Siniaková v Paříži vyřadila jedničku Ósakaovou a je poprvé ve 4. kole grandslamu!

1. 6. 2019, 14:35
Aktuality 227
FRENCH OPEN - Kateřina Siniaková na Roland Garros vybojovala premiérový skalp světové jedničky a první postup do osmifinále grandslamu! Třiadvacetiletá Češka na pařížské antuce přehrála ve dvou setech Japonku Naomi Ósakaovou, která na grandslamech prohrála poprvé po sérii šestnácti vítězství. O čtvrtfinále si zahraje s Američankou Keysovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková sice během jara přišla nečekaně o trenéra Hughese, ale aktuální spolupráce s vlastním otcem se zdá být úspěšná a možná na ní v nejbližší době nebude potřeba nic měnit.

Minulý týden se třiadvacetiletá Češka dostala do semifinále v Norimberku a nyní prožívá skvělé dny na Roland Garros. Ve čtvrtek ve druhém kole vyhrála více než tříhodinový maratón s Řekyní Mariou Sakkariovou a nabité sebevědomí prodala dnešním souboji se světovou jedničkou Naomi Ósakaovou

Siniaková nastoupila proti vítězce posledních dvou grandslamů (US Open 2018 a Australian Open 2019) odhodlaně a za odvahu byla odměněna. O rok a půl mladší Japonku přehrála za hodinu a osmnáct minut 6-4 6-2, když odvrátila všech sedm brejkbolů. 

"Je to neuvěřitelný a úžasný pocit. Nemohu tomu uvěřit. Je to skvělé a jsem teď moc šťastná," radovala se Siniaková těsně po vítězství v rozhovoru s Marion Bartoliovou na druhém největším kurtu Suzanne Lenglenové.

Ósakaová měla na pařížské antuce velké problémy už v úvodních dvou kolech, ale dnes proti Siniakové začala solidně. Česká tenistka však držela krok a v devátém gamu sebrala favoritce servis. Vzápětí při svém podání prohrávala 0-40, ale kritickou situaci zvládla, odvrátila i čtvrtý brejkbol a naopak sama proměnila druhý setbol.

Japonská hvězda prohrála v Paříži první set už počtvrté za sebou. Siniaková pokračovala ve vynikajícím výkonu se skvělým pohybem a obranou, ale také patřičnou mírou agresivity a světová jednička začala ztrácet půdu pod nohama. Čím dál více při pokusech o vítězné údery chybovala, zejména z bekhendu. Češka jí dvakrát vzala podání a odskočila na 5-2.

Ósakaová v minulých dnech předvedla zmrtvýchvstání proti Slovence Anně Karolíně Schmiedlové i Bělorusce Viktorii Azarenkové, ale tentokrát zápas nezvrátila. Siniaková zůstala koncentrovaná, při svém podání nepřipustila žádné komplikace, proměnila hned první mečbol a mohla se radovat z premiérového vítězství nad úřadující světovou jedničkou.

Kateřina Siniaková a Naomi Ósakaová

Světové jedničce Siniaková čelila potřetí v kariéře a po nezdarech proti Angelique Kerberové a Simoně Halepové si připsala životní skalp. Až dosud totiž hráčku Top 3 neporazila. Bilanci se soupeřkami z Top 10 si vylepšila na 5-17, přičemž teprve podruhé přehrála členku elitní desítky bez ztráty setu.

"Dochází mi to pomalinku. Ale určitě jsem nadšená, chodí mi spoustu zpráv. Je to neuvěřitelný pocit. Jsem šťastná, že jsem to dokázala. Dřív jsem jen mluvila o tom, že na to mám, teď se mi to povedlo. Je to moc krásné," rozplývala se.

Po loňském triumfu ve čtyřhře, ve které letos s Barborou Krejčíkovou vypadly už v 1. kole, tak Siniaková v Paříži prožívá znovu skvělé chvíle. 

"Paříž je pro mě výjimečné město, vždycky se sem budu ráda vracet. Moc děkuju fanouškům, protože mě strašně moc podporovali a vytvořili skvělou atmosféru," dodala rodačka z Hradce Králové, jež má po otci ruské kořeny.



Ve třetím kole grandslamu hrála Siniaková popáté v kariéře a poprvé se z něj dostala mezi šestnáctku nejlepších. V osmifinále narazí na loňskou semifinalistku Madison Keysovou, Čtyřiadvacetiletá Američanka, jež je letos nasazenou čtrnáctkou, si ve třetím kole poradila p oboji 6-3 6-7 6-4 s  Ruskou Annu Blinkovovou.

V osmifinále letošního Roland Garros jsou tak dvě Češky, už v pátek do něj postoupila devatenáctiletá Markéta Vondroušová. Zítra ji v boji o čtvrtfinále čeká Lotyška Anastasija Sevastovová.

Po vyřazení Ósakaové, která se ani na čtvrtý pokus v Paříži nedostala přes třetí kolo, zbyla v pavouku z šestice nejvýše nasazených tenistek jen obhájkyně titulu Simona Halepová z Rumunska. Šestka Petra Kvitová musela odstoupit kvůli zranění těsně před vstupem do turnaje, čtyřku Kiki Bertensovou zastavila nemoc a dvojka Karolína Plíšková i pětka Angelique Kerberová vypadly.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 42.661.000 eur
sobotní výsledky žen (01. 06. 2019)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Siniaková (ČR) - Ósakaová (1-Jap.) 6-4 6-2
Halepová (3-Rum.) - Curenková (27-Ukr.) 6-2 6-1
Bartyová (8-Austr.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-1
Keninová (USA) - S. Williamsová (10-USA) 6-2 7-5
Keysová (14-USA) - Blinkovová (Rus.) 6-3 6-7(5) 6-4
Šwiateková (Pol.) - Puigová (Portor.) 0-6 6-3 6-3
Bolsovová (Šp.) - Alexandrovová (Rus.) 6-2 7-5
Anisimovová (USA) - Beguová (Rum.) 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
L. Kičenoková/Ostapenková (Ukr./Lot.) - Vondroušová/Rybáriková (ČR/SR) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

227
Přidat komentář
Fandina
Podívala jsem se teď na celý zápas Katky s Osakou a uvědomila jsem si, že Katka vlastně umí hrát moc dobře. Letos kromě Norimberka to bylo slabé, ale když si vzpomenu, že vloni na konci roku zařídila dva body proti Kenin a Riske ve finále Fedu, předtím udělala v Asii super výsledky a celkově, že se na kurtu umí výborně pohybovat, vkládá se do rány celým tělem a je to bojovnice, tak vlastně ani není divu, že vyhrála. Osaka hrála dobře, rychle a důrazně, ale Katky hra, kdy se držela na základní čáře a hrála dlouhé důrazné rány, podobně jako v minulém kole proti Sakkari, tak tahle hra slavila úspěch. Je celkem zajímavé, že když vidím Katku v deblu, tak výborně zabíjet a smečovat u sítě, tak, když hraje sama, střeží si základní čáru. S Osakou hrála výborně a moc držím palce proti Klíčům.
Reagovat
smazaný uživatel
In a sort of victory for feminism, if you want to say that, 23-time Slam champ Serena Williams got ATP #4 Dominic Thiem's press conference, already underway, booted out of the main #RG19 interview room because she didn't want to wait for him to finish.

He was not thrilled.

WOW!
Reagovat
smazaný uživatel
https://streamable.com/pxvz9

video ako thiem musel prerusit press conference a presunut sa inam koli tomu, ze serena nechcela pockat az skonci.
Reagovat
PetaM
Nevím, přijde mi zvláštní stáhnout ocas a nechat milostivou Serenu, aby si udělala rozhovor. Nasrat!
Reagovat
smazaný uživatel
A organizatori su padnuti na hlavu? To su tak zosrati zo Sereny? Bud nech ide do vedlajsej miestnosti alebo nech pocka.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je mega fail.
Reagovat
blixa
Ale no tak ! Vždyť je to Matka !!! :D
Reagovat
spaniel
Je to kralovna matka! Z Vetrelce...
Reagovat
Jon61
Až Serena ohlásí konec kariéry, otevřu si na oslavu láhev vína. Chováním ve finále s Naomi na US Open se u mne definitivně odepsala. Mimochodem bez trestu vyvázla i v minulosti, kdy na adresu čárové rozhodčí prohlásila, že ji zabije. Jiné hráčky by za takové chování byly diskvalifikovány.
Reagovat
Nola
mam pocit, ze diskvalifikovana praveze bola, ta ciarova jej zahlasila preslap v zapase s Clijsters na USO 2009
Reagovat
Jon61
V zápase s Naomi nadávala rozhodčímu, obvinila rozhodčího z rasismu, také do sporu zatáhla ženskou otázku atd. V afektu člověk může neuváženě něco říci. Ale Serenu ani nenapadlo se později omluvit, ona je přece hvězda, která může vše.
Petra Kvitová se na kurtu chová jako dáma, je vždy milá, proto ji soupeřky mají rády, i když je poráží.
Reagovat
rybicka
Je militantní a ještě k tomu zneužívá boj za rasu, ženství, mateřství.
Za pár let to bude agresivní militantní seniorka a bude útočit na mladé...
Reagovat
rybicka
Tak dejte vědět, přiťuknem si :-)
Reagovat
Ondra979
jo to je uplne na hlavu. nechapu ,ze si to nechal Dominik libit, mel ji ukazat fakace
Reagovat
Nola
Dominic je slusny chalan, nepotrebuje sa tahat s feministkami a amikmi...
Reagovat
PetaM
Úplně by stačilo, aby založil ruce a zůstal sedět :D Rád bych se podíval na video, jak Serena rudne a začne řvát, že je matka a potřebuje jít kojit svého muže.
Reagovat
Pedronegro
no, Dominic byl dobře naštvanej, Serča se chová holt jako to, co je - dobytek, kterému ale tady leckdo fandí ...
Reagovat
George_Renel
A když jsem tu nedávno psal o její sebestředné povaze, byl jsem některými málem ukamenovaán....
Reagovat
rybicka
Sebestředná? To je ještě eufemismus. Její agresivita je nechutná. Fenomenální tenistka, stejně "fenomenální osobnostně". Ten rekord jí vysloveně nepřeji.

Bertens prý po odstoupení, nemocná, čekala půl hodiny...
Reagovat
Kozoroh
Serena je namyšlená primadona. Ale svůj díl viny na tom mají pořadatelé, toto je špatné jednání vůči hráči ATP TOP 10, který navíc na turnaji pokračuje, zatímco Serena prohrála. Měli tiskovku se Serenou uspořádat v jiné místnosti.
Reagovat
rybicka
O tom, že organizátoři tohle podělali není pochyb! Jak vůbec mohli? Trapné nezvládnutí, které dopadá jak na "královnu matku", tak na Francouze.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento tweet som okopirovala od Bena Rothenberga, a to je strasny d ebil. Teraz vyslo najavo, ze Serena ich neziadala o to, aby ho vyhodili a bola v pohode s vedlajsou miestnostou. To bola ich vlastna asertivita. Blbci.
Reagovat
spaniel
Tak jednoduche to nebylo. Souhlasila s jinou mistnosti, zadna nebyla volna. Na to rekla ze cekat nebude (coz se bezne deje, byva to par minut) a zacala odchazet. Organizatori zpanikarili, dobrhl za ni manazer, ze maji mistnost a vyhodili Dominika. Takze nezadala aby ho vyhodili, ale dostala organizatory pod tlak svym klasickym jednanim a ti udelali blbost.
Reagovat
rybicka
Bertens, nemocná, počkala. Královna Matka nemůže ani pár minut...?
Reagovat
Fandina
Královna nikdy nečeká, od toho je to královna. :-))
Reagovat
Blondie
jako vážně tohle KDOKOLIV dává do souvislosti s feminismem? Vážně? To má asi autor v hlavě hodně vymleto...
Reagovat
smazaný uživatel
nie. on len trolli s tym feminizmom
Reagovat
rybicka
To je pravda, protože "TO" je spíše chlap, než žena. :-)
Reagovat
Frick
To, že Katka porazila Ósaku, je určitě úspěch, ale dělat z toho nějakou bombu taky nelze. Ósaka uhrála od AO velký prd a se svojí antukovou bilancí se skutetečně nedalo čekat, že to zlomí. Určitě by pro mne bylo větší bombou, kdyby dala takovou Simonu.
Reagovat
Fandina
Na ČT bývají tipy sázkařů na vítězství a celkem mě pobavilo, že dneska před zápasem Katky Osaka jen jedno procento sázkařské komunity Tipsportu věřilo Katce.
Reagovat
Fandina
Sorry, to patřilo nahoru.
Reagovat
Fandina
Doufám, že viroza kvůli které odstoupila Maky s Rybkou z debla se týkala Rybarikové. Vím, že tu někdo dával info od Jaroslava Plašila, že to podle infa byla viroza české hráčky, ale na zítra je Maky napsaná a mám dojem, že na Livesportu.cz bylo uvedeno, že odstoupení je ze strany Rybky.
Reagovat
Jon61
Ano, odstoupila Rybáriková.
Reagovat
R01316
No ono je taky mozne, ze tam napsali schvalne Rybarikovou, aby nebyla Sevestova nabuzena a nenastupovala do zapasu s tim, ze nemocnou Vondrousovou ma v kapse.
Reagovat
tommr
1. Siniaková
2. Strýcová
3. Mladenovic
4. Babos
5. Krejčíková
...

Katku může na prvním místě vystřídat Bára Strýcová pokud se dostane do čtvrtfinále, Mladenovicová a Babosová pokud se dostanou do semifinále, Mertensová pokud se dostane do finále a bud Bartyová nebo Zhangová pokud získají titul ...
Reagovat
tommr
1. Kvitová
2. Karolína Plíšková
3. Osaka
...
13. Vondroušová
...
47. Siniaková
...

Před Petru se může dostat jen jedna hráčka z dvojice Barty a Halep pokud získá titul ...

Před Karolínu se může dostat jen Bartyová pokud postoupí do finále nebo Halepová pokud získá titul ...

Markéta Vondroušová se může ještě posunout výš. V případě zisku titulu by se dostala až na 4.místo ...

Katka Siniaková se může posunout ještě výš. V případě zisku titulu by se dostala až na 7.místo ...
Reagovat
PetaM
Já bych se picnul, kdyby Petra byla v Race první i po RG :D :D :D :D :D
Reagovat
tommr
je to docela možný i když Halepka je ted asi největší favoritka na titul ... :)
Reagovat
tommr
1. Osaka
2. Karolína Plíšková
3. Bertens
4. Kvitová
...
30. Vondroušová
...
37. Siniaková
...

Karolínu může z 2.místa odsunout pouze Bartyová pokud získá titul ...

Petru může předstihnout Bartyová pokud se dostane aspoň do semifinále a jedna hráčka z trojice Halep, Stephens, Sevastova pokud získá titul ...

Markéta Vondroušová se může ještě posunout výš. V případě zisku titulu by se dostala až na 11.místo ...

Katka Siniaková se může posunout ještě výš. V případě zisku titulu by se dostala až na 13.místo ...
Reagovat
dadaft
Amanda zkrátka byla o něco lepší.
hrála to, co ráda hraje.
její první a základní požadavek je vždy být u míčku včas a dobře a díky tomu hrát dobrou délku úderů -- ideálně by to mělo všechno chodit max do metru od BL a soupeřka by buď chtěla udržet BL a musela by hrát dost brzy po odskoku a to je nějaký ten aut nebo síť hned, obzvlášť na antuce, kdy to může i hůř a nečekaněji odskočit, je to o to těžší....
nebo se posunout 3 - 5 m za BL, odkud je možná nebezpečný Stan Wawrinka, ženy ovšem moc ne.
to by bylo podle Amandina gusta.
Já na ní mám rád hlavně tři věci::
--- že ráda hraje "véčko", ať už klasicky servis ven z kurtu plus druhý úder na druhou stranu, ale taky ze hry --- pokud je v tlaku, tak si to trochu připraví a už to letí doleva doprava...
--- její forhend ze středu ven do pravého zadního rohu kurtu - ten úder má jak horní, tak boční rotaci, a nádherně se zatočí přímo do růžku a pak dál směrem ven z kurtu -- nádherný úder
--- raději útočí, než brání a tohle má vyloženě v krvi --- na druhou stranu i bránit umí dobře, hlavně díky pohybu ....... viz třeba čtvrtý gem prvního setu.

baví mě.
Reagovat
Kozoroh
Už jsem měl obavy, że to Serena klasicky otočí, když rebrejkla, ale Keninová se naštěstí nerozsypala, v závěru využila zaváhání Sereny na servisu a mač uzavřela ve svůj prospěch na svém podání :-)
Reagovat
jirkaS
Serena teď bude mít víc času na shopping
a výběr nějaké módní kreace :-)
Reagovat
Jon61
Z látky co spotřebují na její šatičky bych měl povlečení na ložní prádlo.
Reagovat
Oin
Možná i na malý cirkusový stan by to vyšlo.
Reagovat
Fandina
Mrzí mě, že Muška s Begu prohrála. Dneska jí Anisimova celkem v pohodě přehrála.

A domnívám se, že generační výměna ve WTA definitivně nastavala. Kenin super. Serenu pěkně přehrála.
Reagovat
tommr
jj Karolína Muchová promarnila velkou šanci. Begu byla jednoznačně nejslabší hráčka ve třetím kole ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslim, ze Court rekord je v bezpeci.
Reagovat
Kozoroh
Nafouknutý záznam - velkou část titulů získala na AO, které mělo v její době mizernou účast.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno, pre Serenu to je dolezite, ved len koli tomu hra. :)
Reagovat
rybicka
Tak nám "královna, bohyně" odešla ... Heuréka
Reagovat
com
Serena uz asi do sbirky grandslamovou trofej neprida, kdyz ji dokaze vyradit takova Kenin :)
Reagovat
tommr
doufejme. Na okruhu by ale ještě nějakej čas mohla strašit, aby si výhry nad ní mohly užít i jiný hráčky ... :)
Reagovat
Jon61
Především se jí ostatní hráčky přestaly bát. Serena hodně chybuje, hůře se pohybuje (však také po kurtu tahá své obří tělo), navíc má už léta, jenom podáním se zápasy nevyhrávají. Ženský tenis se bez ní obejde, objevilo se spousta nadaných mladých hráček, situace je teď zajímavá.
Reagovat
tommr
jj zastrašovací faktor už nefunguje tak jako dřív ... :)
Reagovat
rybicka
Ono se také logicky i jí začalo vkrádat pomyšlení na možnost prohry. A ta obava, že rekord už nedokáže. Dřív nastupovala a "už měla výhru v kapse".
Reagovat
blixa
No matko ? Jak je toto možné ?? :-o
Reagovat
Dobry-den
Tak a nejlepší máma na světě už se taky pakuje. Dneska to byl skutečně dobry-den ;-)
Reagovat
Jon61
Big mother is out! Sophia je skvělá!
Reagovat
Andrew89
:((((((((((Serena ne:( achjo...
Reagovat
blixa
Ale joooooooooo, Serena jooooo !!! :)))))))))))
Reagovat
tommr
je to naopak skvělý! Radost mi kazí jen to, že už se nedostane na Katku, který jsem to přál ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat
Andrew89
no nevadi...hlavne ze tam mame nase:) Serene jeste jeden gs preju...snad jiny
Reagovat
dadaft
s Petko asi dost zametla,,,,, příště už se na ni fakt podívám...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se těším na osmifinále s Ashleigh :-)
Reagovat
smazaný uživatel
4. kolo, 3. Američanka :-)
Letošní bilance s Američankami - 6:0.
Reagovat
Dobry-den
Kdo to je? A jak je možné, že prolétla už do osmifinále?
Reagovat
com
az narazi na nakou nasazenou hracku, popakuje se rychlosti blesku :D
Reagovat
Jon61
Jméno zní rusky, ale rodiče jsou sportovci z Moldávie. Má španělské občanství, studuje v USA.
Reagovat
blixa
Z které Moldávie ? Kus je bývalý Sovětský svaz, dnes samostatná republika mezi Ukrajinou a Rumunskem a kus je v Rumunsku. V obou žijí i Rusové, ale ještě více Ukrajinců.
Reagovat
Fandina
Podle tohohle to vypadá, že samostatná republika, dříve v Sovětském svazu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aliona_Bolsova
Reagovat
Jon61
Z bývalé současti Sovětského svazu. Jinak opravdu část Rumunska zabral po 2. světové válce Stalin. Moldavština je vlastně dialekt rumunštiny.
Reagovat
Dobry-den
díky za info :-)
Reagovat
dadaft
Keninová vypadá hodně naspeedovaně, zato Serena vůbec nemá tu lehkost jako v předešlém zápase, je jako golem na hliněných nohách, spousta chyb ,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
s touhle hrou nemá Serena šanci. Když nevypadne dneska tak jí vyřadí Bartyová ...
Reagovat
Dobry-den
Tak jsem se díval na záznam Katky a musím říct, že takhle ostudný výkon jsem od světové jedničky rozhodně nečekal.

Katka dnes hrála solidně, nebyl to žádný nadpozemský tenis, ale ten ani nebyl potřeba. Katce stačilo držet nervy na uzdě, což se dnes dařilo, žádná labilita, žádný kolaps, nic takového, to je u Katky skoro až nevídané, navíc proti světové jedničce, kde se dá čekat, že na konci může ta nervozita přijít. Ale Naomi se o všechno postarala sama. S trochou nadsázky se dá říci, že Katku dneska ani moc neprověřila. ;-)

Nicméně Katka porazila světovou jedničku, to už jí nikdo nevezme a k tomu jí patří obrovská gratulace.

Proti Keysové to může být zajímavý zápas, Madison tady na turnaji nepůsobí nějak přesvědčivě, Katka rozhodně nebude bez šance, tak hodně štěstí. :-)
Reagovat
Jabadu
Naomi hraje dost podobně jako Petra. Hrozba z každé pozice a jakéhokoliv náklonu. Jenomže Naomi je 21 let a nemůže si bez pozornosti koupit ani rohlíky.
Věřím, že u nás nejsme takoví šílenci, abychom otravovali sportovní hvězdy na každém kroku.
Mám na to takovou teorii. Každý průměrný Čech umí číst, psát a počítat. Trochu se vyzná i v historii. Je mazanej, má internet a z globálního hlediska se dá charakterizovat jako chudáček - pracháček.
Pro "elity" z řad EU, Karlovce ... apod. - nebezpečný národ!
:-)
Reagovat
aape
Katka dnes udělala sebevědomým výkonem radost, myslím, že v takový výsledek
jsme ani nedoufali, i když Osaka si už v předchozích zápasech "koledovala"
o vyřazení..
Pokud Katka udrží nervy na uzdě a koncentruje se plně na svoji hru jako se jí to dařilo dnes, věřím, že ani příští kolo nemusí být poslední, uvidíme, budu fandit ze všech sil!
Reagovat
blixa
Ajajaj. Už je všechno špatně. Serena se chytla :(
Reagovat
Mantra
není zrovna fairplay hráčka když prohrává :-D nána
Reagovat
com
bůůůůů Sereno bůůůůůů :D
Reagovat
Kozoroh
Lol, Serena zkazila nalitý míč u sítě. :D
Reagovat
jirkaS
tak ten byl jedlej :-D
Reagovat
Nola
na tej lopticke sa chytila....
Reagovat
dadaft
přes dva setboly soupeřky má Amanda set a obraz hry je očekávaný............ není to špatný tenis, ale musím se jít podívat, co to vyvádí Serena
Reagovat
Kozoroh
Keninová potvrdila brejk na startu druhého setu a nečekaně vede nad Serenou!
Reagovat
Nola
Kenin zatial lepsou hrackou, ten pomaly kurt jej svedci
Reagovat
Andrew89
hraje spatne...:(( snad se zvedne. Come on!
Reagovat
com
dneska prohraje :D ty kratasy vubec nedava :D
Reagovat
jirkaS
kenin zatim lepší
Reagovat
Andrew89
otocito..verim tomu
Reagovat
com
snad ne, prohra Sereny a pak i Barty-party by byla moc pekna :D
Reagovat
George_Renel
zítra již v 1. záasu v 11:00 na SL kurtu.
Reagovat
com
aspon bude u obeda na co koukat :D
Reagovat
Mantra
aby ti nebylo zle
Reagovat
com
tak Vondrousova me zas tak nebere, abych se u toho nervoval :D ..kdyz vyhraje - potesi :) ..kdyz ne, nevadi :D
Reagovat
Jabadu
Otázkou je, hatere panovnice, co ti ještě stojí.
Pardon, co ti ještě za to stojí.
Reagovat
patriks
jako světová jednička hrála ještě hůř než světová dvojka Karolína Plíšková. Komentátor říkal, že Karolína potřebuje zaváhání světové jedničky, aby se ona opět mohla stát světovou jedničkou, a je to tady !
Reagovat
tommr
v podstatě se dá říct, že díky dnešní porážce Osakaový se v boji o jedničku nic nezměnilo a ve Wimbledonu se bude opakovat situace jaká byla před začátkem FO. Jedinej rozdíl bude v tom, že Kerberová bude vzhledem k obhajobě titulu bez šance ...
Reagovat
tommr
za zmínku taky stojí to, že je pěkný že Osakaovou na FO vyřadila zrovna česká hráčka a tím pomstila krajanky Karolínu a Petru, který s Osakaovou padly na AO. Je to aspon částečná satisfakce za to že nám Osakaová zkazila český finále na AO ... :)
Reagovat
Jabadu
Tak hlavně dala TOP hráčkám naději na změnu postu No.1 ještě v této sezóně. Pokud by Naomi vyhrála třetí GS v řadě, bylo by to velmi obtížné.
I dreamed the dream ...
(My nesmíme ani naznačovat)
:-)
Reagovat
tommr
jj to je pravda. Osaka má i bez toho dost velkej náskok a úspěch na FO by jí nejspíš post jedničky zajistil až do USO ...
Reagovat
PetraFans..
Tak to holt bude muset vyhrát Iga... :)
Reagovat
lars
Iga je jina liga :)
Reagovat
dadaft
tohle nebyl od Igy top výkon, na Simonu tohle stačit nebude, ale vítězství je samozřejmě vítězství.
i se slzičkami štěstí na závěr.
v prvním setu byla Puig sebevědomá a přesná, zato Swiatek zmatená a nervózní, poslední gem na 0-6 podávala proti slunci a prostě ho vyházela.
razance a přesnost jsou holt nepříjemné pro každého.
navíc její míče o kousek míjely svůj cíl.
druhý i třetí set byly průměrné, ovšem Puig se dost zhoršila a prostě to stačilo.
mnohé momenty ale byly pěkné, třeba rozhodnutí v prvním setu na výhodě pro riskantní pokusy o vítězný return - tři za sebou, Monika byla kousek od ztráty servisu.
nebo když se na brejkbolu nechala překvapit a to překvapení ji stálo gem, protože ji vzalo trošku času a pak už to nestihla zkoordinovat a netrefila volnou polovinu kurtu z ne moc složité pozice.
brejk neuhrála a navíc v dalším gemu poslala jasný volej do sítě,,,,,,,,,,,,,, ale nerozsypala se, otočila velmi dobrými údery a dotáhla to do konce - hezké.
moc dobrý bekhend dneska, z forhendu to tak přesvědčivé jako v minulém zápase nebylo.
ale umí hrát ještě o dost líp.

do budoucna zlepšit servis a kondici, a začít víc věřit svému forhendu,,,,,,,,,,,,,,, a bude to opravdu síla schopná vyhrávat.

gratulace.
Reagovat
dadaft
mrkl jsem na statistiky a potvrzují můj dojem...

dohromady 57 winnerů, to ujde.
Reagovat
smazaný uživatel
Slzičky :-)
Splnila normu. Postup (a kanárek tam je taky :-)
Hlavně v příštím zápase nedopadnout jako Viky Kužmová v Madridu...
Dawaj!
Reagovat
EllNino
Parádní :) Dojemný konec, emoce vyšly ven ... tak mladá a tak dobrá :)
Reagovat
Fandina
Viděla jsem jen pár míčků, ale Katka hrála trpělivě a přitom důrazně. Moc se mi to líbilo a obrovská gratulace. Nádhera Katko. Super.
Reagovat
dadaft
ještě bych dodal --- jenom nátělník a zpomalené TV záběry ukázaly, že je na tom Katka kondičně velmi dobře -- je silná, mrštná, namakaná - její kondiční trenér musí být spokojený.
Reagovat
Nenela
Katka vzdycky byla ve skvele kondici, maloktera hracka tolik dokaze dobehnout jako ona. Jen se v posledni dobe nedarilo. Ze by to bylo tim hvezdnum koucem?
Reagovat
Jabadu
Na dívku je stavěná opravdu dobře a kondice byla vždy její hlavní předností. Akorát si neodpustím císlerovské (z filmu Jak svět přichází o básníky):
"A ten nadhoz před podáním, ten vám poradil kdo?!! ..."
Reagovat
com
tak furt lepsi, nez trapny ritualy typu Konta, nebo cumeni do blba jako Garcia a Siegemund :D
Reagovat
EllNino
no ty trapný rituály dovedly Garcíu a kontu do top 5 a Siegemund k titulu ve Stuttgartu, tkže zas tak trapný asi nebudou
Reagovat
com
šoupej nohama a neplet se do diskuze dospelych
Reagovat
EllNino
aj ... teď jsi mi to nandal :D
Reagovat
Jabadu
Že na tebe, nezbedníku, polednici zavolám! ...
(Ten Erben tady v květáku pořád je)
Reagovat
PetaM
Žádného dospělého nevidím.
Reagovat
dadaft
je to tak
Reagovat
Jon61
Konta - její podání vypadá jako parodie.
Reagovat
Fandina
Kontu moc nesleduji, ale Garciu ano a musím ti říci, že mně se moc nelíbí, jak dlouho se Caro připravuje na úder, ale zase pak většinou dobře umístí a zahraje to rychle. Takže ji tu přípravu odpouštím. A také si pamatuji, když začínala, že podání hrála trochu jinak, mám dojem, že to byla klasická osmička a krátká příprava. Pak ale nějak laborovala s ramenem a pak začala podávat tímhle stylem. Rychle to tam odehrát po dlouhé přípravě. A je zajímavé, že zřejmě kvůli šetření ramena hraje celkem účinně.
Reagovat
dadaft
mně tím Garcia i třeba Siegemund docela štvou, ale pro ně přínos, bez debat.
Reagovat
dadaft
mne
Reagovat
Torn
Je pravda, že Siegemund mne tím štve možná ještě víc než Garcia, ale tak co no. :D Ale tak každý má nějaký rituál, já třeba bocuhám vždycky třikrát míčkem o zem při servisu. :D
Reagovat
EllNino
U Katky je to pouze o hlavě, protože je fyzicky nejlépe připravenou Češkou ... i když Petra jí letos dost sekundovala ... a Markéta, když je zdravá, Bára se taky pořád celkem drží, na svůj věk ...
Reagovat
tromas12
Katka super výkon! Katce jsem před zápasem věřil, Osace to na antuce zatím moc nejde a Katka toho skvěle využila.
Keys do dalšího kola, z te mám celkem obavy ale uvidíme.
Gratulace
Reagovat
Kytka
Gratulace, veliká. Super výsledek. Doufejme, že se |Katce zase začne dařit. To, že jí její trenér zdrhnul k Potapové je spíš pomohlo.
Reagovat
tommr
jj je to paradox. Katku ta ztráta trenéra spíš nastartovala. A pro křiváka Hughese to naopak není dobrý vysvědčení ...
Reagovat
rybicka
No, to opravdu působí, jakoby Katčiny neúspěchy "šly" za ním. A že táta trenér to nyní vrací ke správnému :-). Tak uvidíme jak se Rusce nyní povede.
Reagovat
lvicek
Tak ono, i kdyby za to u Katky "mohl trener", tak to jeste neznamena, ze to tak bude i u nekoho jineho. Vzdycky jde o to, jak si ta dvojice sedne.
Reagovat
rybicka
To je jasné. Psala jsem s úsměvem a nadsázkou - jen se to špatně z toho textu odezírá.
Reagovat
sosna
Nevíte, je už někde záznam Katka vs. Osaka?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12752218227-french-open-2019/219471291353006-katerina-siniakova-naomi-osakaova/
Reagovat
jirkaS
iVysilani ČTsport
Reagovat
Patik
Ako povedal pán komentátor..Naomi prehrala lebo na antuke musela zahrať vždy o jeden úder naviac ktorý by na harde nebol potrebný.
Reagovat
smazaný uživatel
A po kanárku jdeme do třetího!
Reagovat
smazaný uživatel
v race nejhůř druhá...
Ash, nebo Simona by musely vyhrát, aby se dostaly na 1. místo.
Reagovat
safi1313
Na jednu stranu podle statistik to vypadá že Káťa jen pinkala a vracela, ale ten její tenis je fakt pěknej..Přestože těch winnerů je poskromnu, tak ale hra je útočná, v obraně neskutečná... Takovej holčičí RAFA !
Reagovat
Torn
Viděl jsem jen části setů, ale Katka hrála dobře. Myslím si, že jí i Naomi dost podcenila, příjde mi trochu zláštní, že nezná hráčku, která je na okruhu tak dlouho a je deblová jednička. Jako nějaký základní přehled by o nějaké Siniakové mít mohla. Katka jí ovšem nic nedarovala, smázla jí a jde dál. Trochu se obávám, že Katka postihne to, že porazila dobrou hráčku a pak pápá, aspoň ještě kolo by to chtělo :(. Jinak velká gratulace.
Reagovat
Fransoas
Nemyslim si.že by Katku postihlo to,že porazila velkou hráčku.Je to velká bojovnice na rozdíl od Karolíny.
Reagovat
tommr
no uvidíme. V minulosti se to už Katce stalo, ale snad se z toho poučila ...
Reagovat
tommr
dneska předvedla úžasnej výkon. Rozhodlo dopodávání prvního setu. Kdyby Osaka Katku brejkla tak se moh zápas vyvíjet podstatně jinak. Naštěstí Katka všechny brejkboly odvrátila a ve druhým setu už pak byla jasně lepší hráčka ...
Doufám, že jízda Katky ještě nekončí. Další potenciální soupeřky nejsou tak silný jako Osaka a to počítám i současnou Serenu ...
Reagovat
vrabejka
Wait Tommr je pozitivní co se děje? :D
Zase ale nedělejme, že Keys nebo Serena by pro ní byli lehké soupeřky zas na takové úrovni není. Pokud chce uspět i v dalším kole musí hrát na hranici svých možnosti stejně jako dnes.
Reagovat
tommr
tak zrovna na tyhle dvě Katka ani narazit nemusí. A i kdyby narazila tak si nemyslím, že jsou momentálně lepší než Osaka. Každopádně je ale jasný, že ted už bude muset Katka hrát každý další kolo na krev ...
Reagovat
blixa
Tak coby ne. Je to holka krev a mlíko ! ;-) :D
Reagovat
Jabadu
A teď si představte finále Vondroušová - Siniaková. Jako jenom si to představte!
:-)
Reagovat
jirkaS
:-)
Reagovat
rybicka
... si to představuji ... :-))
Reagovat
tommr
byla by to bomba! Doufám, že to nezhatí nemoc Markéty ...
Reagovat
rybicka
No hlavně aby to nezhatily naše holky
Reagovat
tommr
když prohrajou po boji na kurtu tak by to tak nebolelo jako kdyby jedna z nich musela odstoupit ...
Reagovat
jirkaS
musím výkon Kačky označit jako velmi solidní,
líbil se mi míč, který tahala skoro z hlediště,
bohužel neproměněn :-)
Reagovat
Fransoas
Tak toto byl největší zápas v singlu.Přesto,že Osaka byla velkou favoritkou,dokázala její hru eliminovat.Co jsem Katku viděl,tento zápas měla ve své režii.Jak bylo řečeno komentátorem,musela jít na riziko.Zvládla to bravurně.Velká gratulace za bojovnost.
Reagovat
dadaft
Katka výborná - přesnost a dobrá délka úderů, skvělý pohyb, minimum chyb, bojovnost,,,,,,,,,,, gratulace, tohle je psychická nakopávačka do dalšího kola

Naomi -- pro mě zklamání, nezlepšila se, spousta chyb, navíc dost laciných, nemá zatím trochu trpělivosti, bez které se to na antuce přece jen neobejde...
Reagovat
Andrew89
minule jsem říkal, že je polobohyně..tak ted je to bohyně!!! nečekal jsem, že by vůbec mohla vyhrát...a ona to dala ve dvou!!! Jsem rád,že mám o důvod víc sledovat RG, když mi Petra nehrála.

Maky, Katka....může to být ještě lepší..jen se nezaleknout!:)
Reagovat
vrabejka
WOW WOW WOW!!!
Nevěřím svým očím. Jako bych neviděl hrát Siniakovou, ale Halep. Prakticky bezchybný výkon, věděla kdy přitlačit, na bigpointech úžasná.
Jasně Naomi neměla svůj den, ale Katka hrála famózně a toto vítězství je absolutně zasloužené.
Po konci Plíškové a Kvitové bych nevěřil, že budeme mít nějakou tenistu ve 2. týdnu RG. Je super, že je holky nahradily.
Reagovat
bIbec
spíš asi Kerberosu. Ona hraje dost podobně, akorát Kerberos je prostě víc solidní, dělá míň chyb. Dneska dobrý.
Reagovat
bIbec
KATKÁÁÁÁ
Reagovat
EllNino
Skvělý výkon ... Naomi mimo, po dobrém výkonu proti Vice přišel dneska zápas blbec ...

No, v horní půlce už to fakt vypadá hodně vybíleně
Reagovat
smazaný uživatel
Vybílená je ale i spodní půlka :-)
Reagovat
Pavlis
Kateřině Siniakové gratuluji k cennému vítězství. Neztratit ani jednou servis, fíha. Bezesporu fenomenální výkon. Naomi Osaka neměla dnes svůj den, třetí grandslam v řadě tak nevyhraje. Jsem rád, někdy to přijít muselo. Bravo, Katko.
Reagovat
George_Renel
Tak nějak jsem to psal :-). Zaslouženě, proti dnes jaksi nafoukané Naomi Katka od půlky 1. setu jasně lepší hráčka.
Byla tu dopoledne diskuse o Karoléíně a vyhodnocení míčků co se jako nestihnou. Katka dnes ukázala, že i když se uhraje jen zlomek těch zdánlivě ztracených, ale to se po nich musí jít, může to přinést výhru.
Reagovat
Torn
No, tohle je kdyby co by...co uhraje jedna, nemusí uhrát druhá ani s vypětím sil a Katky herní styl je zkrátka jiný.
Reagovat
lars
zalezi jest-li hraje proti hracce s jejim podmprumernym tenis. vykonem nebo proti nasazene hracce s jejim vybornym tenis. vykonem
Reagovat
Aussie
YOU BEAUTY!!!
Reagovat
Nenela
U-Z-A-S-N-A Katerina!!!
Reagovat
Jon61
Naomi hrála špatně, ale výkon Katky byl skvělý, tradičně bojovný s minimem chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Krááása, Katko :-)
Reagovat
PetaM
Světová deblová jednička porazila světovou singlovou jedničku :D Gratulace, tohle jsem teda nečekal :D :D
Reagovat
tommr
jj ukazuje se, že ten debl přece jenom není tak podřadná disciplína a i deblová světová jednička má svojí kvalitu ...
Reagovat
PetaM
Já bych těm lidem doporučil jít si zahrát debla, žádná sranda. A na top úrovni už vůbec :D
Reagovat
tommr
a je taky třeba říct, že Katce ten debl bere hodně sil. Svým způsoben je proto dobře, že v deblu vypadla tak brzo, protože ted se aspoň může plně soustředit na další postup v singlu ...
Reagovat
Mantra
jes
Reagovat
Jabadu
Thy wole! ...
:-)
Reagovat
Kozoroh
Tohle jako mělo být vtipné?!?
Reagovat
EllNino
????
Reagovat
Jabadu
To nebyl vtip. Vzhledem k tomu, že téměř všechny "povolené" diskuse v této zemi ovládají senioři, tak už se o to ani nepokouším. To byl jen povzdech pro něco báječného.
Reagovat
rybicka
Vždyť ano :-)
Reagovat
Jabadu
Ostatně já se ve svých 54 letech také považuji za seniora. Sice mne zatím nic nebolí, v práci dřu jako ko.ot, ale nestěžuji si. Dělám to pro sebe.
:-)
Reagovat
blixa
He ? Já bych řekl, že většinu diskuzí ovládají neomalení oprsklí zobáci ! :D
Reagovat
Jabadu
Ti mají henten fejsbůček.
Reagovat
rybicka
:-) nejenom
Reagovat
com
Siniakova dneska vyradi svetovou jednicku :) aby to beztak v dalsim kole zmrvila proti kvalifikantce Blinkove :D
Reagovat
Mantra
asi tak :-D
Reagovat
jirkaS
welcome to WTA! :-)
Reagovat
rybicka
:-)
Reagovat
PetaM
No a?
Reagovat
EllNino
Nojo, a pořád pujde o kolo dál než Kája :)
Reagovat
com
ty si vazne hnup
Reagovat
EllNino
jojo, karma je zdarma, milý come :)
Reagovat
Torn
Ale...no tak urození páánovéé.
Reagovat
Patik
asi tak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepravá věta vedlejší - speciální znak com(ik)ů.
Navíc ještě není konec zápasu Mad vs Anna...
Reagovat
rybicka
:-) Je a bude to Mad
Reagovat
tommr
škoda! Blinkova by pro Katku byla ideální soupeřka ...
Reagovat
blixa
To nevím, Blinkova je nevyzpytatelná. Mad je typická hardařka, její hra na antuce je čitelná a dá se jí přizpůsobit. Katka má určitě šanci.
Reagovat
tommr
Keysová tu byla loni v SF takže na antuce taky umí. Je ale dost často zbrklá a dokáže se totálně vyházet. V tom je největší šance Katky ...
Reagovat
Andrew89
přijde mi dneska divná. Totálně bych řekl,že jí to nebaví. Druhej servis nemá vůbec žádnou razanci..rameno?

Katka hraje, ale skvěle, parádně...pojd
Reagovat
Jabadu
Osaku to evidentně nebaví a chtělo by to využít!
Reagovat
jirkaS
jj
Reagovat
Mantra
asi Kačena dneska půjde dál...
Reagovat
dadaft
trochu slov i k tomuhle zápasu --- Iga zatím nervózní jako hrom, i trochu smůla,,,,,,,,,,,,, Monica naopak sebejistá,,,,,,,,,,, 3-0, jsem zvědav, jestli se Swiatek dokáže dostat do hry...
Reagovat
Mantra
asi ne, dnes to bohužel ještě neprolomí
Reagovat
dadaft
5-0
na returnu dobrý, jen se štěstím Puig nepřišla o servis, podání horší................... pravda je, že to Swiatek nechodí, kraťas parádní, metr za síť, bohužel 10 cm vedle, taky returny o fous za,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Set blbec pro Igu. Zapomenout a být konkurenceschopná.
Dawaj!
Ale přeju i Monice, takže pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Maky má taky virové onemocnění. :(
Reagovat
Andrew89
cože?
Reagovat
EllNino
zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to oficiální důvod odhlášení z deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to nebude nic vážnějšího, ale Markéta Vondroušová se s Magdalenou Rybárikovou vytáhla z deblu na Roland Garros. Podle info z tiskového oddělení turnaje je důvodem virové onemocnění české tenistky.
Jaroslav Plašil
Reagovat
EllNino
ale od Magdy ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekli mi Vondroušové, ale samozřejmě se mohli splést. Paní někam telefonovala a zprávu mi tlumočila. Takže si dovedu představit, že ten první člověk mohl myslet celý pár. Ale fakt je, že tu něco letos řadí
J. Plašil
Reagovat
Andrew89
nestraš mě!
Reagovat
Pavlis
Tak Katka dala první set proti Naomi, ale s jejím servisem se to uhrává fakt špatně. Japonka byla celou dobu vykolejená, že se jí nedaří prolomit soupeřčino podání. Ty šance ale měla, v posledním gamu prvního setu luxusní náskok, přesto neproměnila. Jinak, kdyby Osaka byla fakt nekompromisní a měla celou dobu razanci z konce prvního setu, tak mohla Katku v poho vystřílet. Myslím ale, že se to ještě zkomplikuje a Japonka zabere.
Reagovat
Torn
Super Katko...ještě jedne set a cenná výhra a hlavně body do žebříčku. :)
Reagovat
Andrew89
je dneska hodně silná hlavně v hlavě....kež by to udržela ! pojd!!
Reagovat
Mantra
proč je pořád tak ubrečeně uraženě ukřivděně nasraná, to je tak nesympatickej projev, já jí fandím, ale s tím projevem je to fandění až "na sílu"
Reagovat
Mantra
zaplaťpánbů
Reagovat
dadaft
brejk ve skvělou chvíli, byla by škoda to nevyužít,,,,,,,,,,,,
Reagovat
EllNino
ani si neškrtla
Reagovat
EllNino
wow :) celkem se nám Naomi vystřílela a Katka ani nemusela ty brejkboly moc odvracet, Naomi je odvrátila za ni :)

Tak ještě jeden!!
Reagovat
Andrew89
jooo..brej. Katka hraje soustředěně..proč takhle nehraje každý zápas? byla by někde jinde.

Dopodávej!
Reagovat
com
soustredene? vzdyt se tam vzteka a jestli dobre odeziram, tak to tam je sama pic.. kurv.. :D
Reagovat
Andrew89
jo to jo, ale většina jejích zápasů je rozčílená od prvního míčku :D

hlavně aby jí vyklepla..ale bude to sakra těžký
Reagovat
Fransoas
Pokud jste to nezaznamenal - toto patří k jejímu hernímu stylu.
Reagovat
jirkaS
Naomi fair-play, hmmmm
Reagovat
dadaft
vypadá to na super zápas,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
první tři gemy ukázaly přesně to, co můžeme čekat celý zápas -- Osaka vede 8-2 na winnery - ona to bude hrát na vítězné míče, Katka na vynucené chyby..... a třeba když odvracela Naomin brejkbol, tak to sehrála fakt skvěle, pravá levá, oba růžky vymetené, a Noaomi o 3 metry minula kurt............ pokud by Katka udržela délku i přesnost, možná je schopná hrát vyrovnanou partii.........................
zatím kvalitní tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist