Souboj sester Williamsových v Charlestonu ovládla Serena

6. 4. 2013, 21:42
Aktuality 35
V semifinále v Charlestonu se sice po více než třech letech, ale celkově již počtyřiadvacáté postavily proti sobě sestry Serena a Venus Williamsovy. Finále si po jasném průběhu a vítězství 6-1 6-2 zahraje mladší Serena. Její soupeřkou bude Jelena Jankovičová ze Srbska, která porazila 6-4 6-7 a 6-2 Voegeleovou ze Švýcarska.
Serena Williamsová

První výměnu zápasu získala na svou stranu Venus Williamsová, která servis sestry odvrátila skvělým nechytatelným bekhendem po lajně.

Serena se však brzy dostala do tempa a také do vedení 4-0. Po 22 minutách skončil první set vítězstvím 6-2 favorizované Sereny, která si v první sadě připsala osm winnerů a žádnou nevynucenou chybu.

Pár světlých okamžiků měla Venus i ve druhé sadě, děj se však neměnil. Serena na kurtu dominovala a po 54 minutách ukončila působení páté nasazené hráčky na turnaji.

"Venus tu odehrála skvělý týden a upřímně řečeno, kdyby nemusela hrát tolik zápasů, bylo by to s ní dneska mnohem těžší," řekla po utkání Serena Williamsová na adresu své sestry, jejíž kariéru narušila autoimunitní choroba.

"Když stojím na kurtu, soustředím se pouze na míč," řekla Serena o duelu se sestrou Venus. "Opravdu se na nic jiného nesoustředím, snažím se pouze ze sebe vydat to nejlepší,“ dodala Serena Williamsová, která má skvělou formu. Dnes si připsala už sedmdesátou výhru z posledních 74 zápasů.

Serena porazila o rok starší sestru popáté za sebou. Venus se naposledy radovala z výhry v roce 2009 v Dubaji, další čtyři zápasy ve stejném roce pro sebe získala Serena a od té doby se na okruhu WTA nepotkaly.

Obě na kurt nastoupily den poté, co musely kvůli dešti odehrát ve zhuštěném pátečním programu dva zápasy. "Nikdy by to nepřiznala, ale myslím, že nebyla na 100 procent fit. Tři zápasy ve dvou dnech jsou pro ni mnohem horší než pro mne. Určitě to není snadné - já se trápila a nedokážu si představit, jak se musela cítit ona," dodala.

Finálovou soupeřkou Sereny Williamsové bude Jelena Jankovičová. Devátá nasazená hráčka odehrála velmi zajímavé semifinále se Stefanie Voegeleovou ze Švýcarska.

První set na svou stranu získala Srbka i přesto, že brzy prohrávala 0-2. Druhá sada patřila Voegeleové, která taktéž sice prohrávala 0-2, nakonec však využila pátý setbol a vynutila si třetí set.

V rozhodující sadě získala "prokleté" vedení 2-0 Voegeleová a jak se v zápase stalo zvykem, vedení neudržela. Jankovičová získala šest gamů v řadě a může se těšit na souboj se Serenou Williamsovou.

Čtyřhra v americkém Charlestonu bude mít českou vítězku. Do finále na zelené antuce po roce opět postoupila Lucie Šafářová, která se pokusí s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou navázat na loňský triumf po boku Rusky Anastasji Pavljučenkovové. Jejich soupeřkami bude česko-americký pár Andrea Hlaváčková, Liezel Huberová.

Turnajové jedničky Hlaváčková, Huberová zdolaly v semifinále Američanku Megan Moultonovou-Levyovou a Číňanku Čang Šuaj 6-0 6-2. Šafářová s Mladenovicovou si rovněž snadno poradily s Australankami Ashleigh Bartyovou a Anastasií Rodionovovou 6-1 6-4.

Šafářová postoupila do deblového finále na okruhu WTA potřetí v kariéře. Loni v Charlestonu vybojovala dosud jediný titul ve čtyřhře. Stříbrná olympijská medailistka Hlaváčková bude hrát o čtrnáctý deblový triumf. S Huberovou, s níž hraje místo své obvyklé partnerky Lucie Hradecké, už byla ve finále v únoru v Paříži.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 795.707 dolarů)
sobotní výsledky (06. 04. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (5-USA) 6-1 6-2
Jankovičová (9-Srb.) - Voegeleová (Švýc.) 6-4 6-7 (6-8) 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Huberová (1-ČR/USA) - Moultonová-Levyová, Čang Šuaj (USA/Čína) 6-0 6-2
Mladenovicová, Šafářová (Fr./ČR) - Bartyová, Rodionovová (Austr.) 6-1 6-4

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Anička a její pěkné šatky na RG:-))
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/534884_638832582798922_1369769800_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Už se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Anička bude fešanda jako vždy! :) Jenom nevím, co to tam má za značku. To moc nevypadá na Adidas...
Reagovat
smazaný uživatel
tady je to vidět líp:
http://www.tennis -point.cz/templates/tennispoint/images/produktbilder/0054220526200000/0054220526200000_563.jpg
(bez mezery:-()
Logo turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.q3.cz/images/39logo.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo. :)
Reagovat
tommr
je, že se našim holkám začíná dařit aspon v deblu - jak Andrea Hlaváčková tak Lucka Šafářová postoupily v Charlestonu do finále i když každá s jinou partnerkou a je tak už jistý, že jedna z nich bude slavit titul. To je dva týdny před semifinále FC proti Itálii potěšující ... :)
Reagovat
pepin
Tak jsem zvědav zda by Pála třeba nepostavil Andrejku s Luckou když jim to zde takhle vyšlo. Otázka je zda to bylo až tak jejich zásluhou nebo zásluhou partnerek. To by se však ukázalo až po více zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se vůbec nebál postavit ve Fed Cupu do debla Andrejku s Luckou. Vzhledem k jejich výsledkům a zkušenostem z deblu si jinou variantu ani nedokážu představit. Navíc obě dvě dokazují, že jsou schopny hrát dobře s různými partnerkami...

Ve finále přeju Lucce, protože má sympatičtější partnerku. Takže přeju hlavně Kiki. :)
Reagovat
tommr
pár Andrea+LuckaŠ se ted jeví pro FC jako jediný řešení. Stejně bych byl ale radši kdyby naše holky rozhodly už po singlech a na debla vůbec nedošlo ... :)
Dneska ve finále to asi budu přát víc Andree, protože ta je na úspěších v deblu víc závislá. Když ale vyhraje Lucka tak mi to samozřejmě nijak vadit nebude ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já dneska přeju ve finále Lucce, bylo by skvělý, kdyby se jí podařilo obhájit titul.:))
Do debla to také vidím na možnost Andrea s Luskou Š. Obě teď budou mít sebevědomí, a jsou to zkušené deblistky.
Reagovat
Titan
A máme tu ve finále "doubles" opět Lucku a Andreu, jenže každá na jiné straně sítě. Vypadá to na Hlaváčkovou a Huber...
Reagovat
VlS
Tak dvě naše holky ve finále. Dobrý. Obě dnes hrály dobře a řekl bych, že se u toho dobře bavily a obě také obdivoval komentátor (Britskej).
Zítra fandím Lucce, ale ani úspěch Andrajky mě neotráví.
Reagovat
Titan
Nedokážu si představit, že by vám Vítězství Andrea/Huber připravilo mdloby..:-)
Reagovat
VlS
hladce do finále, 6:0;6:2. Andrejka v tomto páru paradoxně dělá spíš to tvrdý exekutorský kladivo a docela ji to jde. Hraje dobře .
Tak těd ještě Lucy s Kristinou a budu mít spravenou chuť po DC.
Reagovat
Titan
Spravenou chuť? Já bych to Štěpánkovi nevyčítal. Spíš bych byl raději, kdyby dnes nenastoupil a rozhodující bod uhrál Hájek s Rosolem.
Andrejka si to vysloveně užívala, čehož si komentátoři nezapomněli všimnout, jen škoda toho, že kanárci nezpívali duet..:-)
Reagovat
VlS
já Radkovi nic nevyčítám, dělal co mohl a navíc nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak napočtvrté už to Voegele po prohraném 1. setu neotočila... Jelena vykazuje v posledních týdnech skvělou formu. Je vidět, že se s ní pořád musí počítat. Pro Srbsko je to před Fed Cupem skvělá zpráva. :) Budu jí přát i proti Sereně, ale předpokládám, že tam už to asi Jeleně nevyjde. Možné je sice všechno, ale Serena ve finále opravdu málokdy zaváhá...
Reagovat
Titan
Serena vyhraje s naprostým přehledem. Dnes jsem čekal, kdy Jankovič odnesou na na nosítkách. Jinak nevím, jestli takhle hraje Serena pořád, protože jsem kvůli ní před léty přestal tenis sledovat, ale na mě působí totálně flegmatickým přístupem. Tedy emoce tam jsou, ale hraje, jako by při tom ještě obědvala a probírala s kámoškou vybavení domácnosti, a když jde to tužšího, tak se zvedne od stolu a vypálí pár míčků. Sice jí nemám rád, ale musí se uznat, že je to tenistka par exellence...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to vidím na pohodlnou výhru Sereny...ale pro Jecu je úspěch už finále a určitě se v něm bude snažit, co to půjde;-)
Reagovat
VlS
Tak o skvělý formě se u Jeleny rozhodně mluvit nedá, dá se mluvit o skvělém losu.
Reagovat
smazaný uživatel
No v Charlestonu nenarazila na žádnou skvělou hráčku, ale třeba v Miami porazila Petrovou, Cirsteu, Vinci...a to jsou cenné skalpy.
Reagovat
smazaný uživatel
libi se mi, s jak neochvejnou jistotou lze u Sereny diagnostikovat ten ubrousek a zasterku.. :-( Jinak jasne, Dama dohrala, ale jeji snadny los me prilis netrapi, predchazejici skalpy i toto finale ji preji, byla dost dlouho dole. :-)
Reagovat
Titan
Moc vám nerozumím, já vysekl Sereně poklonu a její hra na mě opravdu působí tak, že je celkem jedno, jestli polovinu míčků pošle divákům jako prezent...
Jinak Jankovič mě nikdy nebrala, takže mi je celkem jedno, jestli je ve finále nebo ne. Nevyřadila nikoho, komu bych to přál více...
Reagovat
smazaný uživatel
pak se omlouvam, mne to prislo pejorativni, netroufala bych si odhadnout temata dusevniho zivota kohokoliv. Ale zrejme jsem jen na Serenu precitlivela. Ani Jankovic vam nenutim - ja ted potrebuji, aby vyhrali Bryani.. :-))
Reagovat
Titan
To fakt nebylo o duševním životě Sereny ale o tom, jak na mě působí. Hraje tenis s takovou lehkostí jako by při tom ještě dělala další věci :-)
Já teď hlavně potřebuji, aby vyhrála Šafářová s Mladenovič...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vam zavidim klid po boji a i s vami sdilim radost.. :-) Budeme ve finale fandit spolecne Pistolnici, predpokladam.. ;-)
Reagovat
VlS
Myslím, že se shodneme, že pamatujeme Jelenu se skvělou formou a hra vypadala trochu jinak. Řekl bych, že už není úplně z formy jako v zimě a postupně se herně zlepšuje. Problémy budou s hlavou, otrávených a nešťastných ksichtů je za zápas trochu moc, tak se sebejistota a klid neprojevují. Právě za ty ksichtíky a hlasový projevy jsem jí interně titul dáma pozastavil a uvidíme, zda jí ho vrátím.
Reagovat
smazaný uživatel
No však já tu její současnou situaci srovnávám právě s tou bídou, co předváděla poslední dobou...a vzhledem k té bídě se těchhle pár výsledků dá označit za menší "fazonku";-)...Já si toho jejího remcání taky všimla, ale ona se tím možná naopak vybije a následně uklidní, než že by se rozhodila...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratuluji finalistkám:-)
Reagovat
dadaft
úroveň zápasu pomalu stoupá. druhý set mohla Stefanie získat snadněji, příležitosti byly, ne že ne.
no, uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Jeleně, ale vítězka turnaje už je stejně jasná podle mě;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A jestli dostane ve finále klepec Jelena nebo Voegele je už jedno:-D
Reagovat
Titan
Viděl jsem to od dvou posledních míčků druhého setu a gesto Jankovič po prohraném setu dost vypovídalo. Jsem každou chvíli čekal, kdy se zřítí na zem. Voegel to nějak nezvládla. Vypadalo to, že ji schází zkušenost a psychická vyzrálost, ale teď jsem zjistil, že je už docela dlouho hraje a loni vyhrála dvě ITF ve Francii a Japonsku, jedno finále v Británii ztratila (mimochodem prohrála první kolo v Olomóci :-) Možná je to tím, že výsledek v Charlestonu ji hodně svazoval a na to ještě nemá tu správnou kuráž. Každopádně udělala dojem (sice ne v tom, co jsem viděl, tzn. dnešní třetí set a předchozí zápas s Karolajn jsem nestihl...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist