Söderling poprvé jako hráč Top 10 hladce vyhrál

22. 10. 2009, 09:16
Aktuality 0
ATP STOCKHOLM - První zápas jako hráč Top 10 má za sebou Švéd Robin Söderling. Na domácím klání ve Stockholmu zahájil snadným vítězstvím nad Ekvádorcem Giovannim Lapenttim a postoupil do druhého kola.
Robin Söderling

Robin Söderling si před týdnem zahrál čtvrtfinále na Masters 1000 v Šanghaji a poprvé v kariéře se dostal mezi 10 nejlepších tenistů světa. Zároveň se drží ve hře o Turnaj mistrů, na který zbývají poslední dvě volné vstupenky.

Pětadvacetiletý Švéd se může postupové pozici přiblížit po turnaji ve Stockholmu. Musí však minimálně zopakovat loňské finále, aby vylepšil svůj poslední započítávaný výsledek, kterým je 115 bodů za triumf na challengeru v Sunrise.

Předpoklady na triumf ve švédské metropoli má velké: má formu a je nejvýše nasazeným tenistou. Roli favorita potvrdil hned v prvním kole, když smetl Ekvádorce Giovanniho Lapenttiho 6-3 6-0. Jihoameričan v hlavní soutěži nahradil Itala Bolelliho, jenž se z osobních důvodů omluvil.

Na aktuálně osmého Verdaska ztrácí 200 bodů, polepšit si tento týden může maximálně o 135. Na programu jsou ale ještě další turnaje a Söderling je přihlášen na podnik ATP 500 ve Valencii a Masters 1000 v Paříži.

Söderling již zná jméno čtvrtfinálového soupeře. Je jím Španěl Garcia-Lopez, nejprve však musí ve čtvrtek zvládnout zápas s Italem Seppim. S oběma soupeři má rodák z Tibra aktivní vzájemnou bilanci.

Už mezi nejlepší osmičkou je další domácí tenista Joachim Johansson. Sedmadvacetiletý Švéd se tak daleko dostal naposledy lednu 2007. Uplynulé téměř tři sezony strávil léčením zranění. Ve Stockholmu ještě neztratil ani set, navíc ve dvou zápasech prohrál po svém podání jen 17 výměn z 99. Recept na skvělý Seveřanův servis nenašel Luczak a včera ani Juan Monaco.

Pouhých 55 minut stačilo Tommymu Haasovi k výhře nad Francouzem Florentem Serrou. Německý tenista, který minulý týden nedohrál kvůli zranění ramene turnaj v Šanghaji, nasázel 17 es a vyhrál dvakrát 6-3. Teď ho čeká Fin Jarkko Nieminen, kterému v žebříčku patří aktuálně až 120. pozice.

"Rameno je OK, drží to. Dnes to bylo hlavně o rychlých výměnách, ale se svou hrou jsem spokojený," řekl po svém prvním zápase Haas.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
středeční výsledky (21. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Söderling (1-Švéd.) - G. Lapentti (Ekv.) 6-3 6-0
Haas (2-Něm.) - Serra (Fr.) 6-3 6-3
Baghdatis (Kypr) - Ferrero (3-Šp.) 6-4 6-2
López (8-Šp.) - Gulbis (Lot.) 6-2 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
J. Johansson (Švéd.) - Monaco (4-Arg.) 6-4 6-4
García-Lopez (Šp.) - Greul (Něm.) 6-3 7-5
Bellucci (Braz.) - Mayer (Arg.) 7-5 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist