Siniaková v Indian Wells počtvrté v řadě zvládla první kolo, Plíšková skončila hned na úvod

7. 3., 22:19
Aktuality 32
WTA INDIAN WELLS - Kateřina Siniaková (27) na šestém ze sedmi posledních turnajů zvládla své úvodní vystoupení. V Indian Wells odstartovala vítězstvím čtvrtý rok po sobě, když Belgičanku Greet Minnenovou (26) zdolala 7:5, 7:6. Úvodní kolo naopak nezvládla Karolína Plíšková (31), která prohrála 1:6, 6:2, 4:6 s Annou Blinkovovou z Ruska (25).
Kateřina Siniaková (© AFP)

Siniaková – Minnenová 7:5, 7:6

Kateřina Siniaková má v posledních týdnech napilno. Po Dubaji a San Diegu, kde včetně čtyřhry odehrála celkem 10 zápasů a se Storm Hunterovou slavila deblový triumf, zamířila do Indian Wells a zápasový rytmus přetavila ve vítězný start.

Rodačka z Hradce Králové si na úvod poradila s Greet Minnenovou, kterou zdolala až po dvouhodinovém boji 7:5, 7:6. První dějství získala po obratu z 0:3, oba sety pak nedokázala za stavů 5:4 ukončit při svém servisu. Ve druhé sadě musela odvracet setbol.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Greet MinnenováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Greet Minnenová (@ Livesport)

Sedmadvacetiletá Češka v Indian Wells odstartovala vítězstvím čtvrtý rok po sobě. Letos zvládla první kolo na šestém z osmi turnajů, druhou výhru pak dokázala přidat jen v Dauhá překvapivě proti Coco Gauffové.

V kalifornské poušti si o postup do 3. kola a vyrovnání maxima ze sezony 2017 zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 0:3), s níž prohrála všechny tři vzájemné duely 1:2 na sety. Naposledy se s bývalou světovou trojku, jež se loni na kurty vrátila po mateřské pauze, střetla již v roce 2019 v Torontu.

Ve čtyřhře bude Siniaková obhajovat loňský titul. Zatímco před rokem zvítězila s Barborou Krejčíkovou, letos startuje s novou parťačkou Hunterovou.

Ve druhém kole jsou kromě Siniakové také Marie Bouzková a nasazené Markéta Vondroušová s Lindou Noskovou, které měly v úvodním kole volno. Bouzková se utká s Anastasií Potapovovou (h2h 2:0), Nosková odstartuje prvním vzájemným duelem s Camilou Giorgiovou a Vondroušová vykročí za obhajobou osmifinále proti kvalifikantce Bernardě Peraové (h2h 0:1).

 

Blinkovová – Plíšková 6:1, 2:6, 6:4

Karolína Plíšková v Indian Wells, kde si v minulosti zahrála dvakrát semifinále a celkem čtyřikrát čtvrtfinále a loni byla v osmifinále, na úspěšný únor nenaváže. Česká favoritka si hned v úvodním gamu vypracovala brejkbol, ale šanci nevyužila a nakonec v prvním dějství získala jen jednu hru. Ve druhé sadě se nicméně karta obrátila a česká favoritka odvrátila všechny čtyři brejkboly a Anně Blinkovové povolila jen dva gamy.

Také v rozhodujícím setu se bývalá světová jednička trápila na servisu. Ve druhé hře se jí povedl rebrejk, ovšem v pátém gamu zaváhala už počtvrté v utkání na podání. Manko brejku zlikvidovat nedokázala, přestože v závěrečné hře disponovala dvěma brejkboly v řadě. Proti Rusce, s níž vyhrála obě předchozí střetnutí ve dvou setech, spáchala 14 dvojchyb a nabídla jí 11 brejkbolových příležitostí.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Dvojnásobná grandslamová finalistka ukončila na začátku února sérii 14 turnajů, na kterých nevyhrála více než jeden zápas, a nakonec to v hale v Kluži dotáhla až ke svému prvnímu titulu od ledna 2020. Následoval postup do semifinále v Dauhá, kde protáhla vítěznou sérii na 11 duelů. První nezdar od lednového Australian Open přišel až v osmifinále další tisícovky v Dubaji.

V Indian Wells si zahrála hlavní soutěž podesáté v kariéře a teprve podruhé nezvládla úvodní zápas. Předloni se v tomto dějišti vracela po zlomenině ruky a prohrála hned s Dankou Koviničovou.

Blinkovová bude usilovat o vylepšení svého maxima v kalifornské poušti proti domácí světové pětce Jessice Pegulaové. S Američankou prohrála všechny tři souboje, ten poslední se uskutečnil ve čtvrtfinále před týdnem v San Diegu.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
com
Proc Karolino proc
Reagovat
tommr
cestou z Dubaje někde ztratila podání ...
Reagovat
makro99
to se cestou do IW stává každej rok... loni taky jedné hráčce z Top 50 :)
Reagovat
bardunek666
Karolína teda zklamala. Většinou se jí v IW daří, letos bohužel. Uvidíme, co v Miami
Reagovat
EllNino
Tahle roztahané turnaje jsou zlo, prohraješ 1. kolo a čekáš a čekáš ...
Reagovat
aligo
Může na WTA co bývají v druhém týdnu těchto turnajů. Nevím, jestli to platí i letos a jestli nějaký bude.
Reagovat
frenkie57
Že by se šla Karolína zabavit na WTA125 do Charlestonu?
Reagovat
Kandinsky1
A proč by ne? Hráčky druhé padesátky hrají 125´ běžně.
Reagovat
aligo
Proč by ne? Body jsou body a běžně tam hráčky od padesátého hrávají
Reagovat
bardunek666
To máš pravdu. Ale tyto se ještě dají, počkejme na Řím.
Reagovat
misa
A před ním Madrid.
Reagovat
lvicek
Je to desne otravny. Ale s ted, co me vypekla O2, tak kdyz to vezmu kolem a kolem, tak mi to vlastne muze byt jedno, stejne vidim kulovy... Fakt uzasny sluzby :(.
Reagovat
Drzymalski
Na výhru Siniakovové se Svitolinou bych nevsadil ani zlámanou grešli. Škoda že to neuvidím.
Reagovat
Yonaash
Karolína - to byl zase nervák!
Obě byly tak přibližně stejně marný, zápas rozhodl vyhozený forhend za stavu 2:2 30:30 ve třetím, přitom to měl být jasný Kájin winner, a následně ztracený servis. V závěru Blinkova ještě dala naději, ale Karolína se svým značně nestabilním výkonem nevyužila ani jeden ze 2 brejkbolů.
Reagovat
turista
Karolína bohužel zmastila první zápas. Soupeřka není takový zázrak aby ji Kája nemohla porazit. Škoda.
Reagovat
Drzymalski
A zase pád žebříkem...loni mezi 16 letos se poBlinkala.
Reagovat
tommr
a Karolína je zase zpátky kde byla. Škoda po Kluži to chvilku vypadalo nadějně ...
Reagovat
frenkie57
jj, tenhle zápas, to byla stará, špatná Karolína.
Reagovat
Blondie
JEDEN horší zápas a už je zpátky, kde byla? Vážně?
Reagovat
makro99
tady vládnou krátký soudy..:)
Reagovat
Dobry-den
Karolína - DF Queen. Derby s Pegulou nebude, zklamání.

Katce a klukům gratulace.
Reagovat
frenkie57
Dnešní servis byl hlavní příčinou prohry Karolíny. Zklamaní. Bojovná Ruska postupuje zaslouženě. Aspoň,že ty kluci nezaváhali.
Reagovat
frenkie57
A Katka, samozřejmě.
Reagovat
tommr
14 dvojchyb to znamená více než tři hry pro soupeřku zadarmo. S tím se vyhrává jen těžko ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka Katce! Vítězství na tisícovce se rozhodně hodí a počítá!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
WTA potvrzuje nevyzpytatelnost každý den.smile

E. Andeeva proti Arango totálně neschopná, prostě až na pár míčů hrůza. A další zápas proti domácí finalistce GS, aspoň podle výsledku, vyrovnaný zápas To se Collins před zápasem přejedla nebo si něco omylem nakapala do očí?
Reagovat
Haitik
Venus zatím skvěláá
Reagovat
tenisjebozi
Bohužel prohrála
Ale první set vynikající
Reagovat
Ronnyx
Venus Williams
Překvapuje mě dnes svoji hrou oproti loňskému roku je radost ji nyní sledovat.
Reagovat
Otmar
Katka potvrdila přesně to, o čem jsme tady diskutovali při minulém turnaji. Dnes řada znamenitých míčů zejména z BH a další řada úplně blbých chyb. Dnes to dopadlo dobře, ale nemuselo, kdyby Minnen výrazně nepomohla. Svitolina tolik pomáhat nebude, ale rád se podívám.
Reagovat
EllNino
Katka

Slušný tenis, docela to lítalo na IW, prý se navíc hraje s nějakými totálními pucky od Pennu, které se po rozehrávce úplně rozchlupatí

Katku čeká ve 2. kole Svitolina, mohla by překvapit :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Head & H2H jsou na straně Eliny. Za mě by se to muselo hodně sejít, aby Kačka překvapila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist