně dosáhnout i na GS tituly. Chce to ale dvě věci: musí být zdravé a musí toho spolu odehrát co nejvíc aby se dostatečně sehrály ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist