Siniaková tři dny po deblovém triumfu a náročném přesunu z Dubaje zvládla singl v San Diegu

28. 2., 01:12
Aktuality 10
WTA SAN DIEGO - Kateřina Siniaková (27) krátce triumfu ve čtyřhře na turnaji WTA 1000 v Dubaji suverénně zvládla vstup do dvouhry podniku WTA 500 v kalifornském San Diegu. Česká tenistka v prvním kole smetla 6:3, 6:1 japonskou kvalifikantku Mai Hontamaovou (24) a zajistila si odvetu proti domácí Emmě Navarrové (22), které může oplatit porážku z minulého týdne.
Kateřina Siniaková zvládla náročný přesun z Dubaje do San Diega (© Profimedia)

Hontamaová – Siniaková 3:6, 1:6

Kateřina Siniaková před týdnem v Dubaji teprve podruhé v sezoně prohrála svůj úvodní zápas, když neudržela vedení 6:4 a 5:3. Na pobřeží Perského zálivu ale setrvala a nakonec v sobotu získala po boku Australanky Storm Hunterové svůj celkově 24. deblový titul.

Čas na oslavy ale nebyl, neboť se z Arabského poloostrovu rychle vydala na náročnou cestu do 13500 kilometrů vzdálené americké Kalifornie. Jen o tři dny později totiž vstoupila do turnaje WTA 500 v San Diegu a přestože čelila z kvalifikace rozehrané Mai Hontamaové, o tři roky mladší Japonku v prvním vzájemném střetnutí hladce přehrála.

Statistiky zápasu Mai Hontamaová – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Mai Hontamaová – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zvítězila po 74 minutách hry 6:3, 6:1. V prvním setu byl k vidění jediný brejkbol, který česká tenistka v čtvrté mu proměnila a získala důležitou výhodu na svou stranu. Druhou sadu si lehce zkomplikovala až za stavu 5:0, kdy utkání nedokázala ukončit při svém servisu a o podání poprvé přišla. Vzápětí však duel uzavřela čistou hrou na returnu.

43. singlistka světa Siniaková zvládla své úvodní vystoupení již popáté v sezoně. O první letošní čtvrtfinále se utká s domácí nasazenou trojkou a loňskou semifinalistkou Emmou Navarrovou, proti které před týdnem nedopodávala zápas v Dubaji. S 26. hráčkou žebříčku má vyrovnanou bilanci 1:1, porazit ji dokázala loni na trávě cestou za titulem z Bad Homburgu.

Nejvýše nasazenými v Kalifornii jsou domácí Jessica Pegulaová a Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová, které měly v prvním kole volný los.

Výsledky turnaje WTA 500 v San Diegu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
frenkie57
Viděl jsem druhý set, Japonka neměla nárok, droboučká komplikace se servisem(škoda, že je už asi pozdě jí ten servis předělávat, protože ta raketa dopředu připravená je něco naprosto šíleného), ale žádné drámo se nepřipustilo.
Co mě ovšem štvalo nejvíce, bylo umístění kamery, která byla kilometr za BL a ještě nízko. Vím, že to na těch vedlejších kurtech v těch prvních kolech takto bývá, ale mě to docela snižuje zážitek. Na druhou stranu je to takové skoro POV.
Reagovat
aligo
Tu strašně připravenou raketu ale neměl vždycky. Dřívto tak nebylo. Ale má to tak i Sarra Errani. Asi prikletí slaboučkých servisečků
Reagovat
lvicek
Pritom ale Kacka je vysoka holka a klidne by mohla mit super servis.
Reagovat
1semi1
Ona měla z dětství od táty/ hradeckého trenéra naučenou katastrofální techniku servisu (prakticky nezvedala raketu do trophy pozice při nadhozu, ale spíše tahala raketu předem přes hlavu). Vypadalo to, že si při každém servisu vykloubí rameno a rytmus samozřejmě také neměla). Snažili se to pak v juniorech na Spartě opravit a ale nešlo to. Teď má něco mezi tím a je vidět, že ji to vlastně dost limituje ve švihu i v nadhozu, protože by jinak určitě mohla mít kvalitní servis.
Reagovat
Otmar
Věřím, že jste to popsal velmi přesně a je to jen důkaz, že učit by měli jen ti, kteří to opravdu zvládají. Jsem přesvědčen, že dnes se s tím nedá dělat nic a nějaký zásah by znamenal akorát zhoršení. Bohužel to tak je a je to škoda, protože např. backhand cross je znamenitý!
Reagovat
1semi1
Je to škoda - je to prý milá a chytrá holka. Bohužel se na ní podepsal hodně otec. Servis a mentální nestabilita jsou její 2 velké slaniny, které nemusela mít. Jinak obrovská bojovnost, pohyb a ten BH jsou super.
... Ona to ale dotáhla ještě daleko - je spousta dalších dětí, kterým to rodiče zbytečně zkazí... A to doplatí na to pak i mimo tenis
Reagovat
lvicek
Slaniny :D pardon, ja se omlouvam, vim, ze je to preklep, ale slaniny jsou hrozne vtipne ;). Pripada mi ale zajimave, ze i kdyz se s tim snazilo pracovat vlastne uz od junioru, ze to nejak zasadne neslo (k nejakemu vylepseni asi doslo). Jinak ja resim ted se synem ruzne motoricke potize, ktere asi vznikly jednak zkrizenou lateralitou (prava ruka versus leve oko) a pak jeste nejakymi dalsimi vecmi, a v tom pripade je pak prave treba souhra oci-ruka-ruka pro cloveka komplikovanejsi. Tak me jen napadlo, ze treba z neceho podobneho to pochazi i u Katky, ze jako mala proste te souhry pohybu obou rukou a oka, ktera je potreba u podani, nebyla schopna nebo ji to slo hur nez jinym a proto to zacali trenovat takto.
Reagovat
1semi1
Spíš v Hradci vymýšleli novou tenisovou techniku.

Tady je video, jak to vypadalo - z toho se také dá usuzovat, proč dnes ten servis má takto...

https://youtu.be/n4sBlVs21FE?feature=shared
Reagovat
tommr
Katka odehrála velmi solidní zápas ...
Ze zápasu jsem měl trochu obavy protože mám ještě v dobré paměti jak Hontama na letošním AO potrápila Báru Krejčíkovou proti které už vedla o set a brejk. Katka ale nedala Japonce žádnou šanci ...
V dalším kole bude mít Katka příležitost odčinit nešťastnou porážku proti Navarro. Pokud se jí to povede posune se před Marii Bouzkovou a Karolínu Plíškovou do top 40 ...
Reagovat
zfloyd
přesvědčivá výhra , smetla ji , ale ten servis ke konci to bylo zase něco
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist