Siniaková v Hongkongu otočila duel s Rachimovovou a postoupila do čtvrtfinále

11. 10. 2023, 18:51
Aktuality 3
WTA HONGKONG - Kateřina Siniaková (27) postoupila na turnaji v Hongkongu do čtvrtfinále. Česká reprezentantka ve druhém kole vyřadila Rusku Kamillu Rachimovovou (22), přestože úvodní set ztratila v tie-breaku. Nakonec soupeřku, s níž se letos utkala už potřetí, zdolala za bezmála dvě a půl hodiny 6:7, 6:3, 6:1.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Kateřina Siniaková v prvním kole vyřadila domácí Xiyu Wang a ve druhém si poradila s Kamillou Rachimovovou, byť prohrála první set.

Česká tenistka do duelu vstoupila brejkem, vedení ale neudržela a úvodní sadu po více než hodinovém boji ztratila v tie-breaku 3:7. Dál už ale na kurtu dominovala, ve druhém setu si vypracovala vedení 5:1 a ve třetím šla do trháku 5:0. Nakonec zvítězila 6:7, 6:3, 6:1 a vyhrála druhý ze tří letošních soubojů.

O třetí letošní semifinále se sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové, jež v červnu triumfovala na trávě v Bad Homburgu, utká v pátek s Anastasií Pavljučenkovovou, nebo Beatriz Haddadovou Maiaovou. Druhá nasazená Brazilka dnes ve svém úvodním vystoupení udolala až po třech a půl hodinách boje 7:6, 3:6, 7:6 Aliaksandru Sasnovičovou.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Ruská soupeřka čeká ve druhém kole i Lindu Fruhvirtovou. Osmnáctiletá tenistka se až ve čtvrtek utká s o dva roky mladší kvalifikantkou Alinou Kornějevovou, která v Hongkongu slaví zatím úspěšný debut na okruhu WTA. Bývalá juniorská světová dvojka Fruhvirtová se utká s tou současnou poprvé v kariéře.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hongkongu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
kdyby Katka neblbla tak nemusela nic otáčet a vyhrála by jasně 2:0. V prvním setu vedla už 4:2 40:0 ale pak přišel nepochopitelnej výpadek a zbytečná ztráta prvního setu. Druhej a třetí set už byl ale plně v její režii ...
Ve čtvrtfinále jí už bude čekat podstatně silnější soupeřka ať už to bude Haddad Maia nebo Pavlyuchenkova. O něco hratelnější se mi ale přece jen zdá ta první ...
Reagovat
makro99
Já bych bral radši tu Pavlyu - Katka má špičkovej return a kvalitní defenzivu a tahle Ruska se umí vyhazovat, pokud musí hrát nějakej ten úder navíc..
Reagovat
frenkie57
Souhlas. Nasťa je těď v solidní, dá se říci předkolenní formě, se kterou se dostala do finále RG. Jestli setře Hadí Máju, tak pravděpodobně dá i katku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist