Siniaková v Clevelandu přežila vstup do generálky na US Open, japonské kvalifikantce utekla ze tří mečbolů

20. 8., 20:05
Aktuality 6
WTA CLEVELAND - Kateřina Siniaková (28) se nevzdala a na druhý pokus se dočkala první výhry od zisku olympijského zlata z mixu. Přitom moc nechybělo a na US Open letěla bez singlového vítězství. V Clevelandu třetí nasazená Češka zdolala až po takřka tříhodinovém boji 6:7, 6:3, 7:6 z kvalifikace rozehranou japonskou teenagerku debutující v hlavní soutěži turnaje WTA Sajaku Išijovou (18), i když ve třetím setu prohrávala 1:5 a v deváté hře čelila třem mečbolům.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Siniaková – Išijová 6:7, 6:3, 7:6

Kateřina Siniaková na posledních třech velkých akcích slavila úspěchy ve čtyřhře se třemi různými partnery. Na Roland Garros (s Coco Gauffovou) a ve Wimbledonu (s Taylor Townsendovou) triumfovala v deblu žen a na olympiádě (s Tomášem Macháčem) získala zlatou medaili z mixu. K tomu přidala triumf na Livesport Prague Open po boku Barbory Krejčíkové.

Ve dvouhře ale strádá. Na hlavním okruhu se letos představuje na 20. turnaji a zatím pouze třikrát dokázala vyhrát dva zápasy po sobě. Třetí výhru dosud nepřidala a málem už o šanci přišla i v Clevelandu, nakonec však na grandslam do New Yorku bez singlového vítězství neodletí. Po vypadnutí v prvním kole dvouhry a druhém kole čtyřhry na tisícovce v Cincinnati česká tenistka v Clevelandu přežila bitvu se Sajakou Išijovou a zvítězila 6:7, 6:3, 7:6.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Sajaka IšiováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Sajaka Išiová (@ Livesport)

Siniaková v prvním setu dvakrát nepotvrdila brejk a v tie-breaku ho ztratila. Dostat se do vedení o dva gamy dokázala až na celkově čtvrtý pokus za stavu 4:3 ve druhém dějství a vynutila si rozhodující set.

V něm už prohrávala 1:5, ale zbraně nesložila a dál se rvala o postup. Za stavu 3:5 čelila při podání soupeřky ze třetí světové stovky třem mečbolům a všechny odvrátila. Dvakrát o deset let mladší Japonku donutila aktivní hrou k chybě, potřetí jí Išijová pomohla nevynucenou chybou. Siniaková nakonec obrat dokonala, když duel ukončila ziskem čtyř míčků po sobě.

Siniaková v Clevelandu startuje počtvrté v kariéře. Při debutu v roce 2021 vypadla ve čtvrtfinále s Anett Kontaveitovou, další dva ročníky pro ni skončily hned v prvním kole. Loni v něm vzdala kvůli bolestem zad pozdější šampionce Saře Sorribesové, jež triumfovala z pozice šťastné poražené kvalifikantky a dnes úspěšně vykročila za obhajobou titulu.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové před říjnovou obhajobou finále v Hongkongu a triumfu v Nanchangu potřebuje zabrat a sbírat body, jinak ji čeká pád ze současného 36. místa světového žebříčku.

O postup do čtvrtfinále a vyrovnání letošního maxima z Berlína a Bad Homburgu se Siniaková utká ve středu s další kvalifikantkou Jessicou Bouzasovou ze Španělska (H2H 0:0).

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Dobry-den
Je to WTA 250, takže prohra vůbec nebyla na pořadu dne.

Po odvrácených mečbolech by měl být zisk titulu samozřejmostí. smile
Reagovat
com
jo to by na Siniakovou sedelo.. Vyhrat 250ku a hned vyletet na US Open smile
Reagovat
misa
Do druhého kola postoupila v noci i Sofia K. až po velkém boji a odvráceném mečbolu. Další tenistka, která má problémy s herní sebedůvěrou a momentálně je pro ni úspěch jakákoliv výhra. Kdyby tak ještě vyhrála jeden, dva zápasy
Reagovat
tommr
Katka Siniaková se i s notnou dávkou štěstí prohaluzila k výhře. Ve třetím setu už prohrávala 1:5 a musela odvracet 3 mečboly. Dotáhla to ale až do TB a v něm vyhrála 7:5 i když už prohrávala 3:5 ...
Tý Japonky mi bylo skoro líto. Většinu zápasu byla lepší a jen mladická nezkušenost jí připravila o nečekaný vítězství ...
V dalším kole čeká Katku Španělka Bouzas Maneiro která na letošním Wimbledonu zostudila Markétu Vondroušovou ...
Reagovat
Maisterstich
Víš jak se teď Vondroušový hraje blbě,
když díky Paulsonovi nedá nohy k sobě?
Reagovat
com
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist