Sinner přehrál domácího Paula a o semifinále v New Yorku zabojuje proti Medveděvovi

3. 9., 08:02
Aktuality 29
US OPEN - Jannik Sinner (23) na US Open zvládl duel s nebezpečným Američanem Tommy Paulem (27) a podruhé se ve Flushing Meadows dostal do čtvrtfinále. Ital zvítězil 7:6, 7:6, 6:1 v nočním zápase na kurtu Arthura Ashe a vzájemnou bilanci upravil na 3:1. O semifinále se utká s Daniilem Medveděvem (28).
Sinner porazil domácího Paula a v New Yorku postoupil do čtvrtfinále. ( @ Profimedia / ČTK / AP / Adam Hunger )

Sinner –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Paul 7:6, 7:6, 6:1

Jannik Sinner zvládl duel proti domácímu Tommymu Paulovi v nočním zápase na kurtu Arthura Ashe ve třech setech. První hráč světa si musel poradit nejen se soupeřem, ale také s diváky, kteří byli jasně na straně domácího Američana. Postup do druhého čtvrtfinále US Open slavil za dvě hodiny a 42 minut, když první dvě sady vybojoval v tie-breaku a ve třetí už měl jasně navrch.

Začátek zápasu se Italovi vůbec nepovedl a prohrával 1:4, sadu však dokázal otočit a zkrácenou hru získal poměrem 7:3. Ve druhém dějství ani jeden z hráčů nezaváhal na podání a byl to znovu Sinner, kdo rozhodl ve vyrovnaném tie-breaku. Američana ztráta dvou vyrovnaných setů položila a do konce utkání získal už jen jednu hru.

Sinner během utkání zahrál 29 vítězných míčů a 10 es a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3:1. Po prohrané úvodní sadě turnaje proti dalšímu Američanovi Mackenzie McDonaldovi vyhrál už devět setů v řadě a ve Flushing Meadows podruhé postoupil mezi nejlepších osm hráčů.

"Ani jeden z nás jsme nehráli svůj nejlepší tenis, bylo trochu větrno a bylo těžké najít rytmus. Já jsem ho našel ve třetím setu a můžu být na sebe hrdý, že jsem porazil tak těžkého soupeře a postoupil do dalšího kola," zhodnotil zápas v rozhovoru na kurtu Sinner.

Ital letos zažívá svou nejlepší sezonu a daří se mu i na turnajích velké čtyřky. Na Australian Open poprvé triumfoval na majorech, na Roland Garros prohrál až v semifinále s Carlosem Alcarazem a ve Wimbledonu ve čtvrtfinále s Daniilem Medveděvem. Právě ruský hráč bude jeho soupeřem v boji o semifinále. Pátý nasazený a vítěze turnaje z roku 2021 obhajuje loňské finále.

Borges –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Medveděv 0:6, 1:6, 3:6

Daniil Medveděv v osmifinále US Open deklasoval 6:0, 6:1, 6:3 outsidera Nuna Borgese, který v předchozím kole vyřadil po odvrácených mečbolech českého teenagera Jakuba Menšíka. Šampion ročníku 2021 a loňský finalista bude ve čtvrtfinále čelit světové jedničce Jannikovi Sinnerovi.

Rus tak i letos potvrzuje, že se mu na posledním grandslamu sezony daří nejvíce. Mimo zisku jediného titulu z majorů zde přidal další dvě finále a popáté z šesti posledních ročníků postoupil do čtvrtfinále.

Medveděv vede ve vzájemné bilanci 7:5, poslední grandslamové utkání ve Wimbledonu vyhrál po pětisetové bitvě. Přechozích pět utkání na tvrdém povrchu vyhrál Sinner.

Výsledky dvouhry mužů na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

29
Přidat komentář
RFanousek
Přesně kvůli takovým kecům jaké tady předvádí mistr Diskuse a další na sociálních sítích, doufám, že Sinner vyhraje toto US Open. To by byl úžasný zdvižený prostředníček.
Naopak vítězství Medveděva za trvající déle invaze na Ukrajinu by bylo pro každého normálního člověka sportovní tragédií.
Forza Jannik!
Reagovat
Pe3k
No mluví se teď hodně i o Zverevovi a dokonce Dimitrovovi. Jasně Grigor není žádný favorit, ale zase je to jeho jediná a možná poslední šance na to urvat gs. Tento poslední major je vždy ten nejvíce překvapivý a výsledkově divoký. Všichni 3 co vyhráli po jednom slemu Del Po, Čilič, Medvedev vyhráli právě US open.
Reagovat
Nola
Grigor to fyzicky neustoji, s Rublevom uplne odpadol cele dva sety...... mal by si najat masera, ktoreho Hriesnik vyrazil
Reagovat
turista
Medveděv odsoudil Putinovu agresi na Ukrajině. Snad nejhlasitěji se proti té válce na UA ozval Rubljov.
Reagovat
Orgasmator
Politika a podsouvání názorů...
Reagovat
Nola

a to tento fanda bojoval proti ockovaniu, ak si dobre spominam.....
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Pe3k
Skinner vs Medvěděv je předčasné semifinále, možná jeden z vrcholů letošního open.
Reagovat
annah
Budu držet Jankovi všechny palce, aby Meďoura poslal domů.
Reagovat
diskuse
Annah.... vtipné. Fanynka Federera. Máš podobné jméno jako ta stará hydra z Vogue časopisu, Anna Wintour. Tahle uschlá větev vymyla mozek celé jedné generaci Britů a Američanů.

A byla to Wintour, která neúspěšně tlačila Prime Federera proti Prime Djokovicovi jenom proto, aby Federer totálně selhal. Přesně tak jako včera tlačila xenofobka a rasistka Wintour Džasmínku Paolini proti další hráčce z východní/střední Evropy, naší české Muchové.

Proč mě tedy nepřekvapuje, že naše RF chlupatého podporovatelka tlačí Itala, že? Co je ovšem zarážející... i pres dopingový skandál Sinnera.

Takže se nabízí otázka... jsi stejný křivák jako Sinner a Cahill? Podporuješ doping ve sportu a nerovné vyhodnocování dopingu a dvojí metr? Podporuješ nerovný přístup k odlišným národnostem? Jsi xenofob vůči Číně, Indii, Rusku či Africe? Taky podvádíš v normálním životě? Bojkotovala jsi US Open po vpádu USA do Iráku? Rozená za éry komunismu, že? :)) Krásné pokrytectví. Bravo, skvělá práce... Ty česká WintourOVÁ. :)
Reagovat
peek
Máš to v hlavě v pořádku? Z přezdívky a jedné věty o fandění vyvodit takové žvásty? To naopak hodně nelichotivého vypovídá o tobě.
Reagovat
elsky
Vypadá to na řádně vypatlanou mísu. Ale to je na internetu normální
Reagovat
Patik
V jednom má však pravdu ľudia sú pokrytecki a pokriveni jak hovado..keď Rusko začalo vojnu vymazali všetko čo sa Ruska týka zo sveta vrátane vlajok hymny a milión ďalších veci..keď Amerika (čo je snáď najväčší vojnový stvac na tejto planéte) vedie podchvíľou vojnu na rôznych miestach je to v poriadku a nikto nič...ľudia si vyberajú len to co sa im hodí pretože médiá ktoré pisu čo sa im hodí im to vmasirovali do tých dutych hláv.. naspäť k tenisu..dúfam že to tam Medvedev vyhrá celé a vklude nech do konca sezóny nestratí ani set...nech ruskí športovci povyhravaju všetky turnaje dokonca sezóny a čo...keď mohol španiel či svajciar či srb vyhrávať turnaj za turnajom nech vyhrá aj rus..je to športovec ako každý iný pokiaľ hra fair play je všetko v poriadku.
Reagovat
elsky
To je zase jiný téma- někteří se tu tetelí po každé ruské prohře, jiní naopak. Tak nějak jim to pomáhá..
Reagovat
vavrinec
Aha ? Tak tenhle "diskujicí" je ještě horší případ, než ten nešťastný "FulnekUltras". U toho se to dalo ještě pochopit, ten duševně vězel v padesátých létech, ale u tohoto případu žádná omluva není. Tohle je krajně zlý člověk který diskutuje s jedinou myšlenkou, všem těm, co jsou opravdu dobří to řádně "osolit" a vylít si na nich svou nenávist k celému světu, který ho dostatečně neuznává a nehýčká coby génia.
Reagovat
annah
Na to je dobrá rada: nečíst ty příspěvky. Já už to dělám dlouho, jak vidím příspěvek nicku "diskuse", protože to byl vždycky nenávistný děs, diskuse žádná. Předpokládám, že v tom neochvějně pokračuje.
Reagovat
Patik
Sinner bohužiaľ vyhrá US Open po dopingovej kauze..takto to proste funguje vo svete.. podvodníci vyhrávajú a poctivý bojujú.
Reagovat
peek
Nesmysl. Bylo to stopové množství anabolického steroidu klostebol aplikovaného sprejem na kožní ranku. Čili obyčejný omyl bez jakéhokoliv vlivu na výkon. Při pohledu na postavu Jannika je každému jasné, že on anabolické sterody neužívá. Na to jsou na okruhu jiný svalovci :-)
Reagovat
diskuse
Bože ty jsi ale jednoduchý. Stejně jako dezolátní nevzdělaný naivní dezinformátor čobolisko Royal.Blue.

Mimochodem. Steroidy nejsou pouze k tomu, aby po nich člověk nabral svalovou hmotu. Některé slouží k tomu, aby se při tréninku snížilo nebezpečí zranění a zlepšila regenerace. Tvůj pohled na steroidy je šílené zkreslený.

Sinner dopoval jak kráva celou přípravu před Australian Open 2024. Cyklus mu vyšel skvěle a na AO měl hodnoty negativní. Jeho tým byl ovšem neopatrný a špatně načasoval cyklus a vysazení PEDS před IW... Voilala... Sinner byl usvědčen z podvodu. Cyklování se děje ve všech sportech, obzvláště v boxu a kulturistice.

Clostebol se navíc užívá k tomu, aby se zakryly jiné steroidy v těle, takže nějaké stopové množství opravdu nevypovídá o Sinnerove nevinně... Ba naopak... TÍM HŮŘ.

Jde rovněž o to, že Sinner nebyl schopný často zvládat zápasy s Djokovicem a Medvedevem. Medvedev obvykle totálně zničil Sinnera fyzicky. Ale ve finále AO 2024 to bylo naopak. Po skandálu na IW se utkali znovu na Wimbledonu 2024, a světe div se, najednou to Sinner fyzicky nezvládl. Italský klaun, jaké "překvapení". Trenér Cahill má bohatou historii s dopingem svych svěřenců. Tohle je systémová rakovina a Sinner je viníkem. On zodpovídá za své tělo.

Zarážející je rovněž to, že zatím Sinner oficiálně nedostal body zpět do žebříčku a prize money za IW - opravte mě, pokud nedošlo k update. Mluvil o tom McEnroe před pár dny na US Open.

Buď jak buď, Sinner je cheater a měl by mít zastavenou činnost do roku 2026. Ale peníze a jeho konexe na italské bafuňáře mu zadek zachránily. :))
Reagovat
peek
Tak určitě. A důkazy pro takové obvinění jistě máš a předložíš, že?
Reagovat
diskuse
Důkazy už dávno jsou, celá kauza Sinnera a stav profesionálního sportu toho je důkazem. Výsledky jeho testů. Stačí kritické myšlení a řídit se důkazy. Nakonec Jannik jako správný křivák vykopnul půlku svého týmu. Vlk se nažral a koza zůstala celá. A ten člověk, který Sinnera zastupoval? Bývalý člen skupiny, která vyhodnocovala případ Sinner. Jasný střet zájmů. Vinen a usvědčen jako malý ginger boy. :))
Reagovat
peek
Kde jsou? Odkazy jistě dáš. Jinak to je jen plácání.
Reagovat
diskuse
Hmmm, takže pozitivní dopingové testy už nejsou důkazem? Ještě blbější, než jsme si mysleli. :))

Pardon, pozitivní dopingové testy indikují doping pouze u Rusů, Čechů, Číňanů, Srbů... Nefungují stejně na odlišné národnosti. Ty kopýtko. :)
Reagovat
elsky
Už dávno jsou.. ale kde? Máme věrohodný zdroj nebo jen kecy?
Reagovat
diskuse
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Andrea_Gaudenzi

A tenhle pán je v čele světového tenisu. Hihi. :)) Say no more. :)
Reagovat
vavrinec
Vy jste neuvěřitelně hloupý člověk, pane "diskuse". Pokud se, při dnešní kontaminaci všeho vším budeme zabývat stopovými množstvími "něčeho" v krvi či moči, tak za chvíli můžeme zrušit profesionální sport, protože je v podstatě nemožné se tomu ubránit (ano, to je cílem některých "expertů" WADA, kteří to i mimo záznam přiznávají). Sinnerů "případ" a jeho řešení je naprosto v pořádku, šílené byly předchozí případy, třeba Simony Halep. Ano, v případě Sinnera se "soudruzi" lekli jeho právníků a znalců, ale je třeba se na jejich straně z toho poučit a začít konečně postupovat s mozkem v hlavě a ne v zadní části těla. Stanovit minimální limity, od jakých se vůbec budeme dopingem zabývat by byl první správný krok (pochopitelně nezávislými experty, ne fanantiky z WADA).
Reagovat
turista
Sinner je mainstreamovy hrdina s máslem na hlavě a s hroší kůží. Viktor Troicki dostal rok za to že neodevzdal krev, pouze moč. Škoda mluvit. Tenhle chlápek nedostal ani symbolické tři měsíce.
Reagovat
diskuse
Buď se má doping plně legalizovat pro všechny bez rozdílu nebo se má doping plně zakázat pro všechny a striktně dodržovat. Nemám problém ani s jednou variantou. Musí být stejně nastavené podmínky, nyní nejsou.

Jinak soudě podle toho, s jakou erudicí a nadšením zde analyzuješ moč, tak jsi zase jednou potvrdil, jaký inkontinent jsi, pane geronte. :)
Reagovat
Ereinion
tobě jde jen o to, aby Djokovič měl minimální konkurenci jak v 2018-23, hihi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist