Sinner v Sofii kráčí za obhajobou svého prvního titulu na okruhu ATP

1. 10. 2021, 21:59
Aktuality 0
ATP SOFIE - 20letý Ital Jannik Sinner si na cestě za obhájením titulu na turnaji ATP 250 v Sofii poradil i s druhým soupeřem, Australana Jamese Duckwortha dnes porazil 7-6 6-4 a postoupil do semifinále. V něm je podruhé během dvou týdnů také Francouz Gaël Monfils.
Jannik Sinner

Jannik Sinner loni v Sofii získal svůj první z nyní již tří titulů na okruhu ATP. Letos se 20letý Ital vrátil do bulharské metropoli již jako světová čtrnáctka a triumf obhajuje z pozice nasazené jedničky. 

Roli favorita zatím potvrzuje. Po včerejší úvodní výhře nad Bělorusem Egorem Gerasimovem si dnes poradil rovněž ve dvou setech s  Jamesem Duckworthem, kterému oplatil mu srpnovou porážku z Toronta.

Lehké to ale neměl. V prvním setu dvakrát neudržel servis, prohrával 2-5 a za stavu 5-6 čelil setbolu. Sadu však získal v tie-breaku, druhé dějství otočil ze stavu 2-4 a po necelých dvou hodinách nad Australanem, který si minulý týden v Nur-Sultanu zahrál poprvé ve finále turnaje ATP, zvítězil 7-6 6-4.

"Byl to těžký zápas. James hrál výborně a já měl v některých momentech štěstí. Také jsem si pomohl servisem, za což jsem rád," komentoval Sinner. Letos vyhrál už 11 setů, v nichž čelil alespoň jednomu setbolu.

O čtvrté letošní a celkově páté finále si Sinner zahraje s Filipem Krajinovičem (h2h 1-0). Srbský tenista v závěrečném večerním čtvrtfinále zdolal 6-3 4-6 6-3 Poláka Kamila Majchrzaka



Gaël Monfils přes rok a půl čekal na postup do semifinále a nyní je v něm podruhé během dvou týdnů. Po Métách se mezi nejlepší kvarteto dostal i na dalším halovém podniku v Sofii, kde si dnes za pouhých 50 minut hry poradil dvakrát 6-2 s Italem Gianlucou Magerem.

O první finále od loňského února, kdy triumfoval v hale v Rotterdamu, se 35letý Francouz utká s Marcosem Gironem (h2h 0-0). 28letý Američan v Sofii postoupil přes nasazeného Australana Johna Millmana do svého prvního semifinále na turnaji ATP.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 481.270 eur
páteční výsledky (01. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sinner (1-It.) - Duckworth (Austr.) 7-6(4) 6-4
Monfils (2-Fr.) - Mager (It.) 6-2 6-2
Krajinovič (5-Srb.) - Majchrzak (Pol.) 6-3 4-6 6-3
Giron (USA) - Millman (8-Austr.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist