Sinner ztratil set i podruhé. Ve druhém kole zvládl tie-breaky s kamarádem a bývalým finalistou Berrettinim

3. 7., 23:47
Aktuality 33
WIMBLEDON - Ital Jannik Sinner (22) ve Wimbledonu na svém prvním grandslamu v roli světové jedničky ztratil set i s druhým soupeřem. Krajana, milovníka travnatých dvorců a finalistu z roku 2021 Mattea Berrettiniho (28) zdolal ve večerním duelu na Centrálním kurtu až po bezmála čtyřech hodinách boje 7:6, 7:6, 2:6, 7:6 a pokračuje v obhajobě loňského semifinále. Na travnatých dvorcích v All England Clubu jde dál také obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz (21), který přehrál Australana Aleksandara Vukice (28) 7:6, 6:2, 6:2 a dál jde turnajem bez ztráty setu.
Profily hráčů
Jannik Sinner porazil kamaráda Matteea Berrettiniho (© AFP)

Sinner – Berrettini 7:6, 7:6, 2:6, 7:6

Jannik Sinner v roli světové jedničky ještě neprohrál. Po triumfu na pětistovce v německém Halle, kde slavil první titul na trávě, pokračuje na vítězné vlně i ve Wimbledonu. Po výhře nad Němcem Yannickem Hanfmannem porazil 3:1 na sety i krajana Mattea Berrettiniho.

Dvaadvacetiletý Sinner ve druhém, třetím i čtvrtém setu musel dohánět manko brejku. Dvakrát to bleskově dokázal a v tie-breacích rozhodl o svém vítězství. O šest let starší Berretini přitom zahrál více než dvojnásobek vítězných úderů (65:32).

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Matteo BerrettiniStatistiky zápasu Jannik Sinner – Matteo Berrettini (@ Livesport)

"Matteo je můj dobrý kamarád, máme za sebou spoustu skvělých tréninků. Šli jsme proti sobě už ve druhém kole na takto velkém turnaji. Oba jsme hráli velmi dobře. Vyhrál jsem všechny tři tie-breaky, někdy i s trochou štěstí," řekl Sinner v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Věděl jsem, že oproti prvnímu kolo musím svůj výkon zlepšit. Jsem šťastný, že jsem lépe zvládal těžké situace. Byly tam nějaké momenty nahoru dolů, ale to je v zápasech na tři vítězné sety normální a s výkonem jsem spokojený," doplnil rodák z Innichenu.

O místo mezi šestnáctkou nejlepších se Sinner, který v lednu na Australian Open  slavil premiérový grandslamový triumf a v Londýně obhajuje loňské semifinále, utká se Srbem Miomirem Kecmanovičem (H2H 2:0).

Alcaraz – Vukic 7:6, 6:2, 6:2

Carlos Alcaraz ustál proti Aleksandaru Vukicovi nepříjemné chvilky v úvodu, kdy Australan servíroval za stavu 6:5 na zisk první sady. Vítěz letošního Roland Garros ho ale k setbolu nepustil a ve zkrácené hře uspěl 7:5. Další dva sety pak už byly v režii španělského obhájce titulu.

Ve třetím kole jednadvacetiletý Alcaraz narazí na Američana Francese Tiafoea (H2H 1:1), kterého v posledním střetnutí předloni v semifinále US Open udolal v pěti setech.

Výsledky Wimbledonu ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
blixa
Zdravím chlapci a děvčata ! Tak sem vždycky tak jednou za půl roku nahlédnu, a jako vždy, žádná změna. Ultras asi zahynul někde na Rusko-Ukrajinské frontě, ale vstali noví bojovníci. Když čtu komentáře nicku australan.tenis (údajný "australan", který nejspíš nikdy nevystrčil nos třeba z Karviný ), tak si vybavím jeden starý vtip. "Víte jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou ? Pesimista zoufale říká, "je tak špatně, že hůř už být nemůže". A optimista říká s úsměvem "ale může !!!!". " Dycky jsem si myslel, že větší vůl než Ultras se na TP objevit nemůže. Ale může !!!!! Vítej, australan.tenisto !!! Tak čus třeba zase za půl roku.
Reagovat
Krisboy

Fanoušků tady má čertužel dost, bany už neexistují, takže tady bude smrdět ještě dlouho. Tak zase za půl roku!
Reagovat
Pe3k
No bany sice neexistují v původním stylu, ale to neznamená, že on ten ban dostat nemůže...
Reagovat
Mantra
A za co?
Ne že bych byl nějak nakloněn na nějakou stranu.
Reagovat
Pe3k
Za porušování pravidel.
Reagovat
australan.tenis
Na druhou stranu jsem byl tím hlavním důvodem, proč Forehand dostal permanentní ban na TP. Kdybych ho tehdy na začátku 2023 nevyprovokoval útokem na jeho nedostatečnou maskulinitu,chabou erekci atd., tak by nikdy tak nevybouchl... A nedostal pak ban. Hihi

To byl v rámci tenisportalu před mým odjezdem do zahraničí nejhodnotnější příspěvek pro zdejší fórum. A jsem na to hrdý. Blaho TP až na prvním místě. :)) hihi
Reagovat
Pe3k
Peter z Petržalky už měl nasbíráno dávno před tím, než ty ses tady objevil...
Ty si byl možná poslední pomyslný hřebíček do rakve, ale rozhodně ne hlavním důvodem.
Reagovat
Krisboy
Kdyby mohl, už by ho dávno dostal.
Reagovat
paddy
Čau, ultras byl pak medvidek.v.maliní, než ho asi znovu zabanovali
Člověk se aspoň pobavil

brixner také zmizel, nejvíc chybí Čenda smile
Reagovat
Krisboy
Ultras má styl psaní, že ho poznáš po dvou větách, ať píše k jakémukoliv tématu pod jakýmkoli nickem
Reagovat
paddy
Ještě jsem zapomněl
Také Ing. Stavinoha smile
Reagovat
Krisboy
Jj, Stalinoha! Jaxem mohl zapomenout? Ale ono těch nicků bude ještě víc
Reagovat
Pe3k
Tak Stavinohy jsem si všiml, ale medvídek v maliní mi nic neříká.
Kdyby do všeho netahal politiku ty svoje Gates, Soroš nesmysly
Reagovat
Krisboy
Brix má dost svých starostí se sousedkou
Reagovat
George_Renel
Já se divím, že na toho Dish washera někdo reaguje.
Reagovat
australan.tenis
Nejsem Dish washer. Byl jsem profesionální sběrač borůvek.

Nyní dělám ve FIFO.
Reagovat
paddy
Dnes nás nečekají žádné zajímavé zápasy

Pojďme si aspoň zopakovat základní rady od trenérů

Při servisu nikdy neodkazuj raketu

Paire s tím má problém smile
https://www.youtube.com/shorts/uZQiKjXypg0

Nauč se počítat body

Nad síly Medveděva smile
https://www.youtube.com/shorts/kaImI1M5iBM
Reagovat
paddy
Opr. Neodhazuj raketu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Něco pro soječku...:) Včerejší rozhovor s RF

TREVOR NOAH, Will See You Now, ROGER FEDERER
https://www.youtube.com/watch?v=kpyryc6Hp5I

O dokumentu, který se chystá - Federer: Twelve Five Days
V něm také vystoupí Mirka, která přiblíží konec kariéry RF, v rozhovoru RF vzpomíná na momentum jejich života a zranění Mirky...kdy se rozhodla ukončit kariéru a potom, kdy se rozhodl ukončit kariéru Roger. Zajímavý moment, neboť hovoří nejen ve smyslu já nebo ona, ale z pozice my a jak to každý zvládal...:)

O Djokovičovi, Nadalovi a Murraym

Doufejme, že Novak bude dál překonávat všechny rekordy. Doufejme, že Murray bude hrát tak často, jak mu to dovolí jeho kyčel a jak má stále hlad. Rafa ví, že je také v těžké situaci, a doufejme, že stále dokáže vyhrávat, jak jen to jde...

Pánes!
Obecně, nikdy jsem si nemyslel, že mě rozhovor s ním pobaví a současně vyvolá tolik myšlenek...:)
Reagovat
victim
Dokument už je venku.Viděl jsem.Nekoukat.Půlku jsem probulel.
Reagovat
dorsch2
Federer je uz privelmi "uhladeny", rozumiem, ze svojim konanim a svojimi postojmi sa snazi nieco si privyrobit, pripadne nic nepokazit aby neodisli sponzori, ale ked uz tak mi bol sympatickejsi ked v navale zlosti rozhadzoval flasky, druha moznost je, ze je z vacsej casti uprimny, to je vsak uz naozaj pruser, nemyslim len tento rozhovor resp. dotiahol to na hodneho strejdu, ktory kona a rozprava co sa od neho ocakava
Reagovat
Krisboy
Duo Pasta proti sobě
Reagovat
australan.tenis
Gratulace Jannikovi. Skvělý zápas, Berrettini zase ukázal, jak kvalitním hráčem je. Tohle byl prvotřídní travnatý tenis.

Když hrál Berrettini s Nolem finále Wimbledonu v roce 2021, tak hrál ještě lépe.

Když vezmeme do úvahy, že Sinner je na trávě skvělým hráčem, a porazil tam i Alcaraze (loňský vítěz), tak to pouze dává do perspektivy to, jak těžká je konkurence na trávě. Sinner už vzal i sety ve W. Nolemu. Když se to propojí dohromady..... tak kvalita je tam veliká.

Alcaraz, Sinner, Berrettini, Kyrgios 2022 by smázli neskutečně easy např. Grosjeana, Phillippoussise či Roddicka s Gasquetem. A na tom se staví legacy Rogera jako tzv. nejlepším hráči na trávě všech dob. Přesnější je, že je třetím nejlepším hráčem všech dob, určitě né dvojkou nebo jedničkou. Spíše horko těžko bojuje o třetí flek s Borgem.

Úsměvně tedy vyznívá např. srovnání soupeřů Rogera z Wimbledonu se soupeři Noleho ve Wimbledonu skrze celou jejich kariéru

Prime Nadal, Prime Federer, Prime Del Potro, Prime Tsonga, Prime Berdych, Sinner, Alcaraz, Berrettini, Kyrgios (2022) a další a další > Roddick, Gasquet, Grosjean, adolescent Nadal, Phillipousis, Murray ....... to je vyloženě k smíchu..... v prospěch Rogera navíc hovoří, že nemusel čelit mladým vlčákům s tak velikým věkovým rozestupem... Djokovic šel v podstatě skrze tři éry odporu.
Reagovat
dappe
Jeden nesmysl vedle druhého, ale jen takové upozornění, Djokovič ve Wimbledonu prime Federera nikdy neporazil. Naopak vyhrával těsně zápasy proti starému Federerovi za zenitem. Konkurence na trávě je dlouhodobě naprosto zoufalá.
Reagovat
australan.tenis
Prime Federer je lživý mýtus. Prime Federer měl problémy i s adolescentním Nadalem na trávě.

Jinými slovy Prime Federer a jeho tzv. jepičí Prime, který trval pár let. To je nejspíš nejkratší Prime v historií sportu. Lol. Djokovičův Prime trval v kvalitní konkurenci třikrát déle.

Starší Federer byl méně zranitelný a měl mnohem lepší backhand než mladší Federer. Starší Federer nehrál tak zoufale naivně a měl méně slabin. Federer než vyhrál French Open díky Soderlingovi, tak měl spoustu výpadků v těsných zápasech, když mu protihráč vzdoroval. Velice často kolaboval. Nebyl zvyklý na odpor. Je úsměvné si myslet, že by mladší Roger se zlatou lžíci v puse z "dark era of tennis" vyhrál na trávě víc než 4 zápasy z 10 proti Djokovicovi.... Tím spíš, když by se mu Djokovič dostal do hlavy jako to Rogerovi udělali oba jeho hlavní rivalové. Čím více by hráli, tím více by Djoko rozložil Rogera.

Bývalý trenér Rogera dělal kdysi fitness testy Rogera, a řekl, že Federer má stále výsledky i hodnoty jako zamlada. Toliko k jeho Primu.

Tragicky a špatně hrající Djokovic porazil na hranici svých možností hrajícího Federera na trávě i v roce 2019. To nepotřebuje žádný další komentář. Hihi.

Federer nikdy neporazil Prime Djokovice na Australian Open ani US Open. Ale vlastní povrch si neustrážil. To je též velice zajímavé.
Reagovat
Patik
Škoda
Reagovat
australan.tenis
jj, zase nevyšla tvá predikce na zranění Jannika. Hrozná škoda.
Reagovat
Patik
Reagovat
australan.tenis
Patik, oba víme, že mám pravdu..... ty signály tu byly už od začátku sezony. To je prostě realita. Můžeš se z toho chytat za hlavu, jak chceš... můžeš páchat seppuku... Ale i kdybys snad tu seppuku spáchal, tak na tvém náhrobku bude "ten, který si přál zranění Sinnera, aby vyšla jeho predikce o náchylnosti Sinnera ke zraněním".
Reagovat
Patik
Neželám si aby sa Sinner zranil..zrozumitelnejsie to už napísať neviem.
Reagovat
Krisboy
Z toho si nic nedělej, všichni tady víme, že chyba není u tebe
Reagovat
Patik
Kedysi som si možno želal(no želal v úvodzovkách nemodlil som sa zato) aby sa zranil Nadal lebo ten o tom furt rečnil aký je zranený a pritom vyhrával tituly bez straty setu v jeho prípade som mu to zranenie chcel dopriať..avšak u Sinnera si to neželám ani mu to neprajem chalan mi je síce nesympaticky a nudný vzhľadom aj herne ale želať niekomu zdravotný problém to nie..čo sa zranení týka rovnako Alcaraz ti chalani lietajú po kurtoch ako draci a lietajú celú sezónu..ono je to tak nejak vryté v tenisovom vesmíre že hráči ktorí idú ako píla dlhé obdobie si skrátka koledujú a nevyhnú sa zraneniu ono to bez toho nejde čiže Sinnerovi to neželám ale zranenia sú otázkou času..a povedal by som to aj o iných hráčoch nie len o tých ktorých hejtujem..a Sinner sa ešte aj ťažko hejtuje lebo je v pohode slušný a skromný chlapec.
Reagovat
Krisboy
Mě to vysvětlovat nemusíš, já to chápu.
A australian.demntovi to vysvětlovat taky nemusíš, protože ten nechce chápat nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist