Siniaková utnula šňůru sedmi proher, z vítězství se raduje poprvé od Wimbledonu

26. 9. 2023, 15:46
Aktuality 4
Kateřina Siniaková (27) se v čínském Ningbu dočkala svého prvního vítězství od úvodního kola Wimbledonu. Úřadující šampionka travnatého podniku v Bad Homburgu smetla 6:0, 6:4 Američanku Elizabeth Mandlikovou (22) a po skalpu dcery slavné bývalé české tenistky přerušila sérii sedmi porážek. O postup do čtvrtfinále bude usilovat proti nasazené trojce Soraně Cirsteaové, se kterou prohrála všechny čtyři předchozí souboje.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Kateřina Siniaková má letos negativní zápasovou bilanci 15 výher a 16 proher. V únoru si zahrála semifinále na betonech v mexické Méridě, ale přes druhé kolo se i vinou zdravotní pauzy znovu dostala až o čtyři měsíce později v Bad Homburgu, kde slavila svůj čtvrtý triumf na turnajích WTA a zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů.

Od té doby se bývalé deblové světové jedničce opět nedaří. Do Wimbledonu sice vstoupila cenným skalpem Qinwen Zheng, nicméně prohrála všech sedm následujících zápasů a recept nenašla ani na jasné outsiderky Heather Watsonovou a Renatu Zarazúaovou.

Statistiky zápasu Siniaková - Mandliková

Chytnout by se mohla na oblíbených asijských betonech, na nichž v Shenzhenu 2017 ukořistila svůj první titul na této úrovni. Přesun do Asie jí zatím vychází na jedničku, v úvodním kole v čínském Ningbu deklasovala Elizabeth Mandlikovou, dceru čtyřnásobné grandslamové šampionky Hany Mandlíkové.

Talentované Američance s českými kořeny nadělila za 27 minut kanára, ale ve druhé sadě už měla mnohem více práce. Dvakrát neudržela náskok brejku, ztratila čtyři gamy a set trval dvojnásobek času.

Siniaková, která není daleko od vypadnutí z elitní stovky žebříčku, doplnila v dalších bojích Lindu Fruhvirtovou a Petru Kvitovou. Fruhvirtová podobně jako ona přerušila sérii porážek, dokonce jich měla na kontě devět v řadě. Kvitová je po odstoupení Julie Putincevové už ve čtvrtfinále.

Rodačka z Hradce Králové může dvojnásobnou wimbledonskou vítězku doplnit, pokud zvládne duel s nasazenou trojkou Soranou Cirsteaovou. S Rumunkou, jež až po téměř tříhodinovém boji zdolala Claire Liuovou a hrála čtvrtfinále nedávného US Open, prohrála všechny čtyři předchozí souboje.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 250 NINGBO •
Čína, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (26. 9. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Mandliková (USA) 6:0, 6:4
Cirsteaová (3-Rum.) - Liuová (USA) 7:5, 4:6, 6:3
Savinychová (-) - Gračovová (5-Fr.) 7:5, 7:5
Rachimovová (-) - Rusová (6-Niz.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:3
Korpatschová (Něm.) - Burrageová (Brit.) 6:2, 7:6 (7:1)
Šnajderová (-) - Zhuoxuan Bai (Čína) 6:4, 1:6, 6:2
Podoroská (Arg.) - Xiyu Wang (Čína) 7:6 (7:3), 6:4
• Čtyřhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová/Savilleová (ČR/Austr.) - Detiucová/Piterová (4-ČR/Pol.) 7:6 (9:7), 6:1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
com
smilesmile
Reagovat
tommr
velmi důležitá výhra z hlediska sebevědomí. Ta černá šnůra porážek už byla skoro stejně strašná jako u Lindy Fruhvirtový ...
První set jsem neviděl ale asi v něm Katka musela hrát dobře když soupeřce nadělila kanára. Ve druhým setu už to ale trochu drhlo a Katka musí za vítězství poděkovat hlavně slabému výkonu soupeřky ...
Reagovat
Fandina
Jj, souhlasím, viděla jsem jen kousek druhého setu a Eli hrála velmi slabě. Nevěděla jsem, co si mám o její hře myslet. Nicméně doufám, že Kačenka se chytla a už nebude prohrávat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem nevěděl, co si o její hře myslet, ale to bylo loni. Letos jsem ji myslím ani hrát neviděl a zrovna pár měsíců vyhrávala i nad docela zdatnými soupeřkami. Čert se v tom wta vyznejsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist