Soud kvůli obvinění z napadení skončil dohodou. Zverev je nevinný, ale zaplatí 5 milionů

7. 6., 13:35
Aktuality 16
Soud s německým tenistou Alexanderem Zverevem kvůli obvinění z ublížení na zdraví bývalé přítelkyni dnes v Berlíně skončil bez vynesení rozsudku. Soud třetí den procesu oznámil, že strany se dohodly na mimosoudním vyrovnání. Čtvrtý hráč světového žebříčku, jehož dnes čeká semifinále Roland Garros, musí zaplatit 200.000 eur (téměř 5 milionů korun). Zaplacení pokuty neznamená uznání viny a olympijský vítěz z Tokia bude nadále považován za nevinného.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© Profimedia)

Zvereva vloni v červenci obvinila z násilného chování bývalá partnerka Brenda Pateaová, s níž má tenista dceru. Podle vyjádření jejích právníků tenista ženu napadl během hádky v květnu roku 2020. V říjnu berlínský soud nařídil Zverevovi zaplatit pokutu 450.000 eur (11 milionů korun) za fyzické ublížení, a protože se sedmadvacetiletý hamburský rodák odvolal, přišel na řadu aktuální proces.

Po mimosoudní dohodě obou stran souhlasil státní zástupce se zastavením trestního řízení. Zverev musí zaplatit 150.000 eur soudu a 50.000 eur na dobročinné účely. K obvinění z napadení mluvčí soudu uvedla: "Není jasné, co se tam stalo."

Zverevova bývalá přítelkyně v pondělí vypovídala dvě a půl hodiny na kameru s vyloučením veřejnosti a poté se omluvila kvůli nemoci. První den procesu minulý týden ji tenistovi právníci obvinili z toho, že si ublížení na zdraví vymyslela. Právnička Pateaové následně hovořila o tom, že její klientka je terčem kampaně, jež má podkopat její důvěryhodnost a dostat ji pod psychický tlak.

Zverev čelil podezření z domácího násilí i v roce 2021, kdy jej obvinila jiná bývalá přítelkyně Olga Šarypovová. Patnáctiměsíční vyšetřování ale nepřineslo dost důkazů a letos v lednu byl případ uzavřen. Po nezávislém vyšetřování zprostila finalistu US Open 2020 viny i hráčská asociace ATP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Patik
Zverev bol podľa mňa vždy nevinný..to len ženy sú vychcane a pravdepodobne jej vyšlo presne to čo chcela naspinit na neho za účelom vytiahnuť z neho peniaze..nič jej neurobil a teraz je bohatá..nieje to ani prvý ani posledný krát takýto prípad.
Reagovat
dorsch2
alebo bude pravdiva druha varianta, tj. bola v spravnu chvilu na spravnom mieste
Reagovat
Pedronegro
spíše bych řekl, že u něj platí to, že čím víc řetězů, tím větší kretén ...
Reagovat
paddy
soud dopadl dobře, a tak posíláme Sašovi písničku na přání smile
smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=rLI64ZndSXY&t=21s
Reagovat
com
Profackovat, podusit polstarem, dat 5 milionu a vlastne se nic nestalo
Reagovat
PTP
Feri měl na tohle řešení málo škváry
Reagovat
paddy
Soud neřekl, že je nevinný. Pouze se zastavilo řízení. smile
Mimosoudní vyrovnání je pro žalující stranu finančně výhodnější smile smile
Reagovat
Nola
co hovoris na vysledok semi? alebo ta zaujima iba bulvar?
Reagovat
paddy
neboj k tomu se dostanu, neflákám se celý den u TV jako ty smile

je vidět, jak ti ležím v žaludku, pořád máš potřebu o mě psát nebo na mě reagovat smile smile
Reagovat
Nola
ale meskas, co ti vyschol atrament v tlaciarni?
Reagovat
com
mas stalkerku
Reagovat
PTP
Nevidíš, že tě myluje?
Reagovat
paddy
ona má ale kulturistu Mylana smile
Reagovat
Pe3k
Nolka ma Stockholmský syndrom
Reagovat
PTP
Tak se trochu šábnou o PM z Paříže.
Reagovat
Mantra
Nuda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist