Siniaková zahájila sezonu porážkou. V Brisbane podlehla grandslamové šampionce Stephensové

31. 12. 2023, 07:49
Aktuality 5
WTA BRISBANE - Kateřina Siniaková (27) vstoupila do nové sezony porážkou. Na podniku WTA 500 v australském Brisbane česká tenistka nestačila na bývalou světovou trojku a grandslamovou šampionku Sloane Stephensovou (30), o tři roky starší Američance v souboji hráček páté světové desítky podlehla 5:7, 3:6.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Siniaková – Stephensová 5:7, 3:6

Kateřina Siniaková v říjnu uťala černou sérii, když si během dvou týdnů zahrála dvě finále. V čínském Nanchangu dokonce dokráčela až pro svůj 5. titul na okruhu WTA a pořádně si zvedla náladu.

Od té doby ve dvouhře odehrála jediný zápas v Billie Jean King Cupu, než na Silvestra odstartovala novou sezonu. Vítězně ji ale zahájit nedokázala, na velmi dobře obsazeném podniku WTA 500 v Brisbane nenašla recept na Sloane Stephensovou.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Sloane StephensováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Sloane Stephensová (@ Livesport)

Siniaková v úvodním setu prvního vzájemného duelu smazala manko 1:4 a za stavů 4:4 a 5:5 hrála o brejkbol. O tři rok zkušenější Američanka ale klíčové situace zvládla lépe a po bezmála hodinovém boji se ujala vedení 1:0 na sety.

Do druhé sady vstoupila sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové brejkem, ale nepotvrdila ho. Navíc v dalších dvou gamech na returnu nevyužila žádnou ze čtyř šancí na brejk a po hodině a 43 minutách s vítězkou US Open 2017 prohrála 5:7, 3:6.

Siniaková v Brisbane zřejmě ještě pár dní zůstane a bude fandit svému příteli Tomáši Macháčovi, který prošel kvalifikací podniku ATP 250 a čeká ho první kolo hlavní soutěže proti Tomási Martínu Etcheverrymu z Argentiny. Pak už by se měla česká tenistka přesunout do Melbourne a chystat se na Australian Open, na kterém bude patřit především mezi favoritky deblové soutěže po boku domácí Storm Hunterové.

V Brisbane se z českých tenistek představí ještě devatenáctiletá Linda Nosková, jež na Nový rok narazí v prvním kole na Maďarku Tímeu Babosovou, a vítězka z let  2017, 2019 a 2020 Karolína Plíšková. Ta má na úvod jako nasazená šestnáctka volný los a do sezony by mohla vstoupit soubojem proti vracející se grandslamové šampionce Naomi Ósakaová z Japonska.

Největšími favoritkami jsou finalistky loňského Australian Open Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Brisbane


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Alien
Dobrý den. Zápas K. Siniakové jsem neviděl, bohužel jsem nikde nedohledal. Škoda, no! Prosím vás, jak se vám jevila Kačka v nové sezóně hlavně po psychické stránce? Vyvarovala se excesů, pro ní typických ze sezón minulých?
Reagovat
Yonaash
Neviděl jsem celý zápas, takže nemůžu hodnotit komplexně. Ale myslím, že se nic nezměnilo. Snažila se působit koncentrovaně, ale pak přišel jeden či více nepovedených míčů a přišly zase ty vyčítavé pohledy na trenéra, chytání se za hlavu, negativní emoce. A místy jí chyběla trpělivost - nepřipravené útoky, zbytečné voleje bez šance na úspěch. Zkrátka zase vyšilovala.
Reagovat
Alien
Děkuji. To není zrovna moc povzbudivé do nové sezóny, no!
Reagovat
Yonaash
Dnes mohla zahrát Katka i lépe. Místy měla hezké momenty a záblesky formy, ale v důležitých chvílích si to podělala vlastní blbostí sama. Chce se říci: labilní jako vždy.
Reagovat
vilibald
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist