Sinner rozlítil francouzské pořadatele. Po triumfu v Melbourne se odhlásil z Marseille

30. 1., 13:23
Aktuality 41
Jannik Sinner si po životním triumfu na Australian Open a zisku prvního grandslamového titulu naordinoval očekávaný odpočinek. Velké pochopení pro to ale nemají pořadatelé halového turnaje ATP 250 ve francouzském Marseille, kde měl italský mladík v příštím týdnu plnit roli nasazené jedničky. "Pohrdá námi," objevilo se krátce na oficiálním účtu turnaje na platformě X.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© Profimedia)

Jannik Sinner v neděli v Melbourne ve svém prvním grandslamovém finále utekl Daniilu Medveděvovi ze stavu 0:2 na sety a stal se prvním italským vítězem Australian Open.

Sociální sítě zaplavily gratulace a úspěchu italského tenisty využili k vlastní propagaci také pořadatelé podniku ATP 250 v Marseille, kde měl být Sinner v týdnu od 5. února největší hvězdou. "Ještě sedm dní čekání a Jannik Sinner bude v Marseille," napsali nadšení organizátoři na platformu X a připojili odkaz na koupi vstupenek.

Druhý den už ale tolik nadšení nesdíleli. Sinner se s ohledem na únavu a mediální vytížení z turnaje na jihu Francie odhlásil a na oficiálním účtu turnaje se objevilo "Sinner pohrdá l'Open 13 Provence 2024". Na Francouze se okamžitě sesypala kritika a kontrovezní příspěvek byl nahrazen strohým "Sinner se odhlásil z Open 13 Provence 2024".

Sinner se oproti původním plánům v Marseille nepředstaví druhý rok po sobě. Loni se omluvil až v den svého prvního zápasu proti domácímu mladíkovi Arthuru Filsovi. Odhlášení vysvětloval únavou po čtyři dny staré porážce ve finále v nizozemském Rotterdamu.

Letos bude dvaadvacetiletý Ital chybět ve městě na Azurovém pobřeží rovněž po finálovém zápase s Daniilem Medveděvem, tentokrát však po vítězném souboji a životním úspěchu. Před odletem na Masters 1000 v Indian Wells a Miami by se měl představit od 12. února na pětistovce v Rotterdamu.

Největšími favority v Marseille by letos měli být světová osmička Hubert Hurkacz z Polska a Bulhar Grigor Dimitrov, z českých tenistů jsou přihlášeni Jiří Lehečka i Tomáš Macháč. Pořadatelé údajně lákají ještě německou jedničku Alexandera Zvereva.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Žabožroutský bafuňáři, žádný překvapení... Ital, teda skoro Rakušák urazil Francouzskou hrdostsmile On jim to snad udělal naschvál
Reagovat
Pergolek
Rád bych podkotl, že Sinner vybojoval největší titul, který může v tenise získat. 14 dní byl v obrovském psychickém i fyzickém vypětí, získal grandslam, nic většího vyhrát nemůže. Pořadatelé by se měli zamyslet a uvědomit si, že za těch 14 dní odehrál 7 utkání. Tenis není spiceny fotbal, kde ti drevaci zahraji za 14 dní vsehovsudy 4 zápasy max. A to ještě za předpokladu, že hrají poháry. Ostatní dva zápasy za 14 dní maximálně. Opakuji: Tenis není spiceny fotbal, je to úplně jiná liga, která se s nejzkorumpovanejsim sportem na světě nedá měřit. V tenise za vás nikdo nic neudělá, musíte si to uhrát sami fyzicky i mentálně. Ale to žabožroutům těžko vysvětlovat.
Reagovat
PetaM
Je vtipné, jak si zaprděná dvěstěpadesátka myslí, že je něco více.
Reagovat
Pergolek
Reagovat
KARLICEK
Copak vám fotbal udělal, nějakej sprostej. On odehrál 7 utkání, ale plno jiných jenom 1, takže míň než ti fotbalisti. A on teď hrát nebude, tak se to taky srovná. Tyto sporty se nedají porovnávat. Sportu zdar a slušně
Reagovat
Pergolek
Můžeš jít s obdivem k fotbalu na eurofotbal, tady se řeší tenis. Ne spiceny nejzkorumpovanejsi sport na světě.
Reagovat
Amputace
Tak proč jsi ty tím, kdo fotbal vytahuje?
Reagovat
Pergolek
Jako příklad. Ale rozhodně ho neobhajuju. Špinavý sport, nejzkorumpovanejsi na světě. Samé podvody, uplaceni atd. Poslední 10 MS ovlivněná volba MS, kolik lidí zemřelo při stavbách stadionů. Ať jde celý fotbal dpc.
Reagovat
Pergolek
Jak píšu, běžte na eurofotbal, tam můžete nejspinavejsi sport na světě adorovat.
Reagovat
Amputace
Kdo jsi, abys mě někam odkazoval? Budu si psát, co chci a kam chci. Navíc téma fotbalu jsi vytáhl ty, tak se laskavě s těmi kecy vzpamatuj.
Reagovat
Pergolek
Spiceny korupcnicky fotbal. Stačí ti to takto?
Reagovat
Amputace
Bože, ti noví trollové tady na TP vážně nemají žádnou úroveň. Kde jsou časy Petříka, Rogera_Federera a spol. v primu.
Reagovat
srnecek
Reagovat
Pergolek
Ty jsi hrozná lemra. Morální kompas nula, uznává nejzkorumpovanejsi sport na světě a ještě tu píše o nějakém TP. Chceš kapesníky lemro?
Reagovat
Pergolek
Tepomete, napiš si Petrikovi a spol., že je chceš vyhulit, špíno.
Reagovat
srnecek
... tento portál nemá slúžiť na ventiláciu zakomplexovaných, ani na ich liečenie.
Reagovat
KARLICEK
Tys musel někdy ten fotbal hrát, že seš tak chytrej, když ho vůbec nesleduješ a nás ostatní posíláš tam, kde to máš pročtený. Hlavně klídek ať ti nepraskne cévka.
Reagovat
Amputace
S tím fotbalem jsi hodně mimo. Jinak souhlas.
Reagovat
pumpier1
Vážený , tenista za zápas naběhá tak 2 km ., odpočíváí na lavičce utírá se ručníkem ,jí a pije atd . Kdežto průměr naběhaný ve fotbale je okolo 12 km a musí makat 2x 45 minut vy mícháte hrušky s jabkama .
Reagovat
sojka1
to me zaujalo, 2 km a jeste se u toho pije a basti.... :-))) urcite neminim srovnavat neco tak rozdilneho, ale takhle utrit tenis.... nevim, kolik ma v prumeru kontaktu s micem fotbalista, urcite je to podle postu, ale jedina tenisova vymena muze mit u pinkacu 20x, klidne vic uderu a ve vrazednem tempu. Makani v delce 2x 45 min me take neohromuje, ten cas je pevny, v tenise neni nic dane a jediny game muze trvat 15 - 20 min. A zanedbatelna neni ani psychicka zatez jednotlivce, ktera je prece behem zapasu u kolektivnich sportu rozlozena, kdezto individual ji nese uplne sam... atd..... opravdu souhlas, jablka a hrusky, ale operovat jen km fakt nejde, myslim, ze si tenista to kousnuti do bananu zaslouzi.. :-)
Reagovat
lvicek
Hehe, zni to jako celkem prijemnej piknik, ze? 2km za dve, tri hodky, to dam celkem v pohode i ja, k tomu obcerstveni, obcas i hudebni doprovod
Reagovat
pumpier1
To srovnával p.Pergolek. Kdyby obhajoval to že Sinner musí řešit aklimatizaci Zima - Léto tak to beru nebo časový posun , cestování ,tak to beru ale srovnávat fotbal s tenisem je na hlavu . Vy píšete o dotecích , ale fotbalista nabíhá a sleduje protihráče . Jestli nevíte tak čas úderů i 5 setech nepřekročí 10 minut a při těch 20 úderech můžou si pinkat a stát na místě (fotbalista se nemusí i dotknout míč a naběhá okolo těch 12 km) . Na tenise , což není snad v žádném sportu , aby měl sportovec 2 pokusy při podání když to první zkazí. Aby byl tenis koukatelný musí se změnit pravidla , protože málokdo se vydrží koukat někdy 5 hod.
Reagovat
srnecek
Žasnem a usmievam sa...Čo sa tu už 2 dni rieši?
Trochu mi to pripomína variáciu GOAT debaty....
Reagovat
sojka1
to je pravda, ted sem zase koukam, totalni blbiny, ovsem zasadni je, ze si kazdy jedeme sve.... priklad: ja pocet kontaktu s micem, fotbalista pocita dobu s micem... :-))) tak alespon, ze Amputka ma tradicne dobrou slohovku.... ;-)
Reagovat
Amputace
Pravda, ale je to zkrátka neporovnatelné. Fyzicky je zřejmě náročnější fotbal - přece jen, to, že fotbalista odehraje v průměru 2 zápasy týdně a tenista jich standardně dokáže odehrát 5, není náhoda. Pokud by to bylo v lidských silách, nebyl by přece jediný důvod, proč by těch 5 zápasů nemohli hrát také fotbalisti. Vydělalo by se více peněz, byla by lepší sledovanost, prodej vstupenek atd. Na druhé straně tenis zase na rozdíl od fotbalu stojí primárně na nepřirozeném pohybu. Zatímco fotbalista běhá pořád více méně rovně, pohyb tenisty je postaven na nepřirozeném a dost prudkém pohybu do stran. Troufal bych si říct, že z hlediska problémů s klouby a vazy (pokud nepočítáme fotbalová zranění spojená s konkrétním zákrokem protihráče) jsou na tom tenisté nepoměrně hůř. Ale kdoví. Vážně těžko se to srovnává.

Podobnou logiku můžeme aplikovat i na ty pauzy v tenise. Protože tenisté vydávají energii v krátkých, ale velmi intenzivních pásmech, musí tam ty pauzy být. To je podobné, jako kdybys po fotbalistovi chtěl, aby 45 minut jenom sprintoval. Pokud by tomu tak bylo, také by zřejmě nebyla jen jedna přestávka, ale bylo by jich třeba 5 za poločas. Těžko si představit, že by bylo v lidských silách odehrát pětisetový zápas nejvyšší úrovně jen se čtyřmi krátkými přestávkami mezi sety.

2 pokusy na podání mi právě připadá na tenise jako jedno z nejatraktivnějších a nejzábavnějších pravidel :) Určitě bych zrovna tomuto nezazlíval, že tenis zpomaluje.
Reagovat
magnus
Sinner sa bojí ísť do Marseille, lebo je tam vysoká kriminalita treba viac turnajov v strednej europé, tá je bezpečná.
Reagovat
Teo
xdddd
Reagovat
Nola
rozumne planovanie, ten turnaj nie je nejak dolezity pre vitaza AO, a marketing bezi na plne obratky, to sa musi nechat, nic ine za tym netreba hladat..... mensie turnaje budu zial musiet ozeliet vitaza GS, jedine, ze by ponukli startovne, ktore sa neodmieta, ale zatial nie je Federer....
Reagovat
Blondie

Asi frustrace marketingového týmu, co promoval Jannika a teď musí informovat o jeho neúčasti.
Nicméně to není hráčův problém, opravdu mohli čekat, že se odhlásí.
Reagovat
vavrinec
Přísně ho potrestají. Příští rok ho nepozvou!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím, že ještě rádi, ale tak nějak tuším, že mu do toho zas něco vleze
Reagovat
HAJ
To jsou magoři, nechali by Sinnera zhuntovat, jen aby měli reklamu. Bych chtěl vědět, kdo hraje tento týden z hráčů , co postoupili do závěrečných kol Australian Open.
Reagovat
Kandinsky1
Klasičtí nabubřelí žabožrouti
Reagovat
Otmar
Tak s tím bych souhlasil. Nějakou dobu jsem tam pobýval a horší nacionalisty neznám....namyšlení, urážliví, arogantní. A nafasovali tak krásný kus Země.
Reagovat
aligo
Co čekali?
Reagovat
turista
Tak ať si pozvou Djokoviče.
Reagovat
Tennisfan77
Rezavé plechovky nikoho už nezajímají.
Reagovat
turista
Poněkud urážlivý komentář na hráče, který klepe na dveře Klubu tenisových stovkařů s 98 tituly ve sbírce.
Reagovat
enka
Kdybys byl Tennisfan,tak takovou blbost nenapíšeš,joudo
Reagovat
Nola
to nemyslis vazne, ze ano? ty by ho najradsej napchal na vsetky turnaje, len aby d o l e p i l tebou stanovenu metu ma za par mesiacov 37 rokov a ty sa k nemu spravas ako by mal o 15 menej...... budes rad, ak ho uvidis v Dubaji, mozno az v Monte Carle
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist