Siniaková: Top 20? Věřím, že svůj cíl do konce roku splním

2. 8. 2017, 22:19
Aktuality 12
Kateřina Siniaková se po druhém letošním titulu na okruhu WTA vrátila do první čtyřicítky žebříčku a chce se posouvat stále výš. Jednadvacetiletá rodačka z Hradce Králové věří, že dobré výkony předvede i na posledním grandslamovém turnaji sezony US Open, přidá do konce roku ještě nějaký úspěch a splní cíl, který si před sezonou dala - být hráčkou první světové dvacítky.
Profily hráčů
K. Siniaková (© facebook K. S.)

Siniaková je po výhře v Bastadu devětatřicátá. "Dvacítka je ještě daleko, ale jsem moc ráda, že jsem obhájila trochu ze svých bodů. Nejlepší pocit je z toho, že jsem zase porazila dobré hráčky a vím, že na to mám. Takže jen vydržet trénovat a pak to předvést během zápasu. Myslím, že to může být ještě lepší - a chci aby to bylo lepší - a doufám, že přijdou ještě další tituly. Věřím proto, že ten můj cíl se mi na konci roku splní," řekla dnes Siniaková novinářům.

Zatímco loni byla dvakrát ve finále a obě prohrála, letos má opačnou bilanci. "Když srovnám všechna ta finále, teď to poslední jsem nebyla favoritkou, nebyla jsem pod takovým tlakem a mohu říci, že se mi hrálo v této roli dobře. Neměla jsem co ztratit. O to víc si cením, že jsem porazila tak dobrou hráčku," uvedla Siniaková, která ve finálovém souboji předčila Dánku Caroline Wozniackou 6-3 6-4.

Považuje za důležité, že už zvládla dotáhnout dva turnaje k vítěznému konci. "Titul vám navždy zůstane. Druhé místo si nikdo nepamatuje, je to stejné, jako když prohrajete v semifinále. Ale je to hodně těžké udělat ten poslední krok. Máte za sebou hodně zápasů, hodně dnů, vše se blíží ke konci," řekla Siniaková.

Samotnou ji zaskočilo, když jí po nedělním triumfu vyhrkly slzy. "Nečekala jsem to. Ale najednou se to stalo. Měla jsem takovou radost, že jsem začala brečet. Dokonce si myslím, že se mi to stalo úplně poprvé, abych brečela z radosti. A nemohla jsem přestat, jak moc emotivní to bylo. Podmínky byly těžké, ale já to zvládla, měla jsem opravdu hroznou radost," prohlásila Siniaková.

Druhý titul? Pomůže mému sebevědomí
Před turnajem v titul moc nevěřila. I proto, že se na předchozích turnajích výsledkově trošku trápila. "Ale v tréninku se mi dařilo a zamlouvalo se mi, jak hraju, jen mi chyběla vyrovnanost těch výkonů. A jsem ráda, že jsem to dokázala. Na Švédsko mám opravdu dobré vzpomínky. Skoro vždycky se mi tam daří a zdá se, že mi tam vše sedí. Je to tam moc hezký a budu se tam ráda vracet," pochvalovala si.

Srovnávat tituly ze Shenzhenu, kde vyhrála v lednu, a z Bastadu nechtěla. "První titul byl hrozně emotivní, tady jsem brečela, ani nevím proč. Nedokážu říci, který titul bych vybrala jako cennější. Mělo by mi to ale pomoci po stránce sebevědomí. Teď po mně možná fanoušci budou očekávat, že přijde vítězná šňůra, ale bude to pro mě nové, protože na těch turnajích jsem nikdy nebyla a budou silně obsazené. Bylo by pro mě jen super, kdyby se mi i nadále dařilo," přála si Siniaková.

Před sebou má turnaje v Torontu, Cincinnati a New Havenu. Pak už přijde na řadu US Open. "Loni jsem taky hrála ve Švédsku, ale pak jsem měla přípravu doma. A dva roky zpátky jsem měla výron, takže teď si to vynahradím a odehraju to před US Open všechno," smála se Siniaková.

Po větším výsledku touží na grandslamu, jejím maximem je třetí kolo z loňského Wimbledonu. "Už by bylo na čase, protože na grandslamech se mi moc nedaří. Vím, že na ty hráčky herně mám, ale nedokázala jsem to zatím promítnout do výsledků, což je pak pokaždé zklamání. Věřím, že se to ale projeví a prolomím to. A snad to bude co nejdřív. Důležité teď pro mě je, že se cítím na kurtu dobře," řekla Siniaková, jež před odletem do Ameriky změnila účes.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
vrabejka
Vzhledem k tomu v jakých je WTA s.ačkach to není nereálné což je velmi smutné. Siniakova ale ještě nemá konstantní výkonnost. TOP 30 je ale reálná.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BXTmYd_nua5/

https://scontent-frt3-2.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/20582557_340634696370495_1734591240491499520_n.jpg

Ještě s dětma tam lízt. Mne to přijde jako nepřiměřený riskování.
Reagovat
aligo
bude jí srážet bodově to, že letos na GS konec vždy v 1 kole
Reagovat
Torn
Rovnávlasá katka se mu líbí kupodivu víc. :D Každopádně Káťo, já ti na tu TOP20 věřim. Seš mladá, ještě na sobě můžeš pracovat.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/ZB3G89bKF8Y?t=151

Příště by mohla zkusit tohle. :-D
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BXRDXLaHKHX/

Dneska se (dle IG stories) šplhala po okolních skalách. Moc se mi to nelíbí. Riskuje.

Dnes uběhlo 15 dní od návratu k tréninku na kurtech.

I z tohoto pohledu je nalezení omluvy pro nestartování již tento týden velice složité. Hlavně z toho důvodu, že odhlásit se může vždycky.
Reagovat
Torn
Pro Lucku to bylo asi těžké období v tenise...nemoci, zranění, parťačka atd...Si myslím, že se jí trochu blbě hledá motivace no, možná už přemýšlí trochu jinak.
Reagovat
Frick
To by bylo to nejhorší.
Reagovat
misa
Lucka bude v Qubeku, takže delší volno je rozumný krok.
Reagovat
tommr
na to aby se dostala do top-20 má Katka příliš nevyrovnaný výkony. Má ale na to, aby letos udělala ještě nějakej dobrej výsledek a klidně by to mohlo být i na USO. Když se člověk podívá na to koho musela Katka porazit cestou k letošním titulům (Halep, Konta, Peng v Číně; Wozniacki, Garcia, Sevastova ve Švédsku) tak je vidět, že to jsou losy srovnatelný s těma, který jí čekají na velkejch turnajích. Tak proč by jednou nemohla prorazit i tam? :)
Reagovat
Frick
Něco v hlavě tam je, no.
Reagovat
Torn
Tak na tu TOP20 zase tolik bodů nepotřebuje. Rozdíl mezi 40 a 20. místem není tak velký, je srovnatelný s rozdílem mezi 15. a 16. místem. Kdyby na US Open došla do 4. kola aspoň a na těch předchozích turnajích uhrála něco, může se do té TOP 20 docela v pohodě dostat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist