Siniaková v Berlíně vyřadila i světovou osmičku Qinwen Zheng, na německé trávě vyhrála 9. zápas v řadě

20. 6., 14:24
Aktuality 29
WTA BERLÍN - Kateřina Siniaková (28) po deblovém triumfu na Roland Garros bravurně zvládá přechod na trávu. V Berlíně na ní porazila i čtvrtou soupeřku a po výhře 6:4, 6:4 nad světovou osmičkou a finalistkou letošního Australian Open Qinwen Zheng (21) postoupila z kvalifikace do čtvrtfinále. Šampionka z loňského Bad Homburgu protáhla svou neporazitelnost na německé trávě již na devět utkání. O místo mezi osmičkou nejlepších marně bojovala Linda Nosková (19), jež neudržela vedení proti finalistce posledních dvou ročníků Wimbledonu a světové desítce Ons Jabeurové (29).
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Siniaková – Qinwen Zheng 6:4, 6:4

Kateřina Siniaková na trávě v Berlíně v předchozích dvou letech skončila hned v prvním kole, letos ale týden po deblovém triumfu na antukovém Roland Garros bez problémů prošla kvalifikací a nyní v německé metropoli vyhrála už čtyři zápasy 2:0 na sety. V hlavní soutěži si po v životní formě hrající světové sedmnáctce Emmě Navarrové z USA poradila i se světovou osmičkou Qinwen Zheng z Číny.

Osmadvacetiletá Češka rozehrála duel s o sedm let mladší Asiatkou, která v prvním kole vyřadila Naomi Ósakaovou, už ve středu vpodvečer, za stavu 5:3 byl ale kvůli kluzkému povrchu přerušen a dohrával se ve čtvrtek po obědě.

A Siniaková si dobře rozehraný souboj s finalistkou lednového Australian Open přiliš nekomplikovala. Byť hned v první hře nevyužila dva setboly, vzápětí úvodní sadu uzavřela při svém podání. Ve druhém dějství nejprve otočila z 0:2 na 4:2, aby náskok ztratila, nicméně poslední dva gamy strhla a svou stranu a zvítězila 6:4, 6:4.

Siniaková v zápase vsadila na trpělivost. Zatímco sama udělala jen devět nevynucených chyb, jednadvacetiletá Qinwen Zheng, které tráva zatím příliš 'nechutná', jí darovala 31 fiftýnů po vlastní chybě. Česká tenistka vyhrála druhý ze tří vzájemných duelů, poprvé se radovala rovněž na trávě loni ve Wimbledonu.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Qinwen ZhengStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Qinwen Zheng (@ Livesport)

"Ona je skvělá hráčka a bylo to těžké utkání. Jsem šťastná, že jsem vyhrála, postoupila do čtvrtfinále a zahraju si další zápas. Jsem spokojená s tím, jak tady hraju, jen si to užívám," řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Siniaková, jež na trávě vyhrála 10 z 11 posledních zápasů. Příští týden by měla v německém Bad Homburgu obhajovat svůj jediný triumf na zeleném pažitu.

Siniaková aktuálně figuruje ve světovém žebříčku na 30. místě a nyní by měla mít jistotu, že své maximum minimálně o jednu příčku vylepší. V pátečním čtvrtfinále vyzve Američanku Jessicu Pegulaovou.

Nosková – Jabeurová 7:6, 3:6, 4:6

Také potřetí dostala Linda Nosková světovou desítku Ons Jabeurovou do tří setů, ale už podruhé prohrála. V Berlíně devatenáctiletá Češka podlehla tuniské finalistce posledních dvou ročníků Wimbledonu 7:6, 3:6, 4:6.

Nosková nenavázala na předchozí skalp domácí bývalé světové jedničky a wimbledonské šampionky Angelique Kerberové, proti které zaznamenala teprve druhou výhru na trávě, a na sedmém turnaji po sobě nevyhrála víc jak jeden zápas. Poslední čtvrtfinále si zahrála v lednu na Australian Open.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
makro99
Překvapivě v Praze. Bych čekal, že před wimbledonskou kvaldou bude pilovat na trávě v Anglii...
Reagovat
makro99
dolů.. a už potřetí za týden
Reagovat
Dobry-den
NoSi odehrály 6 míčků a jsou nejen ve čtvrtfinále, ale bez boje rovnou v semi.

Hezká odměna za dvoudenní čekání na dohrávku.
Reagovat
com
Azarenka z debla urcite odstoupila, aby byla svezi na singl.. Jak kdyby mela proti Rybakine nejakou sanci
Reagovat
tommr
Katka s Lindou postupujou v deblu. Dohrávku proti Gauff/Pegula zvládly tak rychle že jsem to zaregistroval až když bylo po všem ...
Reagovat
Honza-K
Já jsem to také prošvihl , ale kanár světové dvojce a pětce je vynikající
Reagovat
Petr_Fisk
To je ta pravděpodobnost
Reagovat
Kandinsky1
Tak si Linda natáhla čekání na dvě výhry za sebou už přes 4 měsíce
A souhlasím s tím, že osmá hra druhého setu rozhodla.
Reagovat
dadaft
njn, nějak se to zaseklo ,,,,,,,,,,,,,,,,,, doufám, že na amerických betonech se to zase odsekne ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Linda super, má set, bekhend křížem píše důležité body........
Reagovat
com
Siniakova na olympiadu misto Muchove
Reagovat
PTP
Všechny vás vykopat a dát místo vás komunisty
Reagovat
Vestec
Bariště, šlapej sakra.
Reagovat
Vestec
Bariště jeď
Reagovat
Petruco
Paráda Káčo, uběhala jsi to jako "motorová" myš.
Reagovat
Levinest
Katka hrála moc pěkně. Číňanka se celkem dost vyházela, ale to bylo kvalitou úderů Katky. Teď ještě s Lindou dotáhnout úspěšně skvěle rozehranou čtyřhru proti Gauf/Pegula a bude to fantastické. Uvidíme, co ještě Linda proti Jabeur...
Reagovat
dadaft
tak tak, údery Katky měly svou kvalitu, navíc ona se na trávě skvěle pohybuje, loni titul, vyhrává zápas za zápasem ,,,,,,,,,,,, tráva se stala parádní částí její sezóny

na Lindu se taky těším moc, tohle bude těžká prověrka od špičkové hráčky, ale proč stahovat gatě před brodem?

no a večer lahůdka z jiného soudku .. Španělsko - Itálie na ME. Španělé mají mladý tým, ale v prvním zápase mě ohromil, černí koně turnaje.....................
Reagovat
Kandinsky1
Španělsko patřící mezi favority nemůže být černým koněm
Reagovat
dadaft
dobrá, zkrátka se mi v prvním zápase moc líbili, ten mlaďoch je neskutečný...
Reagovat
makro99
to vyzrávání mi trochu připomíná Kláru Koukalovou, tu by od pohledu taky nikdo netipoval na travařku a nakonec se propracovala k úspěchům v Hertogenboschi a velmi slušným výsledkům ve Wimbledonu.. Katka je taky ne úplně vysoké postavy a neoplývá zrovna top servisem a taky má výborné základní údery a skvělý pohyb... a ve všem je o kousek výš na Klára, tak věřím, že ten potenicál na trávě ma vyšší.. jsem přesvědčenej, že jestli má někde prorazit na GS, tak ve Wimbledonu..
Reagovat
tommr
Katka Siniaková je o hlavu vyšší než byla Klára Koukalová ...
Reagovat
makro99
píšu, že je o něco vyšší, ale typově na mě působí podobně, co se hry hlavně na trávě týče.. rozhodně to není prototyp tradiční vysoké servismanky jako Petra, Plíškovy, Rybakina, Sabalenka, Vandeweghe, Lisicki, Mugu...
Reagovat
lvicek
Katka je nevysoke postavy? Ja mam dojem, ze Katka je vysoka teda docela dost.
Reagovat
com
sice je vysoka..
ale uz na zakladni skole se uci, ze jeste existujou vyssi a nejvyssi
Reagovat
lvicek
Pliskovku jsem potkala osobne a jako nejaky obr nepusobila... Jako drobek tedy taky ne ;).
Reagovat
makro99
já sem před půlhoďkou potkal Lindu F. a působila úplně normálně.. a velmi uvolněně :)
Reagovat
Sinuhet1
Kdes ji potkal?
Reagovat
lvicek
Tak snad je to dobre znameni a bude se ji darit :).
Reagovat
makro99
jj, že jsme se potkali, je určitě dobré znamení :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist