Sinner se v osmifinále utká se sebevědomým Sheltonem, Dimitrov si střihne šlágr s Medveděvem

7. 7., 04:00
Previews 133
V rámci sedmého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se rozehraje osmifinálová fáze. Světová jednička Jannik Sinner bude čelit sebevědomému Benovi Sheltonovi, který ho jako jeden z mála dokázal po skončení loňského US Open porazit. Grigor Dimitrov nastoupí ke šlágru s Daniilem Medveděvem, Carlos Alcaraz bude pokračovat v obhajobě proti Ugovi Humbertovi a Coco Gauffovou čeká derby s nebezpečnou Emmou Navarrovou.
Jannik Sinner se v osmifinále střetne s Benem Sheltonem (© AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, neděle 7. 7.

Osmifinále mužů
Paul (12-USA) - Bautista (Šp.) | No.2 Court (13:30 SELČ)
Alcaraz (3-Šp.) - Humbert (16-Fr.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Sinner (1-It.) - Shelton (14-USA) | No.1 Court (15:30 SELČ)
Dimitrov (10-Bulh.) - Medveděv (5-) | No.1 Court (17:30 SELČ)


Osmifinále žen
Badosaová (Šp.) - Vekičová (Chorv.) | No.2 Court (12:00 SELČ)
Paoliniová (7-It.) - Keysová (12-USA) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Sunová (N. Zél.) - Raducanuová (Brit.) | Centre Court (16:30 SELČ)
Navarrová (19-USA) - Gauffová (2-USA) | Centre Court (18:00 SELČ)

 

Paul – Bautista | 13:30 SELČ

Tommy Paul nepůsobil v úvodních dvou kolech vůbec přesvědčivě, když ztratil set s antukovým specialistou Pedrem Martínezem a prohrál dva sety s kvalifikantem Otto Virtanenem. Sedmadvacetiletý Američan ovšem dle očekávání ve třetím kole svůj výkon pozvedl a deklasoval 6:3, 6:4, 6:2 nebezpečného loňského osmifinalistu Alexandera Bublika.

Bývalý šampion juniorského French Open se na trávě každým rokem zlepšuje, přesto stále čeká na první čtvrtfinálovou účast ve Wimbledonu. Jediné dosavadní osmifinále v tomto dějišti absolvoval předloni a neuhrál v něm set s pozdějším semifinalistou a domácí nadějí Cameronem Norriem.

Loni v Eastbourne promarnil jedinečnou příležitost poprvé triumfovat na travnatých dvorcích, ve finále prohrál ve třech setech s outsiderem Franciscem Cerúndolem. Letos v londýnském Queen's Clubu si ovšem spravil chuť a za celý týden ztratil jen jeden set. Na nejrychlejším povrchu si v posledních dnech vede nejlépe v kariéře a vyhrál už osm zápasů v řadě.

Vizitka Tommyho Paula.Vizitka Tommyho Paula. (@ Livesport)

Paul – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Queens, Dallas (triumf); Delray Beach (finále)
Největší úspěchy na trávě: Queens (triumf)
Bilance: 30:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 9:1
Bilance proti hráčům mimo TOP 100: 5:1 (kariérní 235:109)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:2)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (3. kolo)

Paul – Wimbledon

Kariérní bilance: 8:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2022, 2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Hertogenbosch (čtvrtfinále), Queens (triumf)
Cesta turnajem: Martínez (6:2, 6:1, 4:6, 6:3), Virtanen (4:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:4), (23) Bublik (6:3, 6:4, 6:2)

 

Roberto Bautista není po koronavirové pauze v roce 2020 stejným hráčem a postupně přišel o členství v elitní stovce žebříčku, v níž se držel přes 10 let. Letošní travnatá část sezony je ale pro 36letého Španěla malou vzpruhou, kterou už nutně potřeboval.

Před týdnem na domácím pažitu na Mallorce zaznamenal bývalý devátý hráč světa pro něj v poslední době vzácné čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a nyní ho čeká osmifinále Wimbledonu. V All England Clubu využil příznivého losu a vyřadil Maximiliana Marterera, Lorenza Sonega a Fabia Fogniniho.

Po dobu několika let byl jedním z nejstabilnějších hráčů na okruhu, ovšem na grandslamech na své poměry moc úspěšný nebyl. V osmifinále majorů má mizernou kariérní bilanci 2:11 a naposledy se do čtvrtfinále dostal ve Wimbledonu 2019, kde hrál své jediné dosavadní semifinále na podnicích velké čtyřky.

Vizitka Roberta Bautisty.Vizitka Roberta Bautisty. (@ Livesport)

Bautista – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Mallorca, Hongkong (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na trávě: Mallorca (čtvrtfinále)
Bilance: 24:18
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 7:3
Bilance proti hráčům TOP 20: 1:4 (kariérní 40:99)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 2:11)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (1. kolo)

Bautista – Wimbledon

Kariérní bilance: 22:8
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 1:3
Generálka: Hertogenbosch (2. kolo), Halle (kvalifikace), Mallorca (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Marterer (6:3, 6:1, 6:4), Sonego (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), Fognini (7:6, 3:6, 5:7, 7:6, 6:4)

 

Vzájemná bilance: Bautista vede 3:2. Všechny tři skalpy Paula zapsal v roce 2021, kdy byl mnohem lepším hráčem než nyní. Paul vyhrál oba souboje po úpadku španělského veterána a měl by vzájemnou bilanci srovnat.

 

Alcaraz – Humbert | 14:30 SELČ

Carlos Alcaraz předvedl ve třetím kole letošního Wimbledonu velmi nestabilní výkon. Obhájce titulu byl kousek od vyřazení, ale zároveň ve většině klíčových momentů a některých pasážích zápasu dominoval. Kritický tie-break nakonec zvládl a znovu ukázal svou obrovskou psychickou odolnost v už velmi mladém věku. Francese Tiafoea nakonec udolal v pěti setech 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 a 6:2.

Přesvědčivými výkony se neprezentoval ani na nedávném French Open a působil zranitelně. Jednadvacetiletý Španěl ztratil set s Jesperem de Jongem a měl velké problémy s Jannikem Sinnerem a Alexanderem Zverevem. V klíčových momentech však svůj výkon pozvedl a nakonec získal svůj třetí grandslamový titul, první na antuce.

Jeho silnou psychickou odolnost potvrzuje famózní bilance v pětisetových zápasech na grandslamech. Má jich za sebou 13 a neuspěl pouze proti Matteovi Berrettinimu na předloňském Australian Open, kdy ještě neměl tolik zkušeností. Navíc do Melbourne nedorazil po ideální přípravě na úvodní major roku.

Výše zmíněné ukázal i ve finále loňského Wimbledonu, v němž přemohl v pěti setech sedminásobného wimbledonského šampiona Novaka Djokoviče. Ukončil tak Srbovu 10letou dominanci na centrálním dvorci v All England Clubu.

Vizitka Carlose Alcaraze.Vizitka Carlose Alcaraze. (@ Livesport)

Alcaraz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: French Open, Indian Wells (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 29:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 4:1
Bilance proti hráčům TOP 20: 6:3 (kariérní 52:27)
Bilance v osmifinále grandslamů: 2:0 (kariérní 8:1)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (triumf)

Alcaraz – Wimbledon

Kariérní bilance: 14:2
Nejlepší výsledek: triumf (2023)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v osmifinále: 1:1
Generálka: Queens (2. kolo)
Cesta turnajem: Lajal (7:6, 7:5, 6:2), Vukic (7:6, 6:2, 6:2), (29) Tiafoe (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2)

 

Ugo Humbert nepředváděl na wimbledonských generálkách dobré výkony a zlepšení zatím nepřišlo ani na nejslavnějším tenisovém turnaji. Přesto si zahraje osmifinále. V úvodním kole potřeboval všech pět setů proti trápícímu se outsiderovi Alexanderovi Ševčenkovi, v tom následujícím měl potíže v úvodní sadě s Boticem van de Zandschulpem, který je už přes rok v krizi, a další pětisetová bitva mu hrozila ve třetím kole s Brandonem Nakashimou.

Šestadvacetiletý Francouz v koncovce utkání s Nakashimou znervózněl a měl potíže zápas ukončit. To je celkem pochopitelné, protože bojoval o své teprve druhé grandslamové osmifinále, ačkoli si už nějakou dobu drží ranking v TOP 30 a má na kontě šest titulů z podniků ATP.

Za sebou má jen jedno grandslamové osmifinále a i to druhé absolvuje ve Wimbledonu. Před pěti lety neuhrál v této fázi set s obhájcem titulu Novakem Djokovičem. A také nyní bude o své premiérové čtvrtfinále na majorech usilovat proti vítězi předchozího ročníku.

Vizitka Uga Humberta.Vizitka Uga Humberta. (@ Livesport)

Humbert – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Dubaj, Marseille (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Hertogenbosch (semifinále)
Bilance: 24:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na trávě: 5:3
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:3 (kariérní 12:14)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (1. kolo)

Humbert – Wimbledon

Kariérní bilance: 8:4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019, 2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Hertogenbosch (semifinále), Queens (1. kolo), Mallorca (2. kolo)
Cesta turnajem: Ševčenko (6:1, 4:6, 7:6, 6:7, 6:1), Van De Zandschulp (7:6, 6:1, 6:3), Nakashima (7:6, 6:3, 6:7, 7:6)

 

Vzájemná bilance: 0:0. Humbert je velmi schopným hráčem a platí to i pro travnaté dvorce. Jenže v posledních měsících je jeho forma podprůměrná, takže Alcaraz by to měl mít s postupem snazší.

 

Sinner – Shelton | 15:30 SELČ

Jannik Sinner těsně před startem druhého týdne Wimbledonu předvedl svůj nejlepší letošní výkon na travnatých dvorcích. Ve třetím kole deklasoval 6:1, 6:4, 6:2 Miomira Kecmanoviče a zaznamenal svou nejsuverénnější letošní výhru na nejrychlejším povrchu. Více gamů ztrácel i v zápasech na dva vítězné sety.

Aktuální lídr žebříčku je v posledních letech hrozbou na všech površích a platí to i pro travnaté dvorce. Před pár týdny získal v Halle svůj první titul z travnatých akcí ATP, přestože měl potíže v každém z pěti duelů, a ve druhém kole probíhajícího Wimbledonu udolal bývalého finalistu Mattea Berrettiniho.

V posledních zhruba 10 měsících prožívá nejlepší období své kariéry a letos je nejúspěšnějším hráčem na tour a zaslouženou světovou jedničkou. Už předtím ale pravidelně postupoval do druhého týdne grandslamů. Po dosažení 20. narozenin vyhrál v úvodním týdnu majorů 34 z 35 utkání a došel do druhého týdne na 11 z 12 grandslamů.

Úřadující šampion Australian Open má v osmifinále grandslamů bilanci 7:5. Konkrétně ve Wimbledonu obě předchozí vyhrál, předloni skončil ve čtvrtfinále a loni v semifinále (pokaždé na raketě Novaka Djokoviče). Dvaadvacetiletý Ital poprvé přešel přes čtvrtfinálovou fázi majorů loni právě ve Wimbledonu a odrazil se k životnímu období.

Vizitka Jannika Sinnera.Vizitka Jannika Sinnera. (@ Livesport)

Sinner – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Halle, Miami, Rotterdam, Australian Open (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Halle (triumf)
Bilance: 41:3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 8:0
Bilance proti hráčům TOP 20: 12:3 (kariérní 52:38)
Bilance v osmifinále grandslamů: 2:0 (kariérní 7:5)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (semifinále)

Sinner – Wimbledon

Kariérní bilance: 12:3
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v osmifinále: 2:0
Generálka: Halle (triumf)
Cesta turnajem: Hanfmann (6:3, 6:4, 3:6, 6:3), Berrettini (7:6, 7:6, 2:6, 7:6), Kecmanovič (6:1, 6:4, 6:2)

 

Ben Shelton se letos neprezentuje svou nejlepší možnou formou, ale díky silné psychické odolnosti a velkému sebevědomí sbírá solidní výsledky a drží se v TOP 20 žebříčku. Právě tyto kvality využil i ve třetím kole Wimbledonu proti bývalému šampionovi místní juniorky Denisovi Shapovalovovi, kterého udolal v pěti setech.

Jednadvacetiletý Američan měl mizernou přípravu na Wimbledon, když na generálkách prohrál tři ze čtyř zápasů. Přesvědčivě nepůsobí ani v All England Clubu, ve všech třech kolech potřeboval pět setů. Ve druhém týdnu grandslamů je potřetí v kariéře, loni zaznamenal čtvrtfinále na Australian Open a semifinále na US Open.

Na hlavní tour se začal pravidelně objevovat až loni, okamžitě prorazil a z jeho výkonů je jasné, že nejraději má ty největší akce a souboje s nejlepšími hráči světa. Aktuálně 14. muž pořadí je žebříčkově nejníže postaveným tenistou, který dokázal po skončení loňského US Open porazit Sinnera. Proti členům TOP 10 hodnocení má sice negativní bilanci 3:8, nicméně téměř ve všech soubojích jim vzdoroval.

Vizitka Bena Sheltona.Vizitka Bena Sheltona. (@ Livesport)

Shelton – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Houston (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Mallorca (čtvrtfinále)
Bilance: 23:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na trávě: 4:3
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:1 (kariérní 3:8)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 2:0)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (3. kolo)

Shelton – Wimbledon

Kariérní bilance: 4:1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (2. kolo), Queens (1. kolo), Mallorca (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Bellucci (4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4), L. Harris (4:6, 7:6, 6:7, 6:3, 7:6), Shapovalov (6:7, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2)

 

Vzájemná bilance: Sinner vede 2:1. Shelton umí v zápasech s hráči z užší špičky svou výkonnost pozvednout, jenže jeho aktuální forma je natolik podprůměrná, že by neměl světovou jedničku a jednoho z největších favoritů ohrozit.

 

Dimitrov – Medveděv | 17:30 SELČ

Grigor Dimitrov ve dvou ze tří zápasů v letošním ročníku Wimbledonu dominoval, ovšem ve druhém kole nebyl daleko od vyřazení. Nezkušeného mladíka Juncheng Shanga dokonce pustil do vedení o dva sety. Proti Dušanovi Lajovičovi i Gaëlovi Monfilsovi měl naopak jasně navrch a nepovolil jim set.

Třiatřicetiletý Bulhar v minulosti ovládl wimbledonskou juniorku a také triumfoval na travnaté generálce v londýnském Queen's Clubu. Jeho historie ve Wimbledonu je tedy podprůměrná, na čtvrtfinále v tomto dějišti čeká už 10 let. Konkrétně od ročníku 2014, kdy tady postoupil do svého premiérového semifinále na grandslamech.

V osmifinálové fázi Wimbledonu má bilanci 1:2, v roce 2017 neuhrál set s Rogerem Federerem a loni prohrál čtyřsetovou bitvu s Holgerem Runem. Vzhledem ke znovuzrození v posledních 12 měsících by měl k letošnímu osmifinále nastoupit sebevědomě. Nedávno prošel do čtvrtfinále French Open a letos má pozitivní bilanci 5:4 se zástupci TOP 10 žebříčku.

Vizitka Grigora Dimitrova.Vizitka Grigora Dimitrova. (@ Livesport)

Dimitrov – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Brisbane (triumf); Miami, Marseille (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 32:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 4:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 5:4 (kariérní 42:88)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 7:8)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (čtvrtfinále)

Dimitrov – Wimbledon

Kariérní bilance: 22:13
Nejlepší výsledek: semifinále (2014)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 1:2
Generálka: Queens (2. kolo)
Cesta turnajem: Lajovič (6:3, 6:4, 7:5), Juncheng Shang (5:7, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4), Monfils (6:3, 6:4, 6:3)

 

Daniil Medveděv si asi v utkání třetího kola vzpomněl na tři roky staré osmifinále s Hubertem Hurkaczem. Tehdy měl totiž na kurtu převahu, ale kvůli dešti byl zápas odložen na následující den. V dohrávce momentum ztratil a nakonec padl v pěti setech. Ze čtyřsetového vítězství nad Janem-Lennardem Struffem v letošním ročníku tak musel mít velkou radost, protože i tento duel hrál kvůli dešti ve dvou dnech.

Loni využil příznivého losu a poprvé se ve Wimbledonu probil do čtvrtfinále a zároveň semifinále. Osmadvacetiletý Rus těžil ze skreče Jiřího Lehečky v osmifinále a ve čtvrtfinále potkal outsidera Christophera Eubankse. Obhajoba loňských semifinálových bodů je pro něj velmi důležitá, pokud nechce navýšit své bodové manko na členy TOP 4 žebříčku.

V posledních měsících bojoval se zdravotními problémy. V osmifinále nedávného French Open vedl o set nad outsiderem Alexem de Minaurem, ale pak ho začaly trápit puchýře na noze a s turnajem se rozloučil. V aktuální sezoně posbíral už několik zklamání, tím největším bude prohrané finále na Australian Open s Jannikem Sinnerem, v němž vedl 2:0 na sety.

Vizitka Daniila Medveděva.Vizitka Daniila Medveděva. (@ Livesport)

Medveděv – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Indian Wells, Australian Open (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 31:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 4:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:3 (kariérní 44:44)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:1 (kariérní 9:6)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (osmifinále)

Medveděv – Wimbledon

Kariérní bilance: 16:5
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v osmifinále: 1:1
Generálka: Halle (2. kolo)
Cesta turnajem: Kovacevic (6:3, 6:4, 6:2), Müller (6:7, 7:6, 6:4, 7:5), Struff (6:1, 6:3, 4:6, 7:6)

 

Vzájemná bilance: Medveděv vede 7:3, jediný souboj na trávě ale prohrál. Dimitrov je bezpochyby lepším hráčem na travnatém povrchu, jenže celou kariéru má potíže porážet ty nejlepší hráče světa právě na grandslamových turnajích. Mírným kurzovým favoritem je Medveděv a postup Dimitrova by nebyl žádným překvapením.

 

Badosaová – Vekičová | 12:00 SELČ

Paula Badosaová si poprvé od Wimbledonu 2022 zahraje ve druhém týdnu grandslamů. Bývalá světová dvojka, která má za sebou rok a půl protkaný zraněními, zvládla ve třetím kole maratonskou a téměř tříhodinovou bitvu s bývalou čtvrtfinalistkou Darjou Kasatkinovou (7:6, 4:6, 6:4).

Šestadvacetiletá Španělka si sama pobyt na kurtu prodloužila, když v úvodním dějství nevyužila tři brejkboly na vedení 5:1. Mnohem méně práce než se šampionkou generálky v Eastbourne měla v úvodních dvou kolech s dvojnásobnou wimbledonskou čtvrtfinalistkou Karolínou Muchovou (6:3, 6:2) a 17letou Brendou Fruhvirtovou (6:4, 6:2).

Loňskou sezonu musela uzavřít už po skreči právě ve Wimbledonu a musí mít radost z toho, že na posledních čtyřech turnajích zapsala vždy více než jednu výhru. Teď se pokusí vylepšit svou bilanci 1:4 v osmifinále grandslamů, ve Wimbledonu v této fázi neuspěla před třemi lety ani o rok později.

Vizitka Pauly Badosaové.Vizitka Pauly Badosaové. (@ Livesport)

Badosaová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Bad Homburg (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (čtvrtfinále)
Bilance: 16:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčkám TOP 50: 7:7 (kariérní 60:51)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:4)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (3. kolo)

Badosaová – Wimbledon

Kariérní bilance: 10:4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021-22, 2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:2
Generálka: Bad Homburg (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Muchová (6:3, 6:2), B. Fruhvirtová (6:4, 6:2), (14) Kasatkinová (7:6, 4:6, 6:4)

 

Rovněž Donna Vekičová musela zvládnout tuhou bitvu, aby vyrovnala své wimbledonské maximum. V tříhodinové řežbě s Dajanou Jastremskou odvrátila v úvodní sadě tři setboly a ve druhé zahodila mečbol, semifinalistku letošního ročníku Australian Open nakonec zdolala 7:6, 6:7, 6:1.

Osmifinále Wimbledonu bude hrát 28letá Chorvatka podruhé v kariéře, před šesti lety prohrála jasně 3:6, 2:6 s Julií Görgesovou. Od té doby dosáhla na obě svá grandslamová čtvrtfinále, mezi nejlepší osmičku na podnicích velké čtyřky prošla na US Open 2019 a ještě loni na Australian Open.

Na žádné akci od loňského Wimbledonu po pár týdnů starou generálku v Berlíně nedokázala vyhrát více než dva zápasy. Tuto nelichotivou sérii přerušila před týdnem v Bad Homburgu, kde si zahrála své páté finále na travnatých dvorcích na nejvyšším okruhu (podlehla v něm ve třech setech Dianě Šnajderové).

Vizitka Donny Vekičové.Vizitka Donny Vekičové. (@ Livesport)

Vekičová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Bad Homburg (finále)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (finále)
Bilance: 20:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 8:3
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 8:1 (kariérní 93:71)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 2:3)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (3. kolo)

Vekičová – Wimbledon

Kariérní bilance: 12:9
Nejlepší výsledek: osmifinále (2018, 2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Hertogenbosch (2. kolo), Berlín (2. kolo), Bad Homburg (finále)
Cesta turnajem: Xiyu Wang (3:6, 6:3, 6:4), E. Andrejevová (6:2, 6:3), (28) Jastremská (7:6, 6:7, 6:1)

 

Vzájemná bilance: 0:0. Badosaová se teprve až před týdnem v Bad Homburgu dočkala svého prvního travnatého čtvrtfinále napříč všemi úrovněmi. Vekičová jich má na kontě osm, úvodních šest zapsala na britské půdě, a je na nejrychlejším povrchu mnohem úspěšnější. Šance jsou nicméně vyrovnané.

 

Paoliniová – Keysová | 14:00 SELČ

Jasmine Paoliniová se v minulosti ani jednou nedostala přes první kolo Wimbledonu a teď je ve druhém týdnu, dokonce bez ztráty setu. Osmadvacetiletá Italka ale musela ve všech třech zápasech zvládnout těsnou úvodní sadu, proti Saře Sorribesové, Greet Minnenové i Biance Andreescuové.

Poslední dvě utkání hrála pod zataženou střechou a v obou z nich jako první prohrávala o brejk. V posledních týdnech prožívá své nejlepší kariérní období na travnatých kurtech, před semifinále na generálce v Eastbourne měla bilanci 0:5 v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na tomto povrchu.

Ještě před necelým rokem nikdy nebyla v TOP 40 žebříčku ani ve druhém týdnu grandslamů. Teď je ovšem světovou sedmičkou a má na kontě triumf na prestižní tisícovce v Dubaji a také finále na nedávném French Open. Navíc v posledních 12 měsících posbírala celkem devět skalpů TOP 20.

Vizitka Jasmine Paoliniové.Vizitka Jasmine Paoliniové. (@ Livesport)

Paoliniová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Dubaj (triumf); French Open (finále)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (semifinále)
Bilance: 27:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčkám TOP 20: 4:5 (kariérní 12:28)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:1 (kariérní 1:1)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (finále)

Paoliniová – Wimbledon

Kariérní bilance: 3:3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Eastbourne (semifinále)
Cesta turnajem: Sorribesová (7:5, 6:3), Minnenová (7:6, 6:2), Andreescuová (7:6, 6:1)

 

Madison Keysové se ve Wimbledonu opět daří a už popáté v kariéře se probojovala do druhého týdne nejslavnějšího turnaje, ještě k tomu při třetím startu v řadě. Se všemi třemi soupeřkami si poradila ve dvou setech, jmenovitě s Martinou Trevisanovou, Yafan Wang a nasazenou osmnáctkou Martou Kosťukovou.

Bývalá světová sedmička přišla kvůli zranění o úvodní dva měsíce probíhající sezony. Devětadvacetiletá Američanka se ovšem rychle rozjela a vyhrála 17 z posledních 21 zápasů, což zahrnuje triumf ve Štrasburku a semifinále v Madridu. I díky tomu se drží v TOP 15 světového pořadí.

Nyní ji čeká 20. kariérní osmifinále na grandslamech (bilance 10:9). Dvě ze svých 10 čtvrtfinále na majorech zaznamenala v loňské sezoně. Mezi nejlepší osmičku se v předchozím roce podívala také právě ve Wimbledonu, když přežila osmifinálovou bitvu s 16letou Mirrou Andrejevovou (3:6, 7:6, 6:2).

Vizitka Madison Keysové.Vizitka Madison Keysové. (@ Livesport)

Keysová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Štrasburk (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (semifinále)
Bilance: 20:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 4:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:3 (kariérní 28:44)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 10:9)
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (3. kolo)

Keysová – Wimbledon

Kariérní bilance: 25:9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015, 2023)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 2:2
Generálka: Eastbourne (semifinále)
Cesta turnajem: Trevisanová (6:4, 7:6), Yafan Wang (6:2, 6:2), (18) Kosťuková (6:4, 6:3)

 

Vzájemná bilance: Keysová vede 1:0, v prvním kole loni v únoru na betonu v Dubaji dominovala 6:1, 6:1. Paoliniová je teď podstatně lepší hráčkou než loni v únoru a i na trávě zaregistrovala velmi solidní progres. Dvojnásobná wimbledonská čtvrtfinalistka Keysová je nicméně v těchto podmínkách zaslouženě favoritkou.

 

Sunová – Raducanuová | 16:30 SELČ

Lulu Sunová zdolala ve třetím kole Wimbledonu ve dvou tie-breacích Lin Zhu, pokračuje ve svém životním turnaji a je poslední přeživší kvalifikantkou. Třiadvacetiletá Novozélanďanka, jež ještě nedávno reprezentovala Švýcarsko, musela servírovat na udržení se v úvodním setu a v následující sadě likvidovala dva setboly.

Na začátku sezony figurovala mimo TOP 200 žebříčku a do All England Clubu přijela coby 123. hráčka světového pořadí. Jedná se o její žebříčkové maximum. Před startem Wimbledonu měla na kontě jen čtyři výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a nikdy předtím nepřešla přes první kolo grandslamů.

V Londýně posbírala včetně kvalifikace už šest vítězství v řadě, přičemž v pěti zápasech musela do tie-breaku či rozhodujícího setu, případně zvládla obojí. Polovinu výher slavila až po obratu z manka setu, včetně souboje se světovou osmičkou Qinwen Zheng, proti níž zapsala první skalp TOP 100 bez skreče soupeřky.

Vizitka Lulu Sunové.Vizitka Lulu Sunové. (@ Livesport)

Sunová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Wimbledon (osmifinále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 33:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 7:2
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 26:9 (kariérní 159:94)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (kvalifikace)

Sunová – Wimbledon

Kariérní bilance: 3:0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Hertogenbosch (kvalifikace), 125k Gaiba (1. kolo)
Cesta turnajem: (8) Qinwen Zheng (4:6, 6:2, 6:4), Starodubcevová (4:6, 6:3, 6:2), Lin Zhu (7:6, 7:6)

 

Emma Raducanuová si zahraje ve druhém týdnu grandslamů poprvé od životní a průlomové sezony 2021. Ve třetím kole Wimbledonu potkala světovou devítku Mariu Sakkariovou, proti řecké jedničce odvrátila všech sedm brejkbolových hrozeb a přehrála ji relativně snadno 6:2, 6:3.

Ještě před pár dny měla na kontě bilanci 0:7 s hráčkami TOP 10. Jednadvacetiletá Britka se radovala z takto cenného skalpu až před týdnem na generálce v Eastbourne proti Jessice Pegulaové. Do osmifinále Wimbledonu prošla bez ztráty jediného setu, nicméně v úvodním kole s Renatou Zarazúaovou potřebovala tie-break.

V probíhající travnaté části sezony vyhrála sedm z devíti duelů. Z takové bilance musí mít radost, protože přišla o většinu loňské sezony. Šampionka US Open 2021 bude útočit na své druhé kariérní grandslamové čtvrtfinále, už postup do osmifinále Wimbledonu jí stačí k návratu do TOP 100 světového hodnocení.

Vizitka Emmy Raducanuové.Vizitka Emmy Raducanuové. (@ Livesport)

Raducanuová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Nottingham (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Nottingham (semifinále)
Bilance: 16:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 7:2
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 5:0 (kariérní 62:21)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:1)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (nehrála)

Raducanuová – Wimbledon

Kariérní bilance: 7:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021, 2024)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Nottingham (semifinále), Eastbourne (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Zarazúaová (7:6, 6:3), Mertensová (6:1, 6:2), (9) Sakkariová (6:2, 6:3)

 

Vzájemná bilance: 0:0. Raducanuová už si osmifinále Wimbledonu jednou vyzkoušela, v roce 2021 nezvládla tíhu okamžiku a musela skrečovat. Domácí hvězda se v sobotu kvůli menšímu problému s pravým zápěstím odhlásila z mixu, v němž měla hrát po boku Andyho Murrayho. Proti Sunové, která na kurtech strávila už 11 hodin, je jasnou favoritkou.

 

Navarrová – Gauffová | 18:00 SELČ

Emma Navarrová debutovala ve Wimbledonu loni a prohrála ve dvou setech hned v prvním kole. Mnohem lépe si vede na posvátném londýnském pažitu letos. V úvodním kole deklasovala Qiang Wang, set nepovolila ani Naomi Ósakaové a ve třetím kole přetlačila z manka setu rozjetou Dianu Šnajderovou.

Rusce oplatila týden starou porážku ze semifinále generálky v Bad Homburgu. Třiadvacetiletá Američanka debutovala na travnatých dvorcích na profesionální tour loni a nyní má skvělou bilanci 13:5 na tomto povrchu zahrnující finále na podniku W100 v Ilkley a dvě semifinále na turnaji WTA v Bad Homburgu.

V březnu se vyšplhala do TOP 20 světového pořadí, necelý rok po debutu v elitní stovce. Letos sbírá úspěchy už i na grandslamech. Na Australian Open poprvé došla do třetího kola a před pár týdny na French Open si zahrála první osmifinále na majorech, v němž byla nad její síly Aryna Sabalenková.

Vizitka Emmy Navarrové.Vizitka Emmy Navarrové. (@ Livesport)

Navarrová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Hobart (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (semifinále)
Bilance: 39:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 6:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 1:5 (kariérní 2:6)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:1 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (osmifinále)

Navarrová – Wimbledon

Kariérní bilance: 3:1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Berlín (1. kolo), Bad Homburg (semifinále)
Cesta turnajem: Qiang Wang (6:0, 6:2), Ósakaová (6:4, 6:1), Šnajderová (2:6, 6:3, 6:4)

 

Coco Gauffová ztroskotala loni ve Wimbledonu už v úvodním kole, ovšem letos suverénně prošla prvním týdnem nejslavnějšího turnaje. V ani jednom ze tří zápasů neztratila více než čtyři gamy, nicméně v posledních dvou se musela vypořádat s kvalifikantkou Ancou Alexií Todoniovou a 298. ženou pořadí Sonay Kartalovou.

Dvacetiletá Američanka je v osmifinále Wimbledonu už potřetí, do čtvrtfinále ji nepustily Simona Halepová v roce 2019 ani Angelique Kerberová před třemi lety. V All England Clubu ještě nikdy neporazila nikoho z nejlepší čtyřicítky světového hodnocení, všechny tři souboje s takto vysoko postavenými soupeřkami prohrála.

Na grandslamech zvládla sedm z posledních devíti osmifinálových duelů, včetně posledních čtyř. V letošní sezoně se úřadující vítězka US Open probojovala do semifinále na Australian Open i French Open a pokaždé v něm nestačila na pozdější šampionku (Aryna Sabalenková a Iga Šwiateková).

Vizitka Coco Gauffové.Vizitka Coco Gauffové. (@ Livesport)

Gauffová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Auckland (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (semifinále)
Bilance: 35:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčkám TOP 20: 4:6 (kariérní 35:39)
Bilance v osmifinále grandslamů: 2:0 (kariérní 7:4)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (semifinále)

Gauffová – Wimbledon

Kariérní bilance: 11:4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019, 2021, 2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:2
Generálka: Berlín (semifinále)
Cesta turnajem: Dolehideová (6:1, 6:2), Todoniová (6:2, 6:1), Kartalová (6:4, 6:0)

 

Vzájemná bilance: Gauffová vede 1:0. Letos v lednu v semifinále v Aucklandu dominovala 6:3, 6:1 a nakonec na novozélandské akci WTA 250 úspěšně obhájila loňský triumf. Navarrová si poté připsala svůj jediný dosavadní skalp TOP 5, když na tisícovce v Indian Wells přemohla ve třech setech Arynu Sabalenkovou.

 

Nedělní program

CENTRE COURT (od 14:30 SELČ)
1. Alcaraz (3-Šp.) - Humbert (16-Fr.)
2. Sunová (N. Zél.) - Raducanuová (Brit.)
3. Navarrová (19-USA) - Gauffová (2-USA)


NO.1 COURT (od 14:00 SELČ)
1. Paoliniová (7-It.) - Keysová (12-USA)
2. Sinner (1-It.) - Shelton (14-USA)
3. Dimitrov (10-Bulh.) - Medveděv (5-)


NO.2 COURT (od 12:00 SELČ)
1. Badosaová (Šp.) - Vekičová (Chorv.)
2. Paul (12-USA) - Bautista (Šp.)
3. Dartová/Glasspool (Brit.) - Bucsaová/Martin (Šp./Fr.)


COURT 18 (od 12:00 SELČ)
1. Chromačevová/Rachimovová (-) - Dabrowská/Routliffeová (2-Kan./N. Zél.) 1:1 / dohrávka
2. Siniaková/Townsendová (4-ČR/USA) - Fernandezová/Šibaharaová (Kan./Jap.) / nejdříve ve 13:30 SELČ


COURT 14 (od 12:00 SELČ)
1. Ofner/Weissborn (Rak.) - Báez/Brown (Arg./Jam.)
2. Krejčíková/Siegemundová (8-ČR/Něm.) - Baptisteová/Parksová (USA)


COURT 15 (od 12:00 SELČ)
1. Macháč/Z. Zhang (ČR/Čína) - M. González/Molteni (11-Arg.)


COURT 4 (od 12:00 SELČ)
1. Mrva (10-ČR) - Frydrych (Brit.)


COURT 5 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. A. Kovačková (7-ČR) - Johnsonová (Brit.)
5. junioři
6. Samson (2-ČR) - Paskauskasová (Brit.)


COURT 6 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Paštiková (ČR) - Jovicová (6-USA)


COURT 7 (od 12:00 SELČ)
1. Valdmannová (ČR) - Carneirová (Braz.)


COURT 8 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Brunclík (8-ČR) - Jefferson (Brit.)


COURT 9 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři 6:2, 0:6 / dohrávka
4. Ticháčková (ČR) - Frodinová (USA)


COURT 10 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Kumstát (6-ČR) - Vasilev (Bulh.)

Kompletní program | Přehled ženského turnaje | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
frenkie57
Říkal jsem si, koho mi ta Navarro připomíná, až už vim - Laru Croft. Ten její culík je naprosto identický.
Reagovat
paddy
Emma N postoupila smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=b-O88jxFPm4

obrovská radost
smile smile smile
smile smile smile
smile smile smile

oproti předchozímu zápasu byl rozdíl, že mou voodoo panenku jsem aktivoval hned od začátku smile smile

intergalatické výměny přesně ve stylu Ripleyové, frustrovanou soupeřku doslova vystřílela z kurtu
shot of the day smile
https://www.youtube.com/watch?v=GuN6h3UZFfA&t=177s
Reagovat
GaelM
Katky zápas znovu přerušen a odložen na zítra, poslední dobou má takových zápasů snad většinu Chtěly s Townsend pokračovat, ale soupeřky si vybrečely přerušení. Snad je to nerozhodí, zápas je rozehraný dobře.
Reagovat
aligo
Gauff Navarro moc hezké výměny, opravdu kvalitní zápas.
Reagovat
paddy
skvělé, Emma N bere 1. set smile

bojuje přesně jako Ripleyová smile
hlavně vydržet, konec je stále daleko smile
Reagovat
Vlk-v-trave
To by měla dát... Cori se moc na sako nechce....a to je její chyba na trávě, ten její FH na trávě nemůže vydržet s Navarro...ani náhodou...
A ten tlak na servu a pak ten agresivní bh je podle mně moc málo...na postup.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
farr
Já spíš nechápu jak hráčka s tak slaboučkým forhendem může být No.2. Absolutně pitomý soupeřky který ji to tam nervou 99% možného času. Jako jasný ona skoro všechno vrátí,ale i tak, nechápu prostě FH na úrovni lvl starší žáci.
Reagovat
frenkie57
Dneska jich tam napsala doprostřed sítě alespoň deset.
Reagovat
frenkie57
...naprala...
Reagovat
Liverpool22
Problém je, že hráčky jako Penko, Rybka, ale i naše holky Bára, Muška jsou málo konzistentní nebo mají furt nějaká drobná zranění. Iga + Cori jsou zdravé a proto si "nahrabou" hodně bodů.
Reagovat
paddy
v klidu po USO, až jí vypadnou body, tak druhá nebude smile
Reagovat
Vlk-v-trave
také dávám k dobru v článku s ní ten vtip co koluje...

Je až neuvěřitelné, že hráčka s takovým fh je 2. na světě.
Buď je Brad Gilbert největším tenisovým trenérským géniem v historii,
nebo WTA prožívá největší historickou krizi...:))))
Reagovat
paddy
Emma nakonec agresivně hrající soupeřku nepřetlačila smile

ale i tak je posledních 16 pěkný výsledek smile smile
dokonce se dostala o kolo dál než světová jednička vymlouvající se na únavu

za sebe dodám, Andy tentokrát byls lepší smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)

Emma byla podle mně pod šíleným tlakem a ten pohyb na kurtu hodně nestabilní...
Ono se ji ve druhém víc dařilo LuLu držet na lajně, klíčový byl právě její slabý pohyb na trávě.
Ironií osudu je opravdu to, že na Cori by to mohlo stačit. Na Navarro nevím...tam by to bylo hodně asi vyrovnané... obě to sako moc nevhlédavají aktivně...stejně jako Raducanu...

Fajn, že dnes vyhrala odvaha, a myslím té Sun:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Sun má ráda Navrátilovou, Graf, takže QF je vpořádku i z tohoto hlediska:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a Rogera
Emma vlastně hrála dobře, od BL je schopná trefit neskutečné věci i když má míč až nad rameny. Ovšem je to taková nadalovská nuda. To na trávu nepatří, takže zaslouženě postoupila hráčka s pestřejší a hlavně aktivnější hrou a odvahou chodit na síť, navíc dost úspěšně.
Reagovat
GaelM
Lulu Sun parádní turnaj. Na to, že ve druhém kole kvaldy musela utíkat z MB Gabriele Knutson, teď příznivý los využívá dokonale
Reagovat
lars
Gabina mela smulu na souperku
Reagovat
Vlk-v-trave
lejvr,andy,vlk,mutademus vs. paddy, voodoo, londýnské publikum včetně dětí

Na první pohled to vypadalo jako těžký souboj... nerovný boj...
Na saku měl lejvr hodně práce, těžký úkol a také nám usnul, začly potíže...
Andy musel zaútočit...a byl to těžký direkt, ovšem publikum s paddym to dostali jak se říká zpět do hry... a ta Sun se dostávala do svízelí... těžké bylo rozrazit tu vlnu publika...

Vlk se nakonec uchýlil k manévru je SUNDAY je Neděle, tak kdo jiný než SUN.
A tak vytáhl ESO z rukávu, ze záhrobí povolal Muta, a tomu se fakt jen těžko čelí... a to čímkoliv:)

MÁME WIMBLEDONSKOU /malou/ VÍTĚZKU...
SUNDAY = SUN

Tradice se nemají narušovat, hlavně ty Wimbledonské... Britka odpadla.
Reagovat
Vlk-v-trave
Každopádně čest poraženým, paddymu a celému týmu:)
Aspoň byla zábava:)))
Reagovat
bardunek666
Gratuluji Lulu. Zajímavá tenistka s pěknou hrou. Snad o ní v budoucnu hodně uslyšíme.
Reagovat
lars
Uz "dlouho" nejaka kvalifikantka nevyhrala GS. Mozna dojde na "predani zezla"
Reagovat
com
Lulín zatim tezi z dobryho losu.. Proti takove Gauffce, Rybakine moc sanci nedostane
Reagovat
Nola
fakt? vyradila v uvodnom kole hracku T10..... takze ma jej pavucika
Reagovat
com
a co Zheng krom AO letos predvedla.. Vubec nic.. Hracka top 10 jak cyp
Reagovat
hanz
Žhengovic podobně jak Džasmína těží už z několikátýho snadnýho losu na GS, jinak jsou to obě naprosto nezajímavý hráčky...
Reagovat
aligo
To jsou zase spekulace na kdyby se nehraje
Reagovat
lars
Myslis ze , Sun bude hrat proti Gauff na Wimblu24 ??
Reagovat
lars
* Myslis, ze Sun bude hrat proti Gauff na Wimblu24 ??
Reagovat
bardunek666
Pojď, Lulu. Doraž tu husu
Reagovat
Vlk-v-trave
Lejvr se probudil a dost tlačí na Sun, aby to už ukočila, che jí prostě dom...
Reagovat
Drzymalski
Komentátor ES má na Emmu snad vsazené...
Reagovat
Nola
snad to uz Sun dopodava, je mi celkom sympaticka, hra ten FH po ciare ako Angie Kerber, aj niektore BH
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Nola
neviem tej Emme prist na chut, je to mila, pekna kocka, ale tie jej spomalene pohyby na servise ma vyslovene vyrusovali, tie vysoke udery ako na antuke mi vadili, ziadne kratasy , ziadne slajzy, iba prava, lava.... tusim vytazila z odhlasenia Amazonky a v kazdom pripade pre nu vyborny turnaj, nepotrebuje uz ziadne WC na USO
Reagovat
Liverpool22
S Emmou to mám podobně - mám jí ve škatulce neutrální, nevadí mi, ale nikdy jsem jí nefandil i tenkrát ve finále USO 21 jsem přál Lejle.
Reagovat
Nola
to vacsina, pretoze Lejla vyradila cestou do finale TOP hracky
Reagovat
Liverpool22
jo, jo např. vykostila Osaku nebo Arynu. Bohužel finále nedala
Reagovat
com
protoze byla É-myčka lepsi
Reagovat
aligo
Ne, bylo to proto, že to Lejla nedala psychicky. To je rozdíl
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v současnosti kromě té hlavy laboruje s nevyrovnaným a trochu slabším servisem. Za zápas sice dá vždycky pár es, ale jinak ten servis nemá moc účinný a druhý jí soupeřky často zatloukají. Pokud na těhlech věcech zapracuje, má šanci jít pořád nahoru. Její hra je fajn, zrychluje míče hned po odskoku. Rozhodně je atraktivnější než Emma.
Reagovat
Vlk-v-trave
Emma zkouší držet tu Lů jak nejdál to jde od sítě...
tam se to moc nepohlo z obou stran.

20/25 (80%) vs. 3/6 (50%)
na winnerech se to aspoň pohlo, ale hodně pomáhá k tomu LuLu a Lejvr, který si zdříml.
45 vs. 16
Reagovat
paddy
skreč Dimitrov smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:/
Reagovat
paddy
ten Nový Zéland je směsný smile

když budeme upřímní, tak jde o rumunsko-chorvatský souboj smile
dle otců (matky mají čínské)
Reagovat
paddy
zajímalo by mě, jestli fandí i Goran smile
Reagovat
Vlk-v-trave
to nevím, ale Lejvr beztak ke konci toho druhé usnul:)
Reagovat
Vlk-v-trave
když budeme tak nějak nad věcí,
tak můžeme říct, že jde o souboj v rámci Britského Impéria:)
Reagovat
paddy
jedině když bychom vzali v úvahu, že čínský Hong Kong byl 150 let britský
jinak určitě ne smile
Reagovat
Vlk-v-trave
dneska to klidně můžem vzít pod úvahu...
Reagovat
bardunek666
Raducanu využije každé situace. Simulantka...
Reagovat
dadaft
Madison je mi líto, chybělo fakt mílo a navíc to nyl parádní zápas,,,,,,,,,,,,,, nicméně Jasmine je sympaťačka a rozhodně ve formě, takže co už...

Lulu s Emmou taky solidní práce, akorát to MTO jsem nepochopil.
Těžko odhadovat, jak se to vyvrbí a to je fajnj,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
+-
Reagovat
Vlk-v-trave
Mad velká škoda....
Jasmína dost připomíná Barušku Strýcovou... jak jsem tam viděl, hned se mě připomněla...a říkal jsem si, škoda, že se nenarodila trošku později a ten poslední Wimbl by se přesunul...

LuLu x Emma
No, řeknu to tak, v zájmu zdraví té Raducanu, a toho že je Neděle, tedy SunDay, a LuLu je Sun... k tomu navrch, jak by to ta Sun dala, tak by vyhrála MALÝ WIMBLEDON, neb hrála kvaldu, čili další crazy příběh letošního ročníku...

Jako líbí se mi víc ty aktivnější hráčky, takže vítězstvím LuLu nepohrdnu, a asi také ne Lejvr:)
Reagovat
Vlk-v-trave
.ji viděl
Reagovat
paddy
Emma srovnala na sety smile

bude to ještě bitva, ve které nemá, co ztratit, soupeřka je starší (tedy zkušenější) a zároveň výše na žebříčku
ragbistce nejvíce dělají problém antukové kopce, tudy je cesta; agresivní hra na riziko se ve 2. setu méně vyplatila záporný rozdíl W/UE

Emma jakoby měla menší problém se zády nebo je ztuhlá

všimnul jsem si, že zápas dostal globální rozměr
moje maličkost vs. Andy/Laver/Vlk smile

já se ale nevzdávám, ani když čelím přesile
nejsem Kopřiva smile

c'mon smile
Reagovat
com
jo to tvoje píchání do voodoo panenky prinasi svuj uzitek

Píchej dál
Reagovat
Vlk-v-trave
on píchá na opačnou stranu:DDD
Reagovat
paddy
gratulace Andymu smile, máme MTO
Reagovat
paddy
a Dimitrov také MTO smile
Reagovat
paddy
kromě nohy jsou to i ty záda v oblasti beder, na které si během zápasu sahala
Reagovat
Vlk-v-trave
vzala to už při jednom... jak už tak všechno...
Reagovat
hanz
I houby... hérečka je to...
Reagovat
Vlk-v-trave
Já jen hlásím, co se děje na centru:)
Ikdyž spojení Lejvr-Vlk beru...

Už delší dobu píši, že mě příjde divné...britka a ten pohyb na trávě jak DelPo.
celou dobu tu melduji, že mám o Emmu spíš obavy...už jsem ji tam viděl nebezpečně sebou seknou během turnaje.... a bohužel zase, a opravdu mě ta holka na trávě děsí...
...a je z toho MTO...
Ani se mě nechce říkat svěrákovské pověstné, kdo to říkal,...

Snad bude Emma vpořádku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozhodně si v tomto duelu nepřeji, aby se zranila...fáááákt néééé.
Snad se to dokončí na kurtu tím MB a ne Retired.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel a to mě dost s*štve, Gríša retired
Reagovat
com


Vítězné míče - chyby za druhej set
9-6 u Émyčky
21-21 u Lulína
Celkem kvalitka
Reagovat
Vlk-v-trave
Průbežné stats na saku...

SUN vs. RADUCANU
17/22 (77%) vs. 2/4 (50%)

Zatím se odvaha LuLu vyplácí...
... ale v současném ženském tenise v nějakém součtu se nakonec většinou bohužel nevyplácí...až na vyjímky...

Uvidíme, jak to bude dnes.

Sun musí do třetího setu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pěkná odměna QF pro Donnu Vekić za dlouholetý přínos hry na trávě.
Pavla super, že dokončila zápas... dobrý turnaj, u ní se teď počítají zcela jiná vítězství...
Reagovat
hanz
Pavlínka byla pěkně nasupěná... a to je dobře... U Donničky je šance, že se totiž ve finále po... než u Pavlíny...
Reagovat
Liverpool22
Vekič velmi dobrá trávařka. Konečně se dočkala úspěchu i ve Wimbledonu. Dneska byla lepší na servisu a i proto zasloužený postup. Pro Pavlínu taky dobrý turnaj - je fajn, že se jí vrací forma
Reagovat
hanz
Pavlínko, ty holko ušitá... jakou si ale udělala radost ... to je za ty vyřazení našich... pápá
Reagovat
com
Vekic vyuziva priznivej los a uz je ve CF
Ale jo, proc ne
Reagovat
Liverpool22
Dneska si to musela vyčekat, ale závěr zvládla na jedničku Pavlína naopak vykapala
Reagovat
Vlk-v-trave
Teď na tribuně Lejvr vysvětluje kolegům nekonvenční údery Sun...
...něco ve smyslu.... pokouší se o backspin a vyjde z toho novozélandský lift:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No nevím, jestli mají pro Roda pochopení...
...ono, vidím, že je v hledišti mnoho mladých dětí podporující Emmu,... nevím nakolik má organizátor zajištěný počet speciálních psychologů, kteří budou po případné prohře ty děti uklidňovat...
Na tomhle se Lejvr může vysekat, jestli jde o podporu Sun:)
Reagovat
Vlk-v-trave
LuLu podporuje na tribuně Lejvr, síla v zádech obrovská...

Lejvr vs. Londýnské publikum.

Zatím je mnohem aktivnější Novo Zélandská hráčka Sun... tvořivá...aktivní, nekonvenční...
Emma na trávě trošku "dřevo", takový delpo v sukni, by se dalo říct... snad si dnes hlavně nic neudělá, zakončí zápas bez zraněnní... jedno nám dnes už stačilo... :/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Crazy Frog je venku. Jinak mi přijde jak mladší brácha Jasmínky
Reagovat
Walda58
Big amerycan utrpěl prohru.
Reagovat
farr
Škoda že mu Jenda nepoložil sluchátko, výraz muričana by byl zase priceless...
Reagovat
hanz
Při těch technickejch výměnách je vidět, jak je É-myčka neohrabaná... tý vyhovuje jen basebal od základní, jinak je marná...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lulu je kreativní hráčka. Dneska ji vidím hrát prvně a pěkný
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lulu od letoška trénuje Pláteník.
Ten má zajímavé portfolio a hlavně výsledky. I Sun sune slušně nahoru.
Reagovat
paddy
Emma R prohrála 1. set
vypadá to, že Andy neunesl odmítnutí z mixu a vytáhl svou voodoo panenku a zatím se mu daří

já to tak nenechám, a neplánovaně tahám ze šuplíku i mou voodoo panenku a stává se z toho souboj nejen na krutu, ale i u obrazovky mezi mnou a Andym

bude to na krev smile
c'mon smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A co uděláš z Lejvrem? Také voodoo... chudák nej. travařská legenda.
Přišel kouknou a podpořit LuLu, celý ten její nekovenční úderový arsenál.
Dokonce ten slajs od prvního kola nabral slušnou evoluci...tedy ten na fh,
tam nevim:))) co se stalo. Takže LuLu je v jiné dimenzi z toho...
...to není každý den, že tě přijde podpořit Legenda jak Lejvr...to je síla...

Ale konkrétně teď... 24 winnerů vs. Emma...3

No doufám, že něco takového snad ani nepostoupí do QF...se třema winnerama na trávě...
to už by bylo moc... až snad příliš:) Jako vodsaď pocaď.

Tak se bav, ale Lejvr není lehký oříšek...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A ještě k tomu ta její statistika na saku
Reagovat
Vlk-v-trave
Tu dnes vylepšuje hlavně kvůli Lejvrovi:)
Reagovat
bardunek666
Lulu zatím dělá radost. Raducana odporně řve po každé chybě soupeřky, nechutné chování.
Reagovat
GaelM
Reagovat
Mantra
Slunce v duši porazí tu opěvovanou Rumunku
Reagovat
com
Reagovat
frenkie57
Pavlína s Donnou se taky pěkně mlátěj, je to opravdu vyrovnaný mač. Teď jim do toho zase hodil dešť vidle.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
Tuším, že už třetí přerušení. BIG zápas pokažený deštěm - začalo se v cca 14hodin a konec zatím v nedohlednu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
com
Teda É-myčko
Reagovat
Sinuhet1
Bara zitra jako posledni na jednicce, aspon se to nebude odkladat pokud bude prset....
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebude, přeloží to rovnou na další den
Reagovat
EllNino
Vlku
Baez/Brown po skreči v dalším kole deblu
Reagovat
Vlk-v-trave
Zaznamenal jsem. Sotva se dostali na kurt, uz jdou dal.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je jízda
Reagovat
EllNino
Madie :((((
Reagovat
Mantra
Je mi ji líto.
To je taky smolařka
Reagovat
EllNino
Jojo, pravidelná účastnice 2. týdne GS :/
Reagovat
Vlk-v-trave
:/
Reagovat
txunami
Druhý set medzi Keys a Paolini bol naozaj skvelý. Obe hráčky išli až na dno svojich síl a predviedli výnimočné výkony. Paolini ma naozaj prekvapila svojou hrou a silnými údermi. Ani by ma neprekvapilo, keby sa víťazka potom dostala až do finále.
Reagovat
txunami
Pri stave 5:2 v treťom sete sa Keysová zranila, niečo s nohou. Nevyzerá to pre ňu dobre, vidno to na pohybe. Dúfam že to je len taktika a v realite je v pohode.
Reagovat
com
tak kdyz Keys neni schopna ukoncit set za stavu 1:5 ve druhym setu, nebo ted ve tretim 2:5.. Uz moh bejt daaaaavno konec

To radsi at to vyhraje Džasmína Paolína
Reagovat
Mantra
Debiilní pořád co?
Reagovat
frenkie57
Klíče skreč, slz plný kyblík. A oprávněně. Je mi jí fakt líto. A Jasmínka, když se tváří skroušeně, tak je velice roztomilá.
Reagovat
txunami
Tak taktika to nebola... Veľká škoda, hrala skvele a mohla to vyhrať.
Reagovat
lars
jak se zranila? uklouzla?
Reagovat
frenkie57
Nejspíše jí začalo tahat tříslo, žádný pád jsem nezaznamenal.
Reagovat
Otmar
Taky si myslím, že jí odešlo při rotaci kyčle tříslo. Málokdy mě co takhle mrzelo, navíc,když si Paolini říkala o klepec. Škoda, Mad hrála velice slušně.
Reagovat
EllNino
Jasmine má celkem kliku obecně ...
Reagovat
QacO
Reagovat
Vlk-v-trave
Iga sice prohrála, ale jednoho zajímavého velkého vítězství dosáhla...
...během své Tsitsipas WC Přestávky vykouzlila na kurtu úsměv nejen na tváři Julie, která už čekala připravená na BL lajně, ale také Nouniho na empajru...:D
To se jen tak nepovede...
Reagovat
paddy
Dnes nás čeká EMMA SUNDAY na centr kurtu smile

pozn: pořadatelé tím prokázali skvělý cit pro výběr zápasů smile smile
(BTW Krejčíková opět na 14 smile)

Jako předskokan na centru vystoupí loňský vítěz Alcaraz, který má za úkol připravit diváky na vyvrcholení dnešního programu.

smile
Emma R by si měla postrážit postup do dalšího kola proti soupeřce z ragbyové země (snad je zápěstí v pořádku).

smile
Emma N bude mít daleko těžší práci. Čeká ji totiž jedna z hlavních favoritek. Musí si jít odvážně pro vítězství a nehrát to tzv. na Kopřivu. Já se samozřejmě budu snažit pomoci. Voodoo panenka je připravena a titanové špendlíky mají ostře nabroušené hroty.

Emmo pojď a sejmi toho Vetřelce!!!
smile smile smile

Jako vzor může sloužit nebojácný výkon Ripleyové, která uměla rozdávat tvrdé údery zleva i zprava smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=bWhn6Qf_PmA&t=10s
Reagovat
Vlk-v-trave
Wimbledonská neděle...
déšť připomíná starou dobrou tradici Wimbledonu, neděle bez zápasů... a vypadá to, že ten dnešní by mohl vydržet.
...takže letos v pondělí je šance se konečně zase vrátit ke klasickému Manic Monday. Pod střechou se toho naštěstí nedá mnoho odehrát...

Kde selže člověk, tam pomůže příroda.:)

Manic Monday
https://www.youtube.com/watch?v=t4mDMIUMDiQ

ComeOn rain!:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A střecha se asi sama nezatáhne
Reagovat
Vlk-v-trave
Třebas budou protestovat místní občané, aby střecha zůstal otevřená, jak se sluší a patří na outdoor....kteří měli dlouholetou dohodu s Wimbledonem, že bude v neděli klid...:)
Reagovat
farr
Nejlepší rozhodnutí co mohli udělat, zrušit za mě úplně stupidní manic pondělí. Nejvtipnější by byla situace celý pondělí slejváky 24 hodin v kuse. To bych pak chtěl vidět co by dělali, jelikož ani ty dva krytý kurty by toho mnoho nezachránili. Při nejlepší vůli uhrajou pak půlku OF a co ten zbytek . Rozložení neděle 8 pondělí 8 zcela opodstatněné. Defakto lze už odehrát druhý týden dvouher skoro bez ohledu na rozmary počasí. P.S. Ať zakryjí i court č.2 a je po problému úplně pro dvouhru 2. týden Navíc halový travnatý tenis je asi nejlepší podívaná co existuje.
Reagovat
paddy
střecha není problém, jelikož hráči hrají obden, tak se program dá lehce dohnat i manic monday a bez střechy smile

střecha je teprve od r. 2009 resp. 2014
jak se asi hrálo předchozích 100 let?

finále singlu mužů bylo třetí pondělí jen 1988 a 2001
Reagovat
farr
Dohnat se dá ledacos, ale je to pak ještě fér? Někdo má odehráno a dávno odpočívá jiný musí čekat třeba
celý den a pak sehrát třeba dva pětiseťáky během dvou/tří dnů. Střecha tyhle problémy maximálně eliminuje a dva kryté je prostě na gs málo, 3 je za mě minimum , obzvláště v Anglii kde furt leje každou chvíli.
Reagovat
Nola
hlavne dnes, Vekic s Badosou, cely den na kurte, 4, alebo aj viac krat preruseny zapas, to nemoze byt ani regulerny zapas, kedze sa hra po castiach, psychicky a fyzicky narocne nielen pre hracov..... pozerala som zaciatok a koniec, medzitym som si odskocila a hravo som stihla zaver, dve rovnake hracky, vyzorom, figurou, blondinky, este aj ponatim tenisu, ale Donna je o chlp krajsia, no Slovanka
Reagovat
Vlk-v-trave
Pianista Humbert: Rok jsem pracoval u psychologa a to změnilo mou kariéru.

https://www.puntodebreak.com/2024/07/07/humbert-trabaje-durante-ano-psicologo-cambio-carrera

Ugo Humbert dokázal ve Wimbledonu 2024 vyrovnat svůj nejlepší grandslamový výsledek, který se kupodivu odehrál také na tomto turnaji. Francouz se těší na zápas s Carlosem Alcarazem a rozebírá své přednosti na trávě i to, jak se změnila jeho mentalita v důsledku spolupráce s psychologem.

Vyrostl jsem na severu Francie, kde neustále prší, takže jsem jako dítě vždy hrál na krytých kurtech a kobercích. Díky rychlosti těchto kurtů jsem si osvojil velmi užitečné dovednosti pro hru na trávě. To, že jsem levák, je na tomto povrchu také výhodou, zejména díky mému podání a rotaci, kterou mohu užít, ale také díky těžkostem, které můj flat bekhend vytváří...

Vše, co jsem zažil během Covidu, mi pomohlo k rozhodnutí najmout si psychologa. Díky tomu jsem se vrátil k užívání života na okruhu a uvědomil jsem si, co všechno mám. Naučil jsem se znovu si vážit výsady být tenistou a naučil jsem se na sebe nevyvíjet příliš velký tlak se soutěžními cíli, ale užívat si každodenní život. To bylo také klíčové, pokud jde o zvládání emocí na kurtu a věrnost mému stylu hry v rozhodujících momentech.

Jeden z Humbertových kousků:) sice s nevynucenýma chybama, ale i to k životu patří
https://www.youtube.com/watch?v=t31UX7Yvqos
Reagovat
Andrea
Sinner to nebude mít lehké, v jeho části pavouka je jak Alcaraz tak i Medveděv, ale i tak mu fandím Jen kdyby se umoudřil ten déšť, to je peklo jak tam celý dny prší a že nezačnou dřív než ve 12, už mají mega skluz, takto to nedohrají ani do olympijády :-( my jsme měli štěstí a v pondělí 1.7. jsme měli celý den bez deště, mrkněte na fotky https://www.tenisove-turnaje.cz/zajezd-do-londyna-a-wimbledon-zive/
Reagovat
Mantra
Pěkné.
Ale za ty pálky tam stát v jednom kuse fronty bych nechtěl. Jinak to nejde, ale už jsem línej
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ještěže ne do olympyjády
Reagovat
turista
Kéž by se tam navzájem vytriskali a Nole by si došel pro titul. Idemo Novak!
Reagovat
farr
Matematicky je jistota že se navzájem vystřílejí a do finále půjde jen jeden z nich . Avšak kde brát jistotu že Noldu např. nevystřílí z kurtu v SF Saša( pokud bude zdravotně fit po tom ošklivém pádu).
Reagovat
lars
Bude Jokerovic hrat mix?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist