Siniaková smetla Flipkensovou a poprvé v sezoně vyhrála zápas v hlavní soutěži. Martincová se přiblížila Top 100

16. 3. 2021, 16:31
Aktuality 47
WTA PETROHRAD - Kateřina Siniaková v Petrohradu ztratila pouhé tři gamy s Belgičankou Kirsten Flipkensovou a po půl roce postoupila do 2. kola turnaje WTA. V něm se utká s domácí Margaritou Gasparjanovou, která vyřadila bývalou šampionkou Mladenovicovou. Vítězně v Rusku odstartovala také Tereza Martincová, která porazila Švýcarku Stefanii Vögeleovou a jediná výhra ji dělí od premiérového posunu do Top 100.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková z prvních pěti zápasů v roce 2021 vyhrála jeden v kvalifikaci ve třech setech proti hráčce ze druhé světové stovky Rumunce Monice Niculescuové.

První letošní výhru v hlavní soutěži a zároveň zápas bez prohraného setu si připsala dnes na úvod halového turnaje WTA 500 v Petrohradu. Zápas na okruhu WTA vyhrála dokonce poprvé od konce loňského září, kdy si zahrála 3. kolo na Roland Garros. 

24letá Češka v Rusku začala jednoznačnou výhrou 6-1 6-2 nad 35letou Kirsten Flipkensovou. Siniaková se dopustila jen devíti nevynucených chyb a po hodině proměnila krásným bekhendem po lajně přesně do rohu kurtu hned první mečbol. O 11let starší Belgičance oplatila porážku z loňského Cincinnati.

Rodačka z Hradce Králové, jež má po svém otci ruské kořeny a pozápasový rozhovor poskytla v ruštině, se výhry dočkala jen dva dny poté, co minulý týden podlehla zákeřné nemoci její dlouholetá kondiční trenérka a bývalá úspěšná běžkyně Helena Fuchsová.

"Na kurt jsem nenastupovala těžce. Řekla jsem si, že tam nechám všechno pro Helču. Ona by to chtěla, abych bojovala dál a rvala se, jako se rvala vždycky ona," řekla Siniaková Radiožurnálu.

Uvítala, že zápas měla až dnes a ne v pondělí. "To bylo těžké, když mi přišla nějaká zpráva a prohlížela jsem si naše fotky, tak mi bylo hrozně smutno. Bylo těžké připustit si, že už ji neuvidím. Jsem ráda, že jsem vyhrála a teď zkusím co nejvíc bojovat pro ni, protože to by určitě chtěla," dodala.



V Petrohradu hraje 69. hráčka světa Siniaková pošesté a teprve podruhé se dostala přes první kolo. V roce 2018 vypadla ve čtvrtfinále s tehdejší obhájkyní titulu Kristinou Mladenovicovou a právě na Francouzku mohla narazit v boji o vyrovnání svého petrohradského maxima.

Sedmá nasazená Mladenovicová ale dnes nezvládla svůj úvodní zápas, když podlehla 7-6 1-6 1-6 domácí Margaritě Gasparjanové. 26leté Rusce se tak povedla odveta za dva týdny starou porážku z Lyonu a může se chystat na čtvrtý vzájemný duel se Siniakovou.



Vstup do turnaje večer zvládla také Tereza Martincová, která porazila 6-0 4-6 6-4 Švýcarku Stefanii Vögeleovou, když na sedm brejků spotřebovala 23 brejkbolů, a na jedinou výhru se přiblížila dlouho cílenému premiérovému posunu do Top 100.

V cestě do elitní stovky 26leté Češce stojí už 'jen' domácí 34. hráčka světa Jekatěrina Alexandrovová (h2h 2-2), která plní roli nasazené jedničky.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
úterní výsledky (16. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Flipkensová (Belg.) 6-1 6-2
Martincová (ČR) - Vögeleová (Švýc.) 6-0 4-6 6-4
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-4 6-4
Gasparjanová (Rus.) - Mladenovicová (7-Fr.) 6-7(1) 6-1 6-1
Kasatkinová (8-Rus.) - Tausonová (Dán.) 6-4 7-6(0)
Rachimovová - Mišinová (obě Rus.) 6-1 6-7(2) 6-1
Cristianová (Rum.) - Lapková (Běl.) 6-7(3) 6-4 2-1 skreč L.
Xiyu Wang (Čína) - Tomovová (Bulh.) 6-1 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
Krisboy
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2205664-dojemna-slova-siniakove-o-zesnule-trenerce-ona-by-chtela-abych-bojovala.html#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=p1RuZqOjtgK-202103170833&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
drabona
se sama přesvědčila, že pokud udrží hlavu v pohodě, bude takových dobrých zápasů přibývat. To je jediná šance,držím palce.
Reagovat
SpacialRecognition
se odhlásila z Miami
Reagovat
SydneyOpen
ach jo, druhá Vondroušová smile taky holka co není 3 měsíce v kuse zdravá
Reagovat
Petr_Fisk
2,5 cm trhlinu v břišním svalu nezahojíš bezpečně za tři týdny.
Je dobře, že se odhlásila, raději ať neriskuje, tyhle věci se často vrací, pokud nejsou pořádně srostlé.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
tommr
tak Tereza tu výhru nakonec přece jen urvala, ale byly to úplně zbytečný nervy. Zápas měla vyhrát v suchým triku ve dvou setech a místo toho se zase zbytečně vyčerpala. Největším problémem Terezy je její tragická neproduktivita při BP. První set ještě jakžtakž ušel (3/7), ale ve druhým neproměnila ani jeden z 5 a ve třetím jen 3 z 10. Soupeřka naproti tomu neměla s proměnováním BP žádný větší potíže ... smile
Dnešní výhra znamená další krůček směrem k první stovce. smile
Pokud by Tereza vyhrála i příští zápas tak už se do tý stovky konečně dostane. Jelikož ale hraje proti nasazený jedničce tak jí moc šancí nedávám (spíš žádnou) ... smile
Reagovat
turista
Dějí se tam zázraky v tom Petrohradě. Martincová a Siniaková vyhrávají. S těmi se moc do vyšších pater našeho tenisu nepočítá.
Reagovat
tommr
záleží na tom co si kdo pod těma vyššíma patrama představuje ... smile
Katka i Tereza mají na to, aby se dlouhodobě držely v první stovce světovýho a v první desítce českýho žebříčku. Pro mě je to velmi solidní počin ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Všichni se do vyšších pater stejně nevejdou, ale Katka má určitě na 1.padesátku a Terce by to dlouhodobě ve stovce také slušelo.
Reagovat
SpacialRecognition
Stephens - Kucova parodie na tenis... to nema co delat na ITF25, natos na WTA 500 stovce...
Reagovat
EllNino
není to 250?
Reagovat
SpacialRecognition
Mas pravdu. Nevim, proc jsem si myslel, ze je to petistovka.:D Ale stejne..
Reagovat
Mr.Pink
obe uz delsi dobu totalne z formy, tam nelze ocekavat nejakou paradni podivanou
Reagovat
tommr
Kucová je náhodou docela šikovná tenistka jen jí chybí zdraví a fyzická kondice ...
Reagovat
Mr.Pink
to i sloane, ale je pravda, ze stephens je na tom jeste o dost hur. treba tohle vitezstvi kucove pomuze
Reagovat
EllNino
No tak dneska to bylo zbytečné drama, ale s vátězným koncem

Naštěstí to Tereza zvládla, tohle jsou důležité body, hodně důležité ... a Tereza to věděla a po prvním setu to na ni asi trochu padlo... ale zvládla to nakonec slušně, i s těžkou směčí ...

Stefka nehrála špatně, od 2. setu tu bylo hodně vyrovnané ...

Tereza se v live ranking posunula na 102. místo, ale kolem ní je ještě tlačenice, Golubic ji asi dneska předežene ... bude to chtít uhrát ještě pár bodů, nejlépe uspět v Bogotě, ale tam jsou hodně specifické podmínky a navíc antuka, která Tereze tolik nevyhovuje ...
Reagovat
tommr
pokud bude hrát v Miami tak by se do stovky mohla dostat už tam. Stačila by jí jedna výhra ...smile
Reagovat
EllNino
Nebude, není tam přihlášená, ani nebude hrát kvalifikaci, jede do Bogoty
Reagovat
EllNino
Ahaaaa tak beru zpět ... ještě včera tam u ní nic nesvítilo :)
Reagovat
com
smile
Reagovat
SydneyOpen
Tak Tereza to dala... po 1. setu jsem teda čekal lehčí průběh.. tak Tereza je opět blíž stovce, další výhra by ji tam už možná posunula, ale bude záležet i na výsledcích z Monterrey, Káťa bude těžká soupeřka, ale no..
Reagovat
SpacialRecognition
Mělo to skončit 6-0 6-3 a místo toho takovéhle trápení
Reagovat
SpacialRecognition
Tý tereze se ty zahazování příležitostí vymstí
Reagovat
SydneyOpen
to je prostě furt no smile zbytečně si ty zápasy komplikuje, místo toho aby je v pohodě dohrála.
Reagovat
SydneyOpen
na zápas se od poloviny 2.setu nedívám a sleduji jen čísla, ale Terezo prohrát servis ze stavu 40:0 proboha to mrzet bude
Reagovat
SydneyOpen
Tereza má dneska obrovskou šanci se přiblížit ke stovce už jen na krůček, tohle by neměla zahodit
Reagovat
tommr
Tereza bohužel nasazený tempo z prvního setu neudržela a dovolila soupeřce srovnat na sety. V závěru druhýho setu přitom měla spoustu šancí na rebrejk, ale všechny trestuhodně zahodila ... smile
Reagovat
SydneyOpen
Terezo, Terezo proboha
Reagovat
SydneyOpen
Tereza zatím fajn, škoda že má hned ve 2.kole Alexandrovu, škoda že si ten los neprohodily se Siniakovou která má obrovské štěstí na losy snad pokaždý, ale zase by si mohla Terka připsat pěkný skalp a Alexandrova zatím po Austrálii nevyhrála ani zápas..
Reagovat
tommr
Tereza začla zápas ve velkým stylu ... smile
Reagovat
com
tak Voegele by porazila kazda smile Ale proti Alexandrove to uz tak snadny mit nebude smilesmile
Reagovat
tommr
Tereza ještě nevyhrála. Voegele se začíná zlepšovat ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulkasmilesmile Konečně jí vyšel zápas, tak snad ji nabudí...
Jinak Bára v zápase s koťátkem vypálila winner rychlostí 142km/h, což je slušné číslo i u chlapů. Jak tu někdo psal - to bude tou žlutou raketou, samohrajkousmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile bylo na čase
Reagovat
tommr
Katka dneska příjemně překvapila. Po hodně dlouhý době jsem jí konečně viděl odehrát opravdu solidní zápas ... smile
Nebezpečnou soupeřku přitom porazila jejíma vlastníma zbraněma: dobře servírovala, nedělala zbytečný chyby, hrála pestře a chytře a s častejma náběhama na sít. Kéž by takhle hrála pořád ... smile
Hratelný je i příští kolo at už s Mladenovicovou nebo s Gasparyanovou. S dnešním výkonem tam může Katka porazit každou hráčku ...
Reagovat
EllNino
mohla by hrát i za svou kondiční trenérku - zní to pateticky a jako klišé, ale myslím, že ten motor v této podobě by mohla dostat a ze smutku se tzv. "vyhrát"
Reagovat
tommr
jj něco podobnýho se vlastně stalo před nějakým časem i její deblový partnerce ...
Reagovat
FulnekUltras
i to klišé někdy kurevsky funguje
Reagovat
sojka1
treba... a taky, i kdyz pro me je to teda hrozna predstava, ale mozna se v Rusku citi dobre kvuli dedovi a babicce, dlouho je nevidela, mela u kurtu tatu.... kazdopadne neprijemnou Flipkensku pekne utrela... :-)
Reagovat
Mr.Pink
a jeste bych k tomu pridal barcu, to je take silna motivace
Reagovat
sojka1
jiste, na tu jsem uplne zapomnela.... :-))
Reagovat
makro99
Tak konečně! smile
Reagovat
lvicek
Tak Gasparyan s Mladenovic se zatim zda se docela mydli, akorat nevim, kterou z nich mam Katce prat ;).
Reagovat
tommr
obě jsou hratelný a žádnej rozdíl mezi nima nevidím ... smile
Reagovat
com
Siniakova hraje celej rok prd, ale na domaci pude se predvedla smilesmile
Reagovat
tommr
a proč ne? Už bylo načase aby zase začla hrát něco pořádnýho ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist