Sinner může napodobit Djokoviče a Federera, o titul z US Open se utká s debutantem Fritzem

8. 9., 11:00
Previews 84
Jannik Sinner (23) může po Matsovi Wilanderovi, Rogerovi Federerovi a Novakovi Djokovičovi jako teprve čtvrtý muž v open éře ovládnout v rámci jedné sezony oba hardové majory Australian Open a také US Open. O svůj druhý grandslamový triumf bude bojovat s domácím Taylorem Fritzem (26), jenž se probojoval do finále podniků velké čtyřky poprvé v kariéře a může ukončit více než 20leté čekání na domácího šampiona.
Profily hráčů
Jannik Sinner může ovládnout i druhý letošní grandslam na betonu (© TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Sinner – Fritz | 20:00 SELČ

Šance Jannika Sinnera na triumf na letošním US Open každým překvapivým výsledkem rostla a po vypadnutích obhájce titulu Novaka Djokoviče a předloňského šampiona Carlose Alcaraze se dalo jeho čtvrtfinále s dalším z bývalých vítězů tohoto podniku Daniilem Medveděvem označit za předčasné finále. Na čtyřsetové vítězství nad ruským rivalem dle očekávání navázal v semifinále s Jackem Draperem, kterému nepovolil set.

Aktuální lídr žebříčku byl už před startem turnaje jedním z největších favoritů. A to i díky famózním posledním 12 měsícům na tvrdých površích. Do New Yorku přijel ve skvělé formě a po triumfu na Masters v Cincinnati. Jenže pár dní před začátkem posledního grandslamu roku vyšla najevo kontroverzní informace o jeho dvou pozitivních testech na doping z března. Ve Flushing Meadows se tak musel po cestě do finále vypořádat s kritikou fanoušků, médií i některých svých kolegů.

Od začátku loňské sezony posbíral 20 skalpů TOP 10 a také osm titulů na betonech. Navíc předčil Rogera Federera a stal se nejmladším hráčem, který v jednom roce postoupil do finále obou hardových grandslamů. Pokud by získal na US Open trofej pro šampiona, tak jako teprve čtvrtý v open éře (Mats Wilander, Federer a Djokovič) vyhraje v rámci jedné sezony oba hardové grandslamy Australian Open i US Open.

V aktuálním roce je nejstabilnějším hráčem na grandslamech, přestože jeho rival Alcaraz ovládl French Open a Wimbledon. Třiadvacetiletý Ital posbíral na letošních majorech 22 vítězství, což dokázal v rámci jedné sezony v tomto století jako první nepočítaje legendární Big Four. Obě grandslamové porážky v tomto roce zaznamenal proti grandslamovým šampionům, a to po pětisetových bitvách s Alcarazem v Paříži a Medveděvem ve Wimbledonu, v nichž vždy získal úvodní sadu.

V letošní sezoně má vynikající bilanci 54:5 a po skončení loňského US Open 74:7. Je tak naprosto zaslouženě světovou jedničkou a triumf na US Open by nemohl nikoho překvapit. Jako jediná překážka se jeví potenciální zdravotní problém, s nimiž bojuje celou kariéru. Dá se říct, že všech pět proher v tomto roce zapsal zčásti i vinou nějakých zdravotních potíží. Případnou hrozbou je i pětisetový duel, jelikož prohrál šest z posledních osmi.

Vizitka Jannika Sinnera.Vizitka Jannika Sinnera. (@ Livesport)

Sinner – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Cincinnati, Halle, Miami, Rotterdam, Australian Open (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Miami, Australian Open (triumf)
Bilance: 54:5
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na venkovních betonech: 29:2
Bilance proti hráčům TOP 20: 17:5 (kariérní 57:40)
Bilance ve finále grandslamů: 1:0 (kariérní 1:0)
Bilance ve finále: 5:0 (kariérní 15:4)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (semifinále), Wimbledon (čtvrtfinále)

Sinner – US Open

Kariérní bilance: 16:5
Nejlepší výsledek: finále (2024)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0:0
Generálka: Montreal (čtvrtfinále), Cincinnati (triumf)
Cesta turnajem: McDonald (2:6, 6:2, 6:1, 6:2), Michelsen (6:4, 6:0, 6:2), O'Connell (6:1, 6:4, 6:2), (14) Paul (7:6, 7:6, 6:1), (5) Medveděv (6:2, 1:6, 6:1, 6:4), (25) Draper (7:5, 7:6, 6:2)

 

Taylor Fritz vstupoval do překvapivého semifinále s Francesem Tiafoem jako favorit a asi málokdo očekával, že by mohl svého krajana předčit fyzicky v pětisetové bitvě. V úvodním dějství nevyužil několik šancí a prohrával 1:2 na sety. Tiafoe ovšem začal už uprostřed čtvrté sady fyzicky odpadat, což Fritzovi postup do dalšího kola značně usnadnilo.

Šestadvacetiletý Američan je obecně považován za hráče s dělovým forhendem i servisem, jenž není zrovna hrozbou v dlouhých a náročných zápasech. V pětisetových duelech má však pozitivní bilanci 12:11, přičemž v této dekádě vyhrál více pětisetových bitev než on (11) pouze Carlos Alcaraz (12).

Přípravu na domácí US Open rozhodně neměl ideální a až do loňského ročníku se mu ve Flushing Meadows vůbec nedařilo. Prvním americkým grandslamovým finalistou od roku 2009 je ovšem zaslouženě, protože se z Američanů po úpadku Johna Isnera zhruba v roce 2019 jako první vyšplhal do špičky a díky oživení amerického tenisu má podíl na tom, že teď je v TOP 20 žebříčku hned pět zástupců USA.

Spojené státy čekají na domácího šampiona US Open už přes 20 let. Jako poslední hrál finále v New Yorku v roce 2006 Andy Roddick, který vyzval tehdejší světovou jedničku a dominujícího Rogera Federera. Švýcarský fenomén zakončil sezonu 2006 s neskutečnou bilancí 94:6 a Roddicka přehrál ve finále US Open ve čtyřech setech. Podobně těžké to bude mít Fritz, jelikož vyzve aktuální světovou jedničku a skvěle hrajícího Sinnera, jenž má na kontě v tomto roce pět porážek, tedy o jednu méně než tehdy Federer v roce 2006.

Aktuálně 12. hráče světa čeká první grandslamové finále v kariéře a v soubojích se světovými jedničkami má nulovou úspěšnost 0:8. Přesto si před nedělním finále věří a bouřlivé domácí publikum ho buď bude svazovat, nebo mu naopak dodá sebevědomí a pomůže k vynikajícímu výkonu. "Mám pocit, že ve finále předvedu opravdu dobrý výkon a vyhraju," řekl Fritz.

Vizitka Taylora Fritze.Vizitka Taylora Fritze. (@ Livesport)

Fritz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Eastbourne, Delray Beach (triumf); Mnichov (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Delray Beach (triumf)
Bilance: 44:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 18:7
Bilance proti hráčům TOP 10: 6:5 (kariérní 24:38)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Bilance ve finále: 2:1 (kariérní 8:6)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (osmifinále), Wimbledon (čtvrtfinále)

Fritz – US Open

Kariérní bilance: 16:8
Nejlepší výsledek: finále (2024)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve finále: 0:0
Generálka: Montreal (2. kolo), Cincinnati (1. kolo)
Cesta turnajem: Ugo Carabelli (7:5, 6:1, 6:2), Berrettini (6:3, 7:6, 6:1), Comesaňa (6:3, 6:4, 6:2), (8) Ruud (3:6, 6:4, 6:3, 6:2), (4) Zverev (7:6, 3:6, 6:4, 7:6), (20) Tiafoe (4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1)

 

Vzájemná bilance: 1:1, na oba souboje došlo na americkém Masters v Indian Wells. Sinner je v letošní sezoně, pokud není zdravotně limitován, takřka neporazitelný. V aktuálním roce disponuje vynikající bilancí 44:1 se soupeři figurujícími mimo TOP 10 pořadí a ve finále na nejvyšším okruhu má kariérní úspěšnost 15:4. Do finále US Open tak půjde zaslouženě jako jednoznačný favorit.

Fritz ale nemusí být bez šance. Výhoda domácího prostředí totiž může být zásadní a historicky je velmi těžké ovládnout v jedné sezoně oba hardové grandslamy. Sinnera navíc může postihnout nějaký zdravotní problém a v pětisetových utkáních není zrovna úspěšný. Pro Fritze však bude velmi těžké případně italského favorita do páté rozhodující sady vůbec dostat.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

84
Přidat komentář
Krisboy
Konečně sezóna, jak má být. Za mě velká spokojenost ????
Reagovat
Random33
Co Navratilova? Ze by si nechala ujit americkej GS? Nezaznamenal jsem zabery s ni
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dělala dlouhou pozápasovou diskusi s Felim, Marion ad.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hubana musela dát Anča Jankovi. Ten se do toho až tak nehrnul
Reagovat
com
ocekava za hubana nakej sperk trpytivej
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to bude muset přidat Teda jestli už ji Janek nechce vyměnit.
Reagovat
annah
Tak to ani žádné drama nebylo. Oba kluci sympaťáci, vyhrál ten jednoznačně lepší. Mají to s Carlosem letos 2:2. Janek začátek a konec, Carlos ten prostředek. Co mi to jen připomíná z éry BIG 3?
Reagovat
Ereinion
Jedno z těch GS finále, které bylo jasné dopředu, hrálo se v podstatě jen o to, jestli Fritz urve aspoň jeden set...nakonec to skoro dal, ale jeho slabiny (pohyb, hra u sítě) se musely projevit
Reagovat
marsden
Co to sedi za presitou priseru za trenerama Taylora?
Reagovat
Pe3k
Seal
Reagovat
marsden
To ne, nejaka zenska prisera
Reagovat
Mac
jeho matka?
Reagovat
Random33
Americke publikum uz se projevuje v cele sve krase. Hala vylitne s rukama nad hlavou, kdyz Sinner trefi prvni podani do site
Reagovat
sojka1
publikum komentator korektne nazval lehce nekorektni.... :-))
Reagovat
com
To tu bylo vic zivo i vcera.. Jo zrzci netáhnou smile

https://www.youtube.com/watch?v=Pv9qFlUuK3A
Reagovat
Trojchyba_Mat
Všichni jsou zřejmě tak vtaženi do zápasu, že nemají sílu komentovat
Reagovat
Trojchyba_Mat
Taylor teď odemknul God Mode, uvidíme, jak dlouho mu to vydrží
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně jsden game
Reagovat
Trojchyba_Mat
No, moc dlouho to nebylo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dal divákům naději, aby je pak zmrazil
Reagovat
fandorin78
Takže je víceméně hotovo. Fritz sice ve druhém setu výrazně zlepšil servis, nicméně výsledek je pro něho stejně tragický. Při současné kvalitě hry Sinnera se mi zdá prakticky vyloučené, že by mohl otočit z 0:2. Spíš čekám, že v třetím setu dostane 6:3 a finito.
Reagovat
paddy
Jannik zatím drží Taylora stejně pevně jako Dr. Zaius Taylora za obojek v Planetě opic smile
smile
https://www.youtube.com/watch?v=aGH3t1rbMW4&t=39s

jak už to bývá Sinner by mohl polevit a Fritz pojede na riziko, takže se z toho může vyklubat 4. set
Reagovat
paddy
koho jsem to v hledišti neviděl - miláček davů Anna Wintourová smile
nebo nudná tuctovka Taylor Swift s fotbalistou

Kate Perry chybí, tipuji, že doma asistuje při mytí nádobí smile

https://www.super.cz/clanek/celebrity-oralni-sex-za-umyte-nadobi-katy-perry-sokovala-tim-jak-odmenuje-orlanda-blooma-za-domaci-prace-1507889
Reagovat
Trojchyba_Mat
Taylor pod tlakem skoro při každém servisu
Reagovat
fandorin78
No, zatím podává mizerně. S takovým prvním servisem to může rovnou zabalit.
Reagovat
com
Fritzek uz to ma spocitany, sotva to zacalo
Reagovat
Patik
Dúfam že Closterbol dostane najlepšie tri kanary a za odmenu k runnerupovi Ban na dva roky.
Reagovat
Patik
Fritz vyzerá byť unavený a to ani nezačal zápas..ten 20 kilovy podvodník by mu mohol pozicat volaky magic potion.
Reagovat
diskuse
Dám tomu set, možná set a půl.... Jestli Fritz neukáže nic na big pointech, tak nebudu dál plýtvat svým day-off a hezkým ránem na to, abych po třech hodinách viděl italskou zrzavou podvodnou svi.ni s trofejí nad hlavou. :) To si raději půjdu zaběhat nebo na hrazdu.
Reagovat
fandorin78
"Finále si nechám s radostí ujít. Bude stačit expreska. :)"

A je tady zase
Reagovat
paddy
koukám, že s turistou nedokážete správně vyhláskovat Clostebol smile

v masti Trofordermin je ve formě Clostebol acetátu
můžeš si to hned objednat
https://www.irisfarma.com/en/other-products/trofodermin-cr-derm30g-05-05-020942025.html
Reagovat
Davor1
Patrikovi taká masť nepomôže, on by potreboval skôr nejakú na zvýšenie IQ. Bohužiaľ, takú ešte nikto nevymyslel...
Reagovat
Patik
Rád by som si ťa blokol..škoda že tu nieje taká možnosť.
Reagovat
muster
pravý opak Borga, ten nevyhrál AO ani US
Reagovat
paddy
na AO startoval jednou v životě, tehdy se vynechávalo
proto mají tituly z AO je malou váhu
Reagovat
paddy
jen
Reagovat
muster
jj v té době byl víc i Davis Cup
Reagovat
turista
Tehdy se hrálo AO ještě na trávě.
Reagovat
RFanousek
... Laverův grand slam z roku 1969 se nepočítá, nebo co?
Reagovat
CZ_Banjo
Když už jste s tím začal, máte recht. A za sebe s dovolením ještě doplním:
Jimmy Connors 1974 a zase Rod Laver 1962 taky asi jako vůbec nic, že?
Reagovat
sojka1
tady ten Rod fakt nesedi, to jeste nebyla OE....
Reagovat
RFanousek
Open era začala právě o rok před tím, v roce 1968.
Reagovat
RFanousek
A jo tak, chápu, to nebyla reakce na mě.
Reagovat
sojka1
ne... :-)
Reagovat
darek.vrana
Asi že to tenkrát nebylo na hardu, ale na trávě...
Reagovat
paddy
Sinner - Fritz 1,23-4,55 (80/20)

Zápas tentokrát začne již o 2 hodiny dříve než zvykem, což potěší evropské fanoušky, jelikož nebudou muset tolik ponocovat. Ostatně někteří by stejně nechtěli ani dokoukávat tento historicky nedůležitý zápas. Jako jasný favorit do něj vstoupí Sinner, který se určitě stane nejlepším hráčem sezóny dle % úspěšnosti. Nyní vede s 91,5 % a o drtivých 10,2 % za ním je druhý Alcaraz (81,3 %) a třetí je Djokovič (80,6 %). Další hráči už mají méně než 77 %, Fritz je osmý s 73,7 %. Cokoli jiného než výhra Sinnera by bylo velké překvapení, ale Sinner rád ztrácí sety, takže by to neměla být hladká výhra. Tipuji 3:1. Pokud vyhraje, pak se bude říkat, že to bylo jasné už po 3k. smile

Formálně je finále šancí pro druhý sled, který má však stále problém se dostat ke GS korýtku. Big3 éra sice skončila, ale dvojice Sinalc postupně přebírá otěže, takže pro druhý sled se vlastně zatím nic nemění. Prohra Sinnerovi nijak neublíží, protože asi to nebude ten, který bude atakovat hranici 20 GS v kariéře. Větší potenciál má Alcaraz (v jeho aktuálním věku hráč s nejvíce GS tituly, tedy předběžný GOAT). Ten je opět po vyhraném Wimbledonu poloviční, čehož využil Djokovič na OH. Vyrovnaná bitva ve finále však skryla jejich slabou formu, která se plně obnažila na amerických betonech. Oba si museli připadat jako fackovací panáci, resp. silní jako 5x vyluhovaný sáček čaje.

==============
Doufám, že dnes na centrkurtu nebude před zápasem problém s vosami, aby to nedopadlo jako v Českém Krumlově. Střechy jsou teď chloubou všech GS turnajů. smile

Zkáza bazénu v Českém Krumlově: Vosy vyháněli kouřem, při požáru se zřítila střecha. Škoda 20 milionů
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-v-ceskem-krumlove-hori-strecha-bazenu-hasici-vyhlasili-treti-stupen-poplachu-40487088
Reagovat
paddy
o jednu střechu víc nebo míň, tenisová karavana pojede dál smile

dokud šlehaj plameny, tak vodou, pískem, kameny
hasiči has, hasiči has
po požáru na pivo, než vzplane další to pivo
hasiči has, hasiči has
ha ha ha ha hasiči has, hasiči has
ha ha ha ha hadici máš.
smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=Mo6I56xi84M&t=46s
Reagovat
turista
Hasiči museli hasit protože ty paka co vyháněli vosy a vosáky ohněm to zmastili a připravili místní o bazén.
Reagovat
paddy
české AJETO! smile
#pat_a_mat
Reagovat
dorsch2
pises, ze vacsi potencial ako Sinner ma Alcaraz, ja to tak nevidim, samozrejme je to ovplivnene tym, ze som Sinnerov fanusik, ale Alcaraz moze skoncit ako Hewitt, ten bol tiez vo velmi mladom veku veku velmi dobry(najmladsia svetova jednotka, prekonal ho prave Alcaraz), neskôr po mensej strate rychlosti, mrstnosti a nastupom Federera uz vela nedosiahol, podobne vnimam aj Alcaraza, ktory je teraz v mladom veku na vrchole a aj tak nedominuje aj ked sa mu dari vyhravat dôlezite turnaje, svojim ponimanim hry ked dobieha nemozne a popiera zakony fyziky uz lepsi nebude a sam som zvedavy dokedy mu ten drajv vydrzi, môzem sa mylit to je jasne, ale lepsi nie je ten kto toho povyhrava co najmladsi, vid. Hingis v 16. svetova jednotka, dominancia a po rokoch som bol velmi velmi prekvapeny ze ma len 5GS alebo aj Osaka u muzov prave Hewitt, ktory skoncil s jednym Wimbledonom a US Open, naproti tomu sa Federer presadil oproti spominanym trosku neskôr aj ked potencial tam bol jasny ovela skôr, Djokovic dokonca este neskôr ako Federer, tam to bolo udajne spôsobene jeho zdravotnymi komplikaciami, na druhej strane Rafa na prahu 19. vyhral RG a dosiahol co dosiahol, Alcaraz vsak nie je Rafa a dovolim si tvrdit, ze byt ti dvaja rovesnici tak Rafa ho na RG roznesie na kopytach, Alcaraz ma vypadky, Rafovi by sa nestalo, ze Zverev by uhral dva sety, ten by uhral jednociferny pocet gemov, ale lopticka je gulata a vecne zeleny je strom zivota, nechajme sa prekvapit:)
Reagovat
Amputace
Souhlasím s tím, že opravdu nemůžeme vědět, co se bude dít a ty predikce ohledně Alcaraze mohou být přehnané, na druhé straně vycházejí primárně toho, jak je na svůj věk herně komplexní a vyspělý. Má samozřejmě své slabiny (především servis, nedostatek koncentrace a někdy přílišná přemotivovanost), ale kdo v jeho věku neměl?

Jen poznámka k tomu Nadalovi: Rafa ve věku současného Alcaraze (tedy rok 2007) výpadky rozhodně měl. Třeba na US Open vypadl už ve čtvrtém kole nebo v Cincinnati dokonce už ve druhém kole. Alcaraz od zisku svého prvního GS na letošním US poprvé zaváhal proti naprostému outsiderovi, jinak však pravidelně buďto vítězil, nebo došel minimálně do čtvrtfinále. Jeho bilance od roku 2022 (kdy mu bylo osmnáct) na GS z celkových 12ti účastí je 1 čtvrtfinále, 2 semifinále a 4 tituly, což je na ten věk skoro neuvěřitelné. Pro srovnání Nadal to má mezi 18tým a 21tým rokem (mají narozeniny měsíc od sebe, takže se to dobře srovnává) následovně: 2x čtvrtfinále, 2x finále a 3x titul, rovněž z 12ti účastí. Tak si sám odpověz, jestli měl, nebo neměl Rafa výpadky. Mimo antuku samozřejmě ano, a to píšu jako jeho mnohaletý fanoušek.

rokem to naopak Rafa s Carlosem mají více než podobné - jen s tím rozdílem, že Nadal vítězil pouze na RG, kdežto Alcaraz už má GS ze tří různých podniků.
Reagovat
Amputace
Promiň, ten poslední odstavec už tam nepatřil.
Reagovat
Amputace
Tak ještě jedna oprava: oba měli těch účastí jen jedenáct, nicméně pointa zůstává stejná.
Reagovat
dorsch2
zareagujem, nemyslel som vypadky celorocne na turnajoch, ale v tych najdôlezitejsich zapasoch, ked aj Federer vo finale RG dostaval 3:0, aj ked tam boli aj vyrovnanejsie zapasy, ale je ine Federer na vrchole a Zverev, tie podrobne celosezonne statistiky neovladam, viem si to dohladat, ale naco, suhlasim ze na svoj vek je Alcaraz velmi vyspely, prave o to ide ci je tam potencial dalej sa zlepsovat, napr. ako to dokazal Djokovic, ja som v jeho pripade skôr pesimista, ak vekom strati cast svojej rychlosti, vybusnosti ma problem, prikladom nech je McEnroe, ten po roku 84 tiez uz nic velke navyhral a to mal 25, naopak Agassi mal v mladosti problemi s kadecim (nedavno som si precital jeho autobiografiu, patri k tym lepsim co som doteraz mal), opustil ho manazer Bolletieri, ked uz nevidel potencial a presiel k Beckerovi, v pokrocilom veku vyhral Andre najviac, stal sa svetovou jednotkou a zbalil Steffi, tolko historicke okienko:), trocha som odbocil, len si myslim ze Alcaraz bude vekom klesat (po 25-26) kym Sinner si dlhsie udrzi vykonnost
Reagovat
Amputace
Já k tomu nevidím důvod. Neříkám, že se to nemůže stát. Ale stejně jako ty na základě příkladů z minulosti vytváříš předpoklad, že Alcaraz napodobí hráče, kteří byli silní na začátku, aby později začali ztrácet, já můžu zase vytvořit předpoklad, že Alcaraz napodobí Nadala, kterému se věstil konec kariéry už kolem 25ti let, načež po třicítce vyhrál ještě několik GS. Já si naopak myslím, že Alcaraz výbušnost neztratí, nevidím k tomu důvod. Vzhledem k tomu, jak tenis prožívá, si nemyslím, že by měl ztratit motivaci nebo výbušnost. Naopak je nádherně vidět, jak svůj tenis graduje, profiluje k daleko větší pragmatičnosti a účelnosti. Jinými slovy: jak to bere vážně. Za ty dva roky, co je na vrcholu, svůj tenis posouvá a zlepšuje, nevidím důvod, proč by se to mělo změnit právě v době, kdy bude v nejlepším věku. U něj je problém, že toho samého vývoje by potřeboval dosáhnout i po psychické stránce: zklidnit se, dokázat během zápasu přepnout na plán B, zkoncentrovat se. Pak bude k nezastavení. Ono jak není v zápase po jeho, jak nediktuje, má problém. V tom se nejvýrazněji od Nadala liší: Nadal vyhrával i zápasy, ve kterých byl horší, Alcaraz tohle zatím neumí.

V těch nejdůležitějších zápasech Alcaraz příliš výpadků nemá. Respektive - opět se tím nijak zvlášť neodlišuje od mladého Nadala, který do svých 21 let též prohrál plno důležitých zápasů s relativně slabšími soupeři. Jde-li o GS, tak je řeč hlavně o osmifinále US s Philippoussisem a semifinále AO s Tsongou. Masters vůbec neřeším, tam těch zápasů, které měl vyhrát, ale prohrál je, měl spousty. Mimochodem: Alcaraz má finálovou bilanci v rámci všech finálových zápasů Masters + GS od roku 2022 9:2. Tak jakéže důležité zápasy to vlastně prohrává?
Reagovat
dorsch2
asi si nerozumieme, pisal som "ak" strati vybusnost..., co sa nemusi stat, vypadky - myslel som hlavne ten z finale RG so Zverevom, ked akoby stratil koncentraciu a prehajdaklal treti set dost skaredo az som si chvilu myslel, ze nemec to môze dat, nastastie sa spametal, asi vedel ze aj tak vyhra, statistiky nema vseobecne zle, ja som cakal este viac, nieco ako Federer 04-07, ten bol vtedy vynikajuci, konzistentny, najlepsi, len Rafa ho pripravil o komplet kalendarny GS, na druhej strane suhlasim s jeho ohromnou motivaciou a vôlou, len musim dodat -vôbec nie skodoradostne- ze to vsetko som videl u mladeho Hewitta aj starsieho Hewitta a nepomohlo:), porovnavam ich aj z dôvodu lahko podobnej hry, slabsi servis, hra zalozena od zakladnej ciary, super pohyb, zanietenost do hry, sam som zvedavy ako si povedie vo vyssom veku kedysi 26+ dnes sa to mierne posunulo tak na 28+, velmi sa mi na nom paci ako je psychicky odolny, ziadne pochybnosti - zatial, Federera kedysi nahlodal Rafa, Rafu zase Djokovic
Reagovat
turista
Nehráli špatně. Oba se ale na OH vyždímali fyzicky a psychicky.
Reagovat
paddy
Jako ostřejší aperitiv před zápasem tu máme incident, ve kterém je namočený Kyrgios.
Nedávno ještě ostře kritizoval Sinnera po zveřejnění dopingového případu. Někteří fans už tušili odkud vítr vane a dnes jsou si určitě ještě jistější.

Co se vlastně stalo? smile
Kyrgios na X (Twitter) sdílel anketu pro fans, kdo vyhraje dnešní finále. Jeden fan sdílel fotku Kyrgiose s jeho bývalou přítelkyní Kalinskayou, která je nyní se Sinnerem (přitom nedávno Sinnera údajně přestala sledovat na Insta, takže se spekulovalo o rozchodu). Kyrgios k té fotce napsal "Second serve" (bylo bráno jako útok na ní; v českém prostředí by se asi řeklo "ojetina"). Po kritice fanoušků Kyrgios post smazal. Neznámá Krista (asi fanynka Rubleva) označila Kyrgiose dokonce za "šiťáka". smile
-----------
Krista @BwehRublev
Delete all you want , people still know what a piece of shit you are
An abuser on and off line
-----------
https://x.c
om/BwehRublev/status/1832550202600804779
(spojit)

V souvislosti s tímto incidentem je možné připomenout i jiný z r. 2015. Během 2k Canadian Open (Kyr-Wawrinka) Kyrgios řekl nechutnou poznámky ohledně Vekič (tehdejší přítelkyně Waw) a jejího bývalého Kokkinakisem. Kyrgios pak dostal pokutu 46 tis. USD a ban na 28 dnů. smile
Reagovat
Marduch
Kurzy na finale hovori sami za sebe. Fritz odehral vyborny turnaj, jenze Sinnerova hra od BL nema slabe misto. Technika, údery rychle po odskoku, pohyb, doklouzávání. Sinner je ve výměnách takový techničtější Djokovič. Snad jedině kdyby to Fritz dostal do 5 setů, mohla byt být šance utahat Itala na fýzu.
Reagovat
Martinecek
Souhlas, Sinnerova hra od BL je prakticky bezchybná, jeho down the line a inside out forhend je nejlepší na okruhu. Dneska udělá Fritze ve třech, max. ve čtyřech setech.
Reagovat
turista
Techničtější než Djokovič Mr. Closterbol rozhodně není.
Reagovat
sojka1
to, ze nekdo vykazuje uzasnou fyzickou plasticitu, dotlaci telo do max poloh a umi jich vyuzit, to jsou dispozice a ne tenisova technika, Janek to ma jasne naopak, uzasna plasticita hry v max polohach, ale telickem holt neohromi... :-))
Reagovat
diskuse
Aby se ještě nezapomnělo na dva sprosté zoufalce z ženského finále (fanoušky RF, jak jinak)

"RFanousek
07.09.2024
23:20
Kdysi jsem si myslel ze nejméně sympatická osoba, která kdy chodila po tenisovem kurtu, je Nadal. Pak jsem změnil názor, byla to Serena.

Ovšem Sabalenka je oba hravě strčí do kapsy.

Pojď Jess"
-----------------------------

"annah
07.09.2024
23:20
Je to masakr. Jess se drží, ale navzdory kupě UE Vřískalenky je to marné, je to marné... První set bere dle očekávání Řev."
--------------------------------

Nooooooo , chudinky, přání bylo otcem myšlenky Vám nevyšlo? Maličkaté. :((((( Nějak jste po zápase zmizely jako pára nad hrncem. Jak by řekl Peter Forehand... Ale ako to? Hihihihihi. Oba RF fanatici, česká TP Annah WintourOVÁ podporuje stejné hráče a hráčky jako xenofobní a rasistická Anna Wintour, která jde vždycky proti slovanským hráčům zahrnující i Muchovou, jak jsme mohli vidět v tomto týdnu. Nooo... Tam MÁŠ. hihi Pravda a láska zvítězila nad lži a nenávistí. :))
Reagovat
Pe3k
Ty tvoje HOVNA se fakt nedají číst. Nechceš jít prudit na nějaký jiný portál? Blesk, novinky aspol., tam si najdeš sobě podobné kamarády...hihi smile
Reagovat
Amputace
Reagovat
Davor1
Reagovat
vavrinec
Reagovat
com
Reagovat
diskuse


Nemůžu Vám to kazit, kluci, tak se přidám s palečkem k tomu už "předem neúspěšném pokusu" o to... mě poslat do prd.ele. :))
Reagovat
enfee
Who cares. Bez se projit ven
Reagovat
Mark976
Učebnicový příklad zhrzelého, v životě neúspěšného člověka. Kterému jediné co zbylo, tak je "diskuse" a našel si místo, kde prozatím na něj lidé reagují. Nedostává se mu pozornosti ve skutečném životě, není doceněn, jelikož není ani za co. Navíc to vypadá na opravdu nehezký typ člověka, který ani hezkým vzhledem nemůže kompenzovat nezájem okolí. Zkouší to zvláštními synonymy, o kterých si jen on myslí, že jsou vtipné. Tipuji jednoznačně na starého mládence, středního věku, který se nikdy od puberty neposunul dál, než je onanování.
Reagovat
Davor1
Je to taký novodobý fenómén, títo internetoví trolovia. V reálnom živote je to bezvýznamná nula, ktorá nikoho nezaujíma, a tak si získava pozornosť v online priestore pod anonymnou identitou. Kompenzuje si tým chýbajúce sociálne väzby v reálnom živote. A to, akým to robí spôsobom, už odhaľuje jeho charakter. Ak človek má večnú potrebu niekoho urážať, častovať vulgarizmami, klamať, provokovať a vymýšľať si dezolátske konšpiračne sračky, tak je tým o jeho charaktere povedané všetko.
Reagovat
diskuse
Jeeeee, nooo, maláááá, uplakaná , podobná projekce jako od bezvýznamných ho.ven typu Davor, kteří v reálném životě nic nedokázali a jsou posraní až za ušima. A ještě k tomu jste v online prostoru senzitivní slaboši, co se chytají na vše jako malí čoklové, spjatí s TP po dvě dekády, vau. :)) Hihi.

Mluvíš s člověkem, který má Mgr. z humanitních věd a dlouhodobě žil na NZ a teď v Austrálii... vydělává si pravdědobně 3x víc než ty, viděl reálně 1000x více přírodních skvostů a má více mezinárodních zářezů, než ty jsi kdy viděl během toho svého onanování, ty malá nulo. :)) No..., tak, pac a PUSSYnku (tvé oblíbené zvláštní slovo, o kterých si myslím, že jsou vtipná). Něco mi říká, že tohle je jediná "pussy" na papíře, s kterou jsi se ve svém životě setkal. hihi :))
Reagovat
Davor1
Jasné, dlouhodobě žije v Austrálii, a dlouhodobě tu vypisuje medzi 2-4 hodinou rannou austrálskeho času. Ty žiješ maximálne tak v Bohnicích a v hlave aj v hube máš nasrané tak, že ten smrad tu cítia všetci ešte aj na internetovom fóre...
Reagovat
diskuse
Zase vedle. :)) Nevím, jak ty, ty zamindrákovaná senzitivní nevyvinutá nulo :)) hihi, ale mně stačí 6 - 7 hodin spánku. A vzhledem k tomu, že jsem šel kvůli finále spát dnes dříve, tak ti to moc nesedí. Ale co čekat od dezolátní slovenské nuly a panice, kterému dělají problém i základní počty. Tvé rozlišovací schopnosti jsou tak patetické, že jsi ani neviděl mé příspěvky z 3 am českého času z poslední doby z předminulého týdne. Malé hrvatsko - slovenské de.bilní tupelo. Hihi. Ty možná navíc musíš spát 12 hodin jako vavrinec, nejspíš neudržíš ani moc, ty inkontinentní geront. :) Davorek EXPOSED.

Vidět to dříve a nespat, tak už tu reakce byla o hodiny dříve. Hihi.
Reagovat
Davor1
´Kľudne si ži ďalej v tých svojich fantasmagóriach, je to jediné na čo sa zmôžeš a zrejme len vďaka tomu si si ešte nehodil mašľu. Internetové nuly tvojho typu ma nikdy nemôžu rozhodiť, aj keby si sa neviem ako snažil. Ak to aspoň na chvíľu rozjasní tvoj smutný, bezvýznamný život, tak si kľudne poslúž :)
Reagovat
diskuse
Noooo, Davorku, noooo ..... Chceš utřít slzičky? Ještě se nezapomeň přepojit na svůj druhý nick Royal.Blue jako správný tragéd a napsat to 2x. Hihi.

A už zase píšeš ze svého v pořadí druhého nicku o sebevraždě..... Chlape, ty o ní přemýšlíš i ve spánku, zatímco sereš do plínek... Hihi. Mám o tebe velikou starost. Tvoje bludy se dostávají do terminální fáze. :) Že by tě doháněla tvá kariéra bezvýznamné internetové smutné nuly, kterou tady vedeš úspěšně už skoro 15 let? :-) hihi Ty bys na to mohl napsat nejspíš i dizertační práci. Tak já ti pošlu objetí skrze písmenka. Hlavu vzhůru, priateľu, drž se. :) hihi
Reagovat
Mark976
Každopádně nás zajímá tenis a Sinner jede, to je to co nás zajímá Sinner Winner
Reagovat
RFanousek
Nikam jsem nezmizel, jsem tady a hádej co - fandím Sinnerovi. :)
Reagovat
RFanousek
Mi aspoň nemůžeš říct, že moje sympatie jsou ovlivněny tím, kdo je z východu a kdo ze západu. ;)
Proto vlastně nechápu, co ti vadí.
Reagovat
diskuse
Samozřejmě, malý lstivý podvodníček, který podporuje dopingové podvodníčky. Sketa ke sketě sedá. :))
Reagovat
diskuse
Nehorázně pohrdám tímto neregulérním finále, ve kterém je zcela ilegálně zrzoun.....

....Podvodný "Mastičkář" Sinner
- https://youtube.com/shorts/nmDb2llnb4o?si=RJwiXCf8keXQ61_P

- https://youtube.com/shorts/3byMO-CuoSs?si=npeAdXFVqvld9dIz

:) hihi ....... Sinnerův titul z AO je v podstatě bezcenný kus hov.na, připomíná klesající hodnotu nakoupeného Citroënu Xsara Picasso z roku 2002. Jeho AO titul je stejně bezcenný jako všechny jeho tituly z období 2024 - 2026, kterých Sinner (ne)dosáhne. Sinner a jeho tým se perfektně zdiskreditoval. Věří jim pouze pochybné naivní existence vyžívající se v konspiračních a fakty jinak zcela nepodložených teoriích, kde prim hrají mastičky šamanové z Amazonie. Mezi tyto freaks a společností vyčleněná individua můžeme počítat např. slabomyslnou pakobru a lehce ovlivnitelného senzitivního padDICKa, dále to jsou slovenští incestní bratři - dezoláti zoufalci Pat a Mat (tedy DAVorek a RoyalBlue). Není možné též opomenout ženy za zenitem v postmenopauze myslící především středně mázlou vagínou jako např. Annah WintourOVÁ, jejíž velikým idolem je hydra Anna Wintour. Aneb když dvě dámičky dělají totéž, alespoň ve fandění to je výjimečně totéž. :) hihi

Finále si nechám s radostí ujít. Bude stačit expreska. :) Sinnerovi se podařilo během pár měsíců totálně zničit kredibilitu tenisu i vedení ATP. To bude jeho největší odkaz i za 10 let, až se budou počítat zajíci.

Přeji Fritzovi, aby získal svůj první GS, ale samozřejmě proti podvodníku, který si nahrabal momentum a psychickou výhodu na začátku sezony, to bude mít těžké. A i kdyby Fritz vyhrál, ten smrádek bude pokračovat, jeliž Taylor byl vždy takový očuchávač a olizovač zbytků...

PS BLAHOSLAVENA BUDIŽ SLOVANSKÁ VELEKNĚŽKA Sabalenka.
Reagovat
fandorin78
Super. Aspoň tady po finále nebudou podobné sáhodlouhé zbytečné výlevy.
Reagovat
com
A taky muze Sinner napodobit Sabalenku smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist