Siniaková v Norimberku vyhrála dva zápasy a je v semifinále. Kr Plíšková vypadla

24. 5. 2018, 18:09
Aktuality 7
WTA NORIMBERK - Kateřina Siniaková dnes na antuce v Norimberku vyhrála dohrávaný druhý set proti Paraguayce Veronice Cepedeové, následně si poradila i s Maďarkou Fanny Stollárovou a podruhé v sezoně postoupila do semifinále. V něm narazí na Švédku Johannu Larssonovou, na které dnes zroskotala Kristýna Plíšková.
Kateřina Siniaková

S náročným programem v deštivém Norimberku se Kateřina Siniaková vypořádala na výbornou a v generálce na Roland Garros si zahraje minimálně semifinále. Nejprve zvládla dohrávku proti Verónice Cepedeové z Paraguaye a na vítězný set pak navázala výhrou nad maďarskou tenistkou Fanny Stollárovou, kterou porazila shodně 7-5 6-4.

V semifinále může Siniaková pomstít Kristýnu Plíškovou, jež ve čtvrtfinále na norimberské antuce po nadějném začátku prohrála třísetovou bitvu s Johannou Larssonovou. Švédské soupeřce podlehla po dvou hodinách a 18 minutách 7-5 5-7 4-6.

Osmá nasazená Siniaková získala ve středu před nucenou pauzou nad Cepedeovou první set. Dnešní dohrávku zvládla navzdory dvěma ztraceným podáním za 54 minut. Proti devatenáctileté maďarské kvalifikantce Stollárové pak splnila roli favoritky za hodinu a půl.

Šestadvacetiletá Kristýna Plíšková vybojovala proti Larssonové stejně jako loni v Hobartu první set, nakonec ale i druhý vzájemný zápas se Švédkou prohrála.

Dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové Siniaková bude proti o osm let starší Larssonové, s níž vede ve vzájemné bilanci 2-1, usilovat o druhé letošní a celkově šesté finále na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (24. 05. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (8-ČR) - Cepedeová (Par.) 7-5 6-4
Bertensová (3-Niz.) - Barthelová (Něm.) 6-7(2) 6-2 6-4
Riskeová (USA) - Putincevová (Kaz.) 3-6 6-4 6-4
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Siniaková (8-ČR) - Stollárová (Maď.) 7-5 6-4
Larssonová (Švéd.) - Kr. Plíšková (ČR) 5-7 7-5 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Schuursová/Srebotniková (3-Niz./Slovin.) - Štefková/Škamlová (ČR/SR) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Obrat rozběhl přesun na jiný dvorec (nechápu) ... za stavu 2:5 je vyhnali z centru a pak už to dohrávaly jinde bez kamer, radši :D ...

Katka je tedy v letošním druhém semifinále, tak snad se dostane do finále, bylo by to fajn :)
Reagovat
tommr
tak Katka to čtvrtfinále přece jen hraje a je už jen krůček od postupu do semifinále ... :)
Štve mě jen že to nevidím, protože z kurtu kde hraje Katka není stream. Jen jí tam občas zahlídnu pobíhat při sledování debla, kterej se hraje na vedlejším kurtu ...
Reagovat
tommr
tak na první pokus bohužel Katka nedopodávala. Ještě bude mít ale jeden ...
Reagovat
tommr
na druhej pokus to už naštěstí vyšlo a Katka postupuje do semifinále. Škoda, že se to nepovedlo i Kristýně - mohlo bejt ryze český semifinále ...
Reagovat
EllNino
Katka hraje na centru, byl z toho chvíli stream a pak zmizel
Reagovat
EllNino
jo tak to je divný, proč je jako z centru vypakovali na malej kurt ? :D za stavu 2:5 byl totiž zápas na centru přerušel a od stavu 2:5 tak Katka s Fanny hrajou na tom, kde není kamera :D Nechápu
Reagovat
tommr
tak Katka si asi stěžovat nebude ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist