Španělé: Diváků se nebojíme

19. 11. 2008, 15:30
Aktuality 14
Rok 1998. Tehdy naposledy Argentina v Davis Cupu před svými diváky kapitulovala. Od té doby Jihoameričané doma porážejí jednoho soupeře za druhým - i díky divákům, kteří jim k tomu dokáží udělat patřičnou kulisu. Fanoušků se nebojíme, větší starosti nám dělají hráči, říká ale kapitán Španělů Emilio Sanchez.
David Nalbandian

"Víme, že publikum tady tenisu rozumí," prohlásil Sanchez, který už je se svými svěřenci v Mar del Plata, kde za dva dny vypukne finále Davis Cupu. "Je normální, že podporují své hráče a chtějí, aby vyhráli. Doufám, že se všechno bude odehrávat ve sportovních parametrech. Větší starosti nám dělají hráči."

Ani Feliciano Lopez, kterého čeká perný víkend, z obecenstva strach nemá. "Jsme zvyklí, že hrajeme venku a publikum je proti nám," tvrdí 31. hráč světa.

Zatímco Sanchez má důvod, bát se domácích hráčů, kapitánovi Argentiny Albertu Mancinimu spadl největší kámen ze srdce, když Rafael Nadal oznámil, že ve finále kvůli zánětu šlach nenastoupí. Právě kvůli němu Argentinci vyměnili antuku, svůj tradiční povrch, za rychlejší povrch v hale. Právě on měl být hlavní zbraní hostů, kteří se bez něj změnili v outsidera duelu.

"Já osobně jsem chtěl, aby tu hrál, protože je to můj kamarád a je škoda, že finále Davis Cupu musí vynechat," tvrdí aktuální argentinská dvojka David Nalbandian. "Je to škoda, protože nastoupit doma ve finále Davis Cupu proti světové jedničce by byla opravdová motivace."

Ani oslabeného soupeře ale nechce Mancini podcenit. "I bez Nadala je to pořád silný tým. Nemůžeme to odbýt, mají spoustu zkušeností," říká domácí kapitán. "Z našeho souboje to možná ubralo na pikantnosti, ale naše motivace zůstává stejná. Myslím, že všechny zápasy můžeme vyhrát."

Komentáře

14
Přidat komentář
carolyn
Vadí mi názory že Španělé bez Nadala jsou slabší, a s ním byli jasní vítězové. Není to tak, je to i o štěstí a i bez něj se dá vyhrát, jen se musí chtít! Pokud jsou dobrej tým mají na to i bez toho mazánka. Kdo kvůli tomu že odstoupil hned mění názor a sází na Argentince .... myslím že tohle není jen o Nadalovi - že kde je Nadal tam se vyhrává ...........
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím ale podle mě kterýkoliv tým,když stratí jednoho z nejlepších hráču tak tak je oslabený a jeho šance se sníží.Navíc pro španěle mohl být nadal tím kdo je motivuje vyhrávat.Těžko říct každopádně tedka bych na španělsko osobně nevsadil:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ke konci sezony už nebyl tak suverénní, ale i tak to jistá ztráta je..navíc ani Ferrer v poslední době moc nezáří. Zdá se, že Argentincům hraje vše do karet. Ale osobně bych Španěly hned neodepisoval, nemají co ztratit, tíha leží na domácích, navíc Španělé mají o něco lepší čtyřhru. A DC je specifická soutěž..předpoklady se nemusí vyplnit a třeba to bude napínavé do posledního zápasu.
Reagovat
carolyn
No samozřejmě to oslabení je , ale co Nadal vyhrál do Pekingu? Nic. Navíc poslední dobou ztrácel formu, takže na DC by hrálo možná tak jen jeho jméno :-)
Ale jen jsem chtěla říct že mi vadí hned změna názoru, pokud někomu fandím, nefandím přeci kůli jednomu hráči, ale fandím celýmu týmu.
Reagovat
carolyn
No samozřejmě to oslabení je , ale co Nadal vyhrál do Pekingu? Nic. Navíc poslední dobou ztrácel formu, takže na DC by hrálo možná tak jen jeho jméno :-)
Ale jen jsem chtěla říct že mi vadí hned změna názoru, pokud někomu fandím, nefandím přeci kůli jednomu hráči, ale fandím celýmu týmu.
Reagovat
Jose
Španěláci mají jediný štěstí, že se nehraje na antuce, takovej Lopez by mohl zápas vyhrát, si umím představit..... Ferrer byl ke konci roku úplně v háji.....
Reagovat
carolyn
No doufám že se Ferrer vzpamatuje.
Ještě k tomu, možná to bude mít opačný efekt a nakonec to odstoupení je může motivovat k tomu že budou mít o to větší snahu vyhrát i bez něj.
Reagovat
smazaný uživatel
To že Nadal nehraje je rozhodně velká ztráta ať se vám to líbí nebo ne.To že Rafa byl poslední měsíce v útlumu je pochopitelné,ale rozhodně byl pořád ze všech Španělů nejlepší.A když vám nehraje nejlepší hráč je to oslabení.Je ale ovšem možné že se Španělové hecnou a vykrajou (kéžby),ale když porovnám formu obou týmů a domácímu prostředí tak to vidím na 70:30 pro Nalbandiana a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal strácel ke konci sezony fornu?Vždyť po pekingu byl kromě toho paříže vždy v semifinále:-))Chápu,že pro některé je ve formě jenom ten kdo všechno vyhraje:-)Tuhle sezonu už bych moc neřešil,stačí se podívat na žebříčky tam je to po lopatě:-)
Reagovat
skott
Mas pravdu, Spanele by meli prestat fnukat.Davis Cup je tymova soutez, Nadal sam by stejne nic nevyhral, na rychlem povrchu jaky prichystali Argentinci uz tuplem ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal umí i na hardu. Jako nejlepší současný tenista mohl uhrát dva ze tří rozhodujících bodů. To je málo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal mohl uhrát dva body, jeden bod, nebo žádný bod. Jenže Nadal hrát nebude, takže spekulace, coby kdyby jsou skutečně mimo :-). Ztráta to je (i týmové soutěže někdy rozhodují individuality), ale Španělé se k tomu nesměj pořád vracet, musej hrát s tím co je a nežehrat na osud, že se jim před finále zranil nejlepší hráč. Jedině tak maj šanci.
Reagovat
skott
Proti Nalbandianovi by byl bez sance, Del Potro by s nim asi mel potize, ale s podporou publika si troufnu rict, ze by taky vyhral.Tak jako tak, s dvema body se v Davis Cupu nevyhrava.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ten tým nepřeceňoval. Opravdová týmová soutěž je, když hraje 11 fotbalistů nebo nějakých 20 hokejistů. Tady hraje každý za sebe jako na normálním turnaji. Body za výhru se ale přičítají pro "tým".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist