Šok: Makarovová vyřadila Serenu! Šarapovová musela otáčet

23. 1. 2012, 07:11
Aktuality 118
AUSTRALIAN OPEN ženy - Tak tohle je zatím největší překvapení letošního Australian Open. Jeho pětinásobná šampionka Serena Williamsová končí už ve 4. kole, ve kterém si na americkou favoritku vyšlápla 56. hráčka světa Jekatěrina Makarovová. Ruska si po krajance Zvonarevová připsala druhý cenný skalp a poprvé postoupila do grandslamového čtvrtfinále.
Serena Williamsová padla
Pondělí na Australian Open:

Murray prolétl do čtvrtfinále

Kvitová si poradila s Ivanovičovou a je ve čtvrtfinále!

 

Serena Williamsová ukončila loňskou sezonu už po finálové prohře na US Open. Ani na začátku letošního roku se jí zdravotní potíže nevyhnuly, neboť v si v Brisbane podvrtla kotník a musela odstoupit. V ohrožení byl i start na Australian Open, které v minulosti již pětkrát vyhrála. Do Melbourne se ale stihla uzdravit a bez ztráty setu postoupila do 4. kola.

V něm na ni dnes čekala Jekatěrina Makarovová. Třiadvacetiletá Ruska, jež od loňského osmifinále na French Open vyhrála do konce roku jen čtyři zápasy a do nové sezony šla se sérií sedmi porážek v řadě. Přes 1. kolo se poprvé od loňského srpna přehoupla až v Melbourne, když po divokém výsledku 6-0 2-6 6-0 zdolala Thajku Tanasugarnovou. Následovala výhra nad černým koněm soutěže Kaiou Kanepiovou a také překvapivý skalp loňské semifinalistky Věry Zvonarevové.

Jekatěrina Makarovová Přesto to pro Williamsovou, která už Makarovovou jednou porazila. neměla být poslední soupeřka na letošním Australian Open. Přesto na ní ztroskotala. Třicetiletá Američanka v prvním setu dvakrát ztratila podání, a i když se ve druhém dostala do vedení 2-0, o servis přišla ještě třikrát a především vinou 37 nevynucených chyb prohrála 2-6 3-6.

"Zápasy proti Sereně nejsou jednoduché. Porazit ji je něco neuvěřitelného. Je to vynikající hráčka, takže jsem v šoku, že jsem vyhrála," radovala se Makarovová. "Byl to nejlepší zápas mé kariéry. Je fantastické, že jsem ve čtvrtfinále," rozplývala se ruská tenistka ze svého premiérového grandslamového čtvrtfinále. Za to si prý před turnajem slíbila koupit nějaký náhrdelník. Bude mít z čeho, jen za postup do čtvrtfinále dostane šek na 220 tisíc dolarů.

Serena WilliamsováSerena v Melbourne prohrála poprvé od roku 2008 a po 17 vítězných zápasech v řadě. V letech 2009 a 2010 totiž přidala tituly k těm ze sezon 2003, 2005 a 2007, loni vinou zranění nestartovala.

"Ona hrála výborně," ocenila Williamsová výkon Makarovové a zároveň si uvědomovala velké množství chyb (37) z vlastní trakety. "A o tom ten zápas byl," řekla mladší ze sester Williamsových. "Moje podání bylo tragické. Kdybych podávala levou rukou, možná by to bylo lepší," komentovala pět ztracených servisů. "Kolik dvojchyb ještě chceš udělat?" křičela na sebe Williamsová ve druhé sadě. Celkem jich předvedla sedm. 

"Necítila jsem se tady stoprocentně, ani jsem nemohla, ale není to omluva. Se zraněním jsem rozhodně neměla problém," uvedla  třináctinásobná grandslamová vítězka  .

Šarapovová zdolala Lisickou
Makarovová se ve čtvrtfinále, ze kterého vzejde semifinálová soupeřka pro vítězku dalšího čtvrtfinále Kvitové - Erraniová, utká s krajankou Marií Šarapovovou. Trojnásobná grandslamová vítězka včetně Australian Open 2008 dnes zdolala 3-6 6-2 6-3 Sabine Lisickou.

Šarapovová v Melbourne ztratila ve třech zápasech pouhých 5 her a vypadalo to, že se v podobném duchu dostane i přes 4. kolo. Alespoň po dvou brejcích a vedení 3-0 by si na to někteří možná i vsadili. neboť čtyřiadvacetiletá Ruska předchozí dva vzájemné duely vyhrála hladce ve dvou setech. Jenže Lisická se z nepovedeného začátku rychle oklepala a předvedla, proč se s ní musí počítat i ty nejlepší tenistky světa. Dvaadvacetiletá Němka bývalé světové jedničce třikrát sebrala podání a set otočila z 0-3 na 6-3.

Maria Šarapovová Pak už v Rod Laver Areně létaly míčky z raket obou tenistek vysokou rychlostí a jakmile jedna trochu polevila, druhá okamžitě útočila. Pohledný tenis dlouhých výměn s dělovými údery na konci zápasu přinesl radost Šarapovové. Ta totiž ve druhém a třetím setu odvrátila všech sedm brejkbolů, a i když nastřádala 49 nevynucených chyb (o 18 víc než soupeřka) a nastřílela jen o 2 winnery více (23), slavila po dvou hodinách a 15 minutách postup mezi nejlepší osmičku.

"Byl to hodně náročný zápas. Začala jsem dobře, ale pak jsem ztratila koncentraci a vše se otočilo. Ve třetím setu byl rozhodující můj servis. V důležitých chvílích jsem se o něj mohla opřít a to nakonec rozhodlo," komentovala rodačka ze Sibiře.

Šarapovová se s Makarovovou utkalo před rokem dvakrát na antuce a oba zápasy vyhrála, ovšem krajanku rozhodně nepodceňuje. "Bude to zase těžké utkání. Ona (Makarovová) získala dnešním vítězstvím nad Serenou hodně sebevědomí," uvědomuje si Šarapovová, jež je jednou z kvarteta tenistek, které mohou být po Australian Open světovou jedničkou. 

Může se stát, že se všechny čtyři aspirantky dostanou do semifinále a ze soubojů Wozniacká - Azarenková a Kvitová - Šarapovová vzejdou jména dvou finalistek. A ty si to v přímém souboji rozdají o pozici nejlepší tenistky světa.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
pondělní výsledky žen (23. 01. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (2-ČR) - Ivanovičová (21-Srb.) 6-2 7-6(2)
Šarapovová (4-Rus.) - Lisická (14-Něm.) 3-6 6-2 6-3
Makarovová (Rus.) - S. Williamsová (12-USA) 6-2 6-3
Erraniová (It.) - Jie Zheng (Čína) 6-2 6-1

Čtyřhra - 3. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) - Fudžiwaraová/Moritaová (Jap.) 6-3 3-6 6-2

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:

Hlaváčková/Kúreší (7-ČR/Pák.) - Jankovičová/Tomic (Srb./Austr.) 6-3 6-3
Mirzaová/Bhúpathí (6-Ind.) - Benešová/Melzer (ČR/Rak.) 3-6 6-4 12-10
Huberová/Fleming (USA/Brit.) - Uhlířová/Lipsky (ČR/USA) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

118
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Heather_Fedex
A bez straty setu! dela mi opravdu radost, gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se těžce pohybovala, jako by vážila proti Makarenkové o metrák víc.
Navíc když Makarenková ji nutila běhat, tak jsme byly svědky objektivní reality, v jaké se Serena v současné době nachází.
Reagovat
smazaný uživatel
Makarenková :-))
Reagovat
darek.vrana
Konecne jsou na programu zapasy, ktere nejsou dane predem. Jsou sice jasni favoriti, ale vsichni muzou prohrat. Dost verim Berdychovi proti Nadalovi, Del Potrovi uz mene. Ale neprekvapilo by me tolik ani kdyby vyhral Nishikori a Ferrer... V zenskych to bude mozna jeste zajimavejsi - Azarenka Radwanska ocekavam velky boj, stejne tak Wozniacka Clijsters. Makarova taky muze prekvapit, i kdyz tomu moc neverim. Snad jen Petre verim bezmezne:).
Reagovat
darek.vrana
Mne se libi, jak vsichni rikaji, ze Murray by tentokrat mohl mit proti Djokovicovi sanci, ale zapominate, ze mezitim je tam jeste Ferrer... To mu nikdo ani trochu neveri? Pokud Djokovice dnes trapil Hewitt, proc by nemohl Ferrer, ktery s nim ma dost solidni bilanci?
Reagovat
VlS
Kim - Na Li - chvilkama docela pěknej tenis a chvilkama bída na obou stranách.Nevím, nakolik Kim limitoval kotník, ale od potenciální vítězky bych si představoval trochu vyšší performanci. Li Na zkolabovala při TB a už se z toho nevyhrabala. Lepší výsledek ke konci zápasu zapříčinila spíš KIM, že povolila.

Caro - Jelena - po pravdě očekávatelný výsledek. Jelena se Caro bojí, ale až tak moc jsem si nemyslel. Caro odehrála svůj slušnej standard a na Jelenu to stačilo. Jinak hroznej tenis k nekoukání.

Vika - Iveta - bohužel se potvrdilo, že Iveta na první desítku nemá. Porážka Sam, která doma hraje houby už tradičně je výjimka potvrzující pravidlo. Ale Iveta hrála na svoje poměry hezky a do padesátky a možná i o chloupek výš určitě patří. Vika je však o dvě třídy jinde.

Petra - Ana - Ana na současnou špičku nestačí, zahraje dva dobrý nebo špičkový údery, pak udělá tři chyby. Nevím, jestli se může ještě dlouhodobě zlepšit, můj tip je, že ne. Myslím, že není ochotná dát tenisu úplně všechno. Petra se pomalu lepší, ale ještě to má daleko do její špičkový formy. Dneska dost chyběl první servis a trochu snad i v některejch chvílích chuť.

Serena - Ekaterina - jen čekám, kdy se objeví konspirační teorie o sázkovým podvodu. Skalní sázkaři musí dneska Serenu milovat. Makarové stačila solidní hra a čekat, až se Serena dorazí sama. Povedlo se.

Aga Júlie - Ach kde jsi Romeo, Julča byla úplně mimo.

Sara Jie - nevím, nějak mi to připadá na osmifinále GS slabý. Takovej normální turnajovej výkon.

Maria - Sabine - jednoznačně nejlepší výkon z obou stran, vyhrála šťastnější. Sabine může patřit do desítky a možná i do pětky a myslím, že je z GER nejlepší, i kdyby byla Petko zdravá.
Mašo zas ukázala, že je v podstatě uzlíček nervů a její výkon jde nahoru - dolů jak na houpačce, podle toho, jak se cítí. Kdyby dokázala Sabina uhrát break v 3. gamu třetího setu, tak Maša prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Sabine :( Ale dobrý turnaj :) Příště už ji porazí :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda té dvojchyby v rozhodujícím gamu, mohl to Hewitt ještě trochu zdramatizovat. Každopádně ale klobouk dolů před tím, co předvedl ve druhé polovině zápasu. Měl by se na žebříčku vrátit do míst, která by mu více slušela...
Reagovat
smazaný uživatel
C'moon Lleyton...Dones nam jeho hlavu! :)

Aussie to asi prehra, zapas nam vsak ukazal zaujimave poznatky..
Reagovat
tito
Myslíš slajzy do forhendu?
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tie, Novak mi okrem toho prišiel v 3. sete zraniteľný..A dokonca aj v sete č. 4..Škoda tých Lleytonových hlúpych dvojchýb, no aj bez nich by pravdepodobne prehral..Verím tomu, že špička dokáže hrať ešte rýchlejšie, než Lleyton a Nole môže mať reálny problém..Osobne tajne dúfam, že Murray Djokoviča môže za určitých okolností aj poraziť...+ Každopádne krásne dva posledné sety, opakujem, je škodou, že Hewitt začal tento výkon predvádzať až za stavu 0:2 na sety.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vzhledem k tomu, že spolu nebudou hrát finále, ale (pravděpodobně) semi, tak nebudou Murrayho šance špatné. Podle mne to nebude tak jednoznačné jako vloni.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray navyše šiel do minuloročného finále ako mierny favorit..Myslím, že kurzy aj očakávania odborníkov sa prikláňali skôr na stranu Andyho, ten však prepadol..V potenciálnom SF však pôjde do zápasu skoro ako outsider, čo by mu mohlo vyhovovať...Uvidíme..Ešte je pred nami QF, osobne sa najviac teším na zápas Federer vs. Del Potro..Dúfam, že Berdychov zápas nebude tak dramatický ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Federer-Del Potro bude asi velká bitva, taky se na to těším, i čas vypadá přijatelně, ale od 9:00 mám trénink, tak snad to Federer do té doby stihne vyhrát :-) Kupodivu není na Berdycha špatný kurz.
Reagovat
baggik
Murray loni určitě nebyl favorit ve finále. Novak nebyl tak jasným favoritem jako je ted, ale určitě se mu věřilo víc. Už jednou dokázal AO vyhrát, vyřadil Federera... Murray je v Anglicky mluvících zemích ale trochu přeceňovaný a hodně se o něm mluví, protože je to Anglán, toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď si to zrekapitulujem, je možné že Djokovič bol predsa len favorit. Napriek tomu som viac veril Murraymu, dokonca aj Wilander sa vyjadril podobným spôsobom. Ak sa stretnú opäť bude favorit Djokovič, avšak v oveľa markantnejšej miere, než pred rokom.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne tenis, ktorý sa očakával...Lleyton bol v prvom sete tragický a sčasti to platí aj o sete č. 2...V týchto chvíľach to je už starý dobrý Lleyton a nebudem mať problém ak s týmto tenisom prehrá..Škoda, že tak nedokázal hrať už od úvodu zápasu.
Reagovat
baggik
jenže tohle je Leyton před 10ti lety. Vždyť on vrací všechno a neskutečně, řekl bych že v tomhle setu brání líp než Murray, nevim kde se to v něm najednou vzalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt..Pred 10 rokmi mal mozno lepsi servis, napriek tomu je jeho vykon podobny..naopak Novak sa zacina coraz viac podobat na Novaka 2007-2010.
Reagovat
baggik
Myslim že ne, byl chvíli zaskočenej tim odporem, ale už se oklepal.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme máš pravdu, Novak sa viac menej motá okolo svojej výkonnosti, no drobné okienka sa v dnešnom výkone predsa len nájdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle chlap urval s Djokerem set...uz to je neuveritelne...
Reagovat
smazaný uživatel
a zacina se mu darit i na servise.
Reagovat
baggik
Získal set to jo, ale díky tomu, že Djokovič úplně přestal hrát
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, take by se dalo rict, ze Hewitt hral spatne ty prvni dva sety, kdy nebyl schopen ani udrzet vlastni servis.
Reagovat
baggik
Tak Hewitt se zlepsil, ale kdyby Djokovic nedelal zbytecny chyby tak ten brejk ve tretim setu v pohode dovedl do konce. Ted tam Hewitt beha jak kdyby si slehnul.
Reagovat
tito
Výborně Lleyton- ukazuje, že v něm stále bije srdce šampiona a že o veškerý testosteron dosud nepřišel! Promiň Gigine ale jeho výkon mi dělá radost. Novak si myslím limitován není, po tom podvrtnutí běhá dobře, spíše jde o to, jak se to ozve další den.
Reagovat
gigin
v pohodě... nic mu není... teď už musí... připadá mi jakýsi nasraný..
Reagovat
tito
Tak gratuluji. Ale trochu tě Lleyton vylekal, co ? :-)
Reagovat
gigin
tak za prvé - moc děkuju, za druhé - ano, a to dost. Nejhorší pocit mám ale z Novaka samotného... Nevím, no.. :-(
Reagovat
tito
Co ti vadí? Hrál skvěle. Je pravda, že nemůžeš čekat vždy tak výraznou dominanci a s Andym to bude zkouška ohněm....
Reagovat
gigin
su tragéd, jak to není 3x 6:0 tak to se mnou šije :-)) ale máš pravdu, teď to opakují, hraje fakt dobře, ale klobouk dolů před panem Hewittem :-o už s Davídkem to bude dřina, nedej bože pak ten Andy. Ale o tom to je. Moc se těším !! Co Rafa zítra, jak to vidíš? S Tomíkem to taky nebude jen tak :-)
Reagovat
tito
Myslím si, že po počátečním vzdoru jej Rafa dá 3:0. :-)
Reagovat
gigin
si to myslíš? Set dá Tomík určitě, jestli teda bude dobře naložený a nevypráská se. A jestli chytne slinu.. No, hochu.. nechcu ti malovat čerta na zeď :-))
Reagovat
tito
Nemaluješ.:-). Ale po Tvém vzoru: Ne! 3:0 a basta!
Reagovat
gigin
nakonec máš recht !!! :-DD
Reagovat
gigin
jsem se na to ještě znovu díval, a hrál fakt dobře. Povolíš, přitáhneš :-)
Reagovat
Pe3k
Djokovic: Novak má podle mě nějaké zdravotní problémy, pochybuju že zápas vůbec dohraje.
Reagovat
Heather_Fedex
Lleyton podava na vitezstvi v setu...
Reagovat
Heather_Fedex
Nole prohral set. to je mminimalne tak sokujici jak prohra sereny proti ekaterine
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nic mu neni, je to parádní zápas. Hewitt je skvělej.
Reagovat
Pe3k
No podle mě v pořádku není, ale tím nechci nijak zhazovat výkon Hewita, ten hraje supr.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas! Velká gratulace Mashe a klobouk dolů před Sabine! :) Je obrovská škoda, že se holky potkaly "už" v osmifinále. Úžasné údery, úžasná bojovnost od obou. Masha ukázala, že se nikdy nevzdává a udělala mi velkou radost! :) Sabine byla opravdu kvalitní soupeřka a je to velká sympaťačka. Chtěl bych vzkázat Adamovi, že i přes prohru může mít z jejího výkonu obrovskou radost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň to :) Právě ted jsem přišel domů a velká škoda. Ale Sabine zde odehrála dobrý turnaj a nemá se za co stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovenská stávková kancelária NI*E zverejnila kurzy na QF mužov vrátane zápasu Djokovic Ferrer...Podotýkam, že zápas Djokovič vs. Hewitt sa stále hrá :))
Reagovat
smazaný uživatel
1 Kvitova, Petra CZE 7290
2 Wozniacki, Caroline DEN 7085
3 Azarenka, Victoria BLR 7085
4 Sharapova, Maria RUS 6660
Reagovat
Heather_Fedex
Podle mne se hodne moc zapomina na carol- vsichni ji hrozne podcenuji.co kdyz nahodou porazi kim a pak i viku nebo agu?! vzdyt je na turnaji zatim jedina spolu s vikou, kt. nestratila ani set! podle mne je trosku skoda, ze je naplanovano semi vika vs caro. a jak uz jsem psala, podle mne petra saru rozmlati. a u masi to vidim na 3 setak ale zrejme to urve. carol jeste porad zustava ve hre
Reagovat
Fandina
když Caro porazí všechny tak alespoň bude mít granad slam.... nefandím jí, ale proč by němohla ostatní porazit ..... ?
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby Carolina porazila Kim (což je podle mě nepravděpodobný, ale stát se může cokoliv), tak Vika(tady už se cokoli stát nemůže tady je to jasný věc pro mě :D) je její konec o tom sem přesvědčena.
Reagovat
Fandina
Jistě Vika je v laufu, ale Agněžka jí bude chtít porazit. Nic není jisté. Pokud projde Petra do finále, tak určitě vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Caro je neustále podceňovaná, ale možná je to tak dobře... Dokud ji podceňujou, tak vyhrává. :D Já si myslím, že všech osm holek má úplně stejnou šanci. Nějaké kalkulování je podle mě zbytečné. Všichni teď čekají semifinále Masha-Petra, ale ještě tam holky nejsou. Předtím taky všichni čekali čtvrtfinále Mashy proti Sereně... Stačí mít prostě jeden špatný den a nepovede se to. Ekatěrina je největší překvapení letošního AO. Když se podívám na jména, která vyřadila (Kaia, Věra, Serena), tak z toho jde respekt. Viděl jsem konec toho zápasu a musím říct, že Ekatěrina hrála neskutečně, i když se Sereně nedařilo. Je mi Sereny trochu líto, ale to se prostě stává. Jak jsem vypozoroval, tak Ekatěrina hraje taky levou rukou jako Petra... Podle mě to je prostě otevřené a vyhrát může kdokoliv.
Moje výzva: Pojďme si užívat skvělý tenis, který všechny holky předvádějí a nekritizovat pokaždé, když se něco nepovede.
Reagovat
Heather_Fedex
Finale dvouhry zen ao 2012: wozniacki vs makarova, wozniacki champion.
tak a ted mne vsichni sezerte! ;P ;P
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je pravda, že když někdo prochází turnajem suveréně, tak potom nezvládá když to prostě nejde nejlíp. podívejte se na Serenu, ta všechny vyymlátila a jakmile přišly problémy konec. Samozřejmě makarova hrála dobře, ale..
Reagovat
VlS
To níže je lepší tip toho co v zimě chytil opar (pardon, potkal vlka) finále Ao Sara - Caro :-))
Reagovat
VlS
komentáře českého Eurosportu. Diváci mají odpustit panu komentátorovi, když bude fandit Hewitovi a bude hledat cesty, jak by Leyton lépe vzdoroval Nolemu.
Tož šťastné hledání (ta flaška, co hledáte je v šanonu Tenisové výsledky 1886 - 1932.
Reagovat
gigin
přijde ti piclý?? :-D
Reagovat
Fandina
je odborník na vše ...... takto perlí neustále .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s tým nemám problém. Hewitt je v pozícii Outsidera a keď to Šíma hovoril, bolo tuším 0:4, takže je fajn, že sa nad zápasom zamýšľa a len ho sucho nekomentuje..Navyše je v pozícii, kedy je pre neho prioritou dobro diváka a to je vždy závislé od kvality a dramatičnosti zápasu..
Reagovat
Fandina
nebylo to ani potřeba jak se ukazuje. Je to hezký zápas.
Reagovat
VlS
Ale já s tím taky nemám problém, jen mi přijde k úpopikání, že komentátor z pražský židle bude hledat cesty, jak porazit Noleho, to je všechno.
Reagovat
gigin
ten člověk vykládá na tom Eurosportu.. přelaďuju zvuk do angličtiny, to se fakt nehodí..
Reagovat
Nancy_z
To já pro jistotu mám přeladěno na anglický komentář pořád. Ten český se nedá moc dlouho vydržet, člověk se tam nic nedozví a kdžy už tak jsou to nesmysly :-)
Reagovat
Nancy_z
To já pro jistotu mám přeladěno na anglický komentář pořád. Ten český se nedá moc dlouho vydržet, člověk se tam nic nedozví a kdžy už tak jsou to nesmysly :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sara beha, beha a Petra se nestastne vypinkava. Sara postupuje do semi.
Ekaterina umi zahrat na ruske hracky, jen jeden dulezity skalp ji chybi - Maria, po dlouhe trisetove bitve Ekaterina vycerpana Marii vyrazuje. Je v semi.
Kim skrecuje behem druheho setu Karoline, ktera se dostava do semi.
Aga vydropshotuje Viktorii a zopakuje tak Toray 30 zari. Je v semi.

SEMIFINALE
Ekaterina nema moc sil a Sara ji dava vpohode jak dnes Jie Zheng.
Karolina navstivi v noci Agu pred zapasem, a opet cela na mekko Agnieszka to dava Karoline jako vzdy. Kamaradka je kamaradka:)

FINALE
Karolina vs. Sara.
Asi po 547 689 586 247 prehozu obe padaji vycerpanim na zem, vetsina divaku uz davno klimba, bodejt, je uz po pulnoci.
Obe lezi na kurtu a nehybou se. Nastesti finale rozhoduje na empajru Nouni. Ihned prochazi svuj mozkovy registr pravidel a vytahuje, ze je moznost hodit minci, aby se rozhodlo o vitezce.
Jde na kurt vytahuje osumtele euro, prisuzuje pannu Sare, orla Karoline a haze. Euro pri dopadu na Plexicushion se asi 50x odrazi az najednou lehne. Padne panna, ale Nouni dava overrule na orla, nebot tam byl na kurtu mrtvy bod. Vitezi Karolina:)

U holek se muze stat cokoliv...
Reagovat
Jabadu
Ony už rostou lysohlávky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jde bohuzel i bez nich :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už dlouho jsem se takhle nezasmál. :-)))))) Super!
Reagovat
VlS
Ty, dávej pozor v zimě v lese, ať si tě myslivec nesplete s pytlačícím vlčákem a nepicne to do tebe :-))
Reagovat
Fandina
..... hezky .... něco ze života ...... něco pro zasmání .....
Reagovat
Jabadu
... Sháním na zub kousek "trávy".
Vlci "trávu" nejedí!
To holčičky nevědí! Chceš-li sním tě!
"Trávu" si jez, máš-li chutě! ... (2x7 pohádek)
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipná kaše? :D Ale Caro jako vítězku bych bral. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spravne:
Lepsi vtipna kase v hrsti, nez zapskly morous na strese:D
Reagovat
smazaný uživatel
S tím souhlasím. :) Ale na druhou stranu: Všeho s mírou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, Lleyton je v lese...Miloško by si pomohol aspoň servisom, čiže pár ľahkých gemov by mal v kapse ešte pred zápasom. Navyše dnes má u nás meniny, takže možno by sa aj zázrak podaril..Lleyton naozaj nemá čím ublížiť..škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Výbornej zápas, možná zatim nejlepší ženskej zápas na AO.
Reagovat
Jabadu
Já tu Katku prostě "myluju"!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že vypadnutie Sereny hrá Petre do kariet..v QF dostala odmenu za celoživotnú oddanosť tenisu a v semifinále to bude zrejme Mária, ktorá by však typologicky mohla sadnúť...V druhej časti pavúka bude najťažší oriešok KIM, v konfrontácii s rivalkami z rovnakej generácie verím viac Kvitovej..
Reagovat
VlS
Nevím, uvidí se. Myslím si, že Vika je v současnosti težší soupeřka než KIM, ale záleží samozřejmě na tom, jak to ten který den sedne. Bojím se, že v semi bude Aga. Vika úplně moc není na ten úpornej tenis, kterej Aga umí (pokud nehraje proti Caro).
Reagovat
baggik
tak ta Šarapová postoupila, ale s tolika chybama co předvádí se Petra určitě bát nemusí když se potkaj.
Reagovat
VlS
No, Peťa jich taky umí udělat pěknejch, pokud to Semi bude, tak to bude 50:50. Fandím Petře, ale nedělejme si z ní modlu, ať ji pak neproklínáme a nenadáváme do labilek.
Reagovat
baggik
to sice umí, ale řekl bych že má v současnosti větší úderovou jistotu než Maria. Každopádně bylo by to moc hezké semifinále. :-)
Reagovat
VlS
Tak to Maša zvládla. Nádhernej zápas, obě holky hrály úžasně a nakonec měla Maša i trochu štěstí v big pointech. SF s Petrou se snad blíží.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tech nevynucenych nasekala opravdu hodne > 47
Reagovat
poutnik
A Máša má asi dneska narozeniny, protože dneska dostala dárek:-)
Reagovat
VlS
No, myslím, že si ho musela hodně vybojovat. Neřekl bych, že byla Sabina lepší, bylo to hodně vyrovnané a obě střídaly skvělé chvilky se zbytečnými UE, ale to tak u tohohle typiu hráček je - buď winner nebo UE a jen málo mezi tím.
Reagovat
poutnik
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Holky zacinaji byt nervozni
Dvojchyby 4:8
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabina ubranila prvni MatchBall.
Reagovat
smazaný uživatel
Sabina nezvladla rebrejk:(

Uspesnost 1.podani 62% : 68%
UE 24:43 !!!
Winners 21 : 20
Uspesnost na siti 56% : 86% !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm Sabina neudrzela servis...
Reagovat
smazaný uživatel
Prubezne za zapas.
Uspesnost 1.podani 63% : 68%
Esa 3:1
Dvojchyby 2:7
UE 20:39 !!!
Winners 18 : 16 !!!
Uspesnost na siti 43% : 68%
Reagovat
baggik
ta Lisická je kočka :-D
Reagovat
VlS
Tak právě na Eurosportu zazněla perla "informovaného" komentátora. Na dotaz, jak je to s nasazováním sdělil, že se na opačné části pavouka nasadí jednička a dvojka a dál vše určí náhodně počítač.
Reagovat
smazaný uživatel
treba komentator umi pocitat jen do dvou, nebo jede na systemu NULA x JEDNICKA :)
Jinak celkem zajimava idea:D to by se mohl uz v 1.kole potkat treba Andy a Roger :D
Takze by se klidne mohlo stat, ze finale by mohlo byt napr. Djoker vs. Chella :D
Reagovat
VlS
Případně by za sebou mohl mít Rogera, Andyho, Davida a JWT
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl ovsem narez:)
Reagovat
VlS
6 gamů v řadě pro Sabinu, z 0:3 na 6:3. Sabine hraje nádherně a Maša se začíná sypat.
Reagovat
VlS
Tak se Maša sebrala a měla i trochu štěstí. Obě hrají oprtavdu moc dobře.
Reagovat
kranyz
na dalsi prubeh turnaje: muzi- semi Rafa-Fedex, Djoker-Andy finele Rafa- Djoker vitez Djoker zeny: semi Aza-Kim, Petra-Sharapova finale Aza-a bohuzel Sharapova vitez Maria tak kdo se prida s tipama?
Reagovat
smazaný uživatel
finale rafa - djkokovic - vitez: djokovic :/ (ikdyz ho nemam moc v lasce) . mno a zeny finale sharapatka - azarenka - vitez : azarenka ... tot muj pohled :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak zatím je vše podle plánu tak to napíšu jak to mám vsazeno už před turnajem:finalé Djokovič-Faderer vitez Roger,ženy:Azarenka vs Maria vitez jasná Azarenka(moc by mě překvapil někdo jiný-:)-jinak Kim vs Caroline nad tím zapasem sem před turnajem nejvíc vahal ale zvolil jsem Kim-:)
Reagovat
kranyz
Sharapova 3-0, 3-3 asi to budu muset poopravit :-) vitez v tom pripade Kviti ted jestli to neni jen prani :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z jejich souboje bych nemel nikdy strach, i kdyby Maria prejela Sabinu se dvema nulama.
Maria celkem nerada beha jak Petra, hodne se opira o ultimatni fyzicky a agresivni udery, ale staci, aby souperka hrala podobne, a ma problem. Co vic Maria ma s Petry strach [priklad Wimbledon], takze ta s ni bude vzdy prohravat uz min. 0:3 v satne.
Ja osobne se vzdy bojim souperek, ktere stavi hru na prohozech a behani...Petra spis vypadne s Errani, nez s Sarapovou.
Viktoria je pro ni asi "nejhorsi" souperkou, nebot se Petry hlavne neboji, je zdrave drza, ma podobny styl, ale porad si myslim, ze Petra ma navrch na siti se svym volejem.
Ale aby se nestalo, ze Viktorii zastavi Agnieszka, proste Viki ji klidne muze podcenit, vzhledem k H2H. Ale Aga zacina na turnaji opravdu zlobit:) Byla v strasne krizi prvni 3 kola. Vyhrabala se z toho, nema co ztratit. Rada souperkam sazi dropshoty a prehazuje je. Tohle na Viki muze klidne stacit, ta se z toho muze klidne sesypat. jak ma Aga svuj den, tak je to psycho, kdyz je clovek prelobovany uz asi po 15 v zapase:D
Nevim jak je na tom Kim, pokud ma problem se zranenim, Karolina ji ubeha a postoupi...Podle mne to neni proste jednoznacne, ze Viktoria bude ve finale.

Kazdopadne, pokud Petra nevypadne s Italkou, vyhraje AO;).

MUJ NAZOR:) kazdy to vidime jiste jinak..)
Reagovat
kranyz
jj, co clovek to nazor a to je dobre, ja vidm jasne Azu ve finale, podle me Petra italku umlati, Sarapku jsem videl predtim 2krat a moc se mi libla po dnesku se ji rovnez uz moc nebojim takze finale Aza-Petra a to se fakt tipovat snad ani neda ale prani by bylo :-). u chlapu tam kdyz to vezmes tak je taky takovej zacarovanej kruh Rafa umi na Rogera, Roger umi na Djoka, Djoko na Rafu :-) urcite pujde nole do finale a kdo s nim tezko rict, kazdopadne se na vyvrchloleni turnaje moc tesim a vitezove by nebyli spatni Kvitova a Berdych :-)))))
Reagovat
kranyz
jinak ja pred turnajem videl jako vitezku Serenu a jak to dneska dopadlo kazdej uz vi :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:) Bylo by to asi pekne, ale nevim jestli uplne realne.
Ve Wimbledonu Marie vypadala take skvele, a finale bylo jednoznacne, uznavam, ze na trave je Petra bezkonkurencni, zadna holka nehraje tak dobre servis volej jako Petra. Na trave nebudu mit nikdy strach o tuto hracku, pokud bude Petra zdrava, tak pristich 5 let to bude jen o tom, kdo ji zastavi.

Tady v Australii hlavne nesmi chytit hracku typu Sabina, nebo Marion, co uz nemuze, nebo Li, co take uz nemuze, Kim jeste muze byt problem pro Petru, ale nevim jak na tom je. Pokud Viki nezblbne zapas s Agou, a Petra s Italkou...

Ale pozor jeste zapominame na Ekaterinu, Maria na Ekaterinu umi. Ale pokud bude Ekaterina hrat se Sabinou, tak bud jedna, nebo druha muze take Petru vyradit, presne typ hracek na tenhle povrch, ktery muze Petre delat problemy, a to jsem si vsiml, ze ten svuj pohyb na kurtu uz slusne vylepsila...
Reagovat
smazaný uživatel
Je posledni dobou strasne nepredvidatelna. pred chvili jsem dokoukal zaznam.
Jako na zacatku to vypadalo, ze se ji snad ani nechce hrat, situace ve 4. nebo 5. gemu, kdy ji Ekaterina ani moc neprohazuje, tak Serena stoji a kouka na mic. Byla strasne tezkopadna. Pri svem servisu se ji parkrat stalo, ze ji utekl nekam micek:) Absolutne nesoustredena.
Serena se probudila za stavu 2:5 v prvnim sete. /do te doby nakupovala nekde v supermarketu/ Probuzeni - Dost pozdni. Potom to byla krec, stridala dobre momenty se spatnymi. Byla mimo rytmus...nedostala se uz dobre do zapasu, totalne to na zacatku zazdila...Ekaterina ucitila sanci a uz si ji nenechala vzit a vyvalcila i druhy set.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel jsem ted videl zaver mixu. Iveta s Jurgenem nezvladli 3setovyTB a vypadli. Ale souper byl dobry Bhupati, Mirza. Snad se nepohadaj:D
Reagovat
smazaný uživatel
No, každý den nemůže být posvícení. Tak se nám to rýsuje. V semifinále čeká Petru Kvitovou těžký boj o post světové jedničky s Mášou a finále s Kim si může Petra užít už jako světová jednička.
Reagovat
kranyz
tak rozhodne nejvetsi prekvapeni dosavatniho AO, ted davaji zaznam, jak na to ale koukam Makarova nehrala neco uplne uchvatnyho to spis Serena zahrala mizerne vyhazovala se, pri servisu sama DF myslim ze Sharapova nebude mit projit do semi zadny problem snad i Petra to zvladne a pak uz to bude tezky predjimat.
Reagovat
PhePe71
No výborně! Pro mě nejméně oblíbená hráčka vypadla! :-) Přeci jen je to jednodušší a doufám, že uvidíme semi Kvitová se Šarapovovou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se této příležitosti chopí Maria a do toho semifinále se dostane ! :) V případě semifinále s Petrou by to bylo velice zajímavé.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je pro mě největší šok zatím celého turnaje.
Ve skrytu duše jsem si moc přál semi Petra - Serena.
I když trošku s obavama, stejně jsem věřil, že by ji Petra mohla vybouchat. No, budu doufat, že se tato příležitost Petře ještě naskytne, než s tím Serena definitivně sekne.
Reagovat
VlS
Člověk si zajde zdřímnout a tady se dějou věci, no toto? Komu už má člověk věřit, když se nedá už věřit ani Sereně?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to prospal :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Ja prospal i Petru, ale rano, aniz bych se koukal na vysledek, jsem se podival na zaznam. /po tydnu AO jsem out, a vcera jsem jeste sam dohraval zapas, takze jsem usnul celkem rychle/
Ted koukam na dlasi vysledky a nestacim se divit.
Serena vypadla, asi myslela behem zapasu na nakupy v obchodaku na nejakou kabelku, nebot jinak si to nedovedu vysvetlit...
Jie - pekny narez...
***
Andy si dal trening na dva sety.
No vysledek Tsongy s Nishikorim, ulet, hlavne prvni tri sety.
A Richard asi usnul na kurtu s Davidem...i kdyz je pravda, ze on ma s Davidem velmi negativni H2H
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině na okruhu WTA... (někdy spíš okruh WTF)
Ale jsem rád, další nepříjemná soupeřka je Petře ze hry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist