Sinner porazil bývalého šampiona Medveděva a na US Open je poprvé v semifinále

5. 9., 08:10
Aktuality 77
US OPEN - Jannik Sinner (23) ve čtvrtfinálovém šlágru na US Open porazil Daniila Medveděva (28) 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 a potřetí v sezoně postoupil na grandslamu mezi čtyři nejlepší, v New Yorku se mu to povedlo vůbec poprvé v kariéře. Ital tak zůstává největším favoritem na zisk titulu. O druhé finále na majorech se utká s Jackem Draperem (22).
Profily hráčů
Sinner postoupil do semifinále US Open. (@Profimedia)

Sinner – Medveděv 6:2, 1:6, 6:1, 6:4

Jannik Sinner pokračuje na US Open v cestě za druhým grandslamovým titulem a zastavit ho nedokázal ani pátý hráč světa a šampion z roku 2021 Daniil Medveděv. Ital po čtyřsetové výhře postoupil do svého prvního semifinále ve Flushing Meadows a po triumfu v Cincinnati vyhrál už devět zápasů v řadě.

Po nečekaně brzkém vypadnutí Carlose Alcaraze a obhájce titulu Novaka Djokoviče zůstali v pavouku Sinner a Medveděv jako jediní grandslamoví šampioni. Střetli se však už ve čtvrtfinále a bylo jasné, že vítěz utkání bude hlavním favoritem na zisk trofeje.

První tři sady zápasu byly pro bitvy těchto dvou hráčů naprosto netypické. Úvodní a třetí set získal jednoznačně Sinner, druhé dějství vyhrál snadno Medveděv. Lehké drama přišlo až ve čtvrtém setu, kdy Ital rozhodl brejkem v sedmé hře a podání si až do konce zápasu pohlídal. Druhý mečbol využil vítězným forhendem a mohl slavit postup.

Na Medveděva narazil Sinner na třetím ze čtyř letošních grandslamů, V Melbourne otočil z 0:2 na sety a ve Wimbledonu i kvůli zdravotním potížím prohrál pětisetovou bitvu. Celkovou bilanci snížil na 6:7, víckrát se s nikým jiným na okruhu nepotkal.

Ital se stal teprve čtvrtým aktivním tenistou, kterému se povedlo postoupit do semifinále na všech grandslamech. Mimo dvěma stále hrajícím nejlepším hráčům všech dob Novaku Djokovičovi a Rafaelu Nadalovi se to podařilo také Marinu Čiličovi.

Sinner si o druhé finále na majorech zahraje s premiérovým semifinalistou Jackem Draperem. S Britem jediný vzájemný duel před třemi lety na trávě v Queens Clubu prohrál ve dvou tie-breacích.

Ital letos zažívá svou nejlepší sezonu a daří se mu i na turnajích velké čtyřky. Na Australian Open poprvé triumfoval na majorech, na Roland Garros prohrál až v semifinále s Carlosem Alcarazem a ve Wimbledonu ve čtvrtfinále s Daniilem Medveděvem. Na US Open mu dva měsíce starou porážku oplatil a postoupil do třetího letošního semifinále na grandslamu.

Výsledky dvouhry mužů na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

77
Přidat komentář
paddy
Drápal jako 17. hráč v Open Éře, který se do SF dostal bez ztráty setu smile

milá, ale titul nezaručující statistika závislá i na příznivém losu, dokázali to i hráči z druhého sledu

Jack Draper (2024)
Daniil Medvedev (2020)
Pablo Carreno Busta (2017)
Gael Monfils (2016)
Roger Federer (2015)
Novak Djokovic (2012)
Rafael Nadal (2011)
Rafael Nadal (2010)
Roger Federer (2010)
Nikolay Davydenko (2007)
Lleyton Hewitt (2004)
Greg Rusedski (1997)
Jim Courier (1991)
Ivan Lendl (1987)
John McEnroe (1984)
Jimmy Connors (1984)
Ivan Lendl (1983)
Jimmy Connors (1977)
Corrado Barazzutti (1977)
Guillermo Vilas (1977)
Jimmy Connors (1976)
Guillermo Vilas (1975)
Ken Rosewall (1973)
Reagovat
Ereinion
Sinner je někde jinde...může si to teď prohrát jenom sám. I kdyby musel hrát v SF s Alcarazem a ve F s Djokovičem, tak by pro mě byl na tomhle povrchu furt favorit
Reagovat
Krisboy
Jinde není, je v New Yorku stejně jako ostatní...
Reagovat
Pe3k
Je dobrej, ale že by byl lepší než kombo Djokowitch a Alkáč, to zase nee.
Reagovat
Davor1
Ide čisto o tento turnaj, kde Alcaraz neuhral ani set s Van De Zandschulpom, či ako sa ten týpek píše a Djokovič dostal na prdel od Popyrina, ktorý patrí prinajlepšom k nadpriemeru prvej stovky. Sinner tu hrá vlastnú ligu, každého valcuje zaradom a jeho výkony sú podobne dominantné, ako Nadalove v Paríži či Djokovičove v Melbourne v ich najlepších rokoch. A nie je to náhodný turnaj u neho, na harde je dominantný už od jesene minulého roku, odvtedy sa mu výsledkami čisto na hardoch nikto ani nepribližuje. Takže áno, určite by bol favorit aj v kombinácii s Alcarazom a 37 ročným Djokovičom.
Reagovat
Patik
Reagovat
Nola
ved ma pravdu Davor, je na rychlych hardoch dominantny od minulo rocneho DC, fandit mu nikdy nebudem, skrz preferencne zaobchadzanie, podla mna berie titul, kto ho porazi? Draper? ten je rad, ze je v semi.... a ti dvaja amici na druhej strane sa budu bit v 5.setoch a uplne vyzmykani pojdu do finale, DelPo sice nahodne vyhral USO, Cilic detto, amika budu hnat domaci, ale tomu neveri snad nikto, ze ho niekto z nich dokaze porazit, to by si musel snad zlamat nohu v tom finale
Reagovat
Ereinion
obecně možná ne, ale na rychém hardu byl pro mě hlavní favorit i před turnajem, než jsem teda viděl ten los...Alcarazovi ten povrch evidentně neseděl a moc mě nepřekvapilo že vyletěl v 2brzo. kole, i když jsem spíš čekal že bude mít problémy až s Draperem. No a Djokovič už mý přeci jenom svý roky a rychlej hard taky není jeho nejlepší povrch, což sme koneckonců mohli vidět s Popyrinem.

Sinner prostě na tomhle povrchu nemá slabinu, narozdíl od těch dvou.
Reagovat
Martinecek
Vítězem letošního US Open bude, pokud bude zcela zdráv, Sinner, ať se to komu líbí, nebo ne. Má jedny z nejlepších úderů na okruhu, skvěle se hýbe, eliminoval do značné míry zbytečné chyby, které dělal dříve, a je mentálně vyzrálý, takže dokáže vyhrávat i zdánlivě ztracené zápasy. Jestli mu vydrží zdraví, má na to pravidelně vyhrávat grandslamy. Na základě výše řečeného odhaduji, že by jich mohl vyhrát minimálně 15.
Reagovat
Patik
Tiperov čo odhadovali niekomu počet grandslamov už bolooo.
Reagovat
Marduch
Vidim to stejně . Řekl bych, že šel nahoru i fyzicky, když člověk porovná figuru letos vs. vloni, kdy připomínal rezidenta Dachau
Reagovat
Pe3k
Vypadá furt stejně
Reagovat
Martinecek
Já chápu, že někdo může být někým posedlý, ale to neznamená, že bude psát nesmysly, či rovnou lži, že. Ale Patík zřejmě nemůže přenést přes srdce, že Djoko prostě už žádný slam nevyhraje, na to už objektivně nemá.
Reagovat
vavrinec
Reagovat
paddy
Že už žádný GS nevyhraje se tady nesmí říkat, jinak se hned zformuje trestná výprava smile
Reagovat
turista
Tak vyhraje něco menšího.
Reagovat
Krisboy
Třeba Svijany Open? To jo, Tobyho Kodata nebo Andreje Martina by mohl zaskočit.
Reagovat
turista
Na jeho výhru na OH v Paříži byste nikdo nevsadili ani korunu. Přesto vyhrál. Novaka Djokoviče podceňují pouze hlupáci.
Reagovat
Krisboy

Patří mi to.
Reagovat
Marduch
Tady máš!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Do Prostějova nemůže, tam číhá nevyzpytatelné nebezpečí.
Reagovat
Krisboy
Proto mu nabízím Liberec
Reagovat
turista
Třeba Novak přijede do Liberce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proč by ne. když jezdí hrát do Bělehradu...
Reagovat
Patik
Opäť musím podotknúť že takých čo odpisovali celú Big3 na sklonku kariéry už bolooo...nieje to tak dávno čo sa na nich Djokovič usmieval z najvyssieho stupienku víťazov.
Reagovat
dappe
Nemusí to být nutně odepisování, spíše vyjádření názoru. Taky mi přijde o dost pravděpodobnější, že GS již nevyhraje. Je na vítězství příliš starý a jsou tu po hodně dlouhé době 2 komplexní a mladí hráči. Otázkou může být také motivace. OH je historicky naprosto odlišná soutěž, která v kontextu GS není žádným ukazatelem. Letos to jsou na GS dva slabé výsledky a dva dobré, přičemž ty dva dobré turnaje stejně skončily debaklem se zmíněnými hráči. Následující AO bude v téhle debatě určující.
Reagovat
Krisboy
Já si myslím, že tu pětadvacítku dá. V Melbourne nebo v Paříži. Každopádně příští sezóna je proňho definitivně poslední šance.
Reagovat
Ondra979
tak v parizi uz ne, na to mit tezko bude. v melbourne pokud se mu vycisti pavouk a bude aspon v lonske forme, tak mozna, ale bez stesti uz to taky nepujde a pak bude mit jeste asi posledni sanci ve Wimblu kdyz se vyhne alcarozovi nebo sinnerovi a zase si musi udrzet aspon letosni formu, co tam mel,coz je taky otaznik
Reagovat
Krisboy
Jasně, štěstí na los a trochu slabší formu největších soupeřů potřebovat bude. Ale ani Janek, ani Kája nejsou úplně konzistentní, o zdraví ani nemluvě. Takže by se mu to sejít mohlo. Motivaci podle má pořád. Ale já mu v Melbourne nebo v Paříži věřím více, než ve Wimblu...
Reagovat
Ondra979
no ja uz mu na FO neverim, v 38 uz je fakt malo pravdepodobne, ze by mohl vyhrat..a bez stesti to taky nepujde ani jinde, ale to mit zase muze, to se uvidi. ale hlavne si musi udrzet formu aspon formu z teto sezony, aby mel vubec sanci, a to taky nevime jak na tom bude, v tohmle veku uz muze byt znat kazdy rok
Reagovat
Marduch
Hlavně nemá proč. Nikoho nestíhá, na nikoho nemá pifku. Když se ohlédneš zpátky, vždy tam byla nějaká meta, nějaké rekordy, zejména GS race se souboji s generačními rivaly face to face na kurtech. Začátkem příští sezony se do toho nejpíš ještě zkusí opřít, ale podle mě bez velkýho titulu po sezoně konec. Teda pokud Nadal nevyhraje AO nebo FO
Reagovat
Ondra979
to sice ted nestiha, ale neverim tomu, ze by nechtel ten 25ty GS vyhrat, a to hodne. uz meli prece pripravene i trika...proste GS je GS, tam motivace podle me porad nechybi, ale problem je jednak kombo Alcaraz Sinner a slabsi vykonnost, to uz je faktor. jestli to jeste jednou urve se uvidi, ale uz to neni uplne v jeho moci, potrebuje opravdu stesti a udrzet si aspon +- vykonnost co mel treba na minulem AO neb na Olympiade, ale tam to bylo na dva sety, takze to neni uplne meritko pro GS, to je treba taky videt.
Reagovat
Marduch
To víš, že by chtěl. Ale už tam nebude to manický upnutí se na metu, na rivala...chtít a chtít je rozdíl, u něj.
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že ta "25" je sakra velká motivace. Zrovna tobě to přece nemusíme vyprávět.
Reagovat
Marduch
Nová doba, Krisboy myslí!
Reagovat
Krisboy
?
Reagovat
Ondra979
no podle me tohle uz nehraje takovou roli, on urcite dost chce, proto taky jel na USO, i kdyz tusil ze to mozna nebude uplne ono, ale nedalo mu to nezkusit to kdyz to je GS. no a jeste dalsi faktor proti bude ted i nasazeni, v race je ted az 9. takze kdyz predpokladame, ze do 8 se dostane, tak stejne muze chytit Sinnera uz v QF, nebo nebo Alcaraze nebo i Zvereva apod..to mu driv nehrozilo, ted bude
Reagovat
Marduch
Jinými slovy jsi potvrdil, že už na tomhle USO nebyla motivace adekvátní. Byť se to tady ještě dalo do určité miry přičíst kocovině z ultimátního úspěchu na OH, když si neudělal čas na přípravu.
Reagovat
paddy
Wimbledon nechtěl vynechat navzdory rehabilitaci blížícími se OH, proč asi
Masters vynechává jako na běžícím pásu

na těch 25 má velkou motivaci, protože by to byl rekord, který mu dokola připomínají

nejdůležitější stats v tenise je počet GS, vše ostatní jsou jen oriešky
Reagovat
paddy
...rehab a blíží...
Reagovat
Krisboy

Má pravdu přecedo.
Reagovat
Marduch
Rekord je 24. Drží ho Djokovič.
Reagovat
Krisboy
Ale dělí se o něj, nedrží ho sám. A od Meggie ho navic odlišují tituly z deblu. Čili - Court je co se týká GS titulů o parník úspěšnější, než Djokovič.
Pětadvacátým singlovým titulem tu krávu nechá za sebou a b
stane se GOATem.
Reagovat
Nola
tak, tak , pred par rockami bol GOAT Fedex s najviac GS, s najviac tyzdnami na NO1, dnes je to uz ktokolvek, kto sa nemenuje Djokovic, este tam treba pridat tenis na vozicku a je vymalovane
Reagovat
Marduch
Je to tak, Djokovic i Mrs. Court mají prostě smůlu.
Nesporným Goatem je Shingo Kunieda - 28 kousků. To je hozená rukavice a ona kýžená motivace do dalších let na okruhu pro Novaka Djokoviče!!!

https://en.m.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_men%27s_wheelchair_tennis_champions&wprov=rarw1
Reagovat
Marduch
Už i ty, Krysáku?
Reagovat
Krisboy
Co já? Fakt nevím, proč do mě reješ...a protože jsem dneska z úplně jiných, netenisových důvodů, docela naměkko, tak mě to docela mrzí. Snad víš, že tebe jsem vždycky respektoval...no nic, dobrou!

25!
Reagovat
turista
Prostě Nole moc oslavoval a málo se připravoval. Navíc nehrál generálku v Cincinnati. Má potíže s tím když přijede na turnaj nerozehraný.
Reagovat
Patik
Djokovič nevyhrá už GS ale Nadal vyhrá AO alebo FO
Reagovat
turista
To víš Marduch si zafilozofoval.
Reagovat
Mistic
Reagovat
baba
A to mě mrzí,tak ať to vyhraje kdokoliv jiný než Janík.. možná ten Fritz, když už porazil Zvereva
Reagovat
gigin
Můj tip je taky Fritz.
Reagovat
turista
Taky bych to přál Fritzovi. Sinner je syčák.
Reagovat
Patik
A Fritz je ťuťmák..nech to vyhrá Tiafouu.
Reagovat
gugu
Já chci Jacka smile
Reagovat
Patik
Ktokoľvek len nie Slimmer.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
annah
Samé dobré zprávy poránu! Medour venku, krasavec Draper prověří Janka . Muška skvěle, Igy je mi trochu líto, ale Pegula je fajn a to si Muška nevybere, kterou radši do semi. Stejně to tam nakonec vsechno vystřílí Vřískalenka.
Reagovat
Krisboy
Tak finále je za námi, zbývají jen formality...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak tohle mělo ke kvalitě finále daleko... Medvěd předvel to své psycho, takže celkem zápasový upset...
No, já bych ještě nejásal... ty formality mohou být předčasné.

Jack Rozparovač ten jeden set se Sinnerem může klidně i ztratit, takže na úplně pohodový postup a formalitu bych tady ani nesázel.... je to jasný favorit, ale známe to... a také je otázka jak si poradí ve svém prvním GS finále s Frantou... pořád to ten Tiafoe v kapse ještě nemá... a Jack může v tom finálovém duelu překvapit, ikdyž se to teď nezdá, že Frantu ve finále zvládne...
Reagovat
Krisboy
Tak já jsem neviděl ani loptičku, takže nehodnotím úroveň hry. Ale jsou to rozhodně dva nejlepší hráči, kteří zůstali v pavouku.
A také jsem nejásal, pouze konstatoval fakt, resp. svůj názor. Drápalíkovi nevěřím, ale jak už jsem někde psal, oba Fritze ani Foea bych nepodceňoval.
Finále tipují Fritz-Sinner s tím, je favoritem bude 60:40 Janek.
Reagovat
Vlk-v-trave
Však jo, jen to odlehčuji...
Reagovat
Krisboy
Já vím, však jsi tu jeden z mála
Reagovat
Patik
Na Medvedeva trebalo namiešať kvalitnú masticku a omylom si s ňou natrieť vyrážku na chrbáte.
Toto US Open mi pripomína obsadením ročníky 17 a 19..jeden hráč s dopingom verzus hráči druhého až desiateho sledu.
Reagovat
Martinecek
Můžeš mi prosím vysvětlit, jak Sinner dopoval?
Reagovat
Krisboy
Nemůže, on je tak posedlý Djokovičem, že mu to zatemňuje rozum.
Reagovat
Patik
Presne
Reagovat
annah
Sinner porazil Noleho v semi na AO a vzal mu velkou šanci na 25. GS. Je to nepřítel.
Reagovat
Patik
pochopitelne..a podvodník.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a v čem přesně podváděl?
Reagovat
Pe3k
Tu masáž si užíval až moc
Reagovat
Patik
Reagovat
Patik
Každý alebo minimálne drvivá vacsina u ktorej sa hovorí o dopingu je podľa mňa vinna a sypú viac než cestari na aljaske otázkou je už len s akou naivnou výhovorkou kto príde..vždy sú to úplne lacné smiešne výhovorky trebars ako si sused kulturista kychol a obtrel som sa o jeho plot keď som šiel do auta..hento čo hovorí Sinner či ostatní to si môžu strčiť za klobúk..niesu prvý deň v robote aby nevedeli načo si majú dávať pozor.
Reagovat
Nola
naco to stale riesit, aj tak nikoho nepresvedcis, kto Hriesnikovi fandi.... niektori su novi fandovia, ale cast je tych, co fandila v minulosti niekomu z B3, ja som to uz zabalila, ver tomu, ze cas vsetko zrovna, len treba tomu verit, tak ako sa vsetko vyvrbilo u B3, vieme co sa dialo, ako sa postupovalo za urcitych okolnosti a vieme aky je nakoniec vysledok, ak klamali, ver tomu, ze trest pride, aj ten naj cyklista to psychicky neuniesol a zacal nakoniec spievat, aj jeho verni ho potopili, ktovie ci nezacnu spievat vyhodeni clenovia timu, ked im dojdu prachy a nikto ich nebude chciet zamestnat
Reagovat
diskuse
Tohle není pravda. Např. já tu tlačil Sinnera i na French Open, než se rozjel dopingový skandál, a zjistilo se, že podvádí. Jsem ochotný ho podporovat za nějaké dva roky, až mu vyprší pomyslný Ban za doping.

Jediný, kdo se tu rozhoduje, komu fandit na základě toho, jestli zvlhne vagína a dobře maže, jsi ty. Aničko "výtok" WintourOVÁ.
Reagovat
turista
Bez obalu. Je to nepřítel. Navíc s tunami másla na hlavě. Protěžovaný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist