Sinner vstoupil do domácího Turnaje mistrů skalpem bývalého šampiona Tsitsipase

12. 11. 2023, 16:08
Aktuality 12
TURNAJ MISTRŮ - Jannik Sinner (22) si na domácí půdě v Turíně odbyl vítězný debut na Turnaji mistrů v roli plnohodnotného účastníka. Italský mladík porazil bez ztráty podání 6:4, 6:4 řeckého šampiona z roku 2019 Stefanose Tsitsipase (25) a udělal důležitý krok v boji o postup do semifinále. Ve druhém utkání Zelené skupiny šestinásobný srbský šampion Novak Djokovič (36) zdolal dánského nováčka Holgera Runeho (20).
Jannik Sinner (© AFP)

Sinner – Tsitsipas 6:4, 6:4

Jannik Sinner letos pokračuje v postupném pronikání mezi nejlepší tenisty světa a zapisuje si osobní i národní milníky. Ve Wimbledonu si poprvé zahrál semifinále grandslamu, v Torontu slavil první triumf na podniku Masters 1000, ve světovém žebříčku ATP posunem na 4. místo vyrovnal italské maximum a jako první Ital v open éře vyhrál během jedné sezony víc jak 54 zápasů (aktuálně 58).

A také se díky čtyřem triumfům v Montpellier, Torontu, Pekingu a Vídni poprvé kvalifikoval na Turnaj mistrů. Sice si na něm zahrál už v roce 2021, ale do soutěže zasáhl až jako náhradník od druhého kola s minimální šancí na postup ze skupiny, kterou zakončil s bilancí 1:1.

Dnes už si na domácí půdě v Turíně odbyl vítěznou premiéru i jako plnohodnotný účastník. S Řekem Stefanosem Tsitsipasem ztratil po svém podání jen deset fiftýnů, nečelil brejkbolu a po necelé hodině a půl zvítězil 6:4, 6:4. Vzájemnou bilanci upravil na 3:5.

"Byl to dlouhý týden, než jsem se tady dostal na kurt proti Stefanosovi. Byl jsem připravený, že to bude těžké. Teď jsem nadšený, že jsem tu dokázal zahájit turnaj vítězstvím. Myslím, že jsem to zvládnul velmi dobře, podařilo se mi být agresivní a s výkonem musím být spokojený. Jsem rád, že jsem začal vítězstvím a doufám, že si tuhle intenzitu a úroveň hry udržím," pochvaloval si Sinner.

"Fanoušci byli fantastičtí. Není to jen o tom, že se chcete zlepšit. Je to také o tom, kam chcete dojít. A já jsem chtěl letos dojít sem," řekl Sinner k podpoře domácích příznivců v hale Pala Alpitour. "Mám radost, že jsem začal vítězstvím. A doufám, že takhle tady budu hrát i dál."

Pětadvacetiletý Tsitsipas hned při svém debutu na Turnaji mistrů v roce 2019 triumfoval, další tři ročníky pro něj ale skončily už ve skupině. Před dvěma lety po úvodním vystoupení odstoupil kvůli zranění loktu, který ho limituje i letos. Poslední dva tréninky vinou bolestí předčasně ukončil.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve večerním programu se z vítězství radoval šestinásobný srbský šampion Novak Djokovič, který udolal po třech hodinách boje dánského debutanta Holgera Runeho.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
z Runeho mam pocit akoby dnes nehral zápas na turnaji majstrov ale len akýsi zápas v ktorom by sa Nolemu pomstil za poslednú prehru..snáď si nemyslí ze toto je prvý aj posledný veľký zápas len preto ze v nom čelí Djokovicovi ktorého stretáva v koncovkach turnajov.. ale bude to dobrá skúsenosť inak vlastne ma zaujíma ako sa sem dostal keď pol sezóny nemal formu a zbieral body maximálne tak na clubcard do tesca.
Reagovat
annah
Myslela jsem, že první set prohraje 4:6, ale ne. Bude to až v tajbrejku. :-)
Reagovat
Patik
Vyrovnaný zápas.. Myslím si ze druhy set bude mať podobný priebeh.. Pripadne že to v druhom Novak prehrá hladko a tretí vyhrá opäť v tiebreaku.
Reagovat
Pe3k
stream na DJoko Rune?
Reagovat
turista
Novak dnes potřebuje vyhrát a získat pozitivní H2H. Kdyby se mu podařilo vyhrát celý turnaj tak už bychom se té stovky mohli dočkat celkem brzo. Ale tady není žádný lehčí soupeř.
Reagovat
vavrinec
Auffi Jannik, auffi !!!
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Ty statistiky hráčů na novém TP jsou definitivní? To je tak nepřehledný bordel, že bych plakal. Jak toto někdo mohl odsouhlasit?
Reagovat
Nola
ja sem chodim radsej na starej platforme, trebars, ked si clovek klikne na hraca, hned sa mu vyroluju dole vsetky clanky v ktorych je spomenuty, na tej novej nic take nenajdem, aspon zatial.....
Reagovat
Blondie
Omg, pristi rok si KrejSi davaji pauzu, nebudou ctyrthru hrat spolu (mozna krome OH). Kacka chce zmenu, nevylucuji mozne znovu navazani spoluprace v budoucnu...
Reagovat
Mistic
Novák idemo!
Reagovat
turista
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist