Sinner se po rozpačitém startu na US Open rozjel, Michelsenovi povolil jen šest gamů

29. 8., 23:46
Aktuality 4
US OPEN - Světová jednička Jannik Sinner (22) na US Open po úvodní prohrané sadě s Mackenziem McDonaldem ztratil v dalších šesti setech dohromady jen 11 gamů. Dalšího Američana Alexe Michelsena (20) deklasoval 6:4, 6:0, 6:2 a postoupil do třetího kola. O osmifinále i při čtvrté účasti na závěrečném majoru sezony si italský tenista zahraje s Australanem Christopherem O'Connellem.
Jannik Sinner (© Profimedia / ČTK / AP / Julia Nikhinson)

Sinner – Michelsen 6:4, 6:0, 6:2

Jannik Sinner na US Open hraje první turnaj po zveřejnění březnové dopingové kauzy, ze které byl v tichosti a téměř bez trestu omilostněn. V úvodním kole s Mackenziem McDonaldem sice prohrál první set, ale od té chvíle dominuje.

Další sety vyhrál 6:2, 6:1, 6:2, 6:4, 6:0, 6:2. Ve druhém kole nedal šanci Alexi Michelsenovi, s o dva roky mladším Američanem se tento měsíc utkal podruhé a stejně jako na Masters v Cincinnati uspěl bez ztráty setu, byť v úvodní sadě dvakrát neudržel podání.

Pro Sinnera je v tuto chvíli US Open nejslabším grandslamem. Zatímco na Australian Open triumfoval a na pařížské antuce a londýnské trávě hrál semifinále, ve Flushing Meadows je jeho maximem předloňské čtvrtfinále. V něm nevyužil mečbol proti pozdějšímu šampionovi Carlosovi Alcarazovi.

V New Yorku startuje týden po triumfu na Masters v Cincinnati a hlavně po zveřejnění informace o dvou pozitivních testech na přítomnost steroidu. Ty měl mít v průběhu března, ovšem pokaždé byl úspěšný s odvoláním a vysvětlením a body a peníze mu byly odebrány pouze za výsledek na Masters v Indian Wells.

Ve třetím kole bude sedm zápasů neporažený Sinner opět vekým favoritem. Utká se s Australanem Christopherem O'Connellem, s nímž prohrál před třemi lety v Atlantě, ale letos v Miami ho už přehrál.

Sedmý nasazený Polák Hubert Hurkacz prohrál s Australanem Jordanem Thompsonem 6:7, 1:6, 5:7 a na US Open se ani na sedmý pokus nedostal do třetího kola. Třicetiletý |Thompson si o vyrovnání grandslamového maxima právě z newyorkského majoru z roku 2020 zahraje s Italem Matteem Arnaldim (H2H 0:0).


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
turista
Sinner má asi hroší kůži když má takové máslo na hlavě a nehne to s ním.
Reagovat
QacO
Opička alkač je vonku......no to je krásne ráno !!!
Reagovat
paddy
pokud ještě nevíte, tak Kozoroh začal prodávat trička "World against No1e"
za 23 USD může být jedno vaše smile
https://capitoneshirt.com/product/novak-djokovic-world-against-no1e-shirt/

a jelikož turista je nyní v USA, tak jsme ho dokonce mohli zahlédnout i v hledišti přímo v tom tričku, které mu dal Kozoroh z přátelství zdarma smile
https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/72/940x/secondary/Novak-Djokovic-5592637.avif?r=1724926116857
Reagovat
turista
Už jsem zpět v Praze.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist