Slovenskými tenisty roku byli vyhlášeni Mertiňák a Cibulková

21. 12. 2009, 20:00
Aktuality 4
Nejlepším slovenským tenistou za letošní rok byl na Slovensku vyhlášen Michal Mertiňák, ženskou kategorii ovládla podruhé za sebou Dominika Cibulková. Po loňském úspěchu Filipa Poláška se mezi muži dostalo opět na deblového specialistu.
Dominika Cibulková

Na Mertiňákově triumfu má podíl i český deblista František Čermák, s nímž se dostal minulý měsíc v Londýně až do semifinále Turnaje mistrů. Třicetiletý Mertiňák letos vyhrál pět turnajů ve čtyřhře a patří mu 14. příčka světového žebříčku.

"Samozřejmě, že další sezonu začneme v osvědčené dvojici s Frantou Čermákem. Chceme zůstat hlavně zdraví, jen tak můžeme obhájit postup na Turnaj mistrů. Potěšil by mě i pronikavější výsledek na grandslamech, aspoň čtvrtfinále," jmenoval své cíle v rozhovoru pro deník Pravda Mertiňák.

Dvacetiletá Cibulková zahájila letošní rok triumfem na Hopmanově poháru společně s Dominikem Hrbatým. Životní výsledek uhrála na Roland Garros, kde postoupila do semifinále, díky čemuž se dostala na 12. místo v žebříčku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Zahaluzit na FO a jedna exhibice, no u sousedu staci malo:DD
Byvaly doby, kdy Daniela musela i neco vyhrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, skotte...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
skott:no v zenskom tenise by to u vas stacilo este vecsmi,a semifinale na grandslame si nezahral tento rok okrem dominiky nikto z ceskoslovenska.....
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulice po zásluze - málem jsem úplně zapomněl, že ta koza ještě hraje tenis!!!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist