Sobota v Praze: Do finále se mohou dostat dvě Češky

17. 7. 2010, 10:00
Previews 7
Barbora Zahlavová-Strýcová a Lucie Hradecká budou dnes na štvanické antuce bojovat o postup do finále. V semifinálových zápasech, které začínají ve 12:00 hodin, je čekají finalistky z Budapešti Patty Schnyderová a Agnes Szavayová.

Barbora Zahlavová-Strýcová se v Praze přes Hlaváčkovou, Pervakovovou a Larssonovou dostala do třetího semifinále na okruhu WTA. O premiérové finále bude usilovat proti bývalé světové sedmičce Patty Schnyderové. Švýcarka je v aktuálním žebříčku čtyři místa za 52. Češkou, minulý týden v Budapešti si však zahrála finále.

Utkání začíná na centrálním dvorci v pravé poledne, hráčky na sebe narazí poprvé v kariéře.

Nedělní finále se teoreticky může stát čistě domácí záležitostí. K druhému dnešnímu semifinále totiž nastoupí Lucie Hradecká, které se v Praze daří. Poté, co vyhrála podnik kategorie ITF na Spartě, prochází bez ztráty setu i na antuce na Štvanici. Především díky výbornému servisu a rychlé agresivní hře včera porazila i pátou nasazenou antukářku Medinaovou Španělska. „Ta motivace neprohrát doma je velká,“ přiznala Lucie.

Hradecká dosud do semifinále turnaje WTA postoupila třikrát a vždy v něm dokázala uspět. V následném finále ale ještě titul neslavila. Udržet si semifinálovou neporazitelnost se pokusí proti rozjeté Maďarce Agnes Szavayové, jež do Prahy přiletěla povzbuzená titulem z domácí Budapešti. Hráčky se v soutěžním zápase potkají poprvé.

Letošní ročník ECM Prague Open je poslední a od obnovení v roce 2005 turnaj žádná Češka nevyhrála. Jen před pěti lety byla ve finále Zuzana Ondrášková. Poslední vítězkou je Jana Novotná, jež triumfovala v roce 1998.

- WTA PRAHA (Česko, antuka) -
sobotní program (17. 07. 2010)

Centrální kurt ČEZ Koloseum (začátek 12:00 SELČ):
Zahlavová-Strýcová (8-ČR) - Schnyderová (Švýc.)
Hradecká (ČR) - Szavayová (7-Maď.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda nezájmu sportovní veřejnosti, myslím, že pro český tenis je dobře, když se hrají podobné turnaje.
Bohužel, mnoho lidísi to asi neuvědomuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Mnoho lidí jsi asi myslel někoho jiného než diváky, ne?
Načasování turnaje na červenec je prostě nesmysl. Podmínky na přelomu dubna/května, jak bývalo dříve zvykem a k tomu paralelní mužský challanger, mělo v sobě chytrost.

Letos velký kus hráček odřeklo, vzdalo, kvůli počasí a teplotám pro tenis absolutně nepřijatelným. Ač mě mrzí, že o Prague Open přijdeme, tento termín ani jinak nemohl dlouhodobě dopadnout..
Reagovat
smazaný uživatel
A ono taky listek tam za 150,- mi prijde trosku moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo tak to si zase nemyslím. Kvalifikace byla úplně zadarmo a diváci tam stejně nebyli žádní a hlavně si myslím, že lidé utrácejí za mnohem větší hlouposti než je celodenní zážitek ze světového tenisu. Já osobně jsem si těch 150 Kč rád zaplatil, ráno jsem viděl tréninky, poté jsem měl možnost se s tenistkami vyfotit a od cca.11 hodin se hrály až do večera zápasy. A to nejsem ani z Prahy, ale až ze střední Moravy. A i když mě to včetně vlaku a noclehu přišlo na více než litr, tak rozhodně nelituji!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud člověk není ochotnej dát za celej den 150Kč, tak se pak neni čemu divit.
Reagovat
skott
Tak to uz taky nevim, co by lidi chteli, kdyz jim 150kc za listek prijde moc.Ta cena je naprosto adekvatni, dokonce bych rekl skoro levna.Schvalne si porovnejte s listky na jine sporty - fotbal, hokej...a to dostanete jen maximalne dve hodinky zabavy a tady vidite spickovy tenis cely den, presne jak rika TonusV.To jsou jen vymluvy lidi, kteri stejne neprijdou a maji potrebu neustale kritizovat.Je to velmi tezke u nas poradat tenisovy podnik podobne kvality, shanet sponzory, lakat hrace/ky.Z toho pohledu si myslim, ze v Praze udelali obrovskou praci.
Co se tyka terminu, tak tam to neni o tom, ze by si poradetele mohli nejak vybirat.WTA pred sezonou 2009 zmenila celou strukturu turnaju, mapu a pravidla, takze by lepsi tenistky stejne neprijely - jednoduse nemuzou.Turnaj teto kategorie ma pevne dane ¨kvoty¨ hracek, ktere se smi ucastnit (1 tenistka Top 20 nebo 4 z 21 az 50 mista zebricku).Na terminu to urcite nezkrachovalo, ten byl naopak pomerne vyhodny pro Prahu.Sice po GS na trave, ale behem prazdnin a se zarukou dobreho pocasi.Staci se podivat, jak letos dopadla napriklad Barcelona v dobe, kdy se driv hralo Prague Open - zima, dest...Jinak ta navsetvnost neni uplne spatna, mohla by byt mozna vyssi, ale zas u nas neni tenis holt prilis popularni.Ve srovnani s turnaji stejne kvality (tzv. international), je na tom Praha velice dobre.Zaplnenejsi tribuny ma totiz snad jen Auckland na zacatku roku na Novem Zelandu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím rozhodně souhlasit se Skottem. Vždyt lístek na domácí fotbalový zápas Sparty, případně Slávie stojí také minimálně těch 150 Kč. A to máte za necelé 2 hodiny zábavy.
Prostě když člověk chce a má o ten tenis opravdu zájem, tak ty peníze investuje. Navíc příští rok tento turnaj již nebude.
Jinak co se týče toho horkého počasí, tak v Praze to byla ještě relativně pohodička (teda ne samozřejmě pro samotné tenistky) Já osobně jsem byl před měsícem a půl na turnaji ITF ve Zlíně a tam to bylo stokrát horší, tam se člověk neměl absolutně kde schovat, žádná střecha, žádný stín, to na centrkurtu na Štvanici když člověk chtěl, tak ten stín úplně v pohodě našel. Myslím, že počasí až tak šílené nebylo, určitě lepší než jak říká Skott aby celý týden propršelo. Ale pořád může být český tenis rád tam kde je, co mají říkat malé sporty typu stolní tenis, kde nepřijde na extraligový zápas kolikrát ani desítka diváků a ani u některých jiných sportů to není dvakrát lepší...Celkově podle mého názoru je problém spíše v pohodlnosti dnešní společnosti. Plno lidí si raději zapne doma TV, nebo si pustí zápas na internetu, jenže pak na to doplácí zejména samotný turnaj.Když je málo diváků, tak ani samotní sponzoři a částejně i média se do toho dvakrát nepohrnou..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist