Siniaková v Monastiru přišla o vítěznou sérii, do čtvrtfinále ji nepustila Liuová

5. 10. 2022, 13:54
Aktuality 7
WTA MONASTIR - Kateřina Siniaková sedmé vítězství v řadě nepřidala, šampionka nedávné akce v Portoroži skončila v Monastiru už ve druhém kole. Nasazená sedmička v něm nepotvrdila ani jeden ze tří brejků v úvodní sadě a s Claire Liuovou nakonec prohrála 5-7 2-6. Dvaadvacetiletá Američanka ve svém třetím letošním a zároveň kariérním čtvrtfinále na turnajích WTA vyzve Ons Džabúrovou, či Jevgeniji Rodinovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková se po zkompletování kariérního Grand Slamu ve čtyřhře rozjela také v singlu a týden po triumfu na US Open ovládla menší akci WTA 250 v Portoroži. Šestadvacetiletá Češka ve Slovinsku slavila svůj třetí titul na nejvyšší úrovni a první od sezony 2017.

V Monastiru však na své třetí letošní čtvrtfinále na okruhu WTA nedosáhla. Na novém tuniském podniku sice začala postupem přes Chloé Paquetovou, nicméně v dalším kole byla nad její síly Američanka Claire Liuová.

Rodačka z Hradce Králové v úvodním dějství nepotvrdila ani jeden ze tří brejků a po bezmála hodině set ztratila. Druhá sada už byla kratší, Siniaková v ní sice snížila z 0-2 na 1-2 a z 1-5 na 2-5, ale ani po čtvrtém a pátém brejku v zápase podání neuhájila. Dvouhra tak bude pokračovat bez českého zastoupení, 17letá Linda Fruhvirtová včera podlehla zkušené Petře Martičové.

Dvaadvacetiletá Liuová ve svém třetím letošním a zároveň kariérním čtvrtfinále na turnajích WTA vyzve nejvýše nasazenou Ons Džabúrovou, či Jevgeniji Rodinovou.

Na rozdíl od Siniakové dnes nezaváhaly další dvě nasazené hráčky Alizé Cornetová a Elise Mertensová. Francouzka si poradila s Britkou Harriet Dartovou, Belgičanka otočila duel s Řekyní Despinou Papamichailovou.

• WTA 250 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 251.750 dolarů
středeční výsledky (5. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Liuová (USA) - Siniaková (7-ČR) 7-5 6-2
Cornetová (3-Fr.) - Dartová (Brit.) 6-3 6-4
Mertensová (5-Belg.) - Papamichailová (Řec.) 5-7 6-1 6-2
Parryová (Fr.) - Stefaniniová (It.) 6-3 1-0 / skreč S.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
Katka si neúspěch v singlu vynahradila aspon v deblu. Spolu s Mladenovicovou dneska smetly neškodný soupeřky ve dvou setech a postoupily už do semifinále ... smile
Reagovat
Dobry-den
Jen dvakrát udržela servis? Ta by snad prohrála i s Lindou. smile
Reagovat
makro99
Hmm, škoda, škoda..:(
Katka s Lindou toho v Monastiru teda moc nevytěžily, obě končí po svým druhým zápase, obě shodným výsledkem 2:6 5:7... Linda měla těžký los hned na úvod, na Katku taky čekala v dalším kole domácí pistolnice, ale to čtvrtfinále to uhrát chtělo..:/
Reagovat
tommr
paradoxní je že obě získaly v Monastiru plusové body do žebříčku (Katka +29, Linda +18) ...
Reagovat
makro99
tam je 30 bodů za 2. kolo? hmm.. škoda těch dalších 30ti, ty tady ležely na stole..:/
Reagovat
tommr
Katka dneska předvedla svůj nejhorší letošní výkon. Tragická byla zejména na servisu: celkem v zápase podávala desetkrát a jen ve 2 případech servis získala ... smile
Snad tu ostudu odčiní aspon v deblu ...
Reagovat
Alien
Doufejme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist