Sinner je favorit ve svém prvním finále na majorech, Medveděv zabojuje o titul v Melbourne už potřetí

27. 1., 21:30
Previews 251
V rámci 15. hracího dne letošního ročníku Australian Open se budou rozdávat poslední trofeje. Daniil Medveděv (27) nastoupí ke svému již třetímu finále v Melbourne Parku. O svůj druhý triumf na grandslamových podnicích bude bývalý šampion US Open bojovat s Jannikem Sinnerem (22), který se do finále majorů dostal poprvé v kariéře. Italský mladík prohrál s ruským tenistou úvodních šest soubojů, ale v posledních třech měl navrch.
Profily hráčů
Sinner odehraje své první grandslamové finále (© AFP)

Jannik Sinner (4.) - Daniil Medveděv (3.) | Rod Laver Arena (09:30 SEČ)
Jannik Sinner pokračuje na letošním Australian Open v životní formě z posledních měsíců. Ve svém premiérovém semifinále v Melbourne dominoval 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 proti mizerně hrajícímu obhájci titulu a světové jedničce Novakovi Djokovičovi, který všech 10 předchozích postupů do semifinále úvodního grandslamu roku přetavil v triumf a je nejúspěšnějším hráčem tohoto turnaje. Favorizovanému Srbovi nenabídl i díky vlastnímu skvělému výkonu ani jeden brejkbol.

Dvaadvacetiletý talent porazil lídra žebříčku Djokoviče na betonech už potřetí za velmi krátkou dobu. Spolu s Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem je jediný, kdo dokázal Srba skolit na grandslamu, v Davisově poháru a také na Turnaji mistrů. V historii Australian Open je prvním italským finalistou.

"Porazit Novaka zrovna tady v Melbourne pro mě hodně znamená, ale vím, že turnaj ještě neskončil. Finále je až v neděli," řekl Sinner. "Nezáleží na tom, jak je to velký turnaj. Věděl jsem, že to bylo jen semifinále a po něm titul nevyhrajete. Těším se na neděli a uvidíme, co nastane," řekl Sinner.

Ve druhé půlce loňské sezony se rodák z Innichenu rozjel do fantastické formy, poprvé vyhrál podnik Masters a alespoň jednou porazil všechny ostatní členy TOP 4 žebříčku. Navíc famózní závěr roku zakončil triumfem v Davis Cupu, v němž byl pro svou zemi hlavní oporou. Do letošní sezony vstupuje až na Australian Open a po cestě do finále ztratil pouze jeden set, ačkoli narazil na dva zástupce TOP 10 (Djokoviče a Andreje Rubljova) a světovou patnáctku Karena Chačanova.

"Myslím, že vloni a zejména na konci roku jsem začal věřit, že bych mohl dosáhnout dobrých výsledků i na grandslamech. Pořád to ale musíte předvést i na kurtu." Přestože je ve finále grandslamu poprvé, zůstává v klidu. "Pokud to nepřijde letos, bude to příští rok. A když to nebude příští rok, tak to nastane v ten další," konstatoval Sinner.

Na hlavní okruh prorazil už v roce 2020, ale v rychlejším a výraznějším progresu mu bránily neustálé zdravotní problémy. V posledních měsících ovšem zaznamenal obrovský pokrok ve všech směrech, začal se více prosazovat proti nejlepším hráčům světa a zařadil se mezi hlavní adepty na grandslamové tituly. Tuto roli potvrzuje hned na letošním Australian Open.

Po skončení loňského Wimbledonu zvládl 11 z 12 soubojů s hráči TOP 10. Jediný nezdar zaregistroval na Turnaji mistrů, kde až do finálového duelu s Djokovičem exceloval. Výrazně tak vylepšil svou bilanci s takto vysoko postavenými protivníky, předtím to měl 13:26 a jen dva skalpy vybojoval v semifinálové či finálové fázi.

Ve finálových zápasech se mu daří celou kariéru napříč všemi úrovněmi, na nejvyšším okruhu disponuje bilancí 10:4. Polovinu ze čtyř proher zapsal na začátku loňské sezony právě proti Medveděvovi, ovšem v závěru stejného roku ho předčil ve finále ve Vídni i Pekingu.

Vizitka Jannika Sinnera.Vizitka Jannika Sinnera. (@ Livesport)

Jannik Sinner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 6:0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 6:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:0 (kariérní 24:27)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Bilance ve finále: 0:0 (kariérní 10:4)


Jannik Sinner - Australian Open
Kariérní bilance: 14:4
Nejlepší výsledek: finále (2024)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0:0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Van De Zandschulp (6:4, 7:5, 6:3), De Jong (6:2, 6:2, 6:2), (26) Báez (6:0, 6:1, 6:3), (15) Chačanov (6:4, 7:5, 6:3), (5) Rubljov (6:4, 7:6, 6:3), (1) Djokovič (6:1, 6:2, 6:7, 6:3)

 

Daniil Medveděv byl ve finále Australian Open 2022 velmi blízko k vítězství nad Rafaelem Nadalem. Luxusní náskok však zahodil a trvalo mu zhruba rok, než se vyhrabal z celkem pochopitelné krize, která po promarněné šanci na další grandslamový titul následovala. O dva roky později se znovu pokusí splnit si sen a vyhrát úvodní grandslam sezony. Vůbec poprvé v kariéře nepotkává ve finále majorů někoho z Big Three.

V semifinále letošního ročníku Australian Open narazil na svého neoblíbeného protivníka Alexandera Zvereva. Mezi 27letým Rusem a nejlepším německým tenistou panuje obrovská rivalita a není žádným tajemstvím, že se nemají v lásce. O to byl jejich 19. souboj, nicméně první na grandslamech, pikantnější. A o drama žádný ze sledujících nepřišel, Medveděv totiž zlikvidoval po dvou vyhraných tie-breacích manko dvou setů a v rozhodujícím dějství dominoval. Potvrdil tak, že má proti Zverevovi psychickou převahu.

Za sebou má pořádně vyčerpávající cestu do finále a může být proti Sinnerovi, který ztratil pouze jeden set, ve značné nevýhodě. V polovině ze šesti zápasů musel do rozhodující sady, dvakrát otáčel stav 0:2 na sety a pouze v jednom utkání mu stačila tři dějství.

"Mentálně jsem stoprocentně silnější, než jsem byl před turnajem. Teď vím, že jsem schopen věcí, o kterých jsem si možná myslel, že nedokážu," řekl Medveděv. "Asi je lepší být ve finále po výhrách ve třech nebo čtyřech setech. Po fyzické stránce je to lepší cesta. Já jsem ale hrdý na to, co jsem dokázal. Těším se na finále a dám do toho znovu sto procent," doplnil Rus.

Bývalý lídr žebříčku měl v minulosti asi největší smůlu na soupeře v grandslamových finále. Za sebou jich má pět a pokaždé v něm narazil na někoho z Big Three (Novak Djokovič, Nadal a Roger Federer). Na druhou stranu v nich posbíral velmi cenné zkušenosti, které se mu mohou v tomto finále ohromně hodit. Předloni tady v Melbourne byl pár gamů od vítězství nad Nadalem, proti němuž před pěti lety na US Open zlikvidoval manko dvou setů. Porazit dokázal pouze nervózního Djokoviče na US Open 2021, Srba tehdy dělila jediná výhra od kalendářního Grand Slamu.

Zatímco Sinner je prvním italským finalistou Australian Open, rodák z Moskvy si zahraje finále v Melbourne Parku už potřetí. Znovu se pokusí stát se prvním ruským šampionem australského majoru od roku 2005, kdy Marat Safin přehrál domácího Lleytona Hewitta. Ročník 2005 byl až do toho aktuálního posledním, kdy ve finále Australian Open neúčinkoval nikdo z Big Three.

Vizitka Daniila Medveděva.Vizitka Daniila Medveděva. (@ Livesport)

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 6:0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 6:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:0 (kariérní 43:41)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:4)
Bilance ve finále: 0:0 (kariérní 20:16)


Daniil Medveděv - Australian Open
Kariérní bilance: 27:7
Nejlepší výsledek: finále (2021-22, 2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve finále: 0:2
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Atmane (5:7, 6:2, 6:4, 1:0 skreč), Ruusuvuori (3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0), (27) Auger-Aliassime (6:3, 6:4, 6:3), Borges (6:3, 7:6, 5:7, 6:1), (9) Hurkacz (7:6, 2:6, 6:3, 5:7, 6:4), (6) Zverev (5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3)

 

Oba finalisté si triumf na probíhajícím Australian Open zaslouží. Sinner hraje v Melbourne jednoznačně v nejlepší formě a v posledních měsících patří k tomu nejlepšímu, co může mužský tenisový okruh nabídnout. Medveděv je zase v posledních letech druhým nejlepším hráčem na hardových grandslamech, na těchto akcích zaostává pouze za Novakem Djokovičem. Navíc si finále v Melbourne zahraje už potřetí, před třemi lety prohrál s Djokovičem a předloni s Rafaelem Nadalem.

Vzájemná bilance: Medveděv vede 6:3. Ještě zhruba před osmi měsíci v soubojích se Sinnerem dominoval. Italskému mladíkovi se však povedlo přerušit sérii šesti porážek a vyhrát všechna tři střetnutí ve druhé půlce loňské sezony. Sinner se prezentuje lepší formou a je velkým favoritem, nicméně hodně důležité bude to, jak psychicky zvládne své první finále na grandslamech, se kterým nemá na rozdíl od soupeře žádnou zkušenost. Medveděv navíc Sinnera už šestkrát porazil a určitě může uspět znovu, pokud má tedy dostatek fyzických sil.

Program 15. hracího dne

ROD LAVER ARENA (od 05:00 SEČ)
1. L. Kičenoková/Ostapenková (11-Ukr./Lot.) - S. Hsieh/Mertensová (2-Tchaj-wan/Belg.)
2. Sinner (4-It.) - Medveděv (3-) / nejdříve v 09:30 SEČ

Výsledky dvouhry mužů na Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

251
Přidat komentář
Kozoroh
Zpočátku mě zaskočilo, že Sinner není v pohodě, jeho údery postrádaly sílu, přesnost, nechával se zatahovat do dlouhých křížových výměn, ve kterých Medvěd měl navrch. Patrně na Jannika dolehla atmosféra GS finále, kterou ještě nezažil. Ke konci 2. setu začal vytahovat drápky, což byl pro mě signál, že se Jannik zvedá. Medvěd stačil uzavřít 2. sadu ve svůj prospěch, ale pak už tahal za kratší konec. Jannik zvedl razanci svých úderu a zlepšil umístění, přidal údery po lajně a spolu s aktivitou na síti ničil Medvědovu obranu.

Pro Jannika epický triumf, který nakopne jeho sebevědomí, pro Daniila je to srdcervoucí porážka, už podruhé projel GS finále z vedení 2:0 na sety, opět na AO, které se taká pro něj stává zakletým turnajem.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Otmar
Tohle finále bylo dokladem, proč mužský tenis většinou ignoruji. Pro oba platí, že po podání okamžitě přechází do mezihry, jejímž cílem není příprava na závěrečný úder, nýbrž čekání na chybu protivníka. Na tohle se rozhodně nehodlám dívat několik hodin. Nepopírám technickou vyspělost úderů obou hráčů, popírám jejich invenci. Když vzpomínám na hru Fedexe, jímá mě nostalgie. Ale docela nedávno tohle popsal Liverpool, zdůvodnil, proč je nakloněn dámskému tenisu a já si to budu dlouho pamatovat, protože byl naprosto přesný!
Reagovat
Nola
ja presne opacne, podla popisu damskeho finale rozhodol prvy servis Amazonky, presne takto hrala Serena, umlatila superky, toto nie je tenis, ale vrazdenie neviniatok, radsej chlapov, ktori dokazu aj delovy servis zreturnovat a vynutit si medzihru
Reagovat
Otmar
Naprosto v pořádku, evidentně upřednostňujeme rozdílné herní styly a je to tak v pořádku, protože tenis je tady pro všechny. Říkáte vraždění neviňátek...no proč ne...já zas oblbování ducha na pokračování z obou stran.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten předchozí komentář teda taky moc nechápu... 100 winerrů je málo? A v ženském finále jich bylo 33, tedy v průměru 16,5 na set zatímco chlapi měli 20.
Jinak tu souhlasím s Nolou, protože na ženském finále jsem žádnou krásu nenašel. Zběsilé mlácení do balonu doprovázené řevem z jedné strany a snaha tomu vzdorovat ze strany druhé. Zápas rozhodla hrubá síla. U chlapů ta brutalita byla v něčem jiném - v taktice a přesnosti. Razance byla přirozená, rozhodně ne nadbytečná.
Kvalitu obou finále bych si vůbec nedovolil srovnávat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, neměli 100winnerů, ale 89, což je stejně více - 17,8
Reagovat
Otmar
Kvalitu finále bych rovněž nesrovnával. 89 winnerů je jistě dost, stejně jako 104 nevynucených chyb, vynucené jsem nenašel, ale jistě jich byl taky dostatek...zejména při jejich způsobu hry. Nic to nemění na tom, že já takový tenis nevyznávám a o taktice a přesnosti bych nemluvil vůbec. A pokud jste si z dámského finále odnesl jen "zběsilé mlácení do míčků" a "řev", tak to jste toho dost zanedbal. Nevadí, každý máme svá nezadatelná lidská práva.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, každý má více či méně odlišný pohled, ovšem napadat mužské finále těmi winnery nebo taktiku a přesnost, kterou x krát vyzdvihl i Gyros, to jste zase něco přehlédl vy. Ale nic ve zlém, jen mi to nedá... Jinak na ženský tenis se dívám rád. Z letošního AO bych sle rozhodně vybral kvalitativně lepší zápasy, než bylo finále (ona uz cesta Quuen do něj byla prazvláštní). Dva příklady za všechny: Xena vs Cori, která prohrála především díky neschopnosti trefit prví případně i druhý servis a pak Dajana vs Queen, tam bohužel kvalitu pokazila zdravotní indispozice Dajany. I Linda hrála pěkně předchozí zápasy...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A do těch FE bych nepouštěl, to byste si dal vlasňáka. Hrubým propočtem si Xena vynutila ca 32! chyb a odevzdala ca 17... Za 2sety.

Chlapi se pochybovali při 5 setech v průměru na nižších číslech a to je potřeba vidět velké opotřebení Medvěda v závěru a snahu obou hrát zhruba polovinu zápasu na poměrně vysoké riziko.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Nola
chapem, Elena je iba jedna, jej styl je totozny so stylom Aryny, Elena je dalsia Amazonka, v tomto su si velmi podobne, ja myslim, ze uplne zbytocne prekaucovala zaciatok sezony, Novak detto, ten aj zaver......
Reagovat
Krisboy
Sinner že jen čeká na chybu soupeře? Myslíš skutečně toho Jannika Sinnera, o kterém se tu píše?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stačilo se podívat na ty předchozí zápasy Janka s Medvědem. Ty totiž vypadaly jinak než tohle finále. Neviděl jsem ten obrat, tam už se možná Janek k tomu módu posunul. Prostě, jak říkal Gyros - Medvěd je velmi inteligentní a protože předchozí zápasy s Jankem prohrál a navíc měl více naběhano, hrál od začátku prostě dost jinak, agresivněji.
Reagovat
Nola
z finale som videla akurtat posledne 3 sety , Jannik jasne lepsi, Medved asi dosiel na fyzicku, ale on mohol vypadnut uz s Ruusuvorim, nevidela som ani jedno semi, ani vcerajsie damy, podla mna najlepsi hrac turnaja vyhral, asi buduca NO1, tak to vidim ja, vie totiz zahrat na vsetkych povrchoch a to je dnes bonus, mozno sa budu s Carlitom pretahovat, ale Jannik ma idealnu vysku na tenistu aj postavu
Reagovat
Stan_Borowitz
Hodně mi připomíná Tomáše Berdycha.
Reagovat
Nola
mozno trochu vyzorom ale oproti nemu je vyzla a je aj nizsi, preto sa lepsie hybe, Tomasovi ale nebolo dopriane, narodil sa do spatnej doby
Reagovat
Pergolek
Už za 14 dní tisícovka v Dauhá, a pak už to pojede. Indian Wells, Miami a evropská antuková část.
Reagovat
QacO
??? Ja to vidím až ba marec v USA
Reagovat
Pergolek
Však ano.
Reagovat
Pergolek
Ale tisícovka v Dauhá je taky.
Reagovat
Nola
aka tisicovka v Dohe? to ma byt nejaka novinka?
Reagovat
Pergolek
Jj, od letošní sezóny.
Reagovat
Nola
LOL
Reagovat
Dovodo6
Letos tisícovka v Dauhá určitě ne
Reagovat
Dovodo6
aha, vy myslíte WTA 1000? Já myslel, že tady je řeč o mužském tenisu
Reagovat
Pergolek
Reagovat
Ondra979
Sinner super, mozny otvirak nove ery..doufam, ze letos nerekl jeste posledni slovo co se tyka GS..
Reagovat
Pergolek
Letošní AO bylo moc zajímavé a dost možná přelomové. Uvidíme. Sláva vítězům, čest poraženým a těšíme se na tuto celou sezónu, která teprve začíná :)
Reagovat
Pe3k
Sinner the winner
Reagovat
Davor1

Pamätáš na našu debatu niekedy pred rokom, či je lepší Auger alebo Sinner a kto urobí lepšiu kariéru? Zatiaľ teda vyhrávam
Reagovat
Pe3k
Moc ne, pamatuju jak tady někdo jiný psal, že Skinner vyhraje 12 gs a to sem se smál hodně...No každopádně Janek vs Felix ten 1 gs mu bude stačit, aby byl lepší než FAA už napořád a to je možné, že se Ital teprve rozjíždí...
Reagovat
Amputace
Médi je mi líto, tohle už vážně nas.ere. Ale Sinnerovi to přeju. Po ani nevím jaké době bylo tohle první finále GS, kdy jsem to přál oběma hráčům.
Reagovat
farr
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Ondra979
to nasere..kdyby to nebyl rus, tak by mi ho taky bylo lito, ale takhle ani ne..
Reagovat
Salamander134-
Ty seš omezenej
Reagovat
Ondra979
a co jsi ty? russakum dneska slusni lide fandit nemohou, protoze to je minimalne neprima podpora jejich naprosto brutalniho radeni a vrazdeni na ukrajine..ale aspon doufam, ze se za to nestydis co jsi zac
Reagovat
Amputace
Žádná nepřímá podpora to není. Vymezovat se proti válce a odmítat vše ruské jsou dvě různé věci. Tohle kategorické odmítání všeho ruského na znamení protestu proti válce dávalo smysl v prvních týdnech. Teď už je to akorát křeč. Snad každému, kdo není úplně zaslepený a má trochu v hlavě, musí být dávno jasné, že tou válkou trpí i slušní Rusové, často ti, kteří v Rusku ani nežijí. Viz právě Medvěděv.
Reagovat
Patik
Reagovat
Ondra979
tak to rozhodne nesouhlasim, jestli si myslis, ze tam MEdvedev nedela tomu posahanemu a otevrene agresivnimu ruskemu rezimu reklamu, tak se zasadne pletes...samozrejme ze ji dela, dokud by se primo nevymezil proti tomu vrahounovi a jeho rezimu, tak to tak je...a ze mozna trpi i slusni rusove je pravda, nicmene vetsina jich tam tento hnusny rezim stale podporuje a dokud to tak bude, tak maji minimalne cast odpovednosti vsichni, kdo v russku ziji vyjma par zavrenych disidentu..tak to je a dokud povedou tutu hnusnou valku, tak to tak i bude
Reagovat
Patik
Prečo si nato vôbec kukal týmto len podporujes podujatie v ktorom vystupuje ruský športovec..
Reagovat
Amputace
A ty víš, jestli se vymezil nebo ne? Vedeš si podrobný seznam, kdo z Rusů má jaký postoj? Rublev se například vymezil velmi ostře a startovat na turnajích mu bylo stejně zakazováno.

Jde o to, že spoustu Rusů v Rusku nežije. Konkrétně u sportovců je to velice obvyklé. Nežijí v Rusku, ale mají tam rodiny. Třeba Petr Svoboda když emigroval, myslíš, že první, co udělal, aby ho jako toho zpropadeného komunistu z východu přijali, že zkritizoval Československo, ve kterém měl však stále rodiče? Tobě se to od monitoru žvaní - otevřeně se vymezit vůči tyranovi, který však může mít stále přístup k lidem, na kterým dotyčnému záleží. Jasně, o velkých postojích a činech se vždycky nejlíp žvaní od monitoru.
Reagovat
Amputace
na kterých*
Reagovat
Herbert_Hoover
Na druhou stranu, Daniiil má prostředky, aby všechny své blízké dostal mimo područí tyrana. Pokud by teda chtěli.
Reagovat
Ondra979
ano, tak to je..a proto me to u nej celkem mrzi, opravdu bych to ocekaval..jinak o Rublovi samo vim, ten je snad jediny ze spicky, kdo se vymezil pomerne jasne..ale toto bych prave cekal i od Medvedeva
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže zapomínáš, že oni třeba z Ruska nechtějí a to bez ohledu na to, jestli podporují nebo nepodporují Putina.
Reagovat
Amputace
Nevím, ani to nemusí být tak jednoduché, jak nám připadá. Zkrátka v těchto otázkách dělám velice nerad nějaké kategorické závěry a soudy. Naprosto drtivá většina lidí je průměrná, drží hubu a krok. A to je řeč o zcela banálních věcech každodenního typu, u kterých ani zdaleka nejde o život. Ale jakmile je někde válka, najednou máme plnou hudbu keců a od každého očekáváme, že se bude vymezovat a otevřeně hlásat pravdu, neřku-li riskovat život. A toho, kdo to neudělá, morálně odsoudíme.
Reagovat
Ondra979
a nemyslis, ze prave ta valka, ktera je sama o sobe velmi brutalni a vrazedna, a rozpoutalo ji prave russko, a samozrejme bez duvodne, resp putinovy lzi neberu jako duvody, a na tom se doufam my dva aspon shodneme, ze to tak je..tak ze prave tato valka je zasadnim duvodem se vymezit? podle me to tak je a MEdved by si to uplne v pohode mohl dovolit a mel by to udelat..lidi co zijou v rusku samozrejme maji strach a to chapu, ale MEdved ma opravdu moznosti jako malokdo..neni to napr nezavisly novinar kterych uz nekolik ten rezim zavrazdil, nebo opozicni politik ktery by mohl jit do vezeni, to je prece neco o dost jineho..na nej si netroufnou a do ruska se vracet rozhodne nemusi dokud tam bude vladnout putlerova klika
Reagovat
Amputace
Jak můžeš s takovou jistotou říct, že si to Medvěděv mohl dovolit? Jak můžeš mít vůbec tu drzost něco takového prohlásit o člověku, o jehož soukromí a společenských poměrech nevíš vůbec nic? Ty samozřejmě nemáš ani šajn, co má nebo nemá v Rusku za lidi, jejichž život může přímo či nepřímo jakákoli jeho veřejná kritika Putina ovlivnit či jej dokonce hrubě znepříjemnit. Ty fakt nemáš kapacitu, abys pochopil, že vůbec nejde o to, jestli má Medvěděv strach o sebe, ale že může mít strach právě o lidi, co jsou v tom Rusku a patří k jeho rodině, přátelům, známým?
Reagovat
Ondra979
jo muzu to rict..a co jako? on je sportovni celebrita a dovolit si to proste muze..jeho blizkym by se asi kulove stalo, to nemuzes myslet ani ty vazne..na nej si proste nedovoli, stejne jako si komousi nedovolili na Gottaka..uz je proste moc znamy a to by se provalilo celkem rychle kdyby si neco dovolili na jeho blizke
Reagovat
Amputace
Proč by se něco nemohlo stát jeho blízkým? Proč by jeho přátelům a rodině nemohli bránit například v pracovních příležitostech apod.? Nikdo je nemusí hned odkráglovat někde v pustině, ale může jim život sakra znepříjemnit. Ovšem to ty v životě nemůžeš pochopit, protože přemýšlíš pouze v extrémech, nějakého nuančního myšlení nejsi vůbec schopen. Promiň. Protože jinak patříš k málo lidem, co tady na TP zůstali, kteří mi nijak zvlášť nevadí.
Reagovat
Ondra979
je to velmi malo pravdepodovne, rezim je sice relativne tvrdy vuci aktivnim odpurcum, ale zdaleka se to neda srovnavat se Stalinismem nebo treba s tim, co se delo u nas v 50 letech, to za prve. sleduju to, a proste kdo aktivne vystoupi proti valce nebo putinovi, ma samozrejme problem, kdo ne, tak ho jednoduse nema, staci drzet hubu a krok jak se rikalo. takze pokud by proti teto valce, ktera je opravdu brutalni, vystoupil sam MEdved, tak by v Rusku soucasne vedeni nemelo radost, ale to je tak vse, co by se stalo, tim jsem si celkem jisty. no a kdyz vidim ty tisice nevinnych obeti ruskeho radeni na ukrajine, tak mi to opravdu neni jedno a mrzi me, ze to MEdved neudelal, to, ze si dnes prozil je pro nej jiste velke sportovni zklamani, ale je to naprosto nesrovnatelne s tim, co zazivaji Ukrajinci, a to nejen civiliste,to jsou uplne jine dimenze, a toto zlo a bezpravi pacha bohuzel jeho vlast, to je treba mit stale na pameti. ja jsem se jeste narodil do zeme okupovane sovetskymi vojsky, a rusko se hlasi k imperialnimu odkazu SSSR a ma bohuzel takove ambice ho znpvu obnovit a to klidne agresi, coz rikal sam putin a je to treba brat rozhodne vazne, jak vidime na ukrajine, takze i proto mam takovy postoj a jsem si jisty, ze je spravny, protoze pokud si nebudeme dostatecne uvedomovat tuto ruskou hrozbu, ktera je naprosto akutalni, mohli bychom na to seredne doplatit.
Reagovat
Amputace
Já si tím tedy jistý nejsem. A nechápu, jak ty si jistý být můžeš. Ty tam žiješ?
Reagovat
Ondra979
nevymezil se, vim to dobre...a pokud v rusku neziji, tim spis si to mohou dovolit a ja bych to ocekaval, ze to samozrejme udelaji. proste dela reklamu russkemu vrazednemu rezimu, tak to je..jestli ti to nevadi, tak je to tvuj postoj, me to vadi a ja bych tam takoveho tenistu startovat nikdy nenechal, pokud jeho zeme vede agresivni valku coz je fakt. kdyz petr Svoboda emigroval, tak se valka nevedla, tedy ta horka..takze to byl jiny pripad, jestli to ovsem dokazes pochopit..tato valka je totiz primo namirena i proti nasi civilizaci a vedeni soucasneho russkeho rezimu to celkem otevrene rika..takze pak neni vubec co resit
Reagovat
Amputace
A to jste přesně vy... Tenhle postoj je úplně stejně nebezpečný jako válku podporovat. Zastání se ruského sportovce, který nemá s válkou nic společného, jsi schopen obrátit tak, jako bych nakonec tu válku sám podporoval... Ta neschopnost odlišovat A od B a vidět mezi nimi nuance je šokující. Příklad se Svobodou je naopak trefný. On emigroval a na jeho rodičích se režim pěkně povozil. Na západě, zvláště pak v USA či Kanadě byli emigranti z východní Evropy vnímání jako komunisti. Nikoli jako oběti socialistického režimu, ale právě naopak jako jeho podporovatelé. Jako komunistické špíny, se kterými tam ještě donedávna sami bojovali. Amíci neměli tušení, co se na východě děje, stejně jako my dnes nemáme tušení, co se děje v Rusku. Kdyby jim trošinku neotevřel oči Solženicyn, ktžerý dokázal hrůzné svědectví o poměrech v Rusku dostat na západ, netušili by to možná až do rozpadu SSSR. O co mi jde - nemůžeme mít, jak ty tak já, nemůžeme mít vůbec tušení, co může způsobit tvé rodině, blízkým, přátelům, když se veřejně obrátíš proti diktátorovi. Z tvého pohledu je to něco, co bys bez rozmýšlení udělal, protože nemáš nic v sázce. Odsuzuješ vše ruské každý den, v každé diskuzi, před kýmkoli, protože nic neriskuješ. Já tomu rozumím. Ale musíš si uvědomit, že každý příběh je jiný. Navíc národní příslušnost není automatická podpora tohoto národa. Že se narodíš v Rusku z tebe přece ještě nedělá podporovatele tamějších poměrů.
Reagovat
Nola
aspon tentokrat sa zhodneme, vystizne a trefne
Reagovat
Ondra979
tak amici uz tehdy mohli mit docela anung co se deje..a my dnes vime jeste vic, porad mame v rusku zpravodaje a nejake informace se ven dostanou, takze to neni pravda ze bychom nevedeli nic, naopak vime toho docela dost. a rozhodne nebezpecnejsi je podporovat valku, i kdyz treba neprimo,nebo pres sportovni utkani, nez byt tzv "za kazdou cenu neutralni"..protoze ta valka je namirena primo proti nasi civilizaci a putin by jednoznacne chtel obnovit SSSR vcetne jeho kolonii, kam jsme patrili i my a byli jsme dokonce okupovani, kdyz jsme chteli jit svou cestou...proto je to tak nebezpecne a nemuzu souhlasit s tvym postojem. az si rusove nekdy putlera vyresi, a zacnou se chovat jako civilizovana zeme, tak to bude jine, ale zatim se to nedeje a nejspis ani nestane.
Reagovat
Amputace
Ne, promiň, tohle je už totálně mimo. Naprosto fanatické vidění skutečnosti, kterou stejným způsobem mohou vidět jen další fanatikové. Tím, že někdo hraje tenis, tedy dělá svoji práci, která s válkou ani v nejmenším nesouhlasí, určitě žádnou válku nepodporuje a žádný alespoň trochu příčetný člověk to takhle nikdy nebude interpretovat.

"Nějaké informace se ven dostanou" Ano, takže máme vlastně dokonalou představu, co konkrétně to obnáší postavit se proti tamějšímu režimu pro člověka, který má mediální vliv.

Na tomhle vidění skutečnosti není vůbec nic neutrálního, je to naopak jen opačný extrém jako válku podporoval. Kdybys měl hned teď možnost vymazat Rusko z mapy, udělal bys to? Znám extrémisty s podobnými argumenty, jako máš ty, kteří by to bez mrknutí oka udělali.
Reagovat
Ondra979
ne rozhodne nemas pravdu a nechapes, co pro rusko, potazmo sssr sport znamenal, byla to vzdy zaroven i politika..a predstavu, co se v rusku deje, opravdu mame.staci sledovat nektere zpravodaje, kteri se jim dlouhodbe zabyvaji nebo tam stale pusobi..ale to ty asi nedelas, jinak bys to vedel. a ano, co se tyka postoje k soucasnemu russku, tak jsem mozna fanatik, nesnasim ho a zaroven vidim velke nebezpeci ruskeho vlivu tady, ktery je otevrene nepratelsky a to je nezpochybnitelny fakt..a nechci zit v jeho podruci ani nahodou, coz tento rezim by rozhodne chtel..jestli si myslis, ze se jim to uz nikdy nemuze podarit, tak jsi velmi ale velmi naivni..
Reagovat
Amputace
Takže protože máme představu o poměrech v Rusku, znamená to, že dokážeme s jistotou mluvit o vlivu Putina a jeho vlády na konkrétního jednotlivce? Celé si to posuzuješ z konformní zóny. Z pohodlí gauče si děláš nějaké závěry. Mně to připadá naprosto směšné. Ty jsi nevyrůstal ve strachu. Nikdo ti nevtloukal celý život do hlavy, že pokud se obrátíš proti autoritě, budeš potrestán. Z navýsost pohodlné pozice středoevropana žijícího v relativním komfortu odsuzuješ člověka, který veřejně nevystoupil proti de facto totalitní zemi a jejímu vůdci, který rozpoutal válku. Já bych si tohle v životě nedovolil vůči žádnému jednotlivci. V životě bych si nedovolil soudit někoho, že za komančů těm zmr.dům třeba něco proti své vůli podepsal. Vyžadovat hrdinství je strašně easy. Já se v pozici takové morální autority být necítím. Takže na tom se zřejmě naše diskuze zasekne.
Reagovat
Ondra979
no vidis, a ja si to dovolim, protoze proti zlu je nutne vystoupit, a ted nehodnotim uplne obycejne lidi, ale ty, kteri maji nejaky vetsi vliv nebo jsou znami, takze tady je to jednozancne Medvedem jako sportovni celebrita, u nas za totace to byl treba Gottak, kdo tak trochu kolaboroval, nebo treba Nohavica a u techto mi to hodne vadi a neodpustim jim to a mam pro to dost silne duvody, vic k postoji muj post nahore, svuj nazor rozhodne nezmenim, nechci zit uz nikdy pod okupanty.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dohaduješ se s fanatikem a to nemá žádný smysl. O realitě nemá nejmenší představu, jen bude furt dokola opakovat nesmysly, které už v méně zfanatizovaných zemích včetně třeba USA, Německa, Francie a další dávno opustili. Jak píšeš, to bylo omluvitelné tak v prvních čtrnácti dnech od začátku SVO, od té doby ale měli všichni dost času zorientovat se v konfliktu, jeho pozadí a souvislostech. Stačilo třeba číst oficiální americká média jako WP, NYT a další. Že je někdo tak omezený a žije dál v propagandistických bludech i dnes, je hodně vypovídající o jeho rozhledu a schopnostech kritického myšlení.
Reagovat
Ondra979
tak jasne, podle zdejsiho kolaboranta Borowitze byl samozrejme putler donucen napadnout ukrajinu "zlym" zapadem, co kdyby se nahodou to "agresivni" NATO priblizilo k jeho hranicim..ze se tak stejne stalo a ze to vse vyprovokoval prave soucasny russky rezim je kolaborantum jedno, budou hajit vrahouna do posledniho dechu..neni to jen ubohe, je to vlastizradne
Reagovat
Krisboy
Borovyc je kolaborantská svině. U něj o tom není nejmenších pochyb.
Člověk, kterej je schopnej použít výraz SVO neustále vytýká ostatním, že jsou zfanatizovaní. To je skutečně jako poslouchat Babiše, jak někoho obvinuje ze lži. Ultra chucpe.
Reagovat
Ondra979
jj...je treba pojmenovat veci pravymi jmeny a tady je to tak naprosto bez debat..ale jeto jeho volba
Reagovat
Kozoroh
Pamatuješ na naší diskuzi z minulosti, kdy jsem ti říkal, že na popularitě tenisty záleží, z jaké části světa pochází a tys tomu nevěřil. Teď to tu máš černé na bílém, Medveděv je terčem nenávisti na základě své národnosti. Svět se v tomhle moc nezměnil.
Reagovat
Amputace
Hm, to je dost silné argumentační selhání. Tvrdil jsem, že na ne/popularitě Djokoviče jeho národnost hraje marginální roli ve srovnání s tím, že v době svého nástupu byla fanouškovská základna prakticky z celého světa rozdělena mezi Nadala a Federera. Určitě netvrdím, že z hlediska popularity nezáleží na tom, jestli pocházíš ze země vedoucí válku, kterou sleduje celý svět. Současný průměrný americký divák tenisu ví o poměrech v Srbsku a jeho historii podle mě úplně kulový, kdežto válku na Ukrajině určitě nějak reflektuje. Navíc v případě Djokoviče jde o to, jak moc je zkrátka dobrý a mimořádně talentovaný v tom, co dělá, a u takových lidí bude vždycky jedno, jestli je to Rusák nebo Američan. Lidi jsou takovými osobnostmi přitahováni. Kdyby to Djokovič začal solit, vyhrávat jeden GS za druhým a nebyl žádný Nadal s Federerem, kteří si ukradli všechnu popularitu, celý svět by fandil Djokovičovi. Nebo mezi koho by se to podle tebe rozdělilo, když by nikdo nechtěl fandit tomu nesympatickému Srbovi? Mezi Berdycha s Tsongou?
Reagovat
GaelM
Pro mě zase po nevím jaké době první finále, kde mi bylo úplně jedno jak to dopadne... Můžeme se do konce světa dohadovat kdo z big3 byl lepší nebo horší, ale jedno jim nemůže upřít nikdo: jejich zápasy prostě táhly a vždycky vyvolávaly emoce. Pozitivní, negativní, ale nikdy ne nulové.
Reagovat
Amputace
Myslím, že rivalita Alcaraz-Sinner bude také skvělá. Holt ale lidem chvíli potrvá, než si zvyknou, že big3 už není a spojí své emoce s jinými hráči.
Reagovat
vavrinec
Bude jiná BIG 3.
Reagovat
GaelM
U Alcaraze ten wow efekt vnímám už teď, ale u Sinnera, Zvereva nebo Medvedeva moc ne. A nemyslím, že se to nějak výrazně změní s přibývajícími úspěchy.
Reagovat
kolapse
GRATULACE JANNIK ole ole ole
takhle to ztřískat na GS jsem dlouho neviděl
NEW ERA ?
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
annah
Huraaa!!! Naaadhera! Jannik je borec!! A hrdina. Na to si naliju panáka!
Dokázal, že porážka Noleho nebyla žádná náhoda.
Reagovat
Nenela
Ano, zatimco nase LInda neumela ukazat, ze porazka Igy nebyla nahoda. Az tohle dokaze, take ji pripiju panackem
Reagovat
EllNino
Meddy 1:5 ve finále GS, to by tady naši fanoušci vzteky dostali infarkt, kdyby se jednalo o Čecha ... trochu smolař, a nebo prostě nemá hlavu šampiona

Gratulace Jannikovi! :))
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
NovacekTP
Je konec smile
Reagovat
Pergolek
5:2

Murray prohrál 5x ve finále AO, Medvedev se blíží k třetí prohře. Z toho dvakrát vedl 2:0. To už je na zamyšlení. Dneska kondice, ale proto Nadalovi to o kondici nebylo. Ze 6 finále na grandslamech, po dnešku asi 5x prohraje. To už je na zamyšlení úplně. Zvlášť když dvakrát vedl 2:0. Mohl mít 3 grandslamy, má jeden.
Reagovat
Ondra979
tak jeste porad se sinner muze rozsypat na servu..ale jestli to dotahne, bude to urcite k zamysleni
Reagovat
Pergolek
To už neprohraje. Je lepší ve všem.
Reagovat
Ondra979
no mala shoda..jako mel by ale ted je to nejtezsi
Reagovat
farr
Very sad, ale od 3. setu bylo jasné jak to asi dopadne ... prostě ani to štěstí nepřišlo Méďoj naproti. Za mě OK, přeju to Janikovi to zlepšení je enormní, ale hrozně líto Daniila ač heroický výkon, zas nic. Škoda první finále by se mělo prohrávat za tím si jednoznačně budu stát....
Reagovat
Pergolek
Medvedev nevyhral dlouhou výměnu už tak hodinu a čtvrt. Neuvěřitelné. Každá delší výměna = Sinner bod.
Reagovat
farr
Je to čistě už fyzická výhoda těch 6 hodin méně strávených. A mě se to nelíbí není to tolik o tenisu ale na jednu bránu čistě z únavy. Med melt asi jedinou šanci vyhrát ve 3. nebo max. 4 velká škoda že nějaký TB neuhrál tam šance být mohla... Ale mladej hraje gut. Vítězství si zaslouží. Ustál to a počkal
si až soupeř odejde fyzicky, ale diváci sou špína takhle se okatě jednostranne chovat to opravdu neberu. Pro mě je morální vítěz Med za celou cestu turnajem a největší bojovník.
Reagovat
NereknuHele
Snad ta ruska spina prohraje a neziska penize pro financovani Putinovy vrazedne valecne masinerie
Reagovat
Patik
Dajte mu prosím ban
Reagovat
Kojinho
Jako za co?
Reagovat
farr
Např. protože to ne omezeneckej Carda Petarda?
Reagovat
NereknuHele
Za co, cobolaku?
Rusove odjakziva propagovali svuj totalitni rezim prostrednictvim sportu.
Radsi bez posát Ficovi hulváte a zaroven odejdi na tenisportal bodka sk
Reagovat
Otmar
A jinak se po lobotomii cítíte jak? ????
Reagovat
Pergolek
Když si člověk vezme, tak se tohle AO neliší moc od Nadalovo v roce 2009. Pamatuje si to někdo?? V semifinále neskutečná řežba s Verdascem na pět setů, z toho 3 TB. Ve finále Federer opět pět setů. Tehdy ten triumf nechápal ani on sám.
Reagovat
Amputace
Jako v čem je ta spojitost - že vítěz hrál v semifinále i ve finále pět setů?
Reagovat
Herbert_Hoover
s Fedexem to finále byl zápas z kategorie Bohů
Reagovat
Ondra979
jo to bylo..velka skoda, ze tam fedex nedotahl tusim treti set..ale jinak to byl naprosto famozni zapas
Reagovat
Amputace
Spíš škoda, že úplně odpadl v pátém. Ten zápas si zasloužil dramatičtější koncovku.
Reagovat
Pergolek
Bylo by zajímavé srovnání tohoto Sinnera a Djokovice nebo Nadala na svých maximálních fyzických levelech.
Reagovat
mayday
Oba by ho zničili jak malého kluka.
Reagovat
Mayo
Buh vi či finále sleduje aj Alberto Tomba
Reagovat
annah
Jsem nadšená! Teď už mi ani tak nevadí, kdyby rusák vyhrál. Hlavně, že to není jednozačný splachovák ve třech setech.
Bravo Jannik!!! (Teprve při zápasu s Novakem jsem si všimla, že je to zrzek:-) )
Reagovat
frenkie57
Mě by zajímal jeho původ, neboť jako Ital rozhodně nevypadá a to ani podle jména.
Reagovat
Ondra979
on pochazi ze severu italie z hor..on je mozna skoro vic rakusak nebo neco mezi..
Reagovat
Oin
Tyrolák. Jako kluk snad vyhrál mistrovství Itálie v obřím slalomu.
Reagovat
frenkie57
To by mohlo být. Díky.
Reagovat
paddy
AO22 se hlásí
Červíček se začíná čím dál víc zahryzávat
Může nás čekat bohnický 5. set
Sesype se jeden z výhry, sesype se druhý z další prohry?
Reagovat
Pe3k
červíčka máš v trenkách
Reagovat
com
a co jeste nam reknes o vcerejsi noci s paddym
Reagovat
Pe3k
No co asi? Bylo to nic moc...
Reagovat
paddy
Ty seš pořád stejný, neustále tady urážíš, a nechápu, proč si nikdy nedostal ban?
Reagovat
Pe3k
Už si se vybrečel? Červíček je podle tebe urážka? lol rychle vyhledej safe space ty sněhová vločko
Reagovat
paddy
červíček v trenkách je dehonestující slovní spojení, zkus to říct šéfovi
všichni ví, jak se tu chováš, takže nemusím k tvé osobě nic dodávat
Reagovat
Pe3k
Můj šéf nemluví česky a neříkám to jemu, ale tobě...A nebreč furt.
Reagovat
Ondra979
tak dobre Janik...ted to bude o nervech..hlavne vydrzet Meda si jiste vzpomene na rok 2022
Reagovat
turista
Brundibáre, doraž ho v pátém setu!
Reagovat
dadaft

Tak jdeme do finále
možná přijde i kouzelník...
Reagovat
Pergolek
Jestli tento zápas Medvedev prohraje, pomalu se z něj stává druhý Murray.
Reagovat
Pe3k
5 set děcka
Reagovat
dadaft
ideální čas na brejk a začínat servisem pátý ...
Reagovat
gocii
Reagovat
farr
Prokaučovaný . Tam mělo být 0:40 a 3BB v radě pro Medvěda, ale lehky vyhozený FH. Pak už byla otázka času kdy zas nevydrží. No 5. set furt doufám, že 3 sety v řadě Ital nevyhraje a zaplatí nováčkovskou daň. Hold 1. finále vyhraješ jen proti zase dalšímu nováčkovi, (jako Alcaraz proti neškodnýmu sparing Ruudovi) a ne proti zkušenému i když už hodně unavenému soupeři. Uvidíme, ale další takhle prohramé finále bych Danymu fakt nepřál, to by byl fakt pech.
Reagovat
Pergolek
Svým způsobem je fakt nespravedlivé, že za takovou řežbu v semifinále a ve finále dostaneš stejné peníze jako například Sabalenka.
Reagovat
farr
Souhlas já to říkám léta....
Reagovat
elsky
Pozitivní diskriminace- ženy si to zaslouží, protože jsou ženy.
Reagovat
Pergolek
Ten Medvedev je hotový. Jediná záchrana pro něj může být, když mu půjde servis.
Reagovat
Mantra
mě se teď normálně zdálo, že ten Medvěd to na něj upekl, že není tak ko -
Reagovat
Mantra
nakonec je to zajímavé finále
Reagovat
dadaft
Pocitově se to otočilo, teď už je to Sinner, kdo řídí cirkus. Medvedev se určitě bude snažit dovést set do vyrovnané koncovky a pak to zlomit v pár finálních výměnách .......... pro Janka by bylo lepší brejknout a jít do pátého po jasně vyhraném setu
Reagovat
Mantra
v tuhle chvíli se to jeví jako jediná cesta pro M - tb
Reagovat
Pergolek
Teď se ta výhoda Medvedeva, že je pomalý kurt obrací proti němu. Chtěl by ukončovat výměny, ale na tomto kurtu to fakt nejde.
Reagovat
farr
Sinner bude asi muset trochu pomoct chybami. Ale v případném 5. setu kdy už nebude v pozici nemám co ztratit, třeba začne zase trochu jančit. Med by si to zasloužil za to USO, kde byl scénář podobný Nadal dominoval 1.,2. set. Pak 3.,4. Med zapnul na jiný obrátky a Nadal čuměl jak péro z gauče , ale 5. set uhrál na zkušenosti El matadooro a nováček ve finále to nedal a doufám v satisfakci, že tady třeba nebude ani 5. set potřeba.
Reagovat
Mantra
a medvid už si povídá - to bude možná legrace
Reagovat
farr
No se nedivím , opticky mu začíná protékat jasně vyhraný zápas mezi prsty. A ještě když tam furt ňáká buznička řve do nadhozu hlavně 2. servisu: come on Sinner... Toho šmejda bych vyhodil-> meteleskum bleskum>>
Reagovat
Pergolek
Na tomto AO Medvedev o 6 hodin na kurtu víc. To se musí projevit. Důležité pro něj bude, aby si pomáhal servisem.

Každopádně tenis je brutální sport. Kam se hrabe fotbal nebo hokej.
Reagovat
Pergolek
Medvedevovi se muže stát to, co Zverevovi v semifinále. Nedotáhl třetí set a soupeř ho uštval.
Reagovat
Pergolek
Nemyslel jsem si, že to kdy napíšu, ale Medvedev vypadá, že je vyčerpaný. Každopádně jede furt. Na krev jak Nadal tehdy proti němu. Naštěstí pro Medvedeva, i Sinner vypadá, že na tom není nejlépe fyzicky.
Reagovat
Mantra
a je tam medical achjo
Reagovat
Pergolek
Jenom obvazy naštěstí.
Reagovat
Mantra
Mě by zajímalo, kdy komentátorovi dojde, že jeho argument únavy Meda je nějak nakřivo. V 5tém setu v tb?
Reagovat
paddy
To bol klúčový set?

Malý červíček už začíná Lopatova hlodat v hlavě. Hrozí mu třetí prohrané finále na AO a podruhé v řadě z 2:0 na sety.
Momentu zápasu se otočilo. Sinner byl dle očekávání pod tlakem svého prvního finále. Lopatovovi teď začnou téct nervy.
Reagovat
paddy
Lopatov na turnaji 2x otočil z 0:2 na sety a teď to zažije v opačném gardu
Reagovat
dadaft
Jannika to teda fakt semlelo hodně, až pro mě nečekaně.
Ale Méďa je houževnatý, pořád je na tom líp, pořád je o hodně blíž k titulu.
Zajímavé bude, jestli a jak moc nakonec zápas ovlivní fyzička.
Reagovat
paddy
Nějakou roli by to mělo mít, qf, sf 5set plus další hodiny navíc
Každopádně Sinner našel servis a Med na něm postupně uvadá a stále více se mu začne oživovat trauma z AO22
Reagovat
Patt
Skoro bych tipoval, že Sinner vyhraje a to kvůli hlavě Médi.
Reagovat
dadaft
2 : 1 .................. To je dobře! To je moc dobře. Jednak fandím Jeníčkovi, jednak to nebude jednoznačné, to nikdy nedělá dobrotu, viz včerejší finále žen ........... finále musí být vyrovnaná bitva, to všichni chtějí...
Reagovat
farr
To ano, ale furt v rámci trochu fair play, řvát do servisu se prostě nedělá anebo ať řvou oběma do toho pak OK...
Reagovat
Pe3k
Medvěd spěchá, to je možná znamení toho, že mu dochází síly. Jsem zvědav jestli to Janek začne hrát na fyzičku Ještě, že to neskončilo 3:0
Reagovat
Liverpool22
Spíš než o fyzičce to bude o hlavě Medvěda - zda to zvládne mentálně. Pokud by tohle Méďa prohrál, tak ho to hodně sejme psychicky i do další části sezóny
Reagovat
Mantra
tak to teď sporal, to ho bude stát set, zápas
Reagovat
annah
Je to bohužel na jednu branku. A naplňuje se nejhorší scénář: Vřískalenka a Meďour.
Reagovat
enfee
mňam
Reagovat
Drzymalski
Vaše bída, naše radost
Reagovat
Mantra
Med si vyhraje paradoxně nejrychlejší zápas ve finále
Reagovat
farr
Ještě, bych to tak jasně neviděl. Mladej s vědomím, že už nemá co ztratit začal hrát mnohem uvolněněji a hru dost vyrovnal. Stačí jedno zaváhání Médi a i diváci budou bláznit a může se dostat se na koně.
Reagovat
Mantra
však jsi nevěřil, že tam je lehké pozvednutí, které se ztratilo v těch 3gemech, jak jsem to napsal
Reagovat
farr
Sem to říkal, jedno zaváhání, diváci zasmraděny nesportovní hovada rvou jak ubozaci a rozhodci neřekne ani slovo hnus...
Ale pěkný vyrovnaný set spíš by tomu slušel TB. Ale set si Sinner zasloužil.
Reagovat
Patik
Medvedev to strašne ponáhľa úplne zbytočne.. jedna chyba a mohol stratiť double break..Sinner už vyzeral ze prevezme momentum.. Teraz je Danil v situácii z pred dvoch rokov pripomenie sa mu to do ľahne to na neho alebo sa poučí a dohra zápas rovnako tak ako začal.
Reagovat
Amputace
Situace dost jiná. Tehdy šel do vedení 2:0, ani netušil jak. Letos od začátku v poklidu kontroluje průběh.
Reagovat
farr
2:0 zaslouženě, ale teď uf uf Janek se uvolnil, přestal jančit a hodně to zdramatizoval. Pokud bude ještě zvyšovat svůj výkon 3. set by mohl vyhrát, zatím to bylo dost jednostranné, což je trochu na škodu.
Reagovat
enfee
Kokos Medved jede
Reagovat
Pe3k
Počkat, já myslel, že je Sinner favorit
Reagovat
Liverpool22
Je to podobné jako s Žábou na W - nejdřív jí média favorizovala proti Rybce a pak proti Maky - mediální zkratky typu, že bojuje za celou Afriku atd. No a Žábě se to dostalo do hlavy. Dnes je to zatím podobné Janek uvěřil, že je favorit - přitom porazil "jalového" Noleho, který hrál jak po flámu
Reagovat
Amputace
Připomíná mi to trochu Zvereva s Alcarazem. Tam Carlos taky vůbec nevěděl, co má hrát, protože ho Saša svojí přesnou a konzistentní hrou naprosto zaskočil.
Reagovat
Patik
Mne to pripomína finále US Open 21.
Reagovat
Amputace
Ano, to samozřejmě také. Bral jsem to v rámci letošního AO.
Reagovat
Patik
Sinner je zviazaný samým sebou..je to proste vidieť ten rozdiel skúseností s GS finále.. Danil vie co má hrať už si to zažil robí si len opravné skúšky.. Pre Janika naopak kompletne nová situácia ale to nevadí niekde tie skúsenosti zbierať musí.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
marsden
Beloruska a rusak vyhrajou turnaj, to je strasny. Putin nedorazil?
Reagovat
Patik
Co je natom strašne.
Reagovat
marsden
2 ze 4 nejpicoidnich narodu jeste Cina a Severni Korea probud
Reagovat
elsky
Se na to nedívej. Já taky na Koko nekoukám
Reagovat
farr
A takový malý detail, že tenis je čistě individuální sport, kde národnost vlastně takřka nehraje roli, krom těch 4 vybraných privilegovaných národů na jejichž území se hraje GS a mají jednou za rok domácí prostředí. Jinak Medvěd je Rus docela na baterky, žije ve Francii a je to úplně normální v pohodě kluk a žádnej hnusnej mužik...
Reagovat
kolapse
žije v monacu, jako polovina TOP100 proč asi ...?
Reagovat
annah
Je úplně jedno, kde momentálně žije. Je to rusák.
Reagovat
enfee
To je sen prave
Reagovat
kolapse
NÁDHERA ZATÍM SINNER NEVÍ KTERÁ BIJE
Reagovat
marsden
Ty mas asi lobotomii magore
Reagovat
kolapse
na... si
Reagovat
Mantra
nepatrně srovnává krok nebo M trochu ubírá
Reagovat
farr
Nope...
Reagovat
farr
Zatím velkej splachovák a studená sprcha pro Itala. Sinner vůbec netuší co hrát. Danill ho dneska zatím úplně drtí, doposavad takřka bezvadnej fantastickej výkon.
Reagovat
Mantra
Nope
Reagovat
Ondra979
tak MEd nastoupil opravdu vyborne..ted je otazka jestli vydrzi ale muze..s timto by porazil i aktualniho DJoka, to je jasne..a Janika zaskocil aktivni hrou, uvidime, jestli s tim neco udela snad ano
Reagovat
Pergolek
Ja si myslím, že celý tým Sinnera včetně jeho samotného musí být doslova v šoku, co čekali, že bude Medvedev hrát, a co skutečně hraje.
Reagovat
Amputace
A hlavně s tím jeho ledovým klidem. Takhle ho mám rád, ale když se rozčiluje, k čemuž má bohužel od jisté doby sklony, je mi hodně protivný.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Mantra
je v lesíku
Reagovat
Herbert_Hoover
Rychlá, agresivně deptající hra, nízké a ploché úhly. Šachista se nezapře, dobrý stratég. Sinner těžce zatlačen, bez šance nějak zaútočit, tohle smrdí debaklem.
Reagovat
Pergolek
Medvedev jede jak pila. Přesně takhle hrál proti Nadalovi. Jinak stojí na returnu konečně blíž k lajně a dneska hraje i víc útočně. Tohle určitě Sinner nečekal, že zvolí takovou taktiku. Dneska hraje úplně jinak než v semifinále.
Reagovat
Liverpool22
A taky Méďa zatím výborně servíruje
Reagovat
Pergolek
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Hraje na své poměry hodně agresivně. Skvěle zvolená taktika.
Reagovat
Pergolek
Reagovat
Amputace
Trošku mi to zatím připomíná, jak rozebral Djokoviče ve finále US. Ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Reagovat
Pergolek
Je to tak, navíc tehdy Djokovic mohl získat kalendářní grandslam. Úplně ho rozebral.
Reagovat
farr
Sinner není až takovej dobrej obranář jako Zverev, Daniil hraje vlastně to samé jako od 3. setu v SF ale ještě více agresivně a zatím mu to chodí. Sinner je ale i evidentně nervózní, jako proč i sázkovky skočili na lep toho hypu , že porazil lejno hrajícího Novaka. Až po prvním setu koukám, se probouzí do reality.
Medvěd teda zatím beast mode takhle přesně vystřílel Novaka na USO 2021 a měl i porazit Nadala 2022 tam to ale neustál při 2:0 a Nadal i s klikou jak od blázince nezaslouženě ukradl titul...
Reagovat
Amputace
Prý zezaslouženě :D Medvěděv měl v první řadě štěstí, že vůbec 2:0 vedl, tak nevím, co blábolíš...
Reagovat
farr
Prej štěstí Nadal tekl první dva sety jak čokoláda na sluníčku. Ve třetím Daniil nepochopitelně neproměnil ty BB které měl a pak už psychicky neustál to neuvěřitelně nesportovní publikum, co jednostranně hnalo Nadala a furt bučelo na Méďu.
Reagovat
Amputace
Viděl jsi to vůbec? Nadal v druhém setu 2x nepotvrdil break, podával na vítězství v setu, měl setball, v TB vedl 5:3. Haluz (pokud to takhle teda posuzuješ) jako blázen, že Medvěděv ten set vyhrál a šel do vedení 2:0.
Reagovat
farr
Viděl úplně celý a z Nadala lilo že by se musel sprchovat snad každou minutu. Museli po něm furt utírat kurt, jo btw přišel mě tak trochu na drogách ten turnaj.
Reagovat
Amputace
Tak v tom případě nevíš, o čem mluvíš. Kdyby ten zápas skončil 3:0 na sety, výsledek by absolutně neodpovídal průběhu. V prvních dvou setech Nadal své příležitosti vůbec nevyužíval, kdežto Medvěděv ztrestal vše, co mu Nadal nabídl. Herně to bylo nicméně naprosto vyrovnané, minimálně od druhého setu.

To, že se z Nadala lilo, nevím, jak s čím souvisí?
Reagovat
Pergolek
Tehdy si ten titul nechal fakt ukrást. Dneska to může definitivně napravit.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
farr
Doufejme.
Reagovat
Mantra
no jestli se něco nezmění na jedné či druhé straně, tak to bude sice jednoznačné, ale přesně naopak
Reagovat
Mantra
tp tu má nějaký bug ?
Reagovat
Mantra
no jestli se něco nezmění na jedné či druhé straně, tak to bude sice jednoznačné, ale přesně naopak
Reagovat
Pavol
AI sa už jemne usmieva. alebo Ja sa usmievam zatiaľ .
Reagovat
Pergolek
Hobluj Medvěd. Jsi zkušenější.
Reagovat
Mantra
komentátor pořád opakuje možnou únavu MD, ale já to vidím, že pinká defacto údržbu, zabere na startu setu, sebere servis JS a hotovo... Myslím, že na únavu spoléhat by byl ze strany taliána opravdu chyba.
Reagovat
Pergolek
On má jednu z nejlepších fyzicek na okruhu. Úplná pohoda.
Reagovat
Amputace
No já nevím... Zapnul jsem to až teď na poslední tři gemy a údržbu podle mě rozhodně nepinkal. Celkem to tam sype, se mi zdá.
Reagovat
Patik
Na únavu sa vo finále nehrá.. Hráči tam majú inak nastavené telo a psychiku..nehrozi ze by si niekto povedal ze ho bolia nohy.. Tam ide už o všetko.. Únava ide bokom.
Reagovat
Mantra
Myslím, že vyhraje DM
Reagovat
Mantra
to bude nářku.
Reagovat
farr
Pro mě osobně Méďa lehký favorit.(4x za sebou prohrát? hm to nevim ni) Ten hype okolo Janika me přijde přehnaný. Zatím hraje houby, ale on to zvedne. Bude krásnej zápas doufám.
Reagovat
Mantra
Reagovat
Liverpool22
Méďa hraje 6 finále GS a vyhrál pouze 1x - měl smůlu, že vždy vyfásnul Rafu nebo Noleho. Takže nyní má velkou šanci - přeju mu, aby vyhrál
Reagovat
Mantra
i statisticky tomu je blíže...
Reagovat
Amputace
Vidím to stejně.
Reagovat
Patik
Reagovat
Drzymalski
Taky tipuju. Ale je mi to jedno. Přeju to oběma.
Reagovat
Mantra
i s tím souhlasím
Reagovat
Drzymalski
Stejně jako včera. ES mázne reklamy do vizitek finalistů. Sráči...
Reagovat
Krisboy
Gdpr. Chrání hráčům soukromí
Reagovat
Davor1
forza Jannik !
Reagovat
dadaft
Je čas na první titul.
Víc k tomu nemám.
Reagovat
Levinest
Doufám, že mi Ital udělá radost....
Reagovat
com
Sinner urcite favorit neni, kdyz je finalova grandslamova prvnička Fandim Méďovi, ale kdyby vyhral Sinner, zlobit se taky nebudu, kdyz vyradil Djokobitche
Reagovat
turista
Ano. Djokovič může vyhrát maximálně 1GS, Nadal už asi žádný GS. Oba ale mohou získat ještě nějaké tituly menšího kalibru než je GS. Mohou jít cestou Federera. Djokovič myslím splní normu 5 titulů za sezónu bez problémů. Dostat se na 100+ je pro něj už povinnost když má 98.
Reagovat
Marduch
Jestli Nadal vylezl po roce z jeskyně na hard mezi širší špičku a předváděl naprosto konkurenceschopné výkony, tak směrem k FO prostě neni v tomto vesmíru možné neřadit ho k hlavním favoritům. Jeho tělo je samozřejmě věc druhá, herně ale o něj nemám vůbec obavu, i kdyby šel rovnou do RG. Bude opět výborně připraven, o tom nemůže nikdo pochybovat, už to předvedl tolikrát! Je to zkrátka jeho turnaj. Djokovič s jeho 24 podle mě ještě vyhráno nemá.
Reagovat
turista
Budiž. Ale Nadal by musel překonat věkový rekord dokonce 2x. Djokovičovi stačí 1 GS aby to zacementoval. V Djokolandu se někteří jistě těšíme až Novak získá 100. titul a půjde dál směrem ke 105 a bude-li lze tak je 109. Nejsou jednom GS a OH. Federer si to dobře uvědomoval. Jen smůla ho připravila o 105 event. 105+.
Reagovat
turista
Oprava: ke 109
Reagovat
Ondra979
Nadal teda naprosto konkurenceschopny podle me nebyl..hral solidne, ale na top 5 to nebylo a podle me uz nebude ani na antuce..
Reagovat
Patik
Neverím ze Medvedev prehrá aj tretie finále AO obzvlášť keď vie ze proti nemu ide mladý Sinner neskúsený gs finalista..ak predvedie taky výkon ako proti Nolemu na US Open keď získal prvý gs tak Sinner uhra tri gemy..drzim palce rusovi..Sinner premna nemá žiadnu osobnosť..ziadnu auru..ani nejaká oku lahodiaca hra žiadny signifikantny úder žiadny rukopis.. .nič nula bodov.. len 30 kilova zrzka so švihom v ruke.. Pome Daniiiiiil...
Reagovat
vavrinec
Pane, kdyby byl konec roku, tak bych váš výtvor pasoval na blábol roku, ale je začátek, tak vás dost možná ještě někdo překoná, ale bude mít co dělat. Skvělá práce!
Reagovat
FedError
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ještě kdyby bylo 1.1., tak by se to dalo taky pochopitsmilesmile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Krisboy
Sakra tebe to ale vzalo
Reagovat
Patik
Keď ja v tom Sinnerovi nič nevidím sorry ja som nenapísal ze tak to je napísal som ze namna osobne tak pôsobí..premna je to taka mladá rýchlejšia verzia berdycha.
Reagovat
Kozoroh
Já si to představit dovedu po finále AO 2022, které Medvěd projel z polo-vyhrané pozice. Dnešní finále je na Sinnerově raketě.
Reagovat
paddy
Je na čase opět oprášit statistiku nejstarších GS vítězů / finalistů. Věk 37 let je orientační bod zlomu, kdy ti nejlepší přestávají vyhrávat GS. Tvrdá čísla nelžou, věk neobelstíš, c'est la vie.

Rosewall hrál v jiné době a druhý Federer nyní drží rekord pro titul Big3 = 36r 5m. Věk Djokoviče je nyní 36r 8m.
Když se podíváme ještě na věk finalistů, a opět vynecháme Rosewalla, tak rekord opět drží Federer 37r 11m, když měl navíc 2 MB, takže to měl opravdu velmi blízko.

Proto je možné si představit, že Big3 dokáže vyhrát GS titul až do 38r 0m na nejsilnějším povrchu nebo aspoň dosáhnout finále. Proto jsem upozorňoval, že Nadal mohl být ve hře ještě na RG24. Kdo jiný, než Nadal na antuce, může vyhrát GS ve 38 letech. Ale vzhledem k současným okolnostem (nejasné následky zranění a nerozehranost) je ta šance už malá.

Djokovič bude mít 37r na RG24. Poslední velkou šanci měl na letošním AO. Je nutné si přiznat, že křivka výkonnosti jde v určitém věku, nikoli lineárně, ale exponenciálně dolů. Pokud chce získat další GS titul, tak musí udělat věkový rekord. I když chce hrát do 40r a jeho fans plánují i tituly, tak GS titul určitě neudělá ve věku 40r, ani 39r, s vysokou pravděpodobností ani 38r a pravděpodobně ani 37r. Za mě tedy skončil s číslem 24. Koukněte na tvrdá data níže a zamyslete se. Lidé, kteří vedou řeči o dalších 3 titulech pro Djokoviče, znějí dost bláznivě.

No nič, idem
Kto vie, ako sa majú, Kozoroh a ten austrálsky blázon

Nejstarší GS vítězové

37r 01m 24d Rosewall
36r 05m 07d Federer
36r 04m 05d Rosewall
36r 03m 06d Djokovic
36r 00m 06d Djokovic
35r 11m 19d Nadal
35r 10m 26d Federer
35r 10m 00d Rosewall
35r 07m 25d Djokovic
35r 07m 14d Nadal

Nejstarší GS finalisté

39r 10m Rosewall
37r 11m Federer
36r 10m Mal Anderson
36r 02m Djokovic
35r 06m Federer

Djokovic: harmonogram
37r 00m RG24
37r 02m W24
37r 04m UO24
37r 08m AO25
38r 00m RG25

Nadal: harmonogram
38r 00m RG24
Reagovat
Kozoroh
Pokrok ve sportovní medicíně a rehabilitaci umožnil sportovcům prodloužit si kariéry. Není to jen v tenise, Tom Brady hrál americký fotbal do svých 45 let, LeBron James ve svých 39 letech stále hraje NBA, Messi s Ronaldem nadále patří mezi špičku ve fotbale. Dřívější věkové standardy jsou pro dnešní dobu neaktuální.
Reagovat
Ondra979
uvidime, ale nelze uplne srovnat kolektivni a individualni sport jako tenis, kde si proste v prubehu zapasu skoro neodpocines a musis byt fyzicky stoprocentni, jinak proti velmi kvalitnimu a mladsimu souperi jako byl treba Sinner, nebo je i MEdved, Alcaraz atd uz tezko uspejes, Jako Novak to uz i tak posunul, jenze i on ma urcite limit vekovy, jestli ho uz dosahl se dozvime v prubehu sezony..ja tipuji, ze jeho GS dominance nejspis skoncila, ale to neznamena, ze nemuze jeste treba 2 vyhrat, urcite muze, ale bude to mit uz proste tezsi a bude treba potrebovat i stesti na los
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
GaelM
Podle mě je brzo ho odepisovat po jednom nepodařeném turnaji (=GS semifinále, o kterém 99% tenistů sní jako o nedosažitelné metě ). Pokud se nezraní, tak ještě min. do AO25 bude patřit mezi okruh favoritů. No a bude záležet jak bude vycházet los a jak taky on sám dokáže načasovat formu. V této sezóně by totiž pro něj mohla být prioritní olympiáda a ne za každou cenu všechny GS...
Reagovat
paddy
Nejsem ten, co odepisuje po jednom turnaji. Už před více než rokem jsem na věkový mantinel upozorňoval. Jako poslední velkou šanci jsem uváděl AO24, hlavní želízka byla AO a W, z nichž poslední ročníky ani nemá. Teď musí posunout rekord, čemuž nevěřím. Jeho fans budou věřit ještě na AO (37r 8m). Nedokážu si představit, že udělá titul 38+r. Možná má 4 šance, ale letos tam bude více kvalitních vlčáků.
Důležité bude i to, že letos může hrát celý kalendář, což ho fyzicky i mentálně vyčerpá, navíc tam bude psychicky náročné OH. V posledních dvou letech si odpočíval, což mu paradoxně pomohlo.
Reagovat
Ondra979
ja taky celkem souhlasim s tvym rozborem, je to i podlozene daty. jen si myslim, ze na W bude porad top favorit minimalne letos a urcite ho muze vyhrat...jinde uz nejspis bude potrebovat aby se mu "vycistil pavouk" coz se ale taky muze stat..a za rok na AO jeste muze vyhrat naposledy, kdyz bude mit stesti..uplne odepsat ho by byla zase chyba, Fed mohl vyhrat jeste v temer 38 a ten zapas byl velmi narocny...
Reagovat
Krisboy
Nějak to to nevychází... přinejmenším u Ježíše máš určitě chybu.
Reagovat
Orgasmator
Už je odepsaný, tak že za poslední rok vyhrál 3 z 5 gs a 4x byl ve finále s bilancí 75 %
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist