Sinner se utká s Medveděvem, Alcaraze čeká neoblíbený Paul. Sunová se pokusí zaskočit i Vekičovou

9. 7., 04:00
Previews 165
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu jsou na programu první čtvrtfinálové duely. Světová jednička Jannik Sinner sehraje šlágr loňských semifinalistů s Daniilem Medveděvem, obhájce titulu Carlos Alcaraz bude čelit svému neoblíbenému protivníkovi Tommymu Paulovi. Kvalifikantka Lulu Sunová se pokusí zapsat další překvapivý skalp, tentokrát proti Donně Vekičové, a Jasmine Paoliniová nastoupí k souboji s Emmou Navarrovou.
Jannik Sinner sehraje šlágr s Daniilem Medveděvem (© AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, úterý 9. 7.

Čtvrtfinále mužů
Sinner (1-It.) - Medveděv (5-) | Centre Court (14:30 SELČ)
Alcaraz (3-Šp.) - Paul (12-USA) | No.1 Court (15:30 SELČ)


Čtvrtfinále žen
Sunová (N. Zél.) - Vekičová (Chorv.) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Paoliniová (7-It.) - Navarrová (19-USA) | Centre Court (16:30 SELČ)

 

Sinner – Medveděv | 14:30 SELČ

Jannik Sinner měl z nejvýše nasazené trojice a největších tří favoritů na titul papírově nejtěžší cestu do čtvrtfinále. A dle očekávání se potížím nevyhnul, nicméně postupně svou výkonnost zlepšuje. V úvodních dvou kolech ztratil set s Yannickem Hanfmannem i bývalým finalistou Matteem Berrettinim, avšak proti Miomirovi Kecmanovičovi i nasazenému Benovi Sheltonovi mu stačily tři sady.

Ještě před rokem stále čekal na první semifinálovou účast na grandslamech. Teď je ovšem úplně jiným hráčem a jedním z největších adeptů na triumf na každém z podniků velké čtyřky. Loni právě ve Wimbledonu poprvé překonal čtvrtfinálovou fázi na majorech, a to po čtyřsetovém vítězství nad Romanem Safiullinem. Ve čtvrtfinále grandslamů uspěl až na pátý pokus.

Dvaadvacetiletý Ital poté po skončení US Open nastartoval životní období a letos je nejúspěšnějším hráčem na hlavním okruhu. To potvrzuje skvostná bilance 42:3 v aktuální sezoně, všechny tři porážky zaznamenal až v semifinálové fázi. Navíc na Australian Open získal svůj první grandslamový titul a na nedávném French Open byl dvakrát jediný set od další finálové účasti na majorech.

Od začátku loňského srpna posbíral sedm trofejí a po letošním French Open se stal novou světovou jedničkou. Během tohoto období se mimo jiné výrazně zlepšil v soubojích právě s Medveděvem. Loni v březnu prohrával ve vzájemné bilanci s jedním ze svých největších rivalů 0:6 a teď ve čtvrtfinále letošního Wimbledonu může stav srovnat.

Vizitka Jannika Sinnera.Vizitka Jannika Sinnera. (@ Livesport)

Sinner – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Halle, Miami, Rotterdam, Australian Open (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Halle (triumf)
Bilance: 42:3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 9:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 7:2 (kariérní 29:29)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 2:0 (kariérní 3:4)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (semifinále)

Sinner – Wimbledon

Kariérní bilance: 13:3
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1:1
Generálka: Halle (triumf)
Cesta turnajem: Hanfmann (6:3, 6:4, 3:6, 6:3), Berrettini (7:6, 7:6, 2:6, 7:6), Kecmanovič (6:1, 6:4, 6:2), (14) Shelton (6:2, 6:4, 7:6)

 

Daniil Medveděv potkal v osmifinále bývalého šampiona wimbledonské juniorky Grigora Dimitrova a na kurtu se příliš dlouho nezdržel. Bulhar se totiž zranil a na konci úvodního dějství musel vzdát. Osmadvacetiletý Rus sám v posledních týdnech bojoval se zdravotními problémy, v osmifinále nedávného French Open ho trápily puchýře na noze a po vyhraném prvním setu uhrál už jen šest gamů.

Bývalý lídr žebříčku se považuje za specialistu na tvrdé povrchy a na Australian Open i US Open má výbornou historii. Pro French Open a Wimbledon to však neplatí. Na druhou stranu je potřeba zmínit, že se postupně zlepšuje i mimo oblíbené betony, zejména ve Wimbledonu. V roce 2021 byl v All England Clubu kousek od čtvrtfinálové účasti a loni vypadl až v semifinále.

Do semifinále loňského ročníku Wimbledonu se ovšem dostal i díky velmi příznivému losu. V osmifinále mu vzdal Jiří Lehečka a pak narazil na debutanta ve čtvrtfinále grandslamů Christophera Eubankse. Teď bude mít ve čtvrtfinálové fázi podstatně těžšího protivníka. Na trávě má s hráči TOP 5 bilanci 1:2, porazil pouze Stana Wawrinku tady ve Wimbledonu v roce 2017.

Šampionovi US Open 2021 se v poslední době vůbec nedaří proti největším rivalům. Se Sinnerem, Novakem Djokovičem a Carlosem Alcarazem prohrál dohromady posledních osm soubojů. Vypadá to tedy, že tito tři už přišli na to, co na Medveděva platí. To není dobrá zpráva pro jeho sebevědomí, obzvláště v zápasech s nimi.

Vizitka Daniila Medveděva.Vizitka Daniila Medveděva. (@ Livesport)

Medveděv – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Indian Wells, Australian Open (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (čtvrtfinále)
Bilance: 32:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 4:3 (kariérní 45:44)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 8:1)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (osmifinále)

Medveděv – Wimbledon

Kariérní bilance: 17:5
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1:0
Generálka: Halle (2. kolo)
Cesta turnajem: Kovacevic (6:3, 6:4, 6:2), Müller (6:7, 7:6, 6:4, 7:5), Struff (6:1, 6:3, 4:6, 7:6), (10) Dimitrov (5:3 skreč)

 

Vzájemná bilance: Medveděv vede 6:5, ale prohrál posledních pět střetnutí. Sinner v poslední době proti Medveděvovi dominuje a pět výher v řadě nad tímto soupeřem mu musí poskytovat jistou psychickou výhodu. Na travnatých dvorcích je úspěšnějším hráčem a dá se očekávat, že pokud nebude zdravotně limitovaný, tak vzájemnou bilanci ve čtvrtfinálovém duelu v letošním ročníku Wimbledonu srovná.

 

Alcaraz – Paul | 15:30 SELČ

Carlos Alcaraz měl v úvodních dvou kolech potíže s výraznými outsidery Markem Lajalem i Aleksandarem Vukicem, ale pokaždé zvítězil bez ztráty setu. V dalších dvou zápasech už mu hrozil klidně i konec na turnaji, proti Francesovi Tiafoeovi byl jen tie-break od porážky a v osmifinále musel v koncovce čtvrté sady likvidovat sérii tří brejkbolů Uga Humberta. Proti francouzskému protivníkovi se rozhodující sadě na rozdíl od předchozího utkání nakonec vyhnul (6:3, 6:4, 1:6, 7:5).

Jednadvacetiletý Španěl zatím nehraje ve Wimbledonu ve své nejlepší formě, ale i díky příznivému losu to zatím nepotřeboval. Větším problémem by nemusel být ani Paul, přestože v předchozích soubojích dost vzdoroval a má s favoritem vyrovnanou bilanci. Alcaraz nicméně s těmito hráči na grandslamech obvykle neprohrává. V pěti z předchozích osmi čtvrtfinále na majorech čelil někomu z TOP 10 žebříčku, a pokud narazil na protivníka figurujícího mimo elitní desítku, tak každý dohraný duel v této fázi zvládl.

Už ve velmi mladém věku je schopen svůj výkon výrazně pozvednout, pokud se dostane do problémů. I proto je jedním z největších favoritů na titul, ačkoli nehraje ve stabilní formě. Pomalejší rozjezd měl i v loňském ročníku Wimbledonu, ve čtvrtfinále však suverénně přehrál Holgera Runeho, v semifinále nedal šanci Daniilovi Medveděvovi a ve finále udolal v pěti setech sedminásobného šampiona Novaka Djokoviče.

Ve čtvrtfinále grandslamů má bilanci 5:3, ve čtyřech z pěti vyhraných neztratil set. To zahrnuje skalp Stefanose Tsitsipase na nedávném French Open, kde si nakonec došel pro svůj už třetí grandslamový titul.

Vizitka Carlose Alcaraze.Vizitka Carlose Alcaraze. (@ Livesport)

Alcaraz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: French Open, Indian Wells (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (čtvrtfinále)
Bilance: 30:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčům TOP 20: 7:3 (kariérní 53:27)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:1 (kariérní 5:3)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (triumf)

Alcaraz – Wimbledon

Kariérní bilance: 15:2
Nejlepší výsledek: triumf (2023)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 1:0
Generálka: Queens (2. kolo)
Cesta turnajem: Lajal (7:6, 7:5, 6:2), Vukic (7:6, 6:2, 6:2), (29) Tiafoe (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2), (16) Humbert (6:3, 6:4, 1:6, 7:5)

 

Tommy Paul dosáhl ve Wimbledonu na své druhé kariérní čtvrtfinále na grandslamech. Sedmadvacetiletý Američan měl sice v úvodních dvou kolech potíže s antukářem Pedrem Martínezem i kvalifikantem Otto Virtanenem, nicméně v posledních dvou zápasech dominoval proti nebezpečnému Alexanderovi Bublikovi i veteránovi Robertovi Bautistovi.

V posledních letech se na travnatých dvorcích zlepšuje, a proto si účast ve čtvrtfinále Wimbledonu rozhodně zaslouží. O první titul na tomto povrchu bojoval už loni v Eastbourne, ale i kvůli zdravotnímu problému prohrál s outsiderem Franciscem Cerúndolem. Získal ho až na letošní pětistovce v londýnském Queen's Clubu. Letos to má na trávě 10:1 a bez ohledu na další působení ve Wimbledonu zaznamená svou nejlepší sezonu na tomto povrchu.

Jediný předchozí čtvrtfinálový duel na grandslamech absolvoval na loňském Australian Open. Také v Melbourne Parku vyřadil v osmifinálové fázi Roberta Bautistu a pak ve čtvrtfinále porazil ve čtyřech setech krajana Bena Sheltona, který se také probil mezi nejlepší osmičku na majorech poprvé. Stopku mu vystavil v semifinále pozdější šampion a nejúspěšnější hráč turnaje Novak Djokovič.

Vizitka Tommyho Paula.Vizitka Tommyho Paula. (@ Livesport)

Paul – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Queens, Dallas (triumf); Delray Beach (finále)
Největší úspěchy na trávě: Queens (triumf)
Bilance: 31:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 10:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:2 (kariérní 11:21)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:0)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (3. kolo)

Paul – Wimbledon

Kariérní bilance: 9:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Hertogenbosch (čtvrtfinále), Queens (triumf)
Cesta turnajem: Martínez (6:2, 6:1, 4:6, 6:3), Virtanen (4:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:4), (23) Bublik (6:3, 6:4, 6:2), Bautista (6:2, 7:6, 6:2)

 

Vzájemná bilance: 2:2, ve třech případech došlo na rozhodující set. Paul se největších favoritů nebojí a nemá problém se s nimi pouštět do vyrovnaných bitev, což potvrzuje i velmi solidní bilance 7:10 s hráči TOP 5. Alcaraz by se měl pro své vlastní dobro vyhnout potenciální fyzicky náročné bitvě, protože se očekává, že v semifinále nastoupí proti světové jedničce a rivalovi Jannikovi Sinnerovi a bude potřebovat být na vrcholu sil.

 

Sunová – Vekičová | 14:00 SELČ

Lulu Sunová se v neděli znovu zapsala do historie bílého sportu. Třiadvacetiletá Novozélanďanka se musela vypořádat s domácí hvězdou Emmou Raducanuovou a také bouřlivým publikem. Ve druhé sadě sice neproměnila brejkbol, nicméně po téměř tříhodinové bitvě bývalou šampionku US Open zdolala 6:2, 5:7, 6:2.

Teprve jako sedmá žena v open éře se probojovala ve Wimbledonu z kvalifikace až do čtvrtfinále a mohla by se stát první kvalifikantkou v semifinále od Alexandry Stevensonové v roce 1999. Přitom měla na kontě před startem hlavní soutěže letošního ročníku Wimbledonu pouhé čtyři výhry v hlavních soutěžích na nejvyšší tour.

S letošním Wimbledonem se mohla už dávno rozloučit, ve druhém kole kvalifikace totiž čelila mečbolu Gabriely Knutsonové. Ve čtyřech z posledních šesti zápasů na turnaji musela do rozhodující sady, což zahrnuje senzační vítězství nad světovou osmičkou Qinwen Zheng, její první skalp TOP 100 v dohraných utkáních.

Aktuálně 123. hráčka pořadí, která ještě nedávno reprezentovala Švýcarsko a má chorvatského otce a čínskou matku, strávila většinu dětství ve Švýcarsku a pak se vydala na univerzitu v Texasu. Ještě k tomu má britského nevlastního otce a mluví třemi jazyky (anglicky, čínsky a francouzsky).

Vizitka Lulu Sunové.Vizitka Lulu Sunové. (@ Livesport)

Sunová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Wimbledon (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (čtvrtfinále)
Bilance: 34:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 8:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 1:2 (kariérní 1:3)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (kvalifikace)

Sunová – Wimbledon

Kariérní bilance: 4:0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Hertogenbosch (kvalifikace), 125k Gaiba (1. kolo)
Cesta turnajem: (8) Qinwen Zheng (4:6, 6:2, 6:4), Starodubcevová (4:6, 6:3, 6:2), Lin Zhu (7:6, 7:6), Raducanuová (6:2, 5:7, 6:2)

 

Donna Vekičová se poprvé v kariéře dostala do čtvrtfinále Wimbledonu. Zatímco před šesti lety v osmifinálové fázi neuspěla, tentokrát po bitvě přerušované deštěm udolala 6:2, 1:6, 6:4 bývalou světovou dvojku Paulu Badosaovou a své maximum na posvátném londýnském pažitu vylepšila.

Osmadvacetiletá Chorvatka musela přečkat celkem tři přerušení kvůli dešti a v All England Clubu strávila téměř celý den. Všechny tři sety potřebovala také proti Xiyu Wang a semifinalistce letošního Australian Open Dajaně Jastremské. Jedinou výjimkou je zápas s lucky loserem Erikou Andrejevovou.

Bývalá světová devatenáctka, která momentálně figuruje mimo nejlepší třicítku žebříčku, se v posledních týdnech výrazně zlepšila. Na závěrečné wimbledonské generálce v Bad Homburgu postoupila až do finále a ukončila dlouhé čekání na první sérii tří vítězství táhnoucí se od loňského Wimbledonu.

Za sebou má dva čtvrtfinálové duely na grandslamových podnicích a oba prohrála ve dvou setech. Recept nenašla na Belindu Bencicovou na US Open 2019 ani na Arynu Sabalenkovou na loňském Australian Open. Na trávě by mohla uspět, jelikož na tomto povrchu zapsala už šest semifinále a pět finále na nejvyšším okruhu.

Vizitka Donny Vekičové.Vizitka Donny Vekičové. (@ Livesport)

Vekičová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Bad Homburg (finále)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (finále)
Bilance: 21:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 9:3
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 4:2 (kariérní 190:80)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:2)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (3. kolo)

Vekičová – Wimbledon

Kariérní bilance: 13:9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Hertogenbosch (2. kolo), Berlín (2. kolo), Bad Homburg (finále)
Cesta turnajem: Xiyu Wang (3:6, 6:3, 6:4), E. Andrejevová (6:2, 6:3), (28) Jastremská (7:6, 6:7, 6:1), Badosaová (6:2, 1:6, 6:4)

 

Vzájemná bilance: 0:0. Sunová už na kurtech strávila v sedmi zápasech celkem 13 hodin a 42 minut. V úterý zaútočí na svůj teprve druhý skalp TOP 50 a také své premiérové semifinále na nejvyšší tour. Vekičová by měla mít více sil a každopádně půjde do tohoto utkání jako jasná favoritka.

 

Paoliniová – Navarrová | 16:30 SELČ

Jasmine Paoliniová si teprve před dvěma týdny připsala své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu na trávě a teď je wimbledonskou čtvrtfinalistkou. V osmifinále s Madison Keysovou byla velmi blízko vyřazení, když v rozhodující sadě prohrávala už 2:5 o dva brejky.

Američanka se však zranila, ani jednou zápas nedopodávala a za stavu 5:5 v rozhodujícím dějství skrečovala. Osmadvacetiletá Italka musela poprvé na turnaji do tří setů, v úvodních kolech si poradila i díky zvládnuté těsné první sadě se Sarou Sorribesovou, Greet Minnenovou a Biancou Andreescuovou.

Ještě před rokem byla považována za průměrnou hráčku s úspěchy zejména na antukových dvorcích. Od loňského července do konce letošního června však zaznamenala osm čtvrtfinálových účastí (bilance 5:2), triumfovala na tisícovce v Dubaji a hrála finále na nedávném French Open.

Na začátku sezony stále čekala na svou první účast ve třetím kole grandslamů. Přesto se podívala do druhého týdne v Melbourne, Paříži a i teď ve Wimbledonu, kde při žádném z předchozích šesti startů nepřešla první kolo. Stala se tak první Italkou v open éře, která ve stejné sezoně prošla do čtvrtfinále na French Open i ve Wimbledonu.

Vizitka Jasmine Paoliniové.Vizitka Jasmine Paoliniové. (@ Livesport)

Paoliniová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Dubaj (triumf); French Open (finále)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (semifinále)
Bilance: 28:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 6:1
Bilance proti hráčkám TOP 20: 5:5 (kariérní 13:28)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 1:0)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (finále)

Paoliniová – Wimbledon

Kariérní bilance: 4:3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Eastbourne (semifinále)
Cesta turnajem: Sorribesová (7:5, 6:3), Minnenová (7:6, 6:2), Andreescuová (7:6, 6:1), (12) Keysová (6:3, 6:7, 5:5 skreč)

 

Emma Navarrová za pouhých 74 minut porazila 6:4, 6:3 úřadující šampionku US Open a světovou dvojku Coco Gauffovou a zajistila si své první grandslamové čtvrtfinále. Zatímco v lednu v semifinále v Aucklandu uhrála s úspěšnější krajankou pouhé čtyři gamy, tentokrát měla převahu na kurtu ona.

Premiérové grandslamové osmifinále absolvovala před pár týdny na French Open a prohrála s tehdejší světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou. Třiadvacetiletá Američanka si ve Wimbledonu proti Gauffové připsala svůj třetí kariérní skalp TOP 10 a první mimo domácí turnaje.

V aktuální sezoně posbírala už 33 vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, loni jich za celý rok zaznamenala šestnáct. V posledních 14 měsících zaregistrovala všech svých devět čtvrtfinálových účastí na nejvyšší tour a v šesti případech se podívala do semifinálové fáze.

Na travnatých dvorcích účinkuje na profesionální tour teprve druhým rokem, a přesto se může pochlubit skvělou kariérní bilancí 14:5 na tomto povrchu. Ta zahrnuje finálovou účast na podniku W100 v britském Ilkley a také loňský a letošní postup do semifinále na akci WTA v Bad Homburgu.

Vizitka Emmy Navarrové.Vizitka Emmy Navarrové. (@ Livesport)

Navarrová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Hobart (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (semifinále)
Bilance: 40:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 7:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:5 (kariérní 3:6)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (osmifinále)

Navarrová – Wimbledon

Kariérní bilance: 4:1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Berlín (1. kolo), Bad Homburg (semifinále)
Cesta turnajem: Qiang Wang (6:0, 6:2), Ósakaová (6:4, 6:1), Šnajderová (2:6, 6:3, 6:4), (2) Gauffová (6:4, 6:3)

 

Vzájemná bilance: Navarrová vede 3:0, Paoliniovou porazila v posledních 10 měsících už třikrát a pokaždé na tvrdém povrchu (San Diego, Dauhá a Miami). Američanka ztratila po cestě do čtvrtfinále Wimbledonu jen jeden set, a to s rozjetou Dianou Šnajderovou. I díky stavu vzájemné bilance je proti Paoliniové favoritkou.

 

Úterní program

CENTRE COURT (od 14:30 SELČ)
1. Sinner (1-It.) - Medveděv (5-)
2. Paoliniová (7-It.) - Navarrová (19-USA)


NO.1 COURT (od 14:00 SELČ)
1. Sunová (N. Zél.) - Vekičová (Chorv.)
2. Alcaraz (3-Šp.) - Paul (12-USA)


COURT 12 (od 12:00 SELČ)
1. Watsonová/Salisbury (Brit.) - N. Kičenoková/Gillé (Ukr./Belg.) 5:7, 5:3 / dohrávka
2. Volynetsová/Ram (USA) - Barnettová/Willis (Brit.)
3. Krejčíková/Siegemundová (8-ČR/Něm.) - H. Chan/V. Kuděrmetovová (12-Tchaj-wan/-)


COURT 10 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. Siniaková/Townsendová (4-ČR/USA) - L. Kičenoková/Ostapenková (9-Ukr./Lot.) / nejdříve ve 13:00 SELČ
3. L. Kičenoková/Pavič (3-Ukr./Chorv.) - Appletonová/Broom (Brit.) 6:4, 5:6 / dohrávka
4. junioři
5. Fedotovová/Krejčová (Dom. rep./ČR) - Basilettiová/Taggerová (It./Rak.)


COURT 4 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. junioři
5. junioři
6. Valdmannová/Zhenikhovová (ČR/Něm.) - Stojsavljevicová/Xuová (7-Brit.)


COURT 6 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Mrva (10-ČR) - Santamarta (Šp.)
5. junioři
6. Ticháčková/Urbanová (ČR) - Jonesová/Paganettiová (6-Austr./It.)


COURT 7 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. Valdmannová (ČR) - Vergaraová Riveraová (14-Chile)


COURT 8 (od 12:00 SELČ)
1. legendy
2. Samson (2-ČR) - Cinalliová (Arg.)
3. junioři
4. Brunclík (8-ČR) - Bernet (Švýc.)


COURT 9 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. Kumstát (6-ČR) - Leach (USA)
4. junioři
5. junioři
6. Paštiková/Stuseková (ČR/Něm.) - Crossleyová/Urhobová (8-Jap./USA)


COURT 11 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. Ticháčková (ČR) - Jonesová (3-Austr.)


COURT 17 (od 12:00 SELČ)
1. vozíčkáři
2. vozíčkáři
3. vozíčkáři
4. vozíčkáři
5. junioři
6. A. Kovačková/Samson (1-ČR) - Ionescuová/Nilssonová (Rum./Švéd.)

Kompletní program | Přehled ženského turnaje | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

165
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Alcaraz, to takový tenisový terminátor, no nevím Tommy jestli tohle máš vůbec šanci dát. Tož ake viděli jsme dnes různé věci :)
Reagovat
australan.tenis
Je to škoda, je mi Sinnera líto. Nebyl 100% ok.

Přání pro finále? Perfektní pro tenisové fandy po celém světě by bylo finále Djoko vs Meďa. Proč? Byl by to střet ofenzivního baselinera Djoka, který s citem chodí na síť vs antisíťař a defenzivní zeď od základní čáry Daniil. Krásný match-up.

Oba mají ovšem do finále stále velmi daleko.
Reagovat
PTP
Djoko vs. Medveděv - to bude ještě větší nuda než Djoko vs. Murray
Reagovat
Patt
Stejně bude finále Djoko : Alcaraz
Reagovat
australan.tenis
No Pa(š)tiku, tak ses konečně dočkal. Sinner to nedal fyzicky, pravděpodobně měl i problémy s nohou nebo kyčlí.

Jsi geniální prognostik a v biomechanice těla se vyznáš lépe než pan docent Kolář. Vau, vau, vau.....bravo. Blahoslaven budiž fyzioterapeut Patik. Perfektní oko.
Reagovat
Patik
Určite niesom jediný kto to očakával..to je zákon..a platenie daní za úspech..a čaká to každého kto bude hentak makať.
Reagovat
PTP
Rogere, ty to vidíš!
Reagovat
australan.tenis
Není ten teď se svou terapeutkou na sezení a nerozebírá syndrom "15:40"? :)))
Reagovat
com
sem se tesil na SF Sinner-Alkac a zas nic nebude
Reagovat
Pe3k
Medvedev - Paul
Reagovat
Patik
To sa občas stane ja by som si želal odvetu Djo Alc neviem si predstaviť že by Medvedev prehral ďalšie GS finále..alebo žeby to už konečne dokázal vyhrať ? A Wimbledon? Na tráve? Tak to by som netipoval ani omylom.
Reagovat
paddy
Sinner ve všech stats lepší smile
gratulujeme smile smile
Reagovat
uztoje
Jen na sety ne, co?
Reagovat
Nola
pripajam sa, len otazocku, nepisal si, ze da Jannik kalendar slam?
Reagovat
Patik
Ja ho podporim som rád keď sa ľudia neboja povedať nahlas svoje predikcie či názor aj keď vedia že sa môžu zmýliť aaj keď sú to často odvážne odhady..je to lepšie ako ľudia ktorí radšej cusia v úzadí a tvária sa múdro a potom keď sa niekto zmýli idú mu to vyhodiť na oči a smejú sa mu..ak paddy tipoval všetky GS pre Sinnera je to fajn a nevadí že sa zmýlil.. môžme si tipnúť čo bude ale nemôžeme predsa nikto uhádnuť čo prinesie budúcnosť..je to v poriadku.ako by Petra povedala.. Kvitujem.
.
Reagovat
Patik
Ale ale ale..Medvedev na tráve cez Slimmera do semifinále..aký pekný večer to nakoniec bude...
Reagovat
uztoje
do konce jsem nevěřil ale. Nevyzpytatelný match...
Reagovat
paddy
škoda, že to nebyla skreč, bylo to aspoň bez nervů

idemooooooooooos! smile
Reagovat
Pe3k
Tak prorokoval si Skinnerovi zranění a tak se i stalo
Reagovat
Patik
Veď slapal jak píla jak Nadal za mlada celú sezónu niekoľko titulov za sezónu takže nič čo sa nedalo očakávať neželám mu to neviem ani čo sa mu stalo nevidel som celý zápas prajem mu skoré uzdravenie každopádne
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Nola
ty musis mat druhe hody dnes, ale priznam sa bez mucenia, Medvedovi som nedavala ziadne sance na postup, asi nejaky tlak zomlel Jannika, ono byt NO1 nie je vobec jednoduche, kazdy ocakava iba vyhry a Medved dnes hral na trave, co nie je vobec jeho povrch fakt velmi, velmi slusne, a to vyhnojil 1.set ako maly jajko
Reagovat
Patik
Aaale nemám..len som priznám sa že trošku šokovaný výsledkom naozaj..žeby bol Danil dokonca finalista Wimbledonu..tak čo potom predvedie na US Open.
Reagovat
Nola
a dnes aspon vidime, ake je tazke vyhravat na GS zapasy v pozicii NO1, to musi byt sialeny tlak a to Jannik vyhral pripravny turnaj a Daniil kde nic tu nic.....
Reagovat
Patik
Janík mal dobrú sezónu aj keby sa vláčil do konca sezóny nemusí sklanat hlavu..tituly ešte prídu.
Reagovat
Patik
Nemusí to byť o poste jednotky proste sa stalo..svetové jednotky tiež prehrávajú..tiež sú to len ľudia.
Reagovat
Vlk-v-trave
36

Sinner se asi chtěl zapsat do kroniky Wimbledonu, neboť jak to dostane do páteho setu tak padne rekord pětiseťáků ve Wimbledonu, bude to 36. pětiseťak letošního turnaje...
Také se to dá říct z druhé strany, že Medvěd se chtěl zapsat do kroniky Wimbledonu, aby to byl pětisetový zápas ve kterém hrál:)

Každopádně VÍTEJ REKORDE 36 pětiseťáků v jednom ročníku...
Sinner x Medvěděv právě vylepšili rekord...:)))
Reagovat
paddy
jsou to lepšolidé smile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Vlk-v-trave
Doufám, že Alcaraz s Paulem nenechají nic náhodě a ještě dnes ten rekord posunou na 37....:)))

Byloby velmi neuctivé k mistrovi Nolemu nastůpit do finále svěží... a pochopitelně Paul do finále nesmí, zakázat...bo to jeho příjmení má inklinaci na Púúúúú... což by mohlo vyvolat kontroverzi, že jako diváci jsou neuctiví a hlásí, že medvídek Pú je lepší než náš houslový virtuóz...

Před finále by bylo také dobré dát divákům oběžník, aby věděli jak postupovat v různých situacích ve finále... kdyby náhodou chtěl jeden z finalistů rozsekat raketu o slůpek, tak hlavně nebučet... nejlépe zatleskat, pokud se to hráči podaří na poprvé, jak potřebuje více pokusů, tak volat sláva, tři krát sláva...:))) Oběžník bude důležitý aby potom GrassRowdies se neporvali se samotným Djokem jak bude zvedat další pohár nad hlavu... možná by měli připravit i jak dlouho tleskat až udělá další rekord a vyrovná letos Fedexe... doporučuji změřit jak to trvalo Fedexovi, jak udělal rekord, a nic neponechat náhodě,,,:)

Tenis je fajn, ale na tohle je to fakt hodně náročné... takové psychodrámo:)))

...zlatý hokej...
Tenisová hráč a milovník hokeje...J.J.Wolf tento týden startuje ve Winnipegu.
Místní fans Jets, to je teprve pecka:))) Britové s tím Ruuune hodně slabí.... Fans Jets jsou schopni, jak jim uteče místní hráč do US, a vrátí se tam s tím US klubem.,,, mu aj zpívat od začátku do konce zápasu, ....nevadí, nechybíš nám, aj tak si lůzr...:DDDD Maji fakt super fans... s pěkným a citlivým smyslem pro humor...:D)))
Reagovat
elsky
Sinner is back.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
in troubles...
Reagovat
Vlk-v-trave
again:)
Méďa bude v SF, a možná i s Tommym:)))
Reagovat
uztoje
Come on Méďa!
Reagovat
Hector17
Méďa zkušenej. Vidí, že má mladej problémy, tak schválně nedopodával. Pak ještě dělal dlouhou šarádu v 12.gamu, aby ho následně v tb dobil. Vbc bych se nedivil, kdyby čtvrtý natahoval, prohrál a pak unavenýho Sinnera sfouknul v pátým.
Reagovat
Hector17
Chcete někdo přečíst budoucnost z ruky? :)
Reagovat
Vestec
Můžete mi někdo vysvětlit, kde bere Eurosport komentátory? Ti snad vlezou před redakci, řeknou náhodnému kolemjdoucímu: Ukaž, jakou máš dikci. Borec odpoví, a oni: Bereme tě, pojď komentovat Sinner vs Medvedev

Ten šašek, co tam je teď, je normální výmaz. On už udělal tak 5 zásadních chyb. Turnaj v Halle špatná lokalita, z Vekic udělal grandslamovou sampionku a další už radši nepíšu.

Příště nech si koupí práva TV Barrandov radši.
Reagovat
uztoje
Zapni ESPN.
Reagovat
Vestec
Ideální napad, než poslouchat tohle
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
proto jsem tu chválil Tittelbacha na tipáči... 100x lepší komentátoři na ES... at je to jeden či druhej...
Reagovat
Vestec
Reagovat
Vlk-v-trave
Sinner x Medvěd
Na číslech je méďa zatím lepší... vituzelně nevím, chvíli to vypadá, žeby ho měl Sinner dát, chvíli, že neví, co hrát, chvíli, že to nedá...chvíli, že to zase dá...:)
Aspoň začíná méďu vodit po kurtu nahoru dolů... asi teď nic lepšího nevymyslí...
jsem zvědav, jestli bude měďa schopný dokončit set:))))
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
no, je to síla...ta zkouška voleje na saku,,,hmmm,,,trpí méďa trpí divák...aby to dostal aspoň do tajbrejku...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já trpím tím, že Janek nevleze na sako
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tu plácanou s Lopatovem nemůže vyhrát.
Reagovat
paddy
kurzy na skreč (ano-ne)
zápas Sinner 1,84-1,84 zadarmenko smile
zápas Alcaraz 16-1,01

tikety na Medvěda hoďte do koše, to se bude vracet smile
Reagovat
Vestec
Prohraje set a asi jde
Reagovat
paddy
už se to pohnulo na 3,84-1,21
Reagovat
paddy
a zpátky 1,84-1,84 smile
Reagovat
paddy
Kalinská skrečla a Sinner by měl taky, jinak je to srab

já, turista a Kozoroh budeme rádi a nejvíc to potěší patika smile
Reagovat
elsky
Mně se naopak zdá, že Sinner trochu dostává barvu. Na mým monitoru teda
Reagovat
Vestec
Kua, nepřijde vám, že ta dnešní generace je nějak náchylná na podmínky a celkově zdraví a fyzičku? Rune nemá absolutně fyzičku na grandslamové turnaje, a takových je víc. Nepamatuju si, že by Djokovic, Federer, Nadal, Murray takhle odpadavali. A to hrával i 6 hodin zápasy. A dohráli je. A bez ošetření kolikrát.
Reagovat
Dovodo6
Alcarazovu fyzičku jsem tady kritizoval už po loňském FO. A dostal sem tady odpověď, že se ukřečoval sám, protože byl namotivovaný na zápas s Djokovičem a špatně se vyspal
Reagovat
australan.tenis
Kdyby se nehrálo přes 11 minut po Medical přestávce pro Noleho, tak už by tu staré známé firmy hejtovaly Djokovice. Dvojí metr. :)))))
Reagovat
australan.tenis
Tyrolský Janko vypadá trošku zesláble.

Jestli to není tím, že po večeře kalí s Annou Kalinskou?

Snad Jannik zázračnou brašnu.
Reagovat
Vestec
Komentátor na Eurosportu, který překládá rozhovor z kurtu: Donno, co na to říkáš, jsi grandslamová šampionka.

A na toto se my musíme dívat.

Kryplové celý Euroshit.
Reagovat
com
treba je to vestec jako ty
Reagovat
Vestec
Pitchus to je, a ne vestec.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Janek dostane léčbu švédskými střiky
Reagovat
Vestec
Chinin
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo taky trojitý klystýr. Simulanten bande!
Reagovat
Vestec
Reagovat
Vlk-v-trave
řekl bych, že Medvěd se dostal do SF...
...Sinner nevypadá úplně svěže, a ještě MTO.
Reagovat
paddy
říkal jsem si, že by ještě jeden nebo dva soupeři Djo mohli odstoupit
těší mě, že to dobře čtu smile
tipuji, že finále se hrát vůbec nebude nebo max. 5 gemů smile
Reagovat
Vestec
Donna Vekovka si žije svůj sen
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka Donně i Lulu. Pěkné pro obě!

Ale Janek teda... Vůbec nechodí na sako a taky že projel druhý set...
Reagovat
Mantra
Dnes končí
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Motá se mu hlava či co

Hlavně aby Medvěd neměl další retired...
Reagovat
paddy
see you Sun smile smile

dokázala chytit šanci za pačesy a těžit z příjemného losu (dvě Číňanky se zápornou bilancí na trávě a dvě soupeřky mimo top 100)

díky rankingu brzy uvidíme srovnání se silnými soupeřkami, ale moc jí nevěřím, před měsícem na trávě prohrála s Montgomery nebo Bandecchi a letos i s Havlíčkovou
Reagovat
paddy
Vekič také měla příznivý los, v příštím kole bude konečná
Reagovat
Mantra
Ta je marná, jak píšeš
Reagovat
Nola
Donna , nemala som favoritku, ani som nevidela, ale pre Donnu velmi vydareny turnaj, mile slniecko sa nema za co hanbit, buducnost ma pred sebou, v rankingu sa urcite posunula tak, ze moze hrat zrejme turnaje bez kvaldy
Reagovat
Liverpool22
Pro Vekič životní turnaj, je sympatická a hlavně když byla mladá jsem jí dost fandil. Konečně se dočkala většího úspěchu a navíc reálná šance na finále
Reagovat
Nola
detto, pamatam, ako prehravala kolkokrat vdaka svojej hlavicke, aj ked bola lepsia hracka, a pamatam si ju ako fandila Stanovi na tribune, snad si uz nasla rovnocenneho partnera a nie tenistu, to odvadza sustredenie
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo psychika a broučci v hlavě to byl problém Vekič - snad konečně mentálně dospěla. Dneska byla od začátku vizuálně lepší, ale opět tam měla slabší chvilky. Jinak souhlas - různé milostné pletky s tenisty to jí také nepomáhalo
Reagovat
Nola
mne tym pripomina Marina Cilica- tiez Chorvata, kolkokrat ten prehral zapas, bol lepsi skoro cely zapas a potom sa dokazal vyhadzat ako maly jajko
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To áno, ale GS má
Reagovat
honza.khp
Donna první SF na GS, nejde jí to nepřát
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
aape
Reagovat
australan.tenis
Donna je ta, jak byla s Wawrinkou a zároveň ji obrousil Thanasi COCKinaKISS?
Reagovat
PTP
A Kyrgios to dal k lepšímu během mače se Standou
Reagovat
annah
Lze...
Reagovat
Vlk-v-trave
DONNA VEKIČ!!!:)
se dočkala.... a je konečně ve svém prvním SF ve Wimbledonu...
...ale trochu úsilí a času to vzalo...

Každopádně LULU SUN skvělý turnaj, přepsala historii, bere malý wimbledonský pohár... myslím, že obě budou spokojné:)))
Reagovat
Liverpool22
Pro Vekič první SF na GS - konečně prolomila prokletí a je v SF.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak teď to s kvalifikantkou Sun nevypadá dobře, ale zaslouženě...
ve druhém v koncovce byla více pasivní a přišel trest, byla blízko,
a po těch 7. zápasech už asi to mentálně je těžké...

...teď už jedině může udělat Macháčův půlobrat...:)
Reagovat
com
Lulin ted teda predvadi vykon hodny hracce c. 123
Reagovat
magnus
Donna Vekič kráča do semifinále
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
honza.khp
hmmm 3.set je tam hráčka 2. stovky a bůhví jestli teď už může pomoct jen Donna
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Nakonec to rozhodne konzistence hry. Vekič hraje furt stejně, drží stále vysokou laťku hry zatímco Sun ve 3. setu odešla
Reagovat
elsky
Sinner dneska prohraje, už jsem na Méďu vsadil..
Reagovat
jih
Už se veze.
Reagovat
Vlk-v-trave
SUN x VEKIČ 1:1
byl to skvělý závěr druhého setu:)
tak Donna to zakončila také dropem.
Máme tu třetí set.
Ale je třeba příznat, že Sun jí musela hóóódně pomoct, a ještě tu pomoc Donna nechtěla a nechtěla brát...:)))
Sice tb nebyl...ale třetí set zaslouženě...pro zápas.
Reagovat
Vlk-v-trave
pěkné, že oba SB byly ukončeny drop-šotem:)
A teď konečně třetí set a jede se od "znova".
Reagovat
Liverpool22
Už za stavu 5:3 Sun pomáhala viz zkažená smeč, ale Donna odmítala dárečky a dávala tam dvojchyby
Reagovat
Liverpool22
Ufffff nakonec to Vekič urvala na returnu a zaslouženě srovnáno na 1:1
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, QF Wimbledonu... to začíná prostě nový turnaj....

LuLu Sun dala možnost Donně ukončit druhý set.
Jééénže, kdo by řekl, že Donna zvládne v boji o SB 5 DFek...
Pohled Pam na tribuně hovořil za vše...
Reagovat
honza.khp
ale zas ten závěrečnej kraťas byl luxusní
Reagovat
Liverpool22
To jo - luxus
Reagovat
Vlk-v-trave
byl:)
Reagovat
turista
Lulu to je jako Bubu. Podivné jméno.
Reagovat
Hector17
Škoda no. Nebyl to úplně marný tip, ale věděli proč vypsat 1,2.
Reagovat
honza.khp
Donna a Medveděv - duo labils DF
Reagovat
Hector17
Dobrý debžo ten Rus.
Reagovat
Vestec
Medvedev labil
Reagovat
annah
Přepínám podle vývoje skóre mezi WTA a ATP. Zrovna jsem stihla přepnout, když Meďour zakončil set parádní dvojchybou , a Dona vzápětí neproměnila setbol. Tak se mi to líbí.
Reagovat
annah
Bohužel set nakonec ubojovala...
Reagovat
aape
Proč bohužel, hrála líp a konečně se dočkala dokonce prvního semíčka
Lulu prorazila až dost
Reagovat
Liverpool22
Vekič konečně brejk a 5:3
Reagovat
com
a že ji to k něčemu bylo Komu tím prospěla?
Reagovat
Liverpool22
4 dvojchyby v klíčové hře, kdy mohla dorovnat na 1:1
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Btw... Chtěl bych velmi pochválit komentátorskou legendu pana Václava Tittelbacha! Měl jsem ho možnost poslouchat několik zápasů poslední dny při Wimbledonu a mnohem raději volím horší kvalitu streamu než je na platformě MAX a jeho hlas. Člověk se dozví mnoho informací nad rámec ostatních komentátorů na různých stanicí, emoce, gradace na základě průběhu. Bravo! Nemyslel jsem si nikdy, že to v roce 2024 budu moc napsat, ale jsem rád, že jste zpátky! [pra] Až teda na jednu chybku, kdy včera pan Tittelbach několikrát poplet trenéra Danielle Collins a bývalého hráče Ryana Harrisona zaměnil za Jareda Jacobse.
Reagovat
Serpens
No ještěže většina zápasů je bez komentátora, Tittelbach už zůstane Tittelbachem
Reagovat
annah
Přeju výhru sluncové se tím strašným křestním jménem.
Vekic je dost nesympatická baba. Většinou se tváří buď přina.raně, nebo jako by se jí právě začalo dělat špatně.
Reagovat
Hector17
Spoustě tenistů je sympatická :)
Reagovat
Vestec
Třeba Wawrinkovi
Reagovat
Hector17
Nebo Kokkimu :)
Reagovat
Liverpool22
Přesně - těch kluků je víc - Kokki, Kyrgios a další
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
nebo Borna Čorič
Reagovat
annah
Sakra, to je teda fronta...
Reagovat
Vlk-v-trave
SUN x VEKIČ 1:0

wow, tak takhle zahrát SetBall, to je neskutečný:)))
ultimátní travařka tahle Sun.... tak to byl snově proměněný SB.
Pěkná bitva... teď jen otázka nakolik to kondičně zvládne Donna,
a to je ještě set dole... no nebude to lehký úkol... a přitom čísla má slušná... tohle bylo asi o tom klíčovém momentě, kdy útočila Donna na brejk, šlo to přez 10 shod... a nakonec se jí to nepovedlo...
Reagovat
Liverpool22
Z pohledu Vekič byla 4. hra klíčová - tam mohla jít do trháku, ale nedalo to
Reagovat
Serpens
Chudák Donna, celou kariéru dřete jak kůň, a stejně nakonec v nejdůležitějších momentech to pohnojíte, protože to nedáváte v hlavě.
Reagovat
Liverpool22
Ještě není konec, ale je pravda, že Donna má herně na to vyhrát GS - jenže hlava jí nepustí. No uvidíme třeba ještě zabere a zápas otočí
Reagovat
Serpens
Herně na to má tak půlka TOP100, řekl bych, v současné době rozhoduje o úspěchu prostě hlava
Reagovat
Hector17
Ta challange Sinnera dobrý vtip. Pravděpodobně out, nebo hodně tesný míč a oni ukáží decimetr v kurtu. To mají naprogramované předem, aby Sinner musel vyhrát? Hnus. Go Medvěd!
Reagovat
com
Lulin brejknul prvni
Reagovat
Liverpool22
Vekič v 11. hře cca 3 hloupé chyby
Reagovat
dadaft
Vekic - Sun --- po osmi gemech můžeme konstatovat velmi dobrou úroveň hodnou toho, o co se hraje, a ještě k tomu je to velmi vyrovnaná a tuhá bitva o každý míček ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zatím
Reagovat
Vlk-v-trave
tipuji, že ten druhý půjde rychleji a dostanou to do tajbrejku...
...a tam začne drámo druhého setu...
Dokonce se nebráním tipu na třetí set:)
Jen to Donna musí dát....a jet dál, hlavně úspěšnost prvního, druhého má velmi pěknou...jak to udrží...
Reagovat
Vlk-v-trave
no prosím, možná nebude potřebovat ani ten tb.... a třetí set bude:)
Reagovat
Vestec
Medvide dneska zase dostane, ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pro změnu prší?
Reagovat
Vlk-v-trave
WIMBLEDON QF
Dneska už asi nemá smysl čeka na nějaké překvapení...halvně u holek, tam se může stát všechno...:)
Ale i Medvěděv, ač to nevypadá, klidně může postoupit, nakonec Sinner má za sebou plno zápasu, plus w. Halle... Paulovi se to také může podařit...proč né:)

Nejvíc jsem dnes zvědavý na LuLu Sun, bude zajímavé jak si sní Vekič poradí...tipovat těžké, ale přeci jen, LuLu má lepší zbraně na trávě...
...ovšm obě poprvé ve QF ve Wimbledonu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
VEKIC x SUN
tak zatím na usnutí... oťukávají se...:) Hledání returnu a tak... ale ono se to za chvíli rozjede...doufejme...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to bude bitva....4 gem šel přez 10 shod... Donna se na returnu našla:) Ale po velké bitvě o brejk to nakonec nedala...možný první klíčový moment zápasu:)
Reagovat
Liverpool22
To byla nekonečná hra, ale Sun se udržela v kontaktu
Reagovat
Vlk-v-trave
No, už i Lů našla cestu na returnu...
Donna má hodně vysoké stats na 1 servu jestli jde o vyhrané fiftýny 13/16 (81%)
To ji drží v zápase, ale příjde mně, že po těch náročných shodách je víc utahaná,
hledá čas před servem...
...nevím jestli Donna bude schopna tohle udržet... zato LuLu mě příjde, že se více a lépe rozehrává...
Reagovat
Vlk-v-trave
no teď tam nasázela esa Donna:)
tak pokud to bude řešit takhle a unikat těžkým výměnám...proč ne.
Donna také stále udržuje skvěle dělku úderu, tu Lu nechce dostat na sako ani náhodou:)
Hodně vyrovnaný zápas... může to být pěkné drámo.... teď bude útok na return Sun...
Reagovat
Liverpool22
Opticky mi přijde lepší Vekič - právě díky vysokým číslům na servisu
Reagovat
Vlk-v-trave
hmm, mě opticky příjde lepší Donna na přímých bodech,
ale celkově spíš Lu, která má větší úderový arsenál... k dispozici...nekonvešní často, ale tohle dělá soupeřkám problémy, dneska dokonce Donna promáchla...a ne jednou měla problém...

Ovšem nejvíc vidím rozdíl v kondici... příjde mě, že Donna je už více utahaná, a ten tlak na přímé body způsobil, že je nakonec ona brejk dole...
...jenže tohle bude ještě boj...:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
ještě dodám... zajímmavá bitva BH po lajně vs. FH insajd-out
Reagovat
Liverpool22
Sun bere 1. set. Vekič to pěkně pohnojila - šance měla, ale 11. hra hodně pokažená
Reagovat
Liverpool22
Dnes bude zajímavé sledovat zda Vekič překročí vlastní stín a poprvé postoupí do SF a následně do finále. V dolní části pavouka se jí to krásně otevřelo a je jasná favoritka na finále, ale zatím velké zápasy nezvládala psychicky. Tak uvidíme zda v 28letech konečně mentálně dospěla nebo naopak znovu psychicky vykape. Ve velmi podobné situaci byla krajanka Martič na RG 2019, kdy se jí také otevřela šance na SF a finále, ale nakonec jí upinkala ve vyrovnaném čtvrtfinále naše Maky.
Celkově bude zajímavé, která z této 4 projde do finále. Pro Vekič mluví povrch, kdy na trávě je jasně nejlepší. Lulu Sun je na vlně a i tráva jí evidentně sedí. Jasmína má nejvíce zkušeností, už byla ve finále GS + má i hodně štěstí. A Navarro je stále mladá, hladová po velkém úspěchu..... Takže těžko předvídat - je to otevřená hra. Nejvíc přeju Vekič, aby konečně prolomila mentální blok na GS
Reagovat
magnus
Dnes som zvedavý na Lulu Sun či bude pokračovať v nadpozemských výkonoch a postúpi do semifinále, Dôvodov fandiť práve jej je samozrejme viac, napríklad jej trénerom je Slovák Vladimír Pláteník. Mňa by len zaujímalo prečo reprezentuje Nový Zéland, keď väčšinu života prežila vo Švajčiarsku, ktoré aj reprezentovala. Jej mama je činanka a otec chorvát. Zaujímavé. Lulu Sun do toho
Reagovat
Mantra
Nemám rád lidi, kteří mění pasy jako ponožky.
Jinak ano, je to překvapení. Nicméně to je jeden turnaj. Budoucnost se ukáže.
Reagovat
australan.tenis
A proč by nereprezentovala?

Nový Zéland je nejkrásnější místo, na kterém jsem kdy byl. A upřímně řečeno, někdy lituju toho, že jsem odtud odešel. Když odmyslíme peníze, tak NZ > Australia all day long. Tamní příroda je dokonalá. Skvělé počasí.... Od hor ve fjordland na jizaku přes pralesní dzungli v okolí Copland track, až k pozůstatkům sopečné aktivity na Tongariro a k dunám na severu Severního ostrova.

A je to velice bezpečná země. Maori kultura > aboriginci
Reagovat
Liverpool22
Nový Zéland ráj na zemi - souhlas jedno z nejkrásnější míst, hlavně krásná příroda
Reagovat
Hector17
Jsem jediný, kdo si myslí že má Medveděv větší šanci dnes uspět, než naznačují kurzy? Chytl jsem skoro 5 u žlutých. To mi přijde moc, byť nepopírám, že je Sinner favorit.
Reagovat
alcaraz.dva
nejsem klientem sazkovky, ale vsimla jsem si, ze Jannika posledni dve hry trapi zapesti. Myslim, ze pet setu by pro nej byl problem...Co na to rekne Medvedev? Rada se podivam
Reagovat
paddy
mezi muži stará dobrá klasika - ve hře stále všichni hlavní favorité, vč. houslisty
stále tipuji Sinnera smile

Sinner 2.8
Alcaraz 3.5
Djokovic 3.65
Fritz 12
De Minaur 20
Medvedev 22
Paul 45
Musetti 65

u žen během čtyř kol vypadlo dost favoritek, tak proč by měla vyhrát ta zbývající (Ryb), když se budou hrát ještě tři kola?
můj tajný tip nebudu zveřejňovat, protože je tajný smile smile smile

Rybakina 2.4
Navarro 5.3
Ostapenko 7.25
Vekic 9.5
Krejcikova 10
Paolini 10
Svitolina 10.5
Sun 20.5
Reagovat
paddy
tady se hodně mluví o tom, že dolní půlka ženské pavouka je slabší, ale to není tak pravda, stačí se podívat mna pár stats
navíc, jak říkala (frustrovaná) Gauff, nasazení je jen číslo
je to prostě WTA smile

WTA Race
2 Rybakina 4551
4 Paolini 3635
7 Ostapenko 2450
10 Navarro 2254
16 Vekić 1549
17 Svitolina 1519
35 Krejčíková 1046
53 Sun 656

2024 odehrané zápasy - W - L - %
1 Swiatek 45 (40-5) 88.9%
2 Rybakina 46 (39-7) 84.8%
3 Boisson 6 (5-1) 83.3%
4 Sabalenka 39 (30-9) 76.9%
5 Collins 46 (35-11) 76.1%
6 Gauff 46 (35-11) 76.1%
7 Lamens 11 (8-3) 72.7%
8 Navarro 54 (39-15) 72.2%
9 Putintseva 36 (26-10) 72.2%
10 Keys 28 (20-8) 71.4%
11 Paolini 38 (27-11) 71.1%
12 Ostapenko 39 (27-12) 69.2%
33 Svitolina 31 (20-11) 64.5%

počet vyhraných kanárů 2024
1 Swiatek 10
2 Gauff 8
3 Paolini 6
4 Kasatkina 6
5 Navarro 6
6 Vekic 5
7 Cocciaretto 5
8 Sabalenka 5
Reagovat
Vlk-v-trave
Ve Wimbledonu není úplně jedno, kdo je v dolní nebo horní půlce,... ale úplně z jiného důvodu...:))) v tenisovém chrámu se vyhráva hlavně z hora, pokud situace nevyžaduje, aby vítězka byla z dolní části pavouka....:)))

Jen pár příkladů:
Seleš si myslela, že jí v té době její řvaní v Londýně projde, neprošlo a Graff poprvé bere Win z dolní části pavouka.
Serena řekla, že to je jen pověra, když udělala ve finále Kerber, která byla v dolní půlce pavouka, jako že na to se nehraje, ona je dobrá, je to o tenise... nikdy potom už Wimbledon nevyhrála.... prohrála potom z dolní části pavouka s Kerber, S Muguruzou... a na rozloučenou dostala naloženo od Halep z dolní půlky pavouka, aby si zapamatovala do konce života, že tohle je prostě tenisový chrám, a ten se řídí svými pravidly...a né co si myslí fanoušci nebo hráči...
Lisicki si myslela naopak, že jí to zachrání a je už hotovo, že jde pro win... úplně se rozsypala...Bartoli s pokorou k Wimblu na závěr kariéry byla odměněna právem...z dolní půlky pavouka...
Zina měla problém aby se klaněla královně, ajajaj... Martina ji smetla z dolni půlky pavouka.
Lidé se vysmáli této tradici minulý rok, a Maky vyhrává....z horní půlky pavouka:)
Rybakina.... z horní půlky pavouka...
Barty... z horní půlky pavouka...

Ale letos může být vyjímka... Sun splňuje všechny předpoklady a podmínky, aby Wimbledon viděl opět vítězku z dolní poloviny pavouka:) Což se až tak často tam nestává... Ta se Wimbledonu opravu klaní... nejen královně, ale i Královně Trávy Navrátilové, kterou Wimbledon odměnil 9x a těžko to bude opakovatelné...

Stats ve Wimbledonu nemají žadnou hodnotu... jen pokora, odvaha a že ctíš tradici...a povrch... celé kouzlo Wimblu skončí jak to zalijí betonem...
Reagovat
paddy
Zapomínáš na jednu důležitou věc
Letos mám voodoo panenku smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nezapomínám, beru v úvahu, tu jsi měl přeci už i na Raducanu a Navarro.
Ale ty zase malinko pozapomínáš že finále W, to je nejen "nový turnaj",
ale hlavně tam už nefungují nejen voodoo panenky...:)))
tam dokonce ani Lejvr na tribuně nepomůže... nebo vlk s magickou tlapou a voláním Muta o pomoc...:)))
Reagovat
paddy
u Raducanu jsem ji vytáhl neplánovaně až ve 2. setu, což už bylo pozdě
nyní už nic nepodcením smile
Reagovat
paddy
pro úplnost i muži
1 Sinner 45 (42-3) 93.3%
2 Alcaraz 36 (30-6) 83.3%
3 Djokovic 25 (20-5) 80.0%
4 Medvedev 41 (32-9) 78.0%
5 Ruud 47 (36-11) 76.6%
6 Zverev 47 (36-11) 76.6%
7 Paul 41 (31-10) 75.6%
8 De Minaur 44 (33-11) 75.0%
9 Fritz 44 (33-11) 75.0%
10 Dimitrov 43 (32-11) 74.4%
Reagovat
Hector17
Jestli to tam bude Ostapenko padat, tak těžko prohraje.
Reagovat
com
Sinner + Alkáč = jasnej postup
U ženskejch je to 50:50
Navarra uz Paolinu sice porazila 3x, ale podle me je ted Paolina na vetsi vlne
Nejvic sem zvedavej jestli Vekič vyřadí Lulína, nebo bude po É-myčce už dalsi kvalifikantka v SF GS OMG
Reagovat
vojtanovak
Nevíte, kde se dají sledovat junioři? Je někde jakýkoli stream, klidně placený? Rád bych se koukal hlavně na Lauru.
Reagovat
Liverpool22
Já koukám na holky tady: https://activenow.site/room-8/
Dnes by měla hrát Laura na kurtu 8 - takže si klikneš na room 8 a tam by to mělo být, ale zatím opět prší
Reagovat
ipko
väčšie šance na prekvapenie dávam Paulovi ako Medvedevovi, ale tak snáď to Sinner a Alcaraz zvládnu a Jannik sa potom v semifinále pomstí za RG..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist