Smitková si v Anglii zahraje třetí letošní finále

3. 8. 2018, 17:36
Aktuality 1
ITF WOKING - Tereza Smitková na turnaji ITF 25k v britském Wokingu porazila Rumunku Andreu Roscaovou a bez ztráty setu postoupila do třetího letošního finále. O celkově osmý titul a třetí v této sezoně si třiadvacetiletá Češka zahraje proti Srbce Ivaně Jorovičové.
Tereza Smitková

Tereza Smitková si v roce 2014 zahrála osmifinále Wimbledonu a byla 57. hráčkou světa, v dalších sezonách se ale často trápila a v žebříčku se propadala. 

Letos ale pomalu míří zase vzhůru, byť jsou její výkony a potažmo výsledky jako na houpačce. V únoru vyhrála halový turnaj ITF 25k v britském Loughborough, v červnu triumfovala na trávě v britském Ilkley a dnes postoupila do finále potřetí v sezoně. Opět na britských ostrovech, když potvrzuje roli nasazené jedničky na tvrdém povrchu na podniku ITF 25k ve Wokingu.

Třiadvacetiletá Češka ve čtyřech zápasech neztratila ani set. Dnes si poradila 6-4 6-3 s devatenáctiletou Rumunkou Andreou Roscaovou.

V sobotním finále bude Smitková usilovat o svůj 8. titul z turnajů ITF. Do cesty se české hráčce postaví pátá nasazená Srbka Ivana Jorovičová, které loni v jediném vzájemném střetnutí podlehla hladce ve dvou setech.

Smitková měla ve Wokingu šanci dostat se i do finále ve čtyřhře, s Chorvatkou Anou Vrljičovou ale v semifinále podlehly 6-4 0-6 5-10 maďarsko-řeckému páru Dalma Galfiová a Valentini Grammatikopoulouvá.

• ITF 25k WOKING •
Velká Británie, tv. povrch, 25.000 dolarů
páteční výsledky (03. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Smitková (1-ČR) - Roscaová (Rum.) 6-4 6-3
Jorovičová (5-Srb.) - Grammatikopoulouvá (2-Řek.) 5-7 6-4 6-0
• Čtyřhra - semifinále •
Galfiová/Grammatikopoulouvá (Maď./Řec.) - Smitková/Vrljičová (ČR/Chorv.) 4-6 6-0 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Terka pěkně, sice jsem se v roce 2014 namlsala jejími výsledky hlavně ve Wimbledonu a přála bych jí návrat na ty pozice, ale jinak super a držím palce do finále. Pojď!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist