Smutná Melzerova rozlučka ve Vídni. Místo možná posledního zápasu skončil v nemocnici

24. 10. 2018, 19:37
Aktuality 7
ATP VÍDEŇ - Poslední turnaj kariéry ve dvouhře si Jürgen Melzer představoval určitě jinak. Na halové akci v rodné Vídni 37letý Rakušan sice porazil Kanaďana Raonice, ale před dnešním soubojem s Jihoafričanem Kevinem Andersonem ze soutěže odstoupil, neboť kvůli žaludečním potížím skončil v nemocnici.
Jürgen Melzer

Bývalý osmý hráč světa Jürgen Melzer si na domácí halový turnaj ve Vídni naplánoval rozlučku se singlovou kariérou. Na okruhu ATP se představil poprvé od Australian Open 2017 a v pondělí si proti Milosi Raonicovi dokonce připsal první výhru po 24 měsících.

Dnes se měl sedmatřicetiletý Rakušan postavit nasazené dvojce a aspirantovi na Turnaj mistrů Kevinu Andersonovi, kvůli žaludečním potížím ale skončil v nemocnici a z turnaje musel odstoupit. 

"Je na tom opravdu špatně, ani se neudržel na nohou," řekl ředitel turnaje Herwig Straka o stavu šampiona z let 2009 a 2010.

Melzer tak přišel o emotivní rozlučku na kurtu v rodném městě. Na druhou stranu se alespoň zařadil mezi malé procento tenistů, kteří svůj poslední zápas kariéry vyhráli. Jením z nich je Pete Sampras, který skončil po vítězství na US Open 2002.

Melzer během kariéry získal pět singlových titulů na ATP Tour. Kromě dvou domácích triumfů pozvedl trofeje nad hlavu také v Bukurešti, Memphisu a naposledy v roce 2013 ve Winston-Salemu. Jeho maximem ve dvouhře na grandslamech bylo semifinále Roland Garros 2010.

S tenisem ale Melzer definitivně nesekl. V příští sezoně chce v kariéře pokračovat ve čtyřhře, ve které dosáhl i na grandslamové tituly. Ve dvojici s Němcem Philippem Petzschnerem vyhrál v roce 2010 Wimbledon a o rok později US Open. V roce 2011 také společně s tehdejší manželkou Ivetou Benešovou zvítězili ve smíšené čtyřhře ve Wimbledonu.



Anderson, který se čím dál více přibližuje startu na Turnaji mistrů, se ve čtvrtfinále utká s ve formě hrajícím Bornou Čoričem. Chorvatský tenista dnes vyřadil po setech 4-6 6-0 6-4 obhájce titulu Francouze Lucase Pouillea.

V mizerné druhé polovině sezony pokračuje Bulhar Grigor Dimitrov, který z posledních pěti zápasů utrpěl čtvrtou porážku a na pátém z posledních deseti turnajů skončil v prvním kole. Ve Vídni podlehl 4-6 6-4 4-6 Kazachu Michajlu Kukuškinovi, s nímž prohrál už třetí vzájemný duel po sobě, a přišel o teoretickou naději dostat se na Turnaj mistrů.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.788.570 dolarů
středeční výsledky (24. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kukuškin (Kaz.) - Dimitrov (3-Bulh.) 6-4 4-6 6-4
Edmund (8-Brit.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 7-6(3)
Chačanov (Rus.) - Novak (Rak.) 6-3 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Anderson (2-JAR) - J. Melzer (Rak.) bez boje
Čorič (6-Chorv.) - Pouille (Fr.) 4-6 6-0 6-4
Fucsovics (Maď.) - Fognini (7-It.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
vyhráli
Reagovat
Fandina
Ne, titul ve Wimbledonu v roce 2011 nevyhrál s tehdejší manželkou. S Ivet se vzali až poté, nejdřív vyhrály Wimbledon a tam se asi do sebe zakoukali. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tady zase někdo Zabloudil no... :)
Reagovat
Fandina
vyhráli
Reagovat
Fransoas
Tak toto je ten nejnestatnější konec,který mohl nastat.Byl to skvělý hráč.Škoda,že tato zdravotní indispozice se neprojevila až po turnaji.Je to konec kariéry s hořkou příchutí.Muselo to být docela vážné,když se dostal do nemocnice.Ať se mu v příští sezóně podaří navázat na hru ve čtyhře,kterou plánuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je opravdu velká škoda. Těšil jsem se na ten zápas s Kevem. Mohl Jojo opět překvapit. Končí další hráč z té staré generace, kterou jsem měl tak rád a jejich zápasy mi utkví v paměti ještě hodně dlouho. Pamatuji si Jurgenův match s Djokovicem na RG, kde ho dokázal senzačně vyřadit. Dokázal hrát skvělý tenis, na který se hezky koukalo.
Reagovat
skott
jj, to byl výborný zápas a bitva. Dodnes je jediný kdo otočil proti Djokovicovi z 0-2 na sety.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist