Španěl Olaso ovlivnil tři zápasy. Dostal pětiletý trest za korupci

24. 12. 2013, 01:21
Aktuality 1
Španěl Guillermo Olaso dostal pětiletý distanc a pokutu 25.000 dolarů (přes půl milionu korun) za to, že se podílel na zmanipulování zápasů. Pětadvacetiletý rodák z Bilbaa se podle takzvané jednotky pro tenisovou bezúhonnost (TIU) dopustil v roce 2010 tří korupčních skutků.
Profily hráčů
Guillermo Olaso

TIU sice zveřejnila období, ve kterém se měl Olaso dopustit ovlivňování výsledků, o konkrétních zápasech se ale nezmínila. Ve zmíněném roce 2010 španělský tenista startoval pouze na challengerch, výjimkou byl jeden zápas v kvalifikaci Wimbledonu.

"Olaso není způsobilý k účasti na všech turnajích organizovaných řídícími orgány profesionálního tenisu," oznámila TIU pětiletý trest.

Pokud Olaso, jemuž aktuálně patří 236. místo ve světovém žebříčku, absolvuje antikorupční a rehabilitační program a zaplatí pokutu, posledních 18 měsíců z trestu mu bude prominuto.

Olaso byl nejvýše 165. hráčem světa, na turnajích ATP vyhrál pouhé dva zápasy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
hrál ještě kvalifikaci Aucklad + Australian Open. A v těch challengerech měl pár překvapivých výsledků, porazil v Egyptě D.Browna a Knittela, v Rusku porazil na antuce Kravčuka (nic moc na antuce) a Sergejeva, ale prohrál třeba v Astaně s D.Braunem (což je salát) 36 36, to bych tipoval za podivné. Rozhodně dostat 5 let mi říká, že to bylo hustý. A taky se to mohlo dotknout i mne, taky sazím a ten parchant mě třeba obral. Kolik takových šmejdů běhá po kurtech. Rozhodně mne šokovali výsledky jiných mnohem slavnějších víc, než tohodle pinkala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist